İlköğretim Yorum ve Soruları veliler arası sürtüşme...

diğer velilere selam bile vermiyorum hepsi nefretlik, öğretmenin şakşakcısı.

Ben bu bölümün editörüyüm! Varsa başka bir sorun daha detaylı görüşelim..

Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.
Bir sınıf annemiz var ve kadın kendini sınıf annesi değil belediye başkanı sanıyor.:26:

vallahi hayatım bizim sınıf annemizde sen de belediye başkanı ben deyim cumhurbaşkanı, kadının varya suratına dahi
bakmak istemiyorum bir insan bukadar sevimsiz olur, bir insan bukadar itici olur bir kaçkere sürtüştük bazen bakışlarını yakalıyorum sanki beni boğacak gibi bakıyor, babamada saygısızlık yaptı asıl fırsat bulsam ben onu boğazlıcam da bir tek hareketini bekliyorum saygısız kadın büyüğüne küçüğüne nasıl davrancanı bilecek bir insan nediye seçtik onuda anlamış değilim
ben çalışıyorum çok sık gidemiyorum ama gittiğim zamanlar da velilerden çok şikayet olduğunu işittim ve bir kaç veliyle sürtüştüğünü de duydum ve herkes sen çok değiştin tavırlarına dikkat et uyarısı yapıyormuş senenin bitmesine az kaldı inş. seneye değişir sınıf annemizdört gözle bekliyoruz

kızlar bizim bir veli var aman allahım.okul çıkışı öğretmen beni çağırdı,beklermisiniz dedi,kızınız hakkında konuşmamız lazım.kadın sınıf annesine diyormuşki,bekle diyasanın kızının dersleri kötü ,galiba onu söyliyecek demiş,sınıf anneside terslemiş saolsun seni ilgilendirmez demiş,diyasanın kızı ilk beşin içinde herkez kendi çocuğuna baksın demiş,vermiş ağzının payını .ne insanlar var,birde seneye sınıf annesi olmak istiyormuş ama kimse sevmiyor,kesin seçilmez...

Neyse ki oğlum seneye 6. sınıfa geçiyor ve iş yerime yakın bir semte taşınıcaz umarım daha iyi olur.

bizde de feci çekişmeler oluyor. ama görünürde herkes birbirinden çok memnun, herkes çok kibar...

bizde maddi değil ama çocukların ders durumları yüzünden çok acayip şeyler oluyor. velilerle görüşmesen arkandan atıp tutuyorlar, sonra çocuğa da yansıyacak diye korkuyorsun. görüşsen de ayrı bir dert zaten

bizim çocuk başka bir okuldan geldi bu okula. daha doğrusu geçen yıl devlet okulundaydı, bu yıl özel okulda. ilk dönem çocuğu hiç aralarına almadı sınıf arkadaşları. çok hırpaladılar. şimdi onu biraz aştık.

velileri tanımaya başladıkça nasıl şok geçirdiğimi anlatamam. nasıl laf sokuyorlar birbirlerine. ama bunu nasıl da gülümseyerek ve kibarca yapıyorlar. şaşkın şaşkın yüzlerine bakakalıyorsun.
benim çocuğun dersleri oldukça iyi, bir tanesi taktı kafaya sen kesin özel ders aldırıyorsun, söyle bakiym kimden aldırıyorsun diye. kadına ne desem inanmadı.

bu çocuklar daha 2.sınıfta. ama veliler arasında öyle bir rekabet var ki ve öyle hırslı olanları var ki çocuğu bir sınavdan 90 aldı, bir başkası 92 aldı diye çocuğa ceza veren var yaaa...
nerden düştük buraya bilmiyorum...
off amma da içim dolmuş

başka bir okulda bir çocuğum daha var. orada da aynı sorunlar var. kim kaç kelime okumuş, kim 23 nisan'da şiir okuyacakmış... niye filancanın çocuğu şiir okuyormuş da onun ki okumuyormuş. aslında kendi çocuğu daha iyiymiş.

valla bu 2 yılda aldığım hayat dersini bu yaşıma kadar almamıştım..
ben hiç kadınları tanımamışım. resmen içlerinde bir "alien"la yaşayanlar var:)))

Sevgili veliler siz yeter ki maddi açıdan rekabet etmenin bir meziyet olmadığının farkında olun. Durumunuz uygun değilse hiç bir yardım yapmak zorunda değilsiniz. Mesela bir kadın dese ki: ''10 TL değil 20 TL toplayalım hocaya takı alalım". Bunu diyen kadın veliye şunu diyoruz: "Biz 10 TL yi uygun görüyoruz. Siz 20 TL verebilirsiniz. "
Bence gerçekten kafaya takılacak bir şey değil. Böyle insanları toplumdan ekarte edebilirsiniz. Biraz öncü olun. Diğer velilere ben 10 TL vermek istiyorum dediğinizde kaçı diğer kadın gibi ısrarcı olabilir. Ne hocalara ne de okula hediyelerde yardımlarda bulunmak zorunda değilsiniz. Önemli olan tek şey çocuğunuzun bulunduğu ortamın hijyenidir. Bunun dışında çok fazla şeye para harcamak çocuklarınızı da hep bir beklenti içine sokar. Zengin velilere karşı soğukkanlı, umursamaz takılın. Zaten amaçları maddiyatla övünmek vs. Çocukça çekişmelere girmeyin. Görmezden gelin yahu.

Çocukların başarısıyla çekişmekse gurur vericidir tabii çocuğa baskı yapılacak düzeye gelmedikçe. Başarı çekişmeleri hoştur. Bundan zevk alın. Diğer başarılı olan da bir çocuk...

Kızımı kurtardık bu sene de (5.sınıfa başlıcak hayırlısıyla seneye) oğlanı netcez bilmem. Seneye 2.sınıf olacak. Kızçemin sınıf anneleri çok iyi valla, hep ararım konuşuruz toplantılara filan katılamadığımdan. Oğlanınkilerden biriyle takışıcaz birgün ama ne zaman. Biri gayet iyi, diğeri mendebur, uyuz. İnadına bende genellikle uyuzu arıyorum soruyorum noldu ne görüştünüz diye. Muahhaha o gıcıksa ben ondan da gıcığım uleee. Incığını cıncığını soruyorum valla, maksat gıcıklık olsun. Sağolsun kısa ve net cevaplar veriyor!!!, evet, hayır bilmemİki inatçı keçi nereye kadar gidicez bakalım.

Benimki de 2. sınıfta geçen seneden bu yana huylandıklarım bu sene belli ettiler kendilerini .seviyesiz ve saygısız o kadar çok veli var ki bir de onlaruın yetiştirdiği çocukları düşünün!!. çocuğunun küfür etmesiyle övünen bir manyak var mesela.. kadın potansiyel tehlike ..benim çoçuğumu kimse uyaramaz herkesin çocuğu yalan söyler benim ki söylemez..çaşını başını yolarım edaları artık gerisini siz düşünün..nasıl bir tiple muhattap oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…