Veli terörü

Kullanılabilir bir yöntem mi?
Ters-yüz edilmiş sınıf demek sanırım.
Bu metodla 10 saat ders anlatsam da yorulmuyorum diyen birini dinledik geçen hafta.

Kullanılabilir bir yöntem mi?
Ters-yüz edilmiş sınıf demek sanırım.
Bu metodla 10 saat ders anlatsam da yorulmuyorum diyen birini dinledik geçen hafta.
Evdeki sorumluluklarını yaparlarsa çok güzel.
Boşa zaman kaybı olmuyor. okulda direkt uygulama kısmına geçiyorsunuz. Daha hızlı ilerleniyor. Ama bir kısmı yazmadan veya sorumluluğunu yapmadan geldiği an ya geride kalmasına izin vermeniz gerekiyor ya da çabalarınızın boşa gitmesi pahasına okulda yaptırmanız.

Şu an özeleştiri yaptım da, eylülde başka bir okula görevlendirmem oldu, kimseyi tanımıyorum, müdüre attığım mesajlar az buz değil
Arkamdan ne diyor acaba biz velilerden yaka silkerken

Almanyada whatsapp guruplarina ögretmenlerin dahil olmasi yasak, kreş öğretmenleri dahil. keşke türkiyedede öyle olsaymış, üzüldüm sizin adınıza insanlarla heleki bizim toplumumuzdaki insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor, gece 12 nedir ya...

Bizimkiler bakmıyor o yüzden bi bakış açıları yok

Whatsapptan veya telefondan arayanları ne yapıyorsunuz? Benim telefon hiç susmuyor 500 öğrencimiz var. Mesaja bakmasam arıyorlar yani.
Açmam. Sessize alırım hatta bazen " rahatsiz etme " modunu açıyorum sadece annem arayabiliyor.

iletişimi nasıl sağlıyorlar? Okulun duyuru sistemi mi var?

Açmam. Sessize alırım hatta bazen " rahatsiz etme " modunu açıyorum sadece annem arayabiliyor.
Ben de açmıyorum ama o telefon üst üste 5 kere çalarken sinirim bozuluyor. Bu rahatsız etme modunu hiç kullanmadım ama şimdiye kadar. Ona bi şans vereyim en iyisi.

Sasirdim.
Bende ilkokulda ingilizce ogretmeniyim.Boyle sikintilar yasamiyorum.
Cok mu merkezi bir okuldasiniz?Bence ilkokulda iş sinif ogretmeninde bitiyor ingilizce dersleri icin.Arada köprü oluyor.Whatsapp gruplarinda bende varim ama sadece ikimiz mesaj atiyoruz
Sinif ogretmenleri ingiizce ogrrtmenine ozelden yazmayin diyr uyarida bulundu.
Kitabi olmayan mesaj atsin neden diyorsunuz bir de.Bu tarz sorular cok tuzak sorular.Tabi ki çullanirlar uzerinize.Bazen kestirip atmayi ogrnemek lazim.Cok netim velilere.Su ana kadar bir sorun yasamadik.Tabiki bu gorev yaptigimiz okul,cevre,veli potansiyeliyle de paralel.

Öğretmenlerin yeni görevlerinde ödev bildirimi falan mı var?
Çocuğa söylersiniz, dinledi dinledi, dinlemedi yapmaz.
Ne demek ödev sormak hem de veli tarafından?
Sorumluluklarını niye üstlenmiyorlar?

Anaokulundayken bizzat şahit oldum, selamsız sabahsız veliler, çocuğumun eli yıkanmamış diyenler, yolda görünce tanımıyormuş gibi yapanlar. En ufak sebeple çocuğu okuldan alanlar ki pandemi de sosyal medyadan daha zor yürütmek. Müdürlerle, öğretmenlerle uğraştığımız yetmiyordu bir de onlarla uğraşıyorduk. Ay düşününce fenalık geldi. En iyisi umursamamak. Bizim bi öğretmen velilere kapıyı çarpıyodu acımıyodu

Bir daha okul seçecek olursam sanırım velilerine bakacağım önce. Sizin gibi veli kaç tanedir ki?

Benim kız yetiyor öğretmenine daha ikinci derste " ben parmak kaldırdım bana söz hakkı vermedin, oysa benim söyleyeceklerim vardı" dedi.
Önce bana söyledi, ben her zaman sen konuşmazsin dedim.

Onun dediği grupların 90 üstü ortalaması varmış.
Başarılı sınıflarda mümkün o zaman.
Çok ilgimi çekmişti.

Remind uygulaması var sınıf olusturuyorsbuz

Onu mu deneseniz ki

Ya da tel gizli şekilde bi mesajlaşma uygulaması varmış en azından aramanın önüne geçilir

İlçe merkezinde çalışıyorum. 500 öğrencimiz var. Bilmiyorum merkezi sayılır mı?

Pandemiden önce gruplarda bile yoktum sınıf öğretmenleri aracılığıyla iletişim kuruyorduk. Pandemide canlı ders için link atmam, ödev paylaşmam filan gerekiyordu mecburen girdim gruplara. Her duyuru için sınıf öğretmenlerine yazmak istemedim doğrusu.

Kitabı olmayanlar kaynak kitap alacağımız zaman lazım olan bir soruydu ki ona göre bir çaresine bakacaktık. Mesela şimdi de yine kitabı olmayan bana yazsın resmini atayım etkinliklerin demek zorundayım. Gruba direkt atınca bu sefer kitabı olanlar da yazıyor hocam bu hangi kitaptı hocam bu resim bizim için mi filan diye. Siz nasıl hallediyorsunuz ödevlendirme işlerini?

Beni de neler neler için arayanlar mesaj yazanlar oluyor. Öğrenci de veli de... mesela yazılı günleri belirledik bu hafta ve sınıf öğretmenleri gruplara attı. Beş dakika geçmedi arıyolar. Ee hicam hangi konulardan çıkacak. En son gruba yazdım yarın şu saate kadar yazacağım konuları diye...bitti mi hayır. En az 7 kişi daha sordu özelden yazıp konular ne diye...Hele biri hocam bana önceden söyleseniz ya diye yazıyor. Ayrıcalıklı tabii

Kizim 2. sınıfa gidiyor bir sınıfın kendi grubu var öğretmen ödev bilgilendirme yapıyor herkes yazabilir ama yazan pek olmuyor cok sert bir şekilde uyardı çünkü öğretmen toplantıda bir de veli grubu var orda ödevi anlamayan iste ihtiyacı her neyse sorular soruluyor bizde durum bu sekilde.
Ödev konusunda ise ogretmeni yazar ödevi en geç 20.00 da göndermemiz gerekir çünkü kabul etmiyor ki cok haklisiniz cok zor bir durum hayatınız yok sanki
Ben kizim kreşe gitti 2 senede 4 senedir veliyim ama kesinlikle öğretmenini cok acil bir durum olmadan arayamam aklima bile gelmez bu insanlardaki rahatlık beni benden aldı vallahi.
Inanın pandemi sürecinde ogretmeni surekli arayın özledikçe çocuklar seslerini duyayım dedi ama ben sesli mesaj gönderdim kızımla arada wp tan hatırını sordum en son kendi görüntülü aradi yani öğretmenlerinde bir sabri siniri olduğunu onlarında hayati olduğunu unutmasa bu insanlar keske siz de bunlara maruz kalmasaniz

sadece yöneticinin ve harici 1 kişinin yazabileceği bi grup oluşturun derdi olan sınıftaki o kişiye derdini söylesin mesai saatleri içinde o da size iletsin çözüm bulun o şekilde her veli ile tek tek ilgilenmek çok zor tanıdığım bütün öğretmenler böyle yapıyor hatta bi arkadaşım numarasını sadece sınıf annelerine vermiş wp grubuna bile dahil değil bir sıkıntı olursa onlar ulaşıyor öğretmene

Oğlum okul öncesi öğrencisi. WhatsApp grubunda öğretmen birşey yazsa da cevap versem diye bekleyen bir grup var. Hep aynı isimler. Çocuğa ses kaydı çektirip yollayan bile var. Bazen ben mi ilgisiz bir veliyim diye düşünmüyor değilim. Video ödevi vermişti. Saat akşam 10 dan sonra göndermek istemediğim için sabahı bekledim. Herkesin özel hayatı var. Zorunlu olmadıkça haftasonu, akşam saatleri aramak çok ayıp birşey.

Öğretmeni daha hiç aramadım. 2 kere okul çıkışında konuşamıyoruz diye öğretmeni aradı. İnsanları bunaltmamak lazım

Bizim yüzümüzden.
El birliğiyle başarıyoruz.
Kendi çocuğumuzun her şeyini kontrol ederek, öğrencimize görevlerini tekrar tekrar farklı yollardan hatırlatarak sorumluluk sahibi olmamaları adına çabalıyoruz.

Ödev bildirimi yok da ödevini bildiremediğim çocukla sonra yine ben toplamaya uğraşıyorum. Bazı konularda kendimden de taviz vermek zorunda kaldım mecburen.

Öyle hazırcı alışmış ki çocuklar ödev not almıyorlar bile. Gruplarda görmeye alışmışlar. Zaten ödevi yapmadan geldiyse bahane de belli annem/babam bana söylemedi ödevi. Kendin not almalısın ödevleri diyorum. Ama kolaycılık kazanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…