Ödenmeyen borç 😒

Amannn o takıları gerekirse annenize vs verin o muhafaza etsin. Eşinize de annemin ihtiyacı varmış 3-4 aya verecek dersiniz çok sıkıştırırsa.
Benimkilerin de durumu iyi, ben yurtdışındayım kaynanam gelince kızı (görümcem) parfüm siparişi vermiş, abim şunu alsın diye. Parfüm 100 küsür Euro. Kusura bakmayın alamayız tek maaşız başka bir parfüm seçelim bizi zorlamayacak dedim. Allaaa kaynanamın surat bi düştü, akşam laf sokuyor aklınca “bişi bişi ama siz de tek maaşsınız ya “ diyor. Valla istediğini söylesin. Kendime 100 euro’luk parfüm sıkmıyorken ne diye senin kızına alayım? Millet yolunu bulmuş valla.
Iyyy şag sokan kaynana en nefret ettiğim benimkide eşim eve lahmacun sipairş verip ona vermedi diye delirmiş. Durup durup gizli gizli çıkıp evinizde yersiniz lahmacunalrı bize ne gerek var diyo. bide o kadar kalabalıklarki yani aldıkmı bi 50 tane alsak yine yetmez ben her seferinde o kadar parayı nerden getireyim 😒

Bankalar issiz gucsuz geliri olmayanlara dahi neredeyse sinirsiz limitsiz kart veriyor, yani bizim ulkede kara listeye girmek istesen de giremiyorsun. Nasil becermisler kara listeye girmeyi merak ettim acikcasi.

Ayrica abla ölümcül hasta mi? 40 binlik tv son arzusu muydu? Niye ablasi uzulmesin diye 40 binlik tv aliniyor, gitsinler alsinlar a101'den 10 bin liraya bi tv.

Deliriyorum para konusunda sorumsuz davranan insanlara.

Çok geçmiş olsun deprem için. Hala çok dua eder elimizden geleni yapmaya çalışırız. Eşimin bir maaşını deprem bölgesine göndereceğimizi duyan kv bizimde çok ihtiyacımız var demişti. Çok ezikce bir durum işte hep bana hep bana. Allah yardımcınız olsun. ❤️
Çok teşekkürler 🙏 Kv. Ne kadar vicdansızmış. Kendim için demiyorum çünkü hadi bizim gelir devletten ve gelirimiz iyi. Hani her şeyi kaybetsekte toparlıyorum çok şükür. Hıı o lüksümüz kaldı mı? Hayır. Yeni evli gibi sil baştan ev diz, araba almaya çalış vs.

Ama ekmek teknesi yıkılan insanlar gerçekten halen toparlayamadılar. Toparlamaları için çalışmak lazım. Eee deprem Hatay'ı silip süpürdü. Çalışacak yer sayısı, imkanı vs. Minimum. Çoğu göçtü zaten. Bu insanlara edilen yardım gerçekten yerini bulur.

İlk zamanlar sizlerin gönderdikleri kıyafetleri giydik, gönderdiklerini yedik. Para geçmiyordu sefalet diz boyu. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Hadi bizim maaşlar garantiydi peki garanti olmayanlar? Deprem öncesi belli kv. Nizden iyi yaşıyordu ama düştü işte.

Siz yemin ederim üzerinden zaman geçse bile hiç unutamıyoruz. Sürekli zikrediyoruz.

Şu an bile ağlıyorum çünkü o günlerde bizim için yağdırdınız. Biz çok gurur duyduk sizlerle 🥹 maddi değerden ziyade manevi olarak içimizi ısıttınız, yalnız değilmişiz dedik. Yeri geldi bir battaniye, yeri geldi bir su, ayağımıza çorap, ne bileyim her şey oldunuz.

Normalde mağazanın yeni bir kıyafet alırsınız ya, yemin ederim asla aynı hazzı, duyguyu vermedi.

Hatta bu gönderdiklerinizi gidip seçme (üzerimize olanı) şansımız ve lüksümüz yoktu. Bazıları poşet poşet gelmişti. Şansına ne çıkarsa 2 poşet verdiler birinden çocuk kıyafeti çıktı. Bir de not eklemiş artık kimse "Kıyafetlerin hepsi temiz, bir kazak kirli kusura bakmayın. Çocuğumun üzerindeydi ve daha iyiydi üzerinden çıkarıp koydum" Ben o kazağı halen saklıyorum ömrüm boyunca unutmam 🥹

BURDA GENELDE HEP BAHSEDİYORUM. BELKİDE KONUŞMAK İYİ GELİYOR. İÇİMİ DÖKÜYORUM SANIRIM. KUSURA BAKMAYIN.

Ben peşin verecekler sandım parayı zaten ben hiç muhattap olamdım. Sıfırlayıp eşime verdim götürüd verdi e deidm yolaldıalrmı üç tkasit yaptım dedi. Altı aydır ödüyolar 😃
Kız sen nasıl çıldırmadın vallahi evde sağlam kavga çıkarırdım sen Vodafone bayisi misin neyin taksidini yaptın diye valla kısa bir cinnet sonra telefonum çalındı diye şikayet kapanış hak ediyorlar mı ediyorlar ama maalesef aile bağları izin vermiyor

Görümcemin maddi durumu iyi değil (yada iyi kazanıyorlarda harcamayı bilmiyor işte) ve daha önce bankalardan kara listeye girdileri için bankalar onlara kredi kartı vermiyor. Bunlarında tv de bir sorun vardı eşime dediler senin kredi kartınla alıp aydan aya sana ödeyelim gidip bizim tv nin aynısını aldılar. Ben bu kredi kartı meselesini iki gün sonra öğrendim eşimle kavga ettik. 40 bin tl az bi para değil sonuçta sonra dedim oda ablası nolucak sanki. zaten kavga meselesi bana söylememesi yoksa çok umursamam (aileden birine borç vermesini). Aradan bir ay geçmedi ben telfonumun üst modelini alacaktım onu satıyordum oda bir senelik yeni garantisi olan bir cihaz neyse dediler biz alalım aydan aya size öderiz. 30 küsüre de telefonu sattık. Eşime güzel bi ayakkabı almıştık bir numara küçük gelmişti kaldı öyle evde ben abime deidm al götür eşim yok yok ben giycem dedi giymedi sahibindene koyacaktım ben koyamadan götürdü enişteye 400 tl yemi ne sattı adam onu bile vermedi kaç binlik ayakkabı aldı. Bir sene sonra ben lafını yapınca görümcem verdi bu ayakkabın parasını. Eşime dedim bak bunlar ödemeyecek. Oda ablası benim gözümde kötü gözükmesin diye sürekli öderler öderler diyor. Neyse bunlar on gün gecikmeli ödediler bir ay taksini. Geçen ayda eksik ödemişler.
Akşam uyurken eşimin telefondaki sesli mesajları kulağına koyup dinlemesine kalktım ses az geliyordu eniştesi ödeyeceğim bişiyle bişiyler diyor. Sabah kalktım baktım mesajalrını silmiş. Görümcem eşimin peşinden ayrılmıyo yedi yirmidört arıyo böyle değişik bir ortam oluştu. Ben bu ay dogum yapıcam maddi olarak bizde sıkıntıya girdik. Baktım banka hesaplarına giremedim. Ben bunlardan bıktım. Hani yüz veriyoruz astarını istiyorlar. En sinir oldugum şey kendi paranın dilencisi olmak. birde geçen bu eniştenin abisi eşimi aradı dediki beş dk ugra deidmki borç isteyecek vermeyeceksin. Vermedi geldi eve. Diğer bir kardeşi var kahvaltıdayken eşimi aradı uzaktan birbrilerini tanıyorlar eşimden kredi kartı istemek için aramış reis sende kredi kartı vardır bilmem ne bi yardımcı ol diye arıyo. Hepsi black listte. Canları sıkılıp lükse kaçacakları zaman hepsi bizim kapımızda. Ben bu olaya karışsam hepsi bana taraf alıcak karı kısmı karışmaz sen zaten çalışmıyorsun sanane diyecekler karışmazsam içten içe deliriyorum.
Niye 40 binlik tv alınıyor neyse cebindeki para ona göre alırsın. Böyle saçma iş mi olur? Senin eşin de aklını başına toplasın çocuğun rızkını sağa sola sıvıyor..
Akıllanmaz bunlar tekme yiyene kadar sen konuştuğunla var olan paranın yokluğuyla kalırsın... Her ailede bir parası yenen saftirik kardeş oluyor niyeyse

40 bin tl'nin çok daha altında bir sürü büyük ekran gayet iş gören tv marka ve modelleri varken
neden 40 bin liralık bi tv alındı ?
para yok pul yok kredi kartı alamıyor
çok şükür hiçbir borcum harcım yok kredi notum yüksek, bankalar sürekli şu kadar kredi verelim
kredi kartı limitini 200 bin küsür yapalım diye mesaj atar
ona rağmen ben şu an gidip 40 bin liralık tv almam
ayran fayton meselesi resmen

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Eşiniz hayır demeyi öğrenecek. “Karı kısmı” ya da “çalışmayan kadın” olayı yüzünden değil ama. Muhatap eşiniz, benzer durumda sizin ailenize vıdıvıdı etse eşiniz siz de istemezsiniz haklı olarak ben hallederim dersiniz çünkü.

Sanırım Ablasına üzüldü ve yardım etmek istedi şimdi sonu gelmeyen bir döngüye giridk herke sbizden para istiyor bişiyler bekliyor. Bir yere gidilicek bizi arıyor alın getirin yapın heleki annesi bir paket dondurmanın oarasını ister oldu hani ona yaptın bizede yap oldu. Sürekli
Çocuklara oyuncak al yiyecek bişey al al al ama kimse demiyor bu para nerden geliyor.
E hastalık olur,elzem hayati konular olur amenna,yapsın tabi ki ama hepsi lüks yani bunların. 40 bin liraya televizyonu aldılar(daha uygununu alsalardı zaten onu da anlamadım niye yani, televizyon bu)onu ödeyemezken 30 bin liralık telefonu niye alıyorlar?
Ha suçun büyüğü eşinizde zaten o ayrı.

Bankalar issiz gucsuz geliri olmayanlara dahi neredeyse sinirsiz limitsiz kart veriyor, yani bizim ulkede kara listeye girmek istesen de giremiyorsun. Nasil becermisler kara listeye girmeyi merak ettim acikcasi.

Ayrica abla ölümcül hasta mi? 40 binlik tv son arzusu muydu? Niye ablasi uzulmesin diye 40 binlik tv aliniyor, gitsinler alsinlar a101'den 10 bin liraya bi tv.

Deliriyorum para konusunda sorumsuz davranan insanlara.
Benim evimd eo tv varken onda farklısı olamaz daha iyisini al desen almaz aynısını ister 😃 o dönem bu lara bi yerden para gelmeye başladı ailevi bişiyleri vardı o cesaretle deli gibi harcadılar şuan para geliyomu bilmiyorum ama durum bu

Çok teşekkürler 🙏 Kv. Ne kadar vicdansızmış. Kendim için demiyorum çünkü hadi bizim gelir devletten ve gelirimiz iyi. Hani her şeyi kaybetsekte toparlıyorum çok şükür. Hıı o lüksümüz kaldı mı? Hayır. Yeni evli gibi sil baştan ev diz, araba almaya çalış vs.

Ama ekmek teknesi yıkılan insanlar gerçekten halen toparlayamadılar. Toparlamaları için çalışmak lazım. Eee deprem Hatay'ı silip süpürdü. Çalışacak yer sayısı, imkanı vs. Minimum. Çoğu göçtü zaten. Bu insanlara edilen yardım gerçekten yerini bulur.

İlk zamanlar sizlerin gönderdikleri kıyafetleri giydik, gönderdiklerini yedik. Para geçmiyordu sefalet diz boyu. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Hadi bizim maaşlar garantiydi peki garanti olmayanlar? Deprem öncesi belli kv. Nizden iyi yaşıyordu ama düştü işte.

Siz yemin ederim üzerinden zaman geçse bile hiç unutamıyoruz. Sürekli zikrediyoruz.

Şu an bile ağlıyorum çünkü o günlerde bizim için yağdırdınız. Biz çok gurur duyduk sizlerle 🥹 maddi değerden ziyade manevi olarak içimizi ısıttınız, yalnız değilmişiz dedik. Yeri geldi bir battaniye, yeri geldi bir su, ayağımıza çorap, ne bileyim her şey oldunuz.

Normalde mağazanın yeni bir kıyafet alırsınız ya, yemin ederim asla aynı hazzı, duyguyu vermedi.

Hatta bu gönderdiklerinizi gidip seçme (üzerimize olanı) şansımız ve lüksümüz yoktu. Bazıları poşet poşet gelmişti. Şansına ne çıkarsa 2 poşet verdiler birinden çocuk kıyafeti çıktı. Bir de not eklemiş artık kimse "Kıyafetlerin hepsi temiz, bir kazak kirli kusura bakmayın. Çocuğumun üzerindeydi ve daha iyiydi üzerinden çıkarıp koydum" Ben o kazağı halen saklıyorum ömrüm boyunca unutmam 🥹

BURDA GENELDE HEP BAHSEDİYORUM. BELKİDE KONUŞMAK İYİ GELİYOR. İÇİMİ DÖKÜYORUM SANIRIM. KUSURA BAKMAYIN.
yazdıklarınız çok değerli lütfen bunu unutturmayın ♥️♥️ Allah yardımcınız olsun her zaman yanınızdayız 💕💕

Sanırım Ablasına üzüldü ve yardım etmek istedi şimdi sonu gelmeyen bir döngüye giridk herke sbizden para istiyor bişiyler bekliyor. Bir yere gidilicek bizi arıyor alın getirin yapın heleki annesi bir paket dondurmanın oarasını ister oldu hani ona yaptın bizede yap oldu. Sürekli
Çocuklara oyuncak al yiyecek bişey al al al ama kimse demiyor bu para nerden geliyor.
Ablasının nesine üzülüyor? Ablası ve eniştesi gerçekten kötü durumda olsa 30 bine telefon 40 bine televizyon almaz. Yüzsüz şeyler. Açlar resmen. Hakkınızı isteyin. Bebek masrafı dünya para

Ablasının nesine üzülüyor? Ablası ve eniştesi gerçekten kötü durumda olsa 30 bine telefon 40 bine televizyon almaz. Yüzsüz şeyler. Açlar resmen. Hakkınızı isteyin. Bebek masrafı dünya para
Bir yerden bunlara para geldi ailevi ve kaznadıkalrı mahkeme felan derken bu gazla ne yapacaklarını şaşırdılar işte eşimde muhtemelen artık paraları var öderler dedi sanırım şimdi banada anlatamıyor utanıyor

Bir yerden bunlara para geldi ailevi ve kaznadıkalrı mahkeme felan derken bu gazla ne yapacaklarını şaşırdılar işte eşimde muhtemelen artık paraları var öderler dedi sanırım şimdi banada anlatamıyor utanıyor
Çok sinir bozucu bir durum. Eşinizi sıkıştırın sizin yanınızdayken arasın istesin parayı. Birkaç üye eşinize borç yaptırma fikrini vermiş. Borç yaptırın kesinlikle

Çok sinir bozucu bir durum. Eşinizi sıkıştırın sizin yanınızdayken arasın istesin parayı. Birkaç üye eşinize borç yaptırma fikrini vermiş. Borç yaptırın kesinlikle
Zaten bizim borcumuz oluyor kullanamdığı kredi kartını isteidler duruyordu öyle. Deidğim gibi bebek için alışveriş yaptık oda yaptık özel hastaneyle anlaşmalıyız.

X