• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları veliler arası sürtüşme...

diyasa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
269
1
46
İzmir
arkadaşlar böye bir durum yaşayan varmı,şahsen ben ve bir çok arkadaşım bu dertten muzdaribiz...

bizdeki sorun,bazı velilerin maddi güç savaşı,mesela öğretmenler günü için para toplanıcak belirlenen miktar 10 tl ama bazı veliler 20 tl olsun diyo sınıf 40 kişi siz düşünün artık maksat gösteriş yapıcak,veremem diyene de alaycı bir şekilde ben veririm diyor ,veremen diyen kişide benim arkadaşımdı kadın kemoterapi görüyor evi kira zor geçiniyor ama kadın bunu bildiği halde tavrını sürdürüyor.böyle insanlardan nefret ediyorum ,allah ıslah etsin...

alla alla madem paraları çok, öğretmene hediye yarışına girceklerine, sınıfa ne alırız ne yaparız nasıl faydalı oluruz yarışına girsinler,
bilmiyorum bu tarz velilere prim veren öğretmen azdır bence, bu iş vicdan işi, paraya satın alınacak bi konumu yok bence

Son düzenleme:
SINAV ANNE-BABALARI SEMİNERİ
Çocuklarınız, sınavlara hazırlanırken sizde anne babalar olarak en az onlar kadar yoruluyor, yıpranıyor ve strese giriyorsunuz. Ancak bu zorlu süreçte çocuklarınız davranışlarınızdan çok etkileniyorlar. Sizler veli olarak sınava giriş sırasında ve öncesinde neler yapmalısınız? Sınava girecek olan çocuklarınıza, nasıl destek olabilirsiniz? Kolay öğrenme metotları nelerdir? Çocuğumu ders çalışması için nasıl motive edebilirim?
İşte bu merak ettiğimiz bu soruların cevapları ve daha fazlası için sizi seminerimize bekliyoruz.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
 Sınav kaygısı nedir?
 Öğrencilerin yaşadığı kaygıları arttıran faktörler
 Sınav kaygısı ile nasıl baş edilebilir?
 Öğrencilerin bu dönemde hissettikleri
 Kaygıyı azaltabilecek öğrenci tutumları nelerdir?
 Öğrencinin motivasyonuna anne-babanın ve yakın çevrenin rolü nedir?
 Bu dönemde anne-babalara çocukları ile kolay iletişim tüyoları
 Sınav döneminde öğrencilerin duyguları
 Anne-babaların kaygılarına değişik bir bakış açısı
 Nefes teknikleri ile kolay öğrenme metotları
 EFT ve nefes teknikleri ile sınav kaygısını yenmek
SÜRE:2 SAAT
tarıh:3.12,2011
ankara

bizde koca koca kadınlar sınıf başkanlığı için kapıştı yok senin oğlun değil benim oğlum sınıfbaşkanı olmalı felan saçmalık ya işi gücü yok can sıkıntısından saldıracak yer arıyolar

bizde koca koca kadınlar sınıf başkanlığı için kapıştı yok senin oğlun değil benim oğlum sınıfbaşkanı olmalı felan saçmalık ya işi gücü yok can sıkıntısından saldıracak yer arıyolar

Yuh artık.:53: Cidden mi??

Ne manyak insanlar var yav şu dünya da. Çocuklara örnek olmaları gerekirken nasıl davranıyorlar. Böyle velilerin yetiştirdiği çocuklar da aynı kendileri gibi olurlar. Manyak insanlar he:36:

Son düzenleme:
bizim sınıftata kadın öğretmeni resmsn taciz etti
kızı sınıf başkanı olsun diye
çocuk hergün eve gidip beni sınıf başkanı yap öğretmene söyle diye ağlıyomuş
ertesi gün kadın öğretmeenin yanında soluğu alıyodu:44::44:

Bence de veliler olarak öğretmenin sınıfta eğitim amaçlı kullanacağı birşey alınsa öğretmen de sevinir öğrenci de.mesela projeksiyon.artık günümüzde sınıfta olmazsa olmaz bir araç.her öğretmen sınıfında projeksiyon olmasını ister(laptop veya bilgisayar varsa.online test çözülüyor internetten,ders slaytı vb izletmede birebir)

arkadaşlar böye bir durum yaşayan varmı,şahsen ben ve bir çok arkadaşım bu dertten muzdaribiz...

velileri riyakar buluyorum ayrıca gruplaşıp trip atıyorlar.çok dedikodu yapıyorlar ve çocukları çok yarıştırıyorlar.öğretmenle aram iyi ama velilere katlanamıyorum. sık görüyoruz bir arkadaşım olur sanmıştım ama yok.insanın açığını arıyorlar sürekli.tek çocuklu eğitimli bir aileyiz.neden uyum sağlayamadım anlayamadım.

Veliler arası sürtüşmeyi şikayet anlamında değil ama bilgi olsun diye öğretmene bildirmelisin.

bazı veliler özellikle bazı anne veliler gerçekten olayı çok çokk abartıyorlar .. sanki at yarışındaymış gibi davranılıyo çocuklara .. öğretmenlere baskıda yapıyolar .. sanki az ödev veriliyormuş gibi işte şu kaynak kitabıda alalım falan .. bize yarıyıl tatilinde iki kaynak kitabı verilmişti benim kızım 1. sınıfta bazı veliler tüm kitabı yapmışlar .. içinde çarpma işlemleri var .. ben anlamıyorum ders sınıfta öğrenilir evde tekrar yapılıp pekiştirilir .. nasıl yaptırdılar o çarpma işlemlerini anlamış değilim kaynak kitap şu anda öğretmenimiz tarafından yeni işlenmeye başlandı düşünün.. benim kızım reddetti anne bana bunu öğretmenim göstermedi dedi ve ben hiç üstelemedim oyunla biraz problem çözdük falan.. ne yapmalıyım az daha zorlasam zaten okulda yeterince bunalıyo iyice soğuyup okula gitmek istemiyorum diyo.. velinin bi tanesi ne söyledim bunu benim kızım kitabı çok fazla yapmak istemedi aa niye dedi .. yani hırs haset çok tehlikeli buluyrum biraz rahat olmak çocuğuda rahatlatır bence .. kusura bakmayın ne doluymuşumm içimi döktümm neyapayımm:32:

bu arada şunu söylemek istiyorum ki isteyen istediği kadar şeyi çocuğuna öğretir ço cuk ister .. isterlerse uzay teknolojisi öğretsinler ben buna takılmıyorum.. ama okulda dönen konuşmalar çok can sıkıcı konuşrulerekn duydum diğer sınıftaki çocuklar henüz okuma öğrenememişler bizimkiler çok iyi hepsi okuyo dönem başında geçen konuşmalar bunlar .. sonra ne bileyim diğer sınıftaki velilerin bunu çekemediğini anlatıyorlardı .. şok oldum .. ne kadar basit çocukca demiycem onlar böyle şeyler yapmaz.. eleştiriler seninki ne kadar yaptı bizimki şöyle anammm daralıyorum ben ne bileyim ... yarış içinde olanlar veliler bence bunu tehlikali buluyorum .. sonra ne oluyor biliyormusunuz şu nasıl bu nasıl soruları soruluyo çoccuklara çocuklar arasında ayrımlar başlıyo .. bence veliler birbirleriyle yarışı bırakmalı kim ne kadar yapıyosa herkes fabrikadan aynı şekilde çıkmamış .. her çocuğun kendine göre bir kapasitesi var onları sürekli bi şekle sokmaya çalışmak yanlış .. heleki diğerlerini aşağılama çok fena:20:

Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.
Bir sınıf annemiz var ve kadın kendini sınıf annesi değil belediye başkanı sanıyor.:26:

bazı veliler özellikle bazı anne veliler gerçekten olayı çok çokk abartıyorlar .. sanki at yarışındaymış gibi davranılıyo çocuklara .. öğretmenlere baskıda yapıyolar .. sanki az ödev veriliyormuş gibi işte şu kaynak kitabıda alalım falan .. bize yarıyıl tatilinde iki kaynak kitabı verilmişti benim kızım 1. sınıfta bazı veliler tüm kitabı yapmışlar .. içinde çarpma işlemleri var .. ben anlamıyorum ders sınıfta öğrenilir evde tekrar yapılıp pekiştirilir .. nasıl yaptırdılar o çarpma işlemlerini anlamış değilim kaynak kitap şu anda öğretmenimiz tarafından yeni işlenmeye başlandı düşünün.. benim kızım reddetti anne bana bunu öğretmenim göstermedi dedi ve ben hiç üstelemedim oyunla biraz problem çözdük falan.. ne yapmalıyım az daha zorlasam zaten okulda yeterince bunalıyo iyice soğuyup okula gitmek istemiyorum diyo.. velinin bi tanesi ne söyledim bunu benim kızım kitabı çok fazla yapmak istemedi aa niye dedi .. yani hırs haset çok tehlikeli buluyrum biraz rahat olmak çocuğuda rahatlatır bence .. kusura bakmayın ne doluymuşumm içimi döktümm neyapayımm:32:

bu yine iyi günlerin o zaman seneye gör, şahsen ben bu sene şok üstüne şok yaşadım bu konuda, sonrada herhalde anormal olan benim dedim,:27: hele kadının bi tanesi derslerde çok sivrilmiş öğrencilerin velilerinin selamını bile almıyor, bu nasıl bir hırstır, hatta hırs demek yanlış olur nasıl bir manyaklıktır anlamadım
:27::27:
ben sene başı bi kaç test almıştım acaba almalımıyım diye şüpheye düşüp aldım ama bunun mantıksız olduğuna karar verip, aylardır ders dışı bi soru çözdürmüş değilim, isteyen istediği yere koşsun valla extra bişeylere zorlamak anneyle çocuğun arasını bile bozuyo ne gerek var
extra olarak sadece ingilizce üstünde durmaya çalışıyorum biraz, malum devlet okullarında ingilizce 4. sınıfta başlıyo

Son düzenleme:

bu yine iyi günlerin o zaman seneye gör, şahsen ben bu sene şok üstüne şok yaşadım bu konuda, sonrada herhalde anormal olan benim dedim,:27: hele kadının bi tanesi derslerde çok sivrilmiş öğrencilerin velilerinin selamını bile almıyor, bu nasıl bir hırstır, hatta hırs demek yanlış olur nasıl bir manyaklıktır anlamadım
:27::27:
ben sene başı bi kaç test almıştım acaba almalımıyım diye şüpheye düşüp aldım ama bunun mantıksız olduğuna karar verip, aylardır ders dışı bi soru çözdürmüş değilim, isteyen istediği yere koşsun valla extra bişeylere zorlamak anneyle çocuğun arasını bile bozuyo ne gerek var
extra olarak sadece ingilizce üstünde durmaya çalışıyorum biraz, malum devlet okullarında ingilizce 4. sınıfta başlıyo

bu arada yukarıdaki arkadaşım beni gülmekten kırdı çok yaşa valla .. belediye başkanı sanıyo haa :9::9::1:
chess tatlım ben almıyım valla .. biraz hoşgörü ya sonuçta hepimiz ilgi alaka göstermeye çalışıyoruz ... hepimizin geleceği onlar ama ne kadar abartıyoruz bazı şeyleri cidden .. çalışırız yeterince yapabildiği kadar ödevide yaparız .. 7 yaşındıaki çocuğun kapasitesi belli diyorum zaten hep müfredat zaten yüklü ek bişeye gerek yokki .. kaynak kitapta tamam ... ama ne olur yavaş biraz ya yürümeye başlamadan nası koşcak bu çocuklar .. pardon uçcak dimi .. nese benim yöntemim bu .. seneye sbs denemeleri başlarsa aanamm düşünemiyorum seninki kaçıncı oldu benimki kaçaıncı hoff hoff .. birinci olsun sonncu olsun hepsi bizim yavrularımız ... veliler arası sürtüşme başlığı bile az veliler arası savaşş :52::36:

bu konuda bende çok dertliyim. kızım 2. sınıfa gidiyor özgül öğrenme güçlüğü var. geçen yıl öğretmenimiz elmalar yaptı sarı kartondan okumaya geçenlerin ki kızardı yarım olanlar yarım boyandı benim kızımın daha sarıydı ve velinin biri devamlı senin kızının elması niye kızarmamış diye peşimde dolanıyor artık en son bizimki sarı elmaymış dedim :)))))))) bu yılda yine devamlı benim kızımın derslerini merak ediyorlar direk bana soramıyorlar yakın arkadaşlarıma soruyorlar sebepte öğretmen sağolsun kızımın durumundan dolayı ilgileniyor benimle bunu çekemiyorlar keşke kızımda onların ki gibi hiç sorunsuz olsada öğretmen yüzüme bile bakmasa ama bunu anlamıyorlar bunu ile kıskanıyorlar

Bayanlar, Türkçe kurallarına uygun yazalım lütfen.
Başlıyoo, ediyoo gibi uzatmalı yazmayalım!
Keyifli paylaşımlar..

Bayanlar, Türkçe kurallarına uygun yazalım lütfen.
Başlıyoo, ediyoo gibi uzatmalı yazmayalım!
Keyifli paylaşımlar..

burasının resmi bir kurum olmadığını insanların dilekçe yazar gibi zaten yazmayacağını gözönünde bulundurarak gayet düzgün yazıyorum kendi adıma, koyulması unutulan bi kaç "r" harfine takılınacağına forumun başka başlıklarında bir sürü olan ş yerine sh yazan, k yerine q yazan, kelime içinde büyüklü küçüklü yazan (ve daha bir sürü şey....) gerçek Türkçe katillerin peşine düşünüz bence forumda, onları bulmak burada bi kaç eksik "r" yakalamaktan(!!??) çok daha kolay zaten

Son düzenleme:
Back