Verilen borc

çok doğru kızdığım nokta da bu zaten kim kime tl borç verir yok istemezdik bilmem ne enayi miyim keşke iban verseydim çok pişman oldum.
Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama birkaç gün sonra halanın kızına tekrar yazın ve o paraya ihtiyacınız olduğunu taksitle eşya aldığınızı sıkıştığınızı falan söyleyin,ibanı verin alın parayı.Zaten kötü olmuşsunuzdur daha ne kadar olacaksınız ki suç eşinizde siz olması gerekeni yapıyorsunuz.Ben olsam bırakmazdım o paranın bidaha ne zaman geleceği belli değil.Bizde 10 tane ata altın borç istedik mesela bi tanıdığımızdan 1 sene içerisinde geri ödememiz gerekiyor altın olarak en geç onlar güvendiler ki verdiler.Siz eşinizin halasına güveniyor musunuz mesela ? en kötü görüşmezsiniz bidaha eşiniz de saf mı kurnaz mı anlamadım sizi kandırırken kurnaz ama elin halasına saf.

Eşinin o kadar falso hareketi olmuş ki. İnşallah bir daha böyle bişey yapmaz. Arkandan iş cevirmesi hiç hoş değil, kabul edilemez böyle bir miktar.
Halaya gelecek olursak TL borç istemeyi bence adet edinmiş diğer borçları da o şekilde aldığına gore. Kimden ne tutturursa almış demekki. Bu kadarı kurnazlık bence. Tabi altın olsa almazdik diyecekler uyanıklar çünkü seneye bu zaman verse 50 bin TL'nin ne değeri olacak ama aynı değerde altın için ekleme yapması gerekecek. Sizin faiz ödemeniz nasılsa sizin sorununuz.
Bide bu devirde çok yakın olmadıktan sonra kimse kimseden borç istemesin ya.
Zaten kötü olmussunuz IBAN atın parayı yatirsinlar bence. Bir dahada yuzune bakmazdim ben olsam.

Böyle sizin de emeğinizi sormadan vererek milletin gözünde iyi biri mi olmaya çalışıyor. Hastalık, ölüm, kalım olsa neyse.
Bir de faiz ödeyeceksiniz.

Valla ben buradan çok sinirlendim. Ben olsam maaşımı o para gelene kadar ortak hesaba falan koymam.
Kendime hesap açarım bu saatten sonra.

Esnek hesap faizi yuzde beş oldu bu hafta. Senin 50 bin öderken 3 ayda 56 bin olacak.
Ne aptal, ne düşüncesiz bir kocan var. Yerinde olsam eve bir kuruş para vermezdim o üç ay ödeyene borcu bitirene kadar. Ne kira ne fatura ne yemek. Gerekirse elektrik kesilsin, gerekirse dışarda ye tok gel. Belli ki bu ilk vukuati değil, senden esaslı bir geri dönüş almazsa aynen böyle kerizspor devam edecek

*Seneye parasını isteyince onca ev borcu ve masrafindaki halası size düşman olacak, herkese de yayacak. Bu da değişmez bir gercek

Yorumları okudumda, hala tl olarak borç istememiş tl olarak veren eş. Hatalı olan tamamen eş bence. Borcu veren kendisi halletmeli sorunu. Konu sahibi hiç araya girmemeliydi eşine geri ödemenin dolar ya da altınla olmasını söyle demeli ve eşi halayla kötü olacaksa olmalıydı.
Ben ailemden birine borç versem ve eşim evde problem yapsa amenna da gidip borç verdiğim kişiyi arayıp parayı geri istese ya da dolar olarak verin dese büyük sorun çıkartırım yani.

Evwt konudan bagimsiz sadece bende oluyor saniyordum bugun bu kocaman reklamlardan cok rahatsiz oldum Mune gercekten can sikmaya basladi nasil hallolur bilmiyorum tam yorum yapacagim birseye reklam mani oluyor yazasim gelmiyor

Bence alan kişi ayıp etmiş. İnsan sevdiklerinden borç alırken zarara uğratmak istemez ve TL bile alsa o günkü altın döviz gibi bir kürdan hesaplar.

Evwt konudan bagimsiz sadece bende oluyor saniyordum bugun bu kocaman reklamlardan cok rahatsiz oldum Mune gercekten can sikmaya basladi nasil hallolur bilmiyorum tam yorum yapacagim birseye reklam mani oluyor yazasim gelmiyor
Aynı şeyi yaşıyorum. Ekranın 2/3 Şi video şeklinde bir reklam ile kaplanıyor resmen oradan buradan okumaya çalışıyorum.

Aynı şeyi yaşıyorum. Ekranın 2/3 Şi video şeklinde bir reklam ile kaplanıyor resmen oradan buradan okumaya çalışıyorum.
Operadan girin kızlar kurtulun reklamdan..

Bence siz de seneye 50 bin liranın o günkü değerinden hesaplayıp borç istersiniz olur biter aynı vadede de geri ödersiniz

Reactions: Gif
Bencede Halanin yaptığı borç istemek gayet normal, illede TL dememis ki eşi TL vermiş, yok hala bizde deseydi altın bozdurun illede verin demeyecekti. İhtiyacimiz olsa akrabalardan yegenimizden borç isteyecekmiyiz? Çok çirkin yorumlar yazılmış. Kimse kimsenin gırtlağına bıçak dayamamis . Hemen parayi geri iste diyenler var bide. Acaba borç 50 k değilde 500 k mi benmi yanlis anladım diye tekrar tekrar baktım.

Yıl sonunda araba borcuna girdik 50 bin eksiğimiz kaldı kardeşimden istedik o da sagolsun gönderdi o TL gönderdi fakat aldığımız gün altının gram değerinden hesapladık kaç gram ediyorsa odeyecegimiz zaman da o günün değerinden ödeyelim ki kardeşimin parasının değeri düşmesin diye bunu kardeşim istemedi biz düşündük yoksa o TL verdim TL alırım dedi. Karşılıklı iyi niyet olmalı para kolay kazanılmıyor malum.

Çalışmayanin hesap sorma hakkı tabiki var çünkü siz de evde yemek temizlik iş yapıyorsunuz belki çocuklara bakıyorsunuz,bunlar iş değil mi ? Ayrıca cinsellik yaşıyorsunuz.Her türlü hizmetiniz mevcut.
O çalışıyor onun parası diye bir şey yok , olmamalı.

Bu devirde TL borç almak ,hem de zaman bile vermeden ne kadar çakallık?eşiniz de saf sanırım.Ne yaparsa yapsın düzeltsin durumu.Aekadan iş cevirirken duzeltecekti

Biz de 16 sene önce ev almak için halamdan borç istemiştik
Canım halam ikiletmedi bile hemen gönderdi

Düşünüyorum da eşi yada çocuklarından biri arayıp geri isteseydi yaşadığım hayal kırıklığı eşime karşı mahcubiyet…

O zaman sen benim yiğenimsin size yardım etmeyecem de kime edecem demişti
Hepimiz de emeği çoktur

Şimdi herşeyimiz var çok şükür o zor zamanımda yanımda oldu ya dünyaları istese veririm

Her kötü gün geçiyor kimse ömür boyu muhtaç kalmıyor eşinizin de sevdiği biri demek ki kırmak istememiş tek yaptığı hata sizden gizli göndermesi
Onu da aranızda halletmeliydiniz
Size söyleseydı belki altın bozdurduk ödeyeceğiniz zaman altın olarak ödersiniz derdiniz ortak karar olarak ama ne gerek vardı ki tekrar aramaya filan

Bu konudaki en farklı bakış açısı bu.
Ben buna da hak verdim
Bu konuda herkes haklı

Atacaktınız ibanı, niye atmadınız ki……..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…