• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Numaramı da değiştiririm sorun değil de değiştirmek zorunda kalmak canımı sıkıyor doğrusu.

Mesai saatlerimi yüz bin milyon kez yazdım ama önemli olan velilerin müsaitlikleri. Kendilerine göre geri dönüyorlar sadece.

Alici mesai saatleri dışındadır diye otomatik mesaj atın

Aveanin yeni uygulaması deyin :)

5. sınıf rehber öğretmeni olarak sizi çok iyi anlıyorum.

çocuğu uzaktan egitime hic katilmamis bir veli gecen hocam oğlumun disi ağrıyor derse giremeyecek yazdı. normalde giriyor muydu ki demedim tabi cevap yazmadım. bu arada yoklama alıyorum ve grupta paylasıyorum yoklama listesini yani derse girmedigini goruyor cocugun.

daha dun aksam 10.30 da baska sınıftan bir veli selamsız sabahsiz hocam x in matematigi bu sene cok kotu neden boyle oldu diyor. Bu veli de pandemi var diye cocugunu okula ve kurslar gondermiyor. uzaktan egitime bir gelip bir gelmiyor cocukta zaten. derse gelmeyen cocugun matematigi nasıl iyi olabilir ki?

1 hafta once evde raporluyum. tanimadigim bir veli hocam x okulda simdi sizin dersiniz var soyler misiniz ben dayisigile gidiyorum dayisigile gelsin yazdı. soylemezseniz anahtari yok kapida kalir birde yazmiş. ben raporluyum okulda degilim yazdim. o zaman okulda olan bir hocayi arayin o soylesin bak cocuk disarida kalacak yoksa anahtari yok yazmis.

cevap vermiyorum artik cok gerekli bir soru olmadıkca.

Allah sonumuzu hayır etsin.
Aahhaa kapıda kalır iyiymiş 🤣 ben söylemezdim. Veliye de söyleyemem derdim. Naptınız merak ettim

Bende ilkokulda ogretmenim cok cok zor ama veliler her ogretmene bunu yapmiyor.mesela ben grupta yazdigim birseye ozelde asla donus yapmiyorum.gece belli saatten sonra telefonlara cevap vermiyorum.haddini aşan olursa da cevabini veriyorum.veliler yumusak yuz buldu mu herseyi yaparlar.okul idaresi de arkamizda veliler konusunda taviz vermeyin diyorlar.her aklina esen mesaj yazsa surekli onlarla konusmamiz lazim.onlarin kolesi degiliz grupta yaziyorsak bi sebebi var elbet

Bende ilkokulda ogretmenim cok cok zor ama veliler her ogretmene bunu yapmiyor.mesela ben grupta yazdigim birseye ozelde asla donus yapmiyorum.gece belli saatten sonra telefonlara cevap vermiyorum.haddini aşan olursa da cevabini veriyorum.veliler yumusak yuz buldu mu herseyi yaparlar.okul idaresi de arkamizda veliler konusunda taviz vermeyin diyorlar.her aklina esen mesaj yazsa surekli onlarla konusmamiz lazim.onlarin kolesi degiliz grupta yaziyorsak bi sebebi var elbet
Aslında olaya daha da sert girebilirdim en baştan beri ama iyice insan halinden anlamaz olmak istemedim. Sonra baktım kimse benim halimden anlamıyor. Artık ya cevap vermiyorum ya tersliyorum. Bazen de böyle kendi kendime bunalıma giriyorum sanırım

Okullar açılsa da kurtulsak. Her gün her akşam her sabah mesaj geliyor. Sevgilimle böyle mesajlaşmamışımdır. (not:eek:rtaokulspor)
Açılınca da kurtulamıyoruz ki. Ortaokulda ders saati kaç dakika bilmiyorum ama bizim 30 dakika olduğu için mecburen flipped classroom (türkçesini bilmiyorum ama tersten eğitim tarzı bir şey olsa gerek) moduna geçtim. Mecbur muhattap olmaya devam ediyoruz. Okullar tamamen açılırsa tüm grupları terd edeceğim Var bi hayalim :KK76:

Aahhaa kapıda kalır iyiymiş 🤣 ben söylemezdim. Veliye de söyleyemem derdim. Naptınız merak ettim

zaten okulda degil evdeydim. cunku raporluydum. cevap yazmadim. benden sonra baska bir arkadasi bu sefer aramis tutturmus soyleyin kapida kalacak diye cocuk. arkadasta baska sınıfta dersteymis son dersleri cocugun sınıfaymış akıma gelirse soylerim demis sonra ne oldu bilmiyorum.

Lisede çalışıyorum. Whatsapp gruplarimi sadece benim yazabileceğim şekilde ayarladım.
Özelden yazanlar ya da arayanlar için son saat dilimim 20.30

Aksi durumda açmam da yazmam da. Idare bu konuda bizi destekliyor o nedenle kafamız rahat, sizin idarecilerin bakış açısı nasil

Bende birinci sınıf velisiyim. Şimdiye kadar üç kere filan mesaj attim. Oda hep sağlıkla ilgili mevzular.
Kızımda bir iki kere sesli mesaj yolladi. Saat beşten sonra asla mesaj atmam.

Kendisi geçen beni aradı. Baktı benden hareket yok. Öyle konuştuk.
Sanırım çok tatlı bir veliyim... Canım kendim...

Lisede çalışıyorum. Whatsapp gruplarimi sadece benim yazabileceğim şekilde ayarladım.
Özelden yazanlar ya da arayanlar için son saat dilimim 20.30

Aksi durumda açmam da yazmam da. Idare bu konuda bizi destekliyor o nedenle kafamız rahat, sizin idarecilerin bakış açısı nasil
Bizimkiler bakmıyor o yüzden bi bakış açıları yok :KK70:

Whatsapptan veya telefondan arayanları ne yapıyorsunuz? Benim telefon hiç susmuyor 500 öğrencimiz var. Mesaja bakmasam arıyorlar yani.

Ben de geçen gruptan online bir test attım tüm sınıflarıma. İlkokul branş buarada. Sonra bütün akşam aferin tebrikler alkış yaptım. Bazılarının adıyla aferin dedim. Sonra baktım veli ikinci kez sonucu atmış sebep ona sadece alkış yapmışım x cim dememişim. Çok zor gerçekten.

Bende birinci sınıf velisiyim. Şimdiye kadar üç kere filan mesaj attim. Oda hep sağlıkla ilgili mevzular.
Kızımda bir iki kere sesli mesaj yolladi. Saat beşten sonra asla mesaj atmam.

Kendisi geçen beni aradı. Baktı benden hareket yok. Öyle konuştuk.
Sanırım çok tatlı bir veliyim... Canım kendim...
Bir daha okul seçecek olursam sanırım velilerine bakacağım önce. Sizin gibi veli kaç tanedir ki?

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Valla okulların önünden ayrılmayan herşeye müdahale eden velilere acayip kıl olurum zaten Allah yardımcınız olsun bence yüz vermeyin

Bırakabilsem keşke. Dönem başında her şey daha da korkunçtu niyeyse kendimi süpergücü olan biri filan sanıyordum. Herkese yardım edebilirim sandım. Bir açıdan kişisel gelişimime de iyi oldu aslında. Biraz sınırlarımı gevşetmeyi öğrendim. Yardım etmemeyi veya cevap vermemeyi öğrendim
Ya o hepimizde oldu, tecrübesizlikten herhalde 😄

Sonra baktım veli ikinci kez sonucu atmış sebep ona sadece alkış yapmışım x cim dememişim
Ne büyük dramlar var dünyada di mi?

Bizim bi tanesinin de çocuğu ödevi yapmadan gelmişti. Ders sonrası bilgilendirme yaptım. Meğer ödevi yapmış da bana göstermeyi unutmuş derste. En sevdiğim bahanedir bu zaten. Çok üzüldü siz gruba yazınca gözleri doldu şöyle ağladı filan yazmıştı.

Hatırlayıp hatırlayıp sinir oluyorum şu an resmen :KK70:

Back