Popüler Konu Verimli Rutin

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Leyla’nın yüzü gözümün önünden gitmiyor. İnşallah ölmeden önce çok acı çekmemiştir diye temennide bulunabiliyorum sadece.

Herkes sosyal medyaya idam naraları atarken ben çözümün bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Bu meselenin çözümü annelikte. 2 konu var burada.

1) Çocuğunu Koru: Mesela annesi, çocuğu kapının önünde bırakmak yerine başında dursaydı, şu an Leyla yaşıyor olurdu. Bu kadar ölüme rağmen hala çocuklarını başı boş sokağa bırakan anneler ile dolu ortalık.

Güvenlikli sitede oturmama rağmen, kızım ne kadar büyürse büyüsün asla parka yalnız göndermem. O parka gitmek istediği sürece ben de orada olacağım. Sitede yüzlerce kişi yaşıyor. Kimin ne olduğunu bilemem ki!

Kızımı servise vermedim mesela. Eşim bırakıyor ben alıyorum. Bu ülke serviste unutulup can veren çocuk gördü. Bir yandan da trafikte servis şoförlerinin nasıl araç kullandıklarına, başkalarının canlarını nasıl tehlikeye attıklarına şahit oldukça kendi çocuğumun canını emanet etmem mümkün görünmüyor.

Geçenlerde eşimin dayısı bize yatılı geldi. Kızıma “Bu gece beraber yatalım, seninle uyumayı özledim” dedim ve alıp yatağımıza getirdim. Eşim anladı ve biraz bozuldu. İstediği kadar bozulabilir, dayısını da severim ama güvenemem ki! Misafir odası ile kızımın odası yan yana. Böyle bir risk alamam. Kendi akrabam olsa yine aynı şekilde davranırım.

Çocuklarımız bize emanet. Onları koruyacak olan bizleriz.

2) Çocuğunu Eğit: Pedofili profillerine baktığımızda genellikle çocukken cinsel istismara uğrayan ve/veya hayvanlara zarar veren-tecavüz eden insanlar olduklarını görüyoruz.

Çocuğumuzun hayvanlara hiç bir şekilde zarar vermemesini sağlamak gerekiyor.

Ayrıca erkek annelerine çok iş düşüyor. Erkekliğe övgü yapmamak, benim aslan oğlum herşeyi yapar, elinin kiri şeklindeki yaklaşımlar çarpık bir cinsel anlayışa sebep oluyor.
Eski bir yazın ama alıntılamak istedim. Yazdıklarının hepsi çok doğru, parka tek başına gitmeme kısmına da katılıyorum. Burda şöyle bi nüans var sadece onu eklemek istedim. Çocuğumuzu korurken bunu ona farkettirmeden yapmamız şart. Evet gözümüz hep üzerlerinde olacak ama o bunu farketmeyecek. Yani dünya çok tehlikeli bi yer algısını oluşturmamalıyız.

Eve gelen yatılı misafirlerde ben de aynı taktiği uyguluyorum ama eşim hiiiiiç farketmiyor. Senin eşin dikkatli biri demek ki:KK66:))

Hiç abartmıyorsun aksine bütün olup bitene rağmen insanlar hala fazlasıyla rahat davranıyor. Etrafın dediklerini hiç sallama. Geçenlerde eşimin akrabasının kır düğününe gittik. Kızım diğer çocuklarla beraber koşarak oynadı. 1 dk bile gözümü ayırmadım. Diğer çocukların anneleri pistte göbek atma derdinde. O kadar kolay ki o sırada çocuğu alıp götürmek. İnsanlardaki bu rahatlık seviyesini algılayamıyorum.
Kır düğünleri hakkaten oldukça riskli. Kızımla gittiklerimde düğün sonunda gözlerim onu takip etmekten yorgun düşüyor. Düğünden de hiç bir şey anlamıyorum.

Bence 10 kilo gayet iyi. Benim doktorum 14 kg’a kadar alabilirsin demişti.
Ekmek yerine çiğ yer fıstığını tavsiye ederim. Benim de sürekli ekmeğe yönelme eğilimim vardı. Ekmek yerine bir avuç fıstık yiyince epey tok tutuyor ve beni sakinleştiriyor:) Bir dene istersen. Ben cevizhane web sayfasından sipariş ediyorum.
Tükenmiş orda canım, belki biraz fazla almalıydım, muhtemelen sen öyle yaptın

Sevgili elecda yüzdeyi nasıl hesaplayacağız? Son cümleyi de anlamadım. Açıklarsan bahtiyar olacağım.

Bir de Son günlerde kendimle ilgili şunu keşfettim; hayatıma yeni giren insanlarla ilişkilerimin devamını sağlayamıyorum. 35 yaşındayım. Eşimle iletişimimiz iyi. Kendi anne babam, kardeşlerim ve k.valide, k.peder ile iletişimimde sıkıntı yok. 6 tane sağlam arkadaşım var ve onlarla ayrı şehirde olmama rağmen kopmuyorum. Bu yakın çevremle devamlılık konusunda bi sıkıntım yok.
Ama onun dışında geniş kayın aile, iş arkadaşlarım ve hayatıma yeni aldığım arkadaşlarımla hep bi kopukluk yaşıyorum. Bu sebeple kendi yaşadığım şehirde bir arkadaşımla düzgün bir ilişki yürütemedim. Kolay vazgeçiyor, çabuk sıkılıyorum. Sonra yalnız kalınca üzülüyorum. Bu ne yaman çelişki acaba Elecda???
Merhaba,
Mesela birincil ilişkilerin yüzdesini hesaplayacaksan birincil ilişki sayısını toplam ilişki sayısına bölüp çıkan sonucu 100 ile çarpacaksın.

Bu yazının devamını ilk fırsatta yazacağım ancak söylemek istediği şey size olumsuz duygular hissettiren kişilere daha az zaman ayırarak veya hayatınızdan çıkararak, iyi hissettiren insanlara ve ailenize daha çok vakit ayırmak.

Ablam gıda mühendisi. Açık süt almama ciddi ciddi çok kızıyor. Nerdeyse dövecek beni:sinirli:

Doktorlarla mühendisler bu konuda çok zıt fikirliler. Benim bi fikrim yok. Agnostik takılıyorum bu konuda :KK45:
Ben bundan 20 sene öncesine kadar herkes çık süt aldığı ve yüzyıllardır inekten sağılan süt direkt içildiği için doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.

elecda elecda merhaba. Olaylar karsisinda verilen istemsiz tepkilerin gecmiste hangi yasanmisliklara ait oldugunu nasil sorguluyoruz ve bu sonuca nasil ulasiyoruz ? Bunun detayli bir anlatimi mevcut mudur bilgi hazinende ??? :KK3:
Sakince düşünmek gerekiyor. Üzerinde yeterince kafa yorarsan cevaba rastlıyorsun. Bir de pedojojik kitaplar okumanızı tavsiye ederim. Ben karakterim zannettiğim bir sürü davranışın aslında çocukluğumda yaşadıklarımın sonuçları olduğunu bu kitapları okurken fark ettim.

Selam canım,
Epey yoğun bir haftasonuydu, buraya vakit ayıramadım o yüzden. Herşey yolunda çok şükür umarım sen de iyisindir
Kardeşim ben de yoğun bir süreç içindeyim
Yarım gün için dilekçe erdim ve cevap bejlerim müdürüm istese geçen hafta içinde netleşirdi ama bi aylık süreyi bekletiyor maalesef
Kasım ayında nasipse başlayacağım yarım gün ve bu yüzden çok heyecanlı sevinçliyim
Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim iki çocuklu yaşam sen üstesinden gelirsin maşaallah

Yarım gün için dilekçe erdim ve cevap bejlerim müdürüm istese geçen hafta içinde netleşirdi ama bi aylık süreyi bekletiyor maalesef
Kasım ayında nasipse başlayacağım yarım gün ve bu yüzden çok heyecanlı sevinçliyim
Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim iki çocuklu yaşam sen üstesinden gelirsin maşaallah
Ben de senin için çok sevindim canım:KK19:

Cnm ne güzel kilonu güzelce veriyorsun
Ben bir bozuldum 72yi kıramıyorum
biraz dikkat edemiyorum bu ara beslenmeme

Selamlar

Evde olmaktan kaynaklı bakıcı ablamızın işlerine biraz burnumu sokayım dedim:KK48:

Ablayı izliyorum bir temizlik ve çamaşır rutini olmadığı için evin bazı yerleri acaip temiz bazı yerleri ise hiç ellenmemiş oluyor. Aynı şekilde kızşarın çamaşırları yıkanıp ütüleniyor ancak eşim giyecek çorap bulamıyor gibi:)

Ben de dün haftalık yemek planını hazırladıktan sonra kendisi için bir ev işi planı yaptım ve bugün itibariyle uygulamaya aldık. Şimdilik iyi gidiyor.
Planı sizinle de paylaşayım.

Pzt: Yatak Odası ve Ebeveyn Banyo Temizliği
Y. Odası Nevresimi Değişimi
Beyazlar yıkanacak

Salı: Mutfak temizliği
Buzdolabı ve Fırın temizlenecek
Koyu renkler yıkanacak

Çrş: Oyuncak Odası Temizliği
Kilet dolabı raflarının tozu alınacak
Açık renkliler yıkanacak

Prş: Ela’nın Odası
Nevresim değişimi
Antre dolabının içi temizlenecek
Renkliler yıkanacak

Cuma: Salon ve Misafir Banyosu Temizliği
İpek’in kıyafetleri yıkanacak

Bu planı yaparken neleri dikkate aldım?
- Y. Odası nevresimlerim düz beyaz olduğu için nevresimin değiştiği gün beyazlar yıkanacak
- Salı günü çiftlik kargosu geldiğinden mutfak temizliğini salı gününe aldım. Yeni gelenler yerleştirilmeden buzdolabı rafları silinip, kaplar gözden geçirilirse iyi olur.
- Salon ve misafir banyosu, haftasonu misafir gelmesi durumuna hazırlık olarak Cuma gününe planlandı.
- Abla sabah 09:00’da geliyor ve beraber kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltıdan sonra akşamın yemeklerini hemen ocağa koyuyor ve sabahtan mutfakla işi bitiyor. Bu aralıkta İpek’in kısa bir sabah uykusu var.
- İpek’in öğle uykusu sırasında da o gün planlanan temizlik işini yapacak. Harcadığı zamanın 1 saati geçmemesini istiyorum.
- Saat 15:00’de ben evden çıkıp yürüyüş yapıyor, Ela’yı ve arabamızı alıp 16:30 gibi eve geliyorum. Bu aralıkta sadece İpek ile ilgileniyor. Ela’yı alıp eve getirdiğimde biraz meyve ve kuruyemiş yediriyoruz. Sonrasında 17:00 gibi Abla ile Ela parka iniyor bazen İpek ile ben de gidiyoruz.
- Ablanın 18:15 otobüsüne yetişmesi gerektiği için o parktan sonra gidiyor. Biz eşim gelene kadar kızlarla takılıyoruz.

Pazar günü sabahtan evde ne var ne yok gözden geçiriyorum. Sonrasında haftalık menüyü planlıyorum. Menüye göre çiftlikten sipariş veriyor ve marketten alınacakları hallediyorum. Dolayısıyla hafta içi market vs. gibi bir işle uğraşmamış oluyoruz.

Bu haftaki menümüz şu şekilde:
Pzt: Yayla Çorbası
Bezelye Yemeği

Salı: Barbunya Yemeği
Bulgur Pilavı

Çrş: Tarhana Çorbası
Pırasa

Prş: İzmir Köfte
Bulgur Pilavı

Cuma: Şehriye Çorbası
Biber Dolması

Cmt: Kalan Yemekler

Pazar: Mantı

Bu yemeklerin yanında salata ve yoğurt var. Salata sosu olarak zeytinyağı, limon, tuz ve 1 çay kaşığı ketentohumu kullanıyorum. Yemekler zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile çelik tencerede pişiyor.

Cnm ne güzel kilonu güzelce veriyorsun
Ben bir bozuldum 72yi kıramıyorum
biraz dikkat edemiyorum bu ara beslenmeme
ben de öyle haftalardır sabitim veya alıyorum
71,6 civarında idim bi türlü inemedim aldım veremedim vs.
artık yoruldum hem diyetisyene ücret ödemekten hem alıp vermekten
artık korumaya geçmek istiyorum.

Pazar günü sabahtan evde ne var ne yok gözden geçiriyorum. Sonrasında haftalık menüyü planlıyorum. Menüye göre çiftlikten sipariş veriyor ve marketten alınacakları hallediyorum. Dolayısıyla hafta içi market vs. gibi bir işle uğraşmamış oluyoruz.

Bu haftaki menümüz şu şekilde:
Pzt: Yayla Çorbası
Bezelye Yemeği

Salı: Barbunya Yemeği
Bulgur Pilavı

Çrş: Tarhana Çorbası
Pırasa

Prş: İzmir Köfte
Bulgur Pilavı

Cuma: Şehriye Çorbası
Biber Dolması

Cmt: Kalan Yemekler

Pazar: Mantı

Bu yemeklerin yanında salata ve yoğurt var. Salata sosu olarak zeytinyağı, limon, tuz ve 1 çay kaşığı ketentohumu kullanıyorum. Yemekler zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile çelik tencerede pişiyor.

vallahi elecda sen listeyi yapıyorsun ben kopya çekiyorum :) paylaştığın için teşekkür ederim. o kadar iş kolaylaştırıyor ki bu liste :KK66:

Selam canım,
Epey yoğun bir haftasonuydu, buraya vakit ayıramadım o yüzden. Herşey yolunda çok şükür umarım sen de iyisindir
elecda, biz yazdıklarınız merakla ve zevkle okuyoruz, ancak sen buraya ayırdığın vaktin az olduğunu düşünme hiç. ki elinden geleni yapıyorsun başlığınla ilgili. ipek'inin keyfini çıkar, huzur ve sükunet içinde... çalışmaya başlamadan. bugünler en güzel zamanları. öylesine masum ve sana ait...:KK66: sevgiyle kal... :KK200:

X