2005 ya da 2006 da Avrupa turuna çıkmıştık ailecek. Almanya'da metroya bindiğimizde metorda bir afiş vardı. Afişte bu harita. Haritanın önünde esmer güzel bir kız resmi miss kurdistan yazıyordu afişte kocaman. :26: Yani insanların beyinlerine öyle bir ülke varmış da güzellik kraliçesi bile seçiliyormuş izlenimi yaratıyorlar. Herkes de bakıyordur aa türkiyenin güneydoğusunda böyle bir ülke varmış bilmiyorduk öğrenmiş olduk falan diyorlardır. Utanmasalar turist çekmek için reklamlarını yapıcaklar. Halfetiyi falan koyup Kürdistanda turizm dicekler
Mağdur edebiyatının anlamı yok,yok yatırım yok vs.vs. diye...Yapılacak işi de baltalamak en iyi becerdikleri şey. Bedavadan yaşamaya alışmış adamlar.Ne elektrik,ne su faturası ödedikleri var...Doğu'nun ilerlemiş denilen illerinden Erzurum'un ilçelerinde de durum bu.Daha geçenlerde 30 öğrenci dağa çıkmış.Bu öğrenciler taşımalı sitemle geliyor,yemekleri veriliyor,öğretmenler de elinden geleni yaparken bunun adı nankörlüktür,ezilmek falan değil.Nerdeyse hepsinin yeşil kartı var,Nevruz günü okulun yarısından fazlası Nevruz'a bölücülük sloganı atmaya gidiyor.Sonra da ''devlet bize bahmiir.''
yok artık ya bu kadarına da pes yani
ben bunları ilk defa duyuyorum
bundan 2 yıl önce Atatürkün o bölgeyi kendilerine verdiğine inandıklarını duymuştum sadece
o zaman antalya da chpli bi adam söylemişti bana bunu ve inanmamıştım
ama o bazı bölgedekiler buna da cidden inanıyolar
twitterda filan hep bunları paylaşıyolar
onlara göre belgeler yok edilmiş
ta kurtuluş savaşından beri bunu gerçekleştirmeye çalışıyolarmış
bunları söyleyerek oradakileri de kandırıyolar heralde
umarım bunu gerçekleştiremezler
ne diyeceğimi şaşırdım artık
bi de o bölgelerde kaçakçılık ta çok
Atatürkün bazı vaatlerde bulunduğu doğru sanırım. O konuları bilmiyorum ama kurtuluş savaşından sonra biraz sırt çevrilmiş. Yazılı vaat de yok ortada zaten. Belge falan yok benim bildiğim sadece kürtleri milli mücadelede karşısına almak istemediği için bir takım vaatler olmuş. Ya da bu vaatler çapıtılmış ve yanlış anlaşılmış. Belki de sadece özerk bir bölgede tc himayesinde yaşayacakları vaat edilmiştir tam bilemiyorum. Modern Türkiye dersi almıştım üniversitede orada hocam şöyle üstün körü anlatmıştı..
Aşiret düğünlerini görmüyor musun simon ?Merkez Bankası'nda yoktur o kadar para.
Ne güzel açıklamışsınız tebrikler yaşamayan anlayamaz,bende birkaç birşey ekleycem yazınıza.Kürtler bagımsız devlet ilan ediyorlar, sonra da maazallah Türkiye'ye saldırıp carttadanak ikiye bölerler bunlar sonradanda NATO göreve memleketimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü tehlikede! Hayır bisey degil, digerlerine kötü örnek olacaklar... "Halk"ın birlik oldugu takdirde nelere muktedir olabilecegini, sadece 4-5 yılda bir oy veren mahlukat olmadıgını herkes anlayacak hafazanallah! Gırgır bitarafa, selam olsun direnen Kürt halkına, selam olsun Rojava ve diger parcalarda bir avuc özgür vatan topragı icin sehid olanlara.Ben acikcasi bir Kürt d bakir li olarak özerklik gelmesi taraftariyim.evet keske olmasa ama maalesef ortada olmasi gerekenler var ortada gercekler var.uzaktan oturup yok olmasin demek gibi olmuyor.guneydogu zaten uvey evlat muamelesi goruyor .yatirim yok is yok.cunku burasi terör bolgesi ha akp hukumeti ciddi anlamda kurtleri kucakladi ama oylesine acilar yasadi ki buralar insanlar canice katledildi bir mezarlari bile olmadi...kiminin abisi babasi dedesi amcasi..herkesn bir acisi var.onun icin devlete ofkeli bu halk hangi hukumet olursa olsun bu yargi degsmiyor..mesela van da hukumet yeni bir il insa etti resmen.deprem yaralarni hizlica sardi.en cok merak ettgm yerdi van kime oy vericek.yok olmadi insanlar bu kadar canla calisan hukumete degil ideolojilerine oy verdi vefaszlk etti.cok elestrdm bu acilari size bu hukumet yasatmadi gecmiste oldu ama yok kin dolular ne yasadklarni bilemiyorz cok ofkeliler haklilar da...zamninda cok aci cektler..ben pazar gunu oyumu akp ye verip geldgmde icmden inşallah bdp kazanir dedim...cünkü biliyorm burasi savaş alanina doneckti...bircok kisi bu korkudan verdler oyunu bdp ye..demk istedgm burda yasamak cok zor ikilemde olmak korkuyla yasamak..hicbirsey gorundugu gibi degil..kan akmasn artk ozerklik olsun...
Atatürkün bazı vaatlerde bulunduğu doğru sanırım. O konuları bilmiyorum ama kurtuluş savaşından sonra biraz sırt çevrilmiş. Yazılı vaat de yok ortada zaten. Belge falan yok benim bildiğim sadece kürtleri milli mücadelede karşısına almak istemediği için bir takım vaatler olmuş. Ya da bu vaatler çapıtılmış ve yanlış anlaşılmış. Belki de sadece özerk bir bölgede tc himayesinde yaşayacakları vaat edilmiştir tam bilemiyorum. Modern Türkiye dersi almıştım üniversitede orada hocam şöyle üstün körü anlatmıştı..
Adamlar kendi güvenlik güçlerini oluşturdu, daha biz nelerden bahsediyoruz, hala yenilen pehlivan güreşe doymazmış diyelim kıh kıh gülelim, seçimden biz çıktık beğenemedin mi cicim diyelim, yurtdışındakiler korkmasın, onlara birşey olmaz, biz düşünelim biz
Nerde kalmıştım, siz kabul edin etmeyin, özerklik ilan edildi, orda yapılanma başladı, çözüm süreci vs derken yapılacak yasal düzenlemeler, odur budur derken bdp referandum yapalım der mi der, bakınız Kırım ne oldu ? Referanduma gittiler ve sonuç?
Ki Ukrayna yasalarına aykırı dendiği halde, sonra ne olur referandumdan Türkiye'den ayrılma çıkar, siz istediğiniz kadar yasalara aykırı deyin hükümet olarak, hatırlayın Nevruz'da ne pankartı vardı Ya Müzakere Ya Savaş, kısaca müzakereyle kendilerine açılmış yolun artık kapatılmasına müsade etmezler, kendilerininde dediği gibi o parti bu parti artık kim iktidar olursa olsun sonuç bu, yalnız şu var şimdiki siyasi iktidar ola ki iktidar olmazsa birgün ve başlayan bu dönüşüm başka bir partinin elinde patlarsa aynen şu denecek kaydedin:)))
X parti ülkeyi böldü
Ya bende gunlerdir bu msj lara deli oluyorum bazilari biz neyi kaybettik demiyor,biz kazandik catla patla diyorlar hatta biri konuyu nasil bagladiysa insallah atanamazsiniz dedi kpss ye calisanlara :/
Cok uzucu; hazir boyle konusacak fikir paylasacak bir ortam var keske herkes medenice konusabilse milleti catlatmak yerine
Ama onlarin hedefi ank. Ist. Vs.di ve oldu geri onlari ilgilendirmiyor galiba
günümüzde venedik bile referandum yapmış italyadan ayrılmak için
bunlar da yapabilir şaşırmam
nasıl yani doğru mu bu
gerçi o zaman ki meclis tutanaklarında kürdistan gibi bi terim geçiyo demişti başbakan bi ara ama ne için söylemişti hatırlamıyorum
ama tam hatırlamıyorum yanlış ta olmasın şimdi
onlar direk söz verdiler sonra vermediler belgeleri de yok ettiler diyolar
ama Atatürk sonrasındakiler için söylüyolardı yok ettiler diye
yani benim duyduğuma göre milli mücadele düşmana karşı birlikte hareket etme karşılığında Atatürk söz vermiş
yoksa onlar ayrı bi devlet kuracaklarmış wilson prensiplerine göre
öyle diyolar yani ben twitterdan öyle şeyler paylaştıklarını gördüm ve dediğim gibi bikaç kişiden de duydum sözlü olarak
eğer doğruysa bile o zaman alacaklardı istediklerini
şimdi hakları yok buna bence
Mağdur edebiyatının anlamı yok,yok yatırım yok vs.vs. diye...Yapılacak işi de baltalamak en iyi becerdikleri şey. Bedavadan yaşamaya alışmış adamlar.Ne elektrik,ne su faturası ödedikleri var...Doğu'nun ilerlemiş denilen illerinden Erzurum'un ilçelerinde de durum bu.Daha geçenlerde 30 öğrenci dağa çıkmış.Bu öğrenciler taşımalı sitemle geliyor,yemekleri veriliyor,öğretmenler de elinden geleni yaparken bunun adı nankörlüktür,ezilmek falan değil.Nerdeyse hepsinin yeşil kartı var,Nevruz günü okulun yarısından fazlası Nevruz'a bölücülük sloganı atmaya gidiyor.Sonra da ''devlet bize bahmiir.''
İşte o dönemde de isyanlar çıkardılar ancak kötü sonuçlandı bildiğim. Şu an tam hatırlayamıyorum okumak lazım. Milliyetçileri dinlersen tarihte hiçbir zaman toprak sahibi olamamış bir millete ne toprağı canım diye kestirip atarlar. Ben çok emin olamıyorum bu konularda. Kürt meselesi de yoktan çıkmadı elbette. Geçmişten kalmış bazı küskünlükler var. Ancak şöyle de bir gerçek var ki hiçbir lider zorda kalmadıkça toprağını bölmez, gücünü kaybetmek istemez. Bir takım vaatler de verilmiş gücünün kürtlere yeteceğini düşünüp vazgeçildi bunlardan. tamam bir kürt devleti kurulmadı ama keşke orası toptan yok sayılmasaydı. Keşke görmezden gelinmeselerdi.
Özerklik isterken beklentileriniz nedir?
Yazacaklarımı üzerinize alınmayın , bu benim genel kanaatimdir.
Güneydoğuda neden yatırım yok?
Neden işsizlik var?
Bu onların işine geliyor olmasın?
Kolay yoldan kaçakçılıkla, uyuşturucu tüccarlığıyla para kazanmak varken çalışmak istemeyen bazı işgüzarların ortalığı karıştırmasından dolayımı özerklik ilan edilsin?
Özerklik ilan edilsin ki yanıbaşımızda uyuşturucu, silah kaçakçılığını rahat yapsınlar.
Gençlerimizi zehirleyip, terörü beslesinler.
Onların derdi gerçekten ezilmek mi sizce?
Boyle genelleme yaparak konusmaniz cok yanlış. Varsayimlarla gercekleri ortbas edemzsnz.bedavadan yasamk ne demek fatura odemiyormuşuz dagda mi yasiyoruz biz. (Ha size gore dagliyiz o ayri) evet devlet yatirm yapmiyor ama bunu elestremiyorum cunku dedm ya burasi terör! Keske benm memleketim de bir antep gibi olsaydi ama ben burayi böyle kabul ediyorm artk.burasi değişmez devlet altin serse degismez..gercek böyle gün gibi ortadayken yapacak sey bellidr.ya yine kanlar dokulecek ocaklar sonecek yada ozerklik verilecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?