- 24 Ekim 2009
- 1.372
- 39
- 73
Merhaba canım. Ben de vejetaryenim. Et zaten zulüm dolu bir sektör. Bizler insan olarak başka bir canlının da yaşam hakkının olduğunu kabul etmeliyiz... Süt yogur yumurta gibi hayvansel ürünlere gelince ben de kullanıyorum ama sanıldıgı gibi masum bir sektör olmadıgını gördüm. En acı çığlıklar bir mezbahadan bile değil süt çiftliklerinde ki ineklerden geliyor!! Süt üreteblmesi için ineklere makinelerle tecavüz ediliyor. boğa spermi o şekilde bırakılıyor. inek kapalı ortamlarda makenelere baglanıp sağılıyor. gün ışığı bile görmeden. İnek haftalarca yavrusu için aglayıp acı bir şekilde çığlık atıyor! neden mi ??? anneyi buzağısından ayırıyorlar. o sütü yavrusu için üretiyor ama buzagını ayırıyorlar ki onun içecegi sütü satmak için daha fazla para için. 20 ene yaşayacak hayvanı sömürmekten 5 sene sonra süt üretemeyecek duruma getiriyorlar ve sonra mezbahaya yollanıyor hayvan....
Arkadaşlar yediğiniz içtiğiniz şeyleri lütfen sorgulayın. Bizim düşünebilen vicdan sorgulayabilen varlıklar oldugumuzu unutmayalım. Eminim sizin de yavrunuz elinizden alınsa siz de acı bir şekilde üzülürsünüz feryat edersiniz. Canlılarında aile kurabilme, kendi varlıklılarının bilincinde olabilme ve acı çekebilme kapasiteleri var.
En önemlisi de insan vücudu mide bagırsak ve diş yapısı otobur hayvanlarınkinle aynı. Bir inekle, bir koyunla aynı enzimleri aynı bagırsak ve diş yapısını taşıyorsunuz. Ama etobur hayvanlar oyle değil.
İnsan ırkı vahşi, dokmak bilmez hunhar bir varlık.... Dünyanın en iğrenç varlıklarıyız. Açlık, sefalet, savaş, başka bir canlıyı katletme, tecavüz, ayrımcılık bunlar sadece insan doğasında var... Hayvanlar masum.
Sevgiler.
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Süt konusunda da, biz nasıl açgözlü varlıklarız ki annenin yavrusu için ürettiği sütüne göz dikebiliyoruz? Süt sektöründeki işkenceler de ortada. Ben süt çocuğu gibiydim inan bana, şimdi artık çok üzülüyorum: o süt benim için değil. Başka canlıların sütünü sağıp içen tek biz varız, kalsiyum ihtiyacı falan bahane. Yeşil yapraklı sebzelerde kalsiyum var. Hiç bir kedi bir ineğin sütünü emiyor mu? Ama biz insanlar inekleri ve keçileri sağıp içiyoruz