Keşke şimdi de sınıf öğretmenleri öyle yapsa bizim okuldakiler hep gruba atıyorlarödev tahtaya yazılır biz de defterimize geçirirdik . Ödev listesini deftere geçirmeden sınıftan da çıkmamız yasaktı. Sorumluluk nedir bilirdik.
Ben buna hadsizlik diyorum. Daha da diyesim var da olmuyor deyinceögretmene şöyle anlatın demek ne demek yaşaka gibi
insanlar artik iyice sıyırdı heralde
ilgili ebeveyn olmak güzelde bu kadari abarti sanirim
Bu zihniyete aşığım ben de. Whatsappta mesaj yazmaktan aciz veliler email nasıl atar onu bilemedim. Bizim için henüz hayal aşamasında mail sanırım. Ha atamasalar da banane demek istiyorum diyemediğim için sorun yaşıyorum sanırımZaten ödevin anlami, tek basina yapabilmektir. Gece gece ögretmeni aramak degildir. Yurtdisinda yasiyorum ve burda hiçkimsede ögretmenin whatsappi olmaz. En fazla mail yada bir not kitabi ile iletisim olur ögretmen ile. Ve veli/ögretmen görüs günlerinde. Yani hep sok içinde okuyorum bu tür konulari.
Yani bunlari düsünmek için einstein olmaya gerek yok. Asil sorun, sinir çizilmemesi. En basit, özel numara verilmemeli. Ögretmensin diye özel hayata hakkin yokmus diye bisey yok. O cep telefon numarasi, o whatsapp özeldir. Eger velinin bir sorusu varsa, mail atsin.
Ve evet ödeve zaman verilmeli. Bügün verilen ödev atiyorum cuma en gec saat öglen 4te verilmeli, ondan sonraki ödevler sayilmiyor diye yazilmali. Veli zaten belli olan bir ödev bilgisini ulasmak istiyorsa cevap atiyorum "okul sitesinde zaten yaziyor" yada "ben ödevi verirken zaten gereken bilgileri vermistim" cevabi olmali.
Zaten ödevin anlami, tek basina yapabilmektir. Gece gece ögretmeni aramak degildir. Yurtdisinda yasiyorum ve burda hiçkimsede ögretmenin whatsappi olmaz. En fazla mail yada bir not kitabi ile iletisim olur ögretmen ile. Ve veli/ögretmen görüs günlerinde. Yani hep sok içinde okuyorum bu tür konulari.
giggles Ilk yapman gereken sey, yeni numara almak ve velilere artik whatsapp ile ulasilmayacagini anlatmak. Biraz dislerini göstermen lazim.
Sertlikle de alakası yok bence. Uzaktan eğitimde başladı bu olay. Bana daha çok öğrenciler yazıyor. Ödev kontrol ediyorsun gruptan zaten edilmez. Onun için uzaktan olduğu zaman sorun yapmadım ben o kadar. Şimdi hala uzaktan devam eden sınıflarım da var. Onlar hala yazıyor. Başlayanlarda pek yok.cunku onlar beni haftanın 4 günü görüyor. Her şeyi gruptan halledemeyiz ki. Zaten gruplara öğrenci yazamıyor. Merak ettiği anlamadigi bit şey varsa özelden yazıyor. Ama çok abartanlar oldu. Yüz yüze eğitime geçersek set çekeceğimAslında olaya daha da sert girebilirdim en baştan beri ama iyice insan halinden anlamaz olmak istemedim. Sonra baktım kimse benim halimden anlamıyor. Artık ya cevap vermiyorum ya tersliyorum. Bazen de böyle kendi kendime bunalıma giriyorum sanırım
İlçe merkezinde çalışıyorum. 500 öğrencimiz var. Bilmiyorum merkezi sayılır mı?
Pandemiden önce gruplarda bile yoktum sınıf öğretmenleri aracılığıyla iletişim kuruyorduk. Pandemide canlı ders için link atmam, ödev paylaşmam filan gerekiyordu mecburen girdim gruplara. Her duyuru için sınıf öğretmenlerine yazmak istemedim doğrusu.
Kitabı olmayanlar kaynak kitap alacağımız zaman lazım olan bir soruydu ki ona göre bir çaresine bakacaktık. Mesela şimdi de yine kitabı olmayan bana yazsın resmini atayım etkinliklerin demek zorundayım. Gruba direkt atınca bu sefer kitabı olanlar da yazıyor hocam bu hangi kitaptı hocam bu resim bizim için mi filan diye. Siz nasıl hallediyorsunuz ödevlendirme işlerini?
hani Nasrettin Hoca fıkrası var ya
sen haklısın sen de haklısın e hanım sen de haklısın dediği
aynen öyle
haklısın ama maalesef haklı olman "öğretmen özel numarasını vermesin" sonucunu doğurmuyor
öğretmenlere Watsaptan yeterince veli bilgilendirmesi yapmadın diye soruşturma açıyorlar
öğrenci velileri ile YETERİNCE irtibat kurmamış
kime göre yeter, neye göre yeter
yine Zoom üzerinden ders yapmak pandeminin ilk aylarında yasaklandı öğrencilerin koruması yok vs diye
ama aynı süreçte Zoom dan ders yapmadın diye soruşturma açtılar, açıyorlar
maalesef öğretmenin kendi çözeceği bir sorun değil bunlar ama bir kere bilgi verip gerisine tek tek cevap vermemek en temizi
çocuklara söyledim, gruba yazdım sorumluluk çocukta demek tek çıkış yolu
haaa bizim de öyle garip garip yazıp cevap vermediğimiz müşterilerimiz var
sonra da hakaret ediyorlar "bende kabahat sizin gibi birine watsaptan yazdım" vs diye
duymazdan geliyoruz ama öğretmeni şikayet ediyorlar işte
Bu zihniyete aşığım ben de. Whatsappta mesaj yazmaktan aciz veliler email nasıl atar onu bilemedim. Bizim için henüz hayal aşamasında mail sanırım. Ha atamasalar da banane demek istiyorum diyemediğim için sorun yaşıyorum sanırım
Ödev kontrol etmek bile işkence oldu isim yazdın yazmadın konusu yüzünden. Nefret etmiştim. Şimdi sadece okulda ödev kontrol ediyorum özelden atmanıza gerek yok diyorum. Hala ödev atanlar var gerçi onları Allaha havale ettim artık.Sertlikle de alakası yok bence. Uzaktan eğitimde başladı bu olay. Bana daha çok öğrenciler yazıyor. Ödev kontrol ediyorsun gruptan zaten edilmez. Onun için uzaktan olduğu zaman sorun yapmadım ben o kadar. Şimdi hala uzaktan devam eden sınıflarım da var. Onlar hala yazıyor. Başlayanlarda pek yok.cunku onlar beni haftanın 4 günü görüyor. Her şeyi gruptan halledemeyiz ki. Zaten gruplara öğrenci yazamıyor. Merak ettiği anlamadigi bit şey varsa özelden yazıyor. Ama çok abartanlar oldu. Yüz yüze eğitime geçersek set çekeceğim
Kaynak kitaplarımızın çoğu zaten EBA yabancı dil portalında olduğu için eskisi gibi gizli yapmıyorum. Ha buna rağmen utanmadan şikayet eden olursa o da çok umrumda değil. Devlet kitaplarından tam verim alındığını düşünmüyorum. Herhangi bir çıkarım da yok kitap kullanma işinden.Cok ta merkezi degilmis.
Kaynak kitabin fotosunu veli grubunda paylasmak cok buyuk risk.Neden boyle bir riske girdiniz ?
2 lere odevlendirme yapmiyorum.3 ve 4 lere ozet gonderiyorum.Youtube dan sarki atiyorum bir de oyun uygulamasi var tekrarini ordan yaptiriyorum.Bir kac site var.Ordaki etkinliklere,oyunlara yonlendiriyorum.
şunu okuyunca acı bi gülümseme oluşuyor yüzümde sadece o kadarMail dururken
çünkü bazı veliler artıları fazla olunca veya eksileri olunca gösteriş yapamıyorlar. okulda okuyamayan çocuğun evde eğitim sırasında tüm ödevleri doğru yaptığını gördü bu gözler. annesi kendi yapıp yapıp gönderiyordu.Sanki cocuk degil, veli okula gidiyormus gibi. Ödevi algilayabilmesi cocugun sorumlulugu. Ertesi gün okula ödevsiz gitmek niye sanki dünyanin sonu olarak algilaniyor?
bu şekilde devam ederse benim de planım bu zatenMail ile olmuyorsa o zaman yine baska numara al ve o senin is telefonun olsun (eger maddi durumun el veriyorsa, en ucuz telefonu al). O telefonda ancak saat 8-17e kadar açik dursun. Saçma sorulari cevaplama. Ve bunuda velileler anlat. Saat 17den sonra bilgi vermeyecegini.
Ahahaha bu ne zekasızlık...kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar,
Ben de onu merak ettim aslında herkes aynı şeyleri yaşıyor mu diye yoksa bi ben mi tımarhaneye düştümAynı bizim sınıf. Demek ki bu her yerde böyle. Bilmiş bilmiş veliler, devamlı ders soranlar, çocuğunun her yaptigini çekip foto atanlar. Ben bile sinir oluyorum, hoca ne yapsın.
Ama örnek veliyim. Toplantı da hocamız siz watsapa pek bakmiyorsunuz galiba dedi. Evet hocam sizden bilgi geliyorsa okuyor ve cikiyorum dedim.Asla birşey yazmıyorum. Aynı soruyu hoca cevaplasa bile ardından on kez daha soruyorlar kadın yakında kafayı yemezse iyi.
Ben eski bir ingilizce öğretmeniyim. Kariyerimi 4. Sınıflara derse girmemle beraber noktaladım :) kabus gibiydi veliler. O zaman WhatsApp yoktu Facebook'tan mesajdan aramayla saldırıyorlardı. Bence telefon numaranızı değiştirip bu numarayı mesai saatleri dışında kapatınMerhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Niye Türkçesini yazacakmışsınız.Bende ilkokul İngiliz öğretmeni, lisede ve ortaokul deneyimlerimden sonra , ilkokul pişmanlıktır diyorum..
Öğrencilerden değil hepsi çok tatlı ama içinde uhdesi kalmış,komplekleri olan kadınlar saç baş yolduruyor.. ödev versen bı turlu,vermessn diğer öğretmen şunu bunu yapıyor, dağıttığim etkinlikleri bile sırf kendileri anlamıyor diye Türkçesini yaz diyen mı yok, canlı derse baglanmadigimda bilerek girmedigimi düşunmeyen mı
Çocuklarım büyüsün mis gibi liseye geçicem orda en azından çocuklar da veliler de kendilerinin bilincinde birçoğu yani.. İlkokuldakiler gibi hiçbiri çocuğunu ultra yetenekli,deha zekasinda görmüyor
Çocukları çok seviyorum yoksa çekilecek dert değil gerçekten. Bir de hem ödev yapmıyorlar hem de ödev vermeyince bu hafta ödev vermediniz mi diyorlar. Sabır testi resmen.Bende ilkokul İngiliz öğretmeni, lisede ve ortaokul deneyimlerimden sonra , ilkokul pişmanlıktır diyorum..
Öğrencilerden değil hepsi çok tatlı ama içinde uhdesi kalmış,komplekleri olan kadınlar saç baş yolduruyor.. ödev versen bı turlu,vermessn diğer öğretmen şunu bunu yapıyor, dağıttığim etkinlikleri bile sırf kendileri anlamıyor diye Türkçesini yaz diyen mı yok, canlı derse baglanmadigimda bilerek girmedigimi düşunmeyen mı
Çocuklarım büyüsün mis gibi liseye geçicem orda en azından çocuklar da veliler de kendilerinin bilincinde birçoğu yani.. İlkokuldakiler gibi hiçbiri çocuğunu ultra yetenekli,deha zekasinda görmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?