Başarılı sınıfta her şey mümkün zaten. Sadece başarılı sınıfla çalışanların yorumlarını dikkate alamıyorum ben o yüzden. Belki de sınıfı o öğretmenler başarılı hale getirmiştir. Onu da bilemiyorum gerçiOnun dediği grupların 90 üstü ortalaması varmış.
Başarılı sınıflarda mümkün o zaman.
Çok ilgimi çekmişti.
5. sınıf rehber öğretmeni olarak sizi çok iyi anlıyorum.
çocuğu uzaktan egitime hic katilmamis bir veli gecen hocam oğlumun disi ağrıyor derse giremeyecek yazdı. normalde giriyor muydu ki demedim tabi cevap yazmadım. bu arada yoklama alıyorum ve grupta paylasıyorum yoklama listesini yani derse girmedigini goruyor cocugun.
daha dun aksam 10.30 da baska sınıftan bir veli selamsız sabahsiz hocam x in matematigi bu sene cok kotu neden boyle oldu diyor. Bu veli de pandemi var diye cocugunu okula ve kurslar gondermiyor. uzaktan egitime bir gelip bir gelmiyor cocukta zaten. derse gelmeyen cocugun matematigi nasıl iyi olabilir ki?
1 hafta once evde raporluyum. tanimadigim bir veli hocam x okulda simdi sizin dersiniz var soyler misiniz ben dayisigile gidiyorum dayisigile gelsin yazdı. soylemezseniz anahtari yok kapida kalir birde yazmiş. ben raporluyum okulda degilim yazdim. o zaman okulda olan bir hocayi arayin o soylesin bak cocuk disarida kalacak yoksa anahtari yok yazmis.
cevap vermiyorum artik cok gerekli bir soru olmadıkca.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Ve daha neler neleray şaka gibi. kendi çocuğunu takip etmeyip başkasına emir yağdırıyor.. gerçek bir beyin tutulması..
Okulun kendi internet sayfası/appi var.iletişimi nasıl sağlıyorlar? Okulun duyuru sistemi mi var?
Gruptaki mesajları takip etmiyorlar bizimkiler daha. O seviyeye ne zaman geliriz acaba?Okulun kendi internet sayfası/appi var.
Hatırlıyorum da çocukluğumu ödev için ayrı defterim vardı. Eksik yazar ve bunu anneme söylersem düzgün yazmalıydın derdi. En fazla arkadaşımızı arayı sorardım. Öğretmeni arayıp sorma gibi bir seçenek dahi yoktu.Ödev bildirimi yok da ödevini bildiremediğim çocukla sonra yine ben toplamaya uğraşıyorum. Bazı konularda kendimden de taviz vermek zorunda kaldım mecburen.
Öyle hazırcı alışmış ki çocuklar ödev not almıyorlar bile. Gruplarda görmeye alışmışlar. Zaten ödevi yapmadan geldiyse bahane de belli annem/babam bana söylemedi ödevi. Kendin not almalısın ödevleri diyorum. Ama kolaycılık kazanıyor.
Vallahi çok haklısınız.Ben bir veliyim ders programı belli olduğu halde bugün ders varmı saat kaçta ebadanmı zoom danmı die bi başlıyolar.En son öğretmen grubu velilere kapattı sadece kendileri yazıyo ordan.Ama bizimkiler durdumu şimdide veli grubu açmışlar çıldırıcam artık devamlı soru soruyolarMerhaba
Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.
Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler vardersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde
Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmışuzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum
İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?
Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Ben öğretmen değil veli tarafındayım bu işin ve gerçekten yaşını başını almış meslek sahibi insanların derdini bile anlatmaktan aciz olduğunu gördükçe utanıyorum.
Sizli - bizli konuşmayı bilmeyen, öğretmeni kölesi zanneden ve okula dünyanın parasını verdiği için her lafı söyleyip, her saçmalığı yapma hakkını kendinde bulan insanlardan bıktım.
Öğretmenimizin sabrını hayretle izliyorum.
Hatırlıyorum da çocukluğumu ödev için ayrı defterim vardı. Eksik yazar ve bunu anneme söylersem düzgün yazmalıydın derdi. En fazla arkadaşımızı arayı sorardım. Öğretmeni arayıp sorma gibi bir seçenek dahi yoktu.
Bende de arkadaşlarımın numarası yoktukatıldım size
ay bizim zamanımızda daha telefon bile yoktu
ödevi açıp kimseye soramazdın öğretmene de arkadaşa da
okulda öğrenir gelirdin
ve bu kadar ödevimi hatırlayamadım, yapamadım muhabbeti de yoktu çünkü öğretmen yazdırır verirdi ödevi, çocuk da bu benim sorumluluğum der yapardı
şimdi sanki velinin sorumluluğu gibi davranıyorlar
oğlum 5. sınıf
okulu öğrenciler ile watsapp grubu kurdu oradan öğretmenler ve öğrenciler haberleşiyor
ödevden vs haberimiz yok artık bizim tıpkı okuldaki gibi
yani okulda da ödevi çocuğa veriyordu şimdi de
Bende de arkadaşlarımın numarası yoktuödev tahtaya yazılır biz de defterimize geçirirdik . Ödev listesini deftere geçirmeden sınıftan da çıkmamız yasaktı. Sorumluluk nedir bilirdik.
Geçen sene oğlum ödevini yapmadan gitti okula. Okul öncesi öğrencisi, öğretmeni serbest oynama saatinde oturtup ödev kağıdını tamamlatmış ceza olarak. Bir daha yapmadan gitmedi.
yani çok makul öneri olmayabilir ama bir metin oluşturun
şu saatten sonra yazana cevap vermem, bunu sorana cevap vermem vs vs gibi
adınız gıcığa çıksın ama biraz da durup düşünsünler
ilkokul velileri biraz dürtüsel modda yaşıyorlar
onlar için her şey çokkkkkk önemli ve o anlık önemli
bu saate kadar neden sormadın dersen vereceği cevap tek çocuğum X değil olacak ama sanki sizin tek öğrenciniz onun çocuğu
ay şaka gibi. kendi çocuğunu takip etmeyip başkasına emir yağdırıyor.. gerçek bir beyin tutulması..
İnsanlarin gittikce kabalasan ve odunlasan durumlarindan kaynaklaniyor. Simdi yine nineler gibi yorum yapacagim ama bizim zamanimizda ogretmenin yanina desturla yaklasirdik,birak soru sormayi. Rahatliktan boyle simdi insanlar. Ne adam gibi veli kaldi,ne adam gibi ogrenci kaldi. Herkes yamuk.
Allah yardımcınız olsun, umarım karşınıza daha vicdanlı daha anlayışlı daha saygılı veliler çıkarSizin gibi veliler görünce sarılıp ağlayasım geliyor valla yalan yok. Hatta içimden daha da çok yardımcı olmak geliyor
Ben de anlattım kaç kere ama belli süre uyuyorlar ya da hiç uymuyorlarAhh canım öğretmenim kanayan yaramız bu ne zaman araması gerektiğini bilmeyen veliler .
Merkezi bir okulda sınıf öğretmeniyim 1 sınıfları okutuyorum. Gece 0.59 mesaj mi atan dersin sabahın 6 sinda arayan mi dersinBir Veli gece 11 de mesaj attı bu saatte atılır mi dedim ben ilgili bir veliyim dedi
Yüz kere diyorum akşam 6 dan sonra mesaj atmayın aramayın toplantıda haşladım hepsini 10 gündür kısmen iyiler . Sizin görev tanımınızda bu yok sakin ezdirmeyin kendinizi yüz verirseniz daha cok isterler .
Özelden yazıyorlar şimdi de gruptan yazamayıncaVallahi çok haklısınız.Ben bir veliyim ders programı belli olduğu halde bugün ders varmı saat kaçta ebadanmı zoom danmı die bi başlıyolar.En son öğretmen grubu velilere kapattı sadece kendileri yazıyo ordan.Ama bizimkiler durdumu şimdide veli grubu açmışlar çıldırıcam artık devamlı soru soruyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?