Vejeteryan olmaktan vazgeçilir mi?

Hamileliğimde et aşerdim
Sık sık yenesemde yiyorum
Ben midem bulandığı iöin yşyemiyordum o ayrı
 
Canım o yasından kaynaklı ya.Benim kardeşim de 12yasında acayip düşkün hayvanlara ve olağanüstü bı merhameti var. O da Kurban bayramlarında filan hep üzülür bakamaz hıc sınır olur kendince :) asla yemıcem der, yanı çocuk oldukları için tam kavrayamıyolar meseleyi geçer o ılerde.
 
Bu kadar merhametli, düşünceli bir çocuğa sahip olduğunuz için ne kadar şanslısınız. Sizi de tebrik ederim, hayvan sevgisi aşılamışsınız. Masallah ona, umarım ömrü boyunca kendi gibi merhametli insanlarla karşılaşır.

Tam olarak sorunuzun cevabını bilemiyorum. Hic vejeteryan olmadım; ama sanırım ben olsam üstüne gitmezdim. Bu surecte bakliyat gibi protein degeri yüksek besinlerle takviye sağlardım. Kararına saygı duygdugunuzu ancak gelisimi açısından yaşayacağı sorunları belirterek kararını 18 yaşına kadar ertelemesini önerebilirsiniz belki.
 
Annem de vejeeryandi. Et balik tavuk hele ciger yumurtaya bakamiyorum 6 yasindan beri et yiyemiyorum cok agir kansizlik sorunlarim var hep hastayim halsizim doktor kan ignelerine basladi
 
Ben varim. 12 13 yaslarinda biraktim yemeyi ama universite zamani tekrar baslamiatim yarim yamalakta olsa. Simdi yiyorum hepten. Hatta su an cok fazla et yemek istiyorum :)
 
Maksimum 2 öğün durabilirim et yemeden.

Bu işin keyif kısmı tabi, bilimsel kısmına gelince.
Etin ikamesi yoktur, yeşil mercimek vs. deki protein vücudumuz için etteki kadar nokta atışı değildir.

Bir gelişmiş ülkelerin yeme düzenine bakın, bir de gelişmemiş olanların. Sonra ilgili ülkelerdeki insan ömrünü, dış görünüşleri, kalifiye eleman yetişme düzeylerini karşılaştırın. Et yiyen ot yiyeni yönetir. İnsanoğlu milattan önceki halinden bu haline ot yiyerek gelmedi.
 
İnşallah benim kız da 27 yıl beklemez.Peki et yememe nin size bir etkisi oldumu? Unutkanlık yapıyor uzun süreli eksiklik te diyorlar.Hatta Ebru Şallı bu yüzden balık yemeye başlamıştı sanırım.
Sadece et mi yemiyor, yoksa hayvansal hiçbi ürün tüketmiyor mu konu sahibesi?
Bu durumu ne derece araştırdı ne derece benimsedi onu anlamak için soruyorum aslında.

Yaş grubu itibariyle sosyal medyanın etkisi altında sembolik bi tepki de veriyor olabilir ya da gerçekten durumun felsefesini özümsemeye çalışıyor da olabilir. Durumun hangisi oldugunu tespit etmek önemli öncelikle.
 
Et yememek demek ağır b12 eksikliği demek.
Uzun süreli olursa el ayak uyuşması cilt renginde soluklaşma yoğun saç dökülmesi ve depresyon olur.
Kuzenim 37 yaşında kafasında saç kalmayınca mecbur et yemeye başladı

Yemek gibi düşünceniz yoksada b12 takviyesi alın aylık iğne suda erşyen vitamin gibi
 
Hayvanlari öldürüp yeme dusuncesi benimde hoşuma gitmiyor ama yemeden ben yapamiyorum. Yapamiyorum demem etsiz duramamam, yerken ayilip bayilmamdan degil cok sevmesemde yemek durumunda insan özellik spor varsa işin icinde baklagilleri et yerine koymak ne denli başarılı olur bilemiyorum zaten iştahım yok :KK70:
 
Bir dönem herkes ben et yemicem moduna girmiştir bence o yaşlarda.
Ben de girdim.
Fıstıklı kebap yemeye gidince geçmişti.
Yapın diye demiyorum benim zaafım oydu çünkü.
 
Hayvanlar tabi ki kutsaldır sevgimiz başka ama Allah onları da insanlara faydası olsun etinden sütünden yaralansın diye yaratmış.
Zaten yenilecek hayvanlar belirlidir.
Ben kürk için katledilen tilki,tavşan vaya canta için timsah katletmelerine karşıyım asıl bu zulumdur.
Etten tiksindim 3 yıl agzıma süremedim hamilelikte tiksinmiştim doktorum inatla ye dediği halye yiyemedim.
Sonra çöktüm saç kalmadı cilt soluk kan takviyesi almak zorunda kaldım.Nasıl olduysa tiksintim geçti şükür bayramdı herkez ısrar ediyordu derken yemeye başladım buram buram kokmuştıu nasıl bir açlıksa 1 ay boyunca her gün et istedi vücut demek ki ihtiyacı varmış şimdi gayet normale döndüm her gün değil hafta 1 yeriz.
 
Vejetaryen bir tanıdık hatta daha sonra vegan da olmuştu . Şimdi gelsin kebap gitsin sucuk. Hatta veganken söylediği büyük büyük laflar vardi hepsini yuttu cok irrite oldum. Veganken bir anda etcil olduğu icin degil tabi ki . Saygisiz oldugu için. Canınız ne istiyorsa onu yapın :KK66:
Bir de veganlık var enteresan geliyor bana bunlar.Sağol canım.
 
Maksimum 2 öğün durabilirim et yemeden.

Bu işin keyif kısmı tabi, bilimsel kısmına gelince.
Etin ikamesi yoktur, yeşil mercimek vs. deki protein vücudumuz için etteki kadar nokta atışı değildir.

Bir gelişmiş ülkelerin yeme düzenine bakın, bir de gelişmemiş olanların. Sonra ilgili ülkelerdeki insan ömrünü, dış görünüşleri, kalifiye eleman yetişme düzeylerini karşılaştırın. Et yiyen ot yiyeni yönetir. İnsanoğlu milattan önceki halinden bu haline ot yiyerek gelmedi.

E biz ülkece bol bol et yiyoruz. Pakistan falan da yiyor hani ki kimi yönetiyor?
 
Bir dönem vejetaryen olmayı denemiştim. Unutkanlığım, saç dökülmem , hiç iyi durumda değildim. Daha sağlıklı olduğuna dair yayınlar okuyordum. Şimdi ise kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir kere insan kırmızı eti değil aslında çiğ sebzeyi sindiremiyor. Midemiz asidik yapıda ve et sindirmeye gayet uygun. Selülozu sindiremiyor, otçullar gibi geviş getirmiyoruz, apandistimiz bile et yemeye başladığımız için işlev kaybetti.

Hiç bir sebzeden etteki biyoyararlanımı sağlayamayız, bitkideki proteinle etteki proteinin biyoyararlanımı çok farklıdır, aminoasit dengesinden dolayı. B12 ve demir eksikliği zaten bonus. Hele bunu soyayla kapatmak tam bir facia. Soyanın hormon dengesi üzerine etkilerini araştırabilirsiniz.

Bunun dışında mantıken insan beyni et yemeye başlamakta büyümüştür, çünkü tarım devriminden önce gerekli kaloriyi sebzeden almak neredeyse imkansızdı. Bir kere uzun süre buzul çağı yaşandı. Bu dönemde sebze bulmak imkansızdı. Hatta insan daha çok da leşçildi.

İnsana bence en zararlı şey tahıl ve şekerdir. İnsanların çoğu gluteni sindiremez. Hele şimdiki hibrit buğday glutenini hiç sindiremiyor. İnsülin, büyüme hormonu vs hepsini bozan şey karbonhidrat fazlası.
Bence dengeli diyet bol sebze onun yarısı kadar da et, en az da karbonhidrat yemektir. Çocuğunuza yayınlar okutabilirsiniz. Bilinçli çağa geldiğinde onun için sağlıklı yaşamdan çok hayvanlara duyarlı yaşamak daha önemli olabilir. Bana göre doğada böyle duygusal bir dengeye yer yok. Ama bu da bir tercihtir. En temiz alternatiflere yönelerek, endüstriyel hayvan etleri yemeyerek, deri giymeyerek de bu duyarlılık gösterilebilir diye düşünüyorum.
Ne güzel bilgiler vermişsin iz teşekkür ederim.Bende et, bakliyat ve sebze ile besleniyorum.Gluten den ve şeker den uzak duruyorum.Kızım da şeker tüketmiyor aslında sağlıklı besleniyor eti ve yumurtayı komple çıkardı üstelemiyoruz umarım tekrar yemeye başlar.
 
Türkiye mi bol bol et yiyor?
Paralel evrende başka bir Türkiye'den bahsediyorsunuz sanırım. Ciddiyseniz daha iyi araştırmanızı öneririm.[/QUOTE
Haklısınız Türkiye listede son sıradaymış. Türkiye’den önde giden ülkelerin hiçbiri yönetim konusunda iyi değil ama. Şuraya bırakıyorum sıralamayı Yunanistan: 74.8 kilo
Romanya: 62.7 kilo
Çin: 54.1 kilo
Ermenistan: 37 kilo
İran: 33.3 kilo
Namibya: 32.5 kilo
Myanmar: 29.8 kilo
Libya: 28.5 kilo
Nikaragua: 26 kilo
 
X