Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Bu işin kürdistanın kurulmasıyla biteceğini sanmıyorum.......akp gelir gelmez ikiz yasaları geçirdi .......yeterince tahrik ederseniz ankara nın dahi ayrı bir devlet olmasına yol açabilirsiniz...durum çok vahim......biz ortadoğu ülkesi olarak avrupada ki şirinler gibi yaşayamayız........bizi yutarlar

yok artık ya bu kadarına da pes yani
ben bunları ilk defa duyuyorum

bundan 2 yıl önce Atatürkün o bölgeyi kendilerine verdiğine inandıklarını duymuştum sadece
o zaman antalya da chpli bi adam söylemişti bana bunu ve inanmamıştım
ama o bazı bölgedekiler buna da cidden inanıyolar
twitterda filan hep bunları paylaşıyolar
onlara göre belgeler yok edilmiş
ta kurtuluş savaşından beri bunu gerçekleştirmeye çalışıyolarmış
bunları söyleyerek oradakileri de kandırıyolar heralde

umarım bunu gerçekleştiremezler
ne diyeceğimi şaşırdım artık

Son düzenleme:
O zaman hakikaten de iyi ki Akp kazanmış bu seçimleri, umarım genel seçimi de kazanırlar.
en azından kim ne yapıyorsa onu öder. başkalarına yüklemezler bu olayı.nasıl olsa gidişat belli çünkü geri dönülemezse madem. başka ne denilebiir ki?

inanılmaz üzgünüm şuanda..

Son düzenleme:
Mağdur edebiyatının anlamı yok,yok yatırım yok vs.vs. diye...Yapılacak işi de baltalamak en iyi becerdikleri şey. Bedavadan yaşamaya alışmış adamlar.Ne elektrik,ne su faturası ödedikleri var...Doğu'nun ilerlemiş denilen illerinden Erzurum'un ilçelerinde de durum bu.Daha geçenlerde 30 öğrenci dağa çıkmış.Bu öğrenciler taşımalı sitemle geliyor,yemekleri veriliyor,öğretmenler de elinden geleni yaparken bunun adı nankörlüktür,ezilmek falan değil.Nerdeyse hepsinin yeşil kartı var,Nevruz günü okulun yarısından fazlası Nevruz'a bölücülük sloganı atmaya gidiyor.Sonra da ''devlet bize bahmiir.''

bi de o bölgelerde kaçakçılık ta çok

Atatürkün bazı vaatlerde bulunduğu doğru sanırım. O konuları bilmiyorum ama kurtuluş savaşından sonra biraz sırt çevrilmiş. Yazılı vaat de yok ortada zaten. Belge falan yok benim bildiğim sadece kürtleri milli mücadelede karşısına almak istemediği için bir takım vaatler olmuş. Ya da bu vaatler çapıtılmış ve yanlış anlaşılmış. Belki de sadece özerk bir bölgede tc himayesinde yaşayacakları vaat edilmiştir tam bilemiyorum. Modern Türkiye dersi almıştım üniversitede orada hocam şöyle üstün körü anlatmıştı..

nasıl yani doğru mu bu
gerçi o zaman ki meclis tutanaklarında kürdistan gibi bi terim geçiyo demişti başbakan bi ara ama ne için söylemişti hatırlamıyorum
ama tam hatırlamıyorum yanlış ta olmasın şimdi

onlar direk söz verdiler sonra vermediler belgeleri de yok ettiler diyolar
ama Atatürk sonrasındakiler için söylüyolardı yok ettiler diye
yani benim duyduğuma göre milli mücadele düşmana karşı birlikte hareket etme karşılığında Atatürk söz vermiş
yoksa onlar ayrı bi devlet kuracaklarmış wilson prensiplerine göre
öyle diyolar yani ben twitterdan öyle şeyler paylaştıklarını gördüm ve dediğim gibi bikaç kişiden de duydum sözlü olarak
eğer doğruysa bile o zaman alacaklardı istediklerini
şimdi hakları yok buna bence

Son düzenleme:
Aşiret düğünlerini görmüyor musun simon ? Merkez Bankası'nda yoktur o kadar para.

hakkaten ya geçen sefer geline 1milyon küsür değerinde altın takmışlardı haberlerde gördüm
denizde kum bunlarda para resmen

Ne güzel açıklamışsınız tebrikler yaşamayan anlayamaz,bende birkaç birşey ekleycem yazınıza.Kürtler bagımsız devlet ilan ediyorlar, sonra da maazallah Türkiye'ye saldırıp carttadanak ikiye bölerler bunlar sonradanda NATO göreve memleketimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü tehlikede! Hayır bisey degil, digerlerine kötü örnek olacaklar... "Halk"ın birlik oldugu takdirde nelere muktedir olabilecegini, sadece 4-5 yılda bir oy veren mahlukat olmadıgını herkes anlayacak hafazanallah! Gırgır bitarafa, selam olsun direnen Kürt halkına, selam olsun Rojava ve diger parcalarda bir avuc özgür vatan topragı icin sehid olanlara.

O bölge osmanlı kaynaklarında da Kürdistan yada kürt yurdu olarak geçer
Atatürk beraber , birleşerek vatanı düşmandan temizleyelim ,
Sizde vatanınızda özgür olun minvalinde bir anlaşma yapmıştır
Fakat sonradan ne olduysa bundan dönülmüş , belgelerin var olduğu va devlet arşivlerinde saklandığı söylenmekte
Zaten Osmanlı kendi yönelimi altında , kendi yurtlarında yaşayan bir sürü halktan oluşuyordu
Kürtlerde o halklardan biridir
Israrla istedikleri topraklar, aslında elinden alındıklarını düşündükleri için ki o dönemde Fransız işgali altında yanılmıyorsam
Kendi imkanlarıyla düşmanla baş edebilirlermiydi bilemem lakin vatanı omuz omuza kurtardığımız da bir gerçektir

Ya bende gunlerdir bu msj lara deli oluyorum bazilari biz neyi kaybettik demiyor,biz kazandik catla patla diyorlar hatta biri konuyu nasil bagladiysa insallah atanamazsiniz dedi kpss ye calisanlara :/
Cok uzucu; hazir boyle konusacak fikir paylasacak bir ortam var keske herkes medenice konusabilse milleti catlatmak yerine
Ama onlarin hedefi ank. Ist. Vs.di ve oldu geri onlari ilgilendirmiyor galiba

günümüzde venedik bile referandum yapmış italyadan ayrılmak için
bunlar da yapabilir şaşırmam

Ben ara ara belki birazda sesimi yükselterek herkesin kendine gelmesi için uyarıyorum ama nafile.
Kimse o öyle yapmaz cıks, bu böyle olmaz cıks demesin, kimin ne zaman ne yapacağı belli olmaz, herkesin tek emin olacağı kişi kendisidir, ben buraya neler yazarım ama siyaset denen şeye her dakika da bulaşıp yazmak istemiyorum, tek istediğim ki aslında herkesinde isteği bu tüm ülke insanının hep beraber huzur, barış içinde özgürce yaşaması.

Şu bölümde ne yazdıysam hep bu doğrultuda yazdım, kimsenin bir başkasının giyimi kuşamıyla derdi yok, olmamalı da, lakin gelin görün ki ne zaman bir konu açılsa bir görüş diğerine demediğini bırakmıyor, bırakın herkes özgür yaşasın, kime ne mini etekten, baş örtüsünden, etnik kökenden veyahut inancından, isteyen istediğine inanır inanmaz, asıl konuşulması gerekenler bırakılıyor, laf kalabalığı yapılıyor.

İşte o dönemde de isyanlar çıkardılar ancak kötü sonuçlandı bildiğim. Şu an tam hatırlayamıyorum okumak lazım. Milliyetçileri dinlersen tarihte hiçbir zaman toprak sahibi olamamış bir millete ne toprağı canım diye kestirip atarlar. Ben çok emin olamıyorum bu konularda. Kürt meselesi de yoktan çıkmadı elbette. Geçmişten kalmış bazı küskünlükler var. Ancak şöyle de bir gerçek var ki hiçbir lider zorda kalmadıkça toprağını bölmez, gücünü kaybetmek istemez. Bir takım vaatler de verilmiş gücünün kürtlere yeteceğini düşünüp vazgeçildi bunlardan. tamam bir kürt devleti kurulmadı ama keşke orası toptan yok sayılmasaydı. Keşke görmezden gelinmeselerdi.

Boyle genelleme yaparak konusmaniz cok yanlış. Varsayimlarla gercekleri ortbas edemzsnz.bedavadan yasamk ne demek fatura odemiyormuşuz dagda mi yasiyoruz biz. (Ha size gore dagliyiz o ayri) evet devlet yatirm yapmiyor ama bunu elestremiyorum cunku dedm ya burasi terör! Keske benm memleketim de bir antep gibi olsaydi ama ben burayi böyle kabul ediyorm artk.burasi değişmez devlet altin serse degismez..gercek böyle gün gibi ortadayken yapacak sey bellidr.ya yine kanlar dokulecek ocaklar sonecek yada ozerklik verilecek..

evet keşke dediğin gibi zamanında daha farklı bi politika izlenseymiş
şimdi bu sorunları yaşıyo olmazdık belkide
üzücü gerçekten

bi de birşey sorucam ya şu şeyh sait isyanı bu yüzden mi çıkmıştı
ve bu said nursi ile aynı kişi mi
o adam da kürttü sanırım
bazıları dinle ilgili diyo bazıları kürt meselesi diyo anlamadım
bi bilgin var mı bu konuda

Bakınız bu meseleyi saatlerce yazsak bi faydasi olmayacak. Sizi anliyorum bu taraftan bakamamanz normal.sunu belirteyim ki ortada bir ses varsa tek elden gelmez iki eli birbirine vurunca ancak ses gelir.demek istedgm bir sorun varsa bu iki tarafin sorunudur bu iki tarafin hatasidr.tek bir yere hata yüklemek gercekdisi olmakla beraber adil olmayan bir dusuncedr.ne dedim uzaktan bakip yorum yapmak en kolayi.

Genelleme yapmadım ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.Varsayım yapmıyorum,en yakınım orada boşa atmıyorum yani.Dağda yaşıyorlar demedim,30 öğrenci dağa çıktı dedim.Yine mağduriyete dökmüşsünüz buna hiç gerek yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…