• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Şu whatsapp grupları öğretmenlerin kabusu oldu😐 Arkadaşımın kızının öğretmeni sadece yöneticinin yazacağı bi grup oluşturmuştu ama sanırım pandemi gündeminde böyle birşey yapılamaz🙄 Size bol sabır diliyorum bahsettiğiniz velilere bol düşünme yeteneği.
O zaman da özelden yazıyorlar arıyorlar sürekli. En güzeli hiç numara vermemek mail yoluyla haberleşmek. Ben uzun süre böyle yaptım

Herseyi hosgormeyin ama tartışmayın.usulunce işinizi yapın.dersi şöyle anlatın diyenlerle tartismaya girmeyin.Kazanmazsiniz.Her boku bilirim insanı onlar.Ne kavga edin ne onaylayın.
Başta bu hatayı yapıyordum ama zamanla cevap vermemeyi öğrendim

Şaka mı bu ya adabı muaşeret diye birsey var boyle evebeynlerin cocuklarından ne olur
Adabı muaşeret dersi şart
Allah yardım etsin konu sahibi arkadasım
Grupları sessize alamıyorsun sanırım
Ama bence hiç değilse grupları sessize alamadığını 12den snra msj atmamaları rica et belki insafa gelirler
Grupları sessize alıyorum da özel mesajlara çözüm bulamıyorum o kısım fena

bizim öğretmen velilerin sesini şöyle kesti : vatsap grubuna sadece kendisi yazabiliyor ,,ödev şu , şu saatte ebadan ders var veya okul için ders için ne gerekiyorsa kendisi yazıyor bize sadece okumak düşüyor ..özelden de cevap vermiyor ..grupta yazdıklarımı okuyun soru sornayin diyor . karambole ne anladiysak onu uyguluyoruz bizde .. :dd

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Ben sınıf öğretmeniyim. Bizim sınıf whatsapp grubumuzda ingilizce öğretmenimiz bulunmuyor. Öğrencilere bir paylaşım yapmak istediğinde bana gönderiyor, ben gruptan paylaşıyorum. Canlı ders atması yaptığında yine saatleri bana iletiyor, ben gruptan paylaşıyorum. Dolayısıyla numarası velilerde yok. Siz neden bütün sınıf gruplarına katıldınız anlayamadım. Ödevlerin geri dönüşünü de istemenize gerek yok diye düşünüyorum. Okulda kontrol edebilirsiniz. Kendinizi fazla yıpratmışsınız. Ama aynen yazdığınız gibi sabah çok erken saatte, ya da çok geç saatte arayıp mesaj atan dengesizler oluyor tabii ki.

Özelde çalışıyordum. 8.sınıflarla ilgileniyordum. Sınavları olduğu için yorucuydu.

Ama daba yorucu olan velilerdi.

Neden ödev verdiniz / vermediniz.
Neden çocuğuma şunu dediniz/ demediniz.
Neden, neden , neden....

Dayanamadım. Istifa ettim.

Madem daha iyisini biliyorsun sen yap gönderme okula. Ben öğretmen olarak kimsenin çocuğuna meraklı değilim ya.

Istifa ettiğime pişman değilim.

Daha normal insanlarla daha ortalama bir şekilde çalışmayı çok istedim. Fakat öyle bir işbulamadım.

Mesleğimden nefret ettim

Mesleğimden nefret etmeme sebebiyet veren hiçbir veliye hakkımı helal etmiyorum.
Ben de ayni durumdayım.ama.istifa etsem ne iş yapacagim diye duruyorum.Umarim en yakın zamanda istediğiniz gibi iş bulursunuz

Ben sınıf öğretmeniyim. Bizim sınıf whatsapp grubumuzda ingilizce öğretmenimiz bulunmuyor. Öğrencilere bir paylaşım yapmak istediğinde bana gönderiyor, ben gruptan paylaşıyorum. Canlı ders atması yaptığında yine saatleri bana iletiyor, ben gruptan paylaşıyorum. Dolayısıyla numarası velilerde yok. Siz neden bütün sınıf gruplarına katıldınız anlayamadım. Ödevlerin geri dönüşünü de istemenize gerek yok diye düşünüyorum. Okulda kontrol edebilirsiniz. Kendinizi fazla yıpratmışsınız. Ama aynen yazdığınız gibi sabah çok erken saatte, ya da çok geç saatte arayıp mesaj atan dengesizler oluyor tabii ki.
Öyle yapsam 10 15 öğretmen var sürekli onlardan rica etmek daha zor geldi doğrusu. Yapı olarak da ricada bulunmayı birinden bi şey istemeyi çok sevmem sanırım ondan öyle karar verdim o zaman. Gerçi buna pişman değilim bazı sınıf öğretmenleri teknolojiden bi haber. Canlımderslere bile giremediler. Büyük ihtimalle işlerm çok aksardı

İlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Hatta aynı kadın, okulda okuma yazma kursu alıyordu, bakacak biri olmadığı için küçük çocuğu da yanındaydı, ders sırasında küçük çocuğu rahat durmadığı için " hocam işin yoksa çocuğa bakar mısın? "demişti. Kabul etmedim, cahilliğine verdim...
Bundan beteri de var, kendini öğretmen zanneden ,sana işini öğretmeye kalkan, başka öğretmenle kıyaslayan ...En azından öteki cahil ,saf deyip geçiyorsun. Ama çok bilmiş veliler iflahını kurutuyor insanın...

Hocam öncelikle fazla önemsiyorsunuz.On yılınızı doldurmadıysanız.Fazla idealist olmanız normal.Watsappta önemli olan grupların bildirimlerini açık tut.Diğerlerinin bildirimlerini kapat ne zaman görürsen o zaman cevap yazarsın.

İlkokul öğretmeniyim, bir velim okul saati beni aradı ve" hocam evdeki küçük çocuğumun canı abur cubur çekti, sana zahmet kantinden alır mısın, ama aldıklarını (kendi sınıfımdaki) oğluma verme, ortaokuldakine ver, x onları eve gelene kadar yer çünkü , ben yarın ücretini gönderirim ." demişti. Halbuki 100 m ötede market var ,git al. Ne alaka öğretmenden böyle bir şey istemek!!! Yakında market alışverişlerini de bizden isterler.
Hatta aynı kadın, okulda okuma yazma kursu alıyordu, bakacak biri olmadığı için küçük çocuğu da yanındaydı, ders sırasında küçük çocuğu rahat durmadığı için " hocam işin yoksa çocuğa bakar mısın? "demişti. Kabul etmedim, cahilliğine verdim...
Bundan beteri de var, kendini öğretmen zanneden ,sana işini öğretmeye kalkan, başka öğretmenle kıyaslayan ...En azından öteki cahil ,saf deyip geçiyorsun. Ama çok bilmiş veliler iflahını kurutuyor insanın...
Dehşete düştüm

Sistem berbat. Eskiden biz zamanında böyle değildi. Saygı vardı. Öğrenci sorumluluğunu bilirdi. Anne baba çocuğun peşinde ödev yaptırmak için koşturmazdı. Veliyi işin içine çok fazla sokan sistem getirildi özünde mantıklı olabilir bizim insanımız işte böyle suistimal etti. Proje ödevi olur çocuk elini sürmeden veli hazırlar ödevin üstünde çocuğun adı yazar. Hatırlıyorum biz gider malzemeleri alır oturur günlerce uğraşır yapardık. İşler şimdi çok karıştı öğretmen sadece öğrenci ile muhattap olurken şimdi tüm aile ile muhattap. Öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun
şikayet eden öğretmenlere hak verdim ama veliler de haklı istenen ödevler projeler sınıf panosu süslemeleri çocukların yapabileceğinden kat kat kapsamlı ve zor .Eskiden sınıf panolarımızı kendimiz süslerdik kendi yamuk yumuk yazılarımızı resimlerimizi asardık belirli gün ve haftalarda.ödevlerimizden annem öğretmen olmasına rağmen haberi bile olmazdı kendim yapardım mesela.Ama son yıllarda lazer kesimli bilgisayar çıktılı çok masraflı panolar süslemeler ödevler isteniyor çocuklardan yok yok aslında velilerden .Sanki veli okuyor okuyor çocuk değil bende buna kızıyorum

Hocam öncelikle fazla önemsiyorsunuz.On yılınızı doldurmadıysanız.Fazla idealist olmanız normal.Watsappta önemli olan grupların bildirimlerini açık tut.Diğerlerinin bildirimlerini kapat ne zaman görürsen o zaman cevap yazarsın.
İşimi sanırım canla başla yapmaya çalışıyorum. En çok da kendim yıpranıyorum. Çoluk çocuk da yok ya boş vaktim var biraz da 😬

İşimi sanırım canla başla yapmaya çalışıyorum. En çok da kendim yıpranıyorum. Çoluk çocuk da yok ya boş vaktim var biraz da 😬
öğretmenin özeline bir şey yazarken kırk kere düşünüyorum acaba uygun mu acaba meşgul mü.Kızım bulaşıcı hastalığa yakalandı eşiminde kronik hasta raporu var tek başına sınavlara girmesi lazım.Valla kanuni hakkımız olmasına rağmen utana sıkıla yazdım özeline.vırt zırt neden yazayım arkadaşım mı öğretmenimiz yahuuu çocuğum seviyor mu öğretmen ilgili mi bunlar da sorun yoksa ne konuşacağım her hafta kadınla

Back