Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Evet ona katılıyorum kesinlikle halka kitlelere hitap etmeyi çok iyi biliyor hitabeti kuvvetli sesi yüksek. Ama bir de babasını rol model alan birisi var. Erdoğan oğlunun reklamını çokta güzel yapabilir bir de aman partiye zeval gelmesin devam etsin süregelsin diyenlerde olabilir chp ya da başka tabanlı bir partinin gelmesindense yani ben bu partizanlığı gördükten sonra herşeyden korkar oldum yine de düşük olasılık tabi.

Ben hemen şimdi olabilir demiyorum ilerleyen zamanlarda olabilir diyorum yani partiye gönül vermiş bekasını düşünen alkışlayan bir halk var burada da ne şiddette bir partizanlık yaşandığını bir parti için Erdoğan için kişierin birbirine ne yakışıksız sözler sarfedebildiğini gördük. Ama genel olarak halkın beğenisini hayranlığını Erdoğan'ın topladığını düşünürsek küçük bir ihtimal tabii.

şu an bu anlattıkların mümkün değil. bizim yönetimimizde hükümeti değiştirme şansı var, ama öyle bir yönetimde mümkün olmayacak. git diyeceksin gitmeyecek, zorlarsan en yakın örnek olarak suriyedeki gibi ülke savaşa sürüklenecek, canlar gidecek, mallar gidecek, ülke gidecek.. her ne kadar geliştirilmeye ihtiyacı olsa da cumhuriyet en makbul yönetim biçimi..

ohh. neyse kalacağım
sonra özlerdim sizleri. malum zimbabwede net falan yoktur

Bakınız ne güzel yorumlamışsınız o zamanın şartlarını ve günümüz şeriat rejimlerini.
Türkiye de şeriat olsa İran dan farklı mı uygulanır sizce?
Başbakan ın birtek ''kızlı erkekli '' lafından yüz bulup Antalyada bir anadolu lisesi kız çocuklarının etek giymesini yasakladı.Etekle gelmeye devam eden öğrencileri disipline verdi geçen sene.
Başka bir okul müdürü kız çocuklarının okul kantinine girmesini yasakladı.
Bu ülkede gerçek şeriat rejiminin uygulanması diye bir şey malesef söz konusu olmaz zaten.
Şuanda bile 13 yaşındaki kız çocuğu başka bir adama para karşılığı ikinci eş olarak satılıyor bu ülkede,yasak olmasına rağmen.
İmam nikahlı 4 evliliğe bazı durumlarda izin verildiğini düşünün birde....
Neler olur hayal bile edemiyorum.

Son düzenleme:

Iyide, yine bunlar teoride kaliyor. Kommunistlerde aynisini iddia ediyorlar. Kommunist ülkelerin örneklerini verdiginde onlarda "yok efem, o ülkelerde hakiki kommunistlik yoktur. Bana sorarsan din ve devet/gücu birlestirirsen hiç bir zaman iyi sonuçlara varilmiyor. Her ne kadar bazelerine göre kagitta güzel gibi görünsede, pratikte olmuyor. Din benim gözümde halen özel bir olaydir. Herkezin dinini yasamaya özgür olmasi gerekiyor. Istiyen camiye gidip namaz kilabilmelin, istiyen ceme gider, istiyen kiliseye gider.

Yani din ve devlet kesinlikle ayri tutulmasi gerekiyor!

Sonuna kadar katılıyorum yolcu.Bunu görmek çok mu zor acaba.

Güzel bir ütopya çizilmişte....bunu gerçekleştirebilmek için biraz vicdan ve insani vasıflar gerektiriyor......yobazları ne yapacağız......

işin şakası bir yana( zimbabwe vs tarzı mesajlarımın),,yolcunun bu mesajına sonuna kadar katılıyorum.

Son düzenleme:

Bakınız sadece imam nikahıyla yaşamanın ve ikinci eşin yasak olduğu ülkemde kız çocuklarının dramına.Birde şeriatlı Türkiyeyi hayal edin.

Şeriatın ciddi savunucularından eski bir müdürüm ki kendisini çok da modern görürdüm, içinde Tanrı yazıyorsa yasaklayacağız çocuklar okumayacak diye tek tek kitaplığımızdaki kitapları incelemeye kalktı...
Sanane be adam? Sana göre Tanrı kötü bir kelimedir bir Hristiyana göre değildir. Sen islam koşullarına göre yaşamak istersin başkası başka koşullara. Herkes kimliğinde doğduğu an otomatik olarak yazılan İslam ibaresini benimsemek durumunda değil; kaldı ki Türkiye bir din devleti değil, olamaz da. Olamamasının sebebi de bu yüzyılda bile hala kişilerin hadis uydurması, sünnetleri falan kafasına göre yorumlaması, kaideleri abartması.

çok ama çok haklısın bizim zihniyetimiz bi türlü anlamadı DİNDE ZORLAMA YOKTUR!!!! gecenlerde tv programından bi kadın dekolte giydi diye işinden olmuştu. o onun özgür davranışır. madem sen müslümanlıgın geregi bunu hor görüyosun o zaman ne diye tv izliyosun (acık bircok inan oldugu için) senin gibi düşünen erkekler oldugu için kadınlar özgürlügünü güzel yaşayamıyo. işte o yüzden din kadını yalınız başına sokaga çıkartmak istemez. kadın sana göre ayıp yapıyosa bakmayacaksın laf atmayacaksın. kadının örtüsüne giyimine karışmayacaksın. kapalı veya acık bi kadına öcüymüş gibi davranmayacaksın

Bence herkes kendine bir ülke bulsun ve kendi istediği şekilde yönetsin
Ben ülkemde kalıp cumhuriyetle yönetilmeyi tercih ederim

Bu ülkede biz kadınlar birbirimize karıştığımız için açık olanımızda,kapalı olanımızda tacize uğruyor aslında.
Birbirimize saygılı olup,çocuklarımızı doğru yetiştirsek yaşanmıyacak bu ayrımcılık.
Ne açığı,ne kapalısı.
Çok daha büyük sorunlarımız var bizim.
1 milyon çocuk işçi varken bu ülkede,200 bin çocuk gelin varken,tek derdimiz o çocukları kurtarmak olmalı bence.

Son düzenleme:

İnsanlar yabancı oldukları şeylerden korkarlar, ona karşı tedirgin yaklaşırlar ya da hemen reddederler. Belki de kadınları bazı şeylerden, dışarıdan bu kadar izole ettiğimiz için böyle oluyordur. Yani sonuç olarak gösterdiğiniz kadınların kendi başlarına dışarıya çıkmasını engelleme durumu belki de bazı şeylerin sebebidir? Bu açıdan düşündünüz mü hiç?

evet biz kadınlar sanane benim giyimimden demeyi henüz bi cogumuz bilmiyo. evet biz evlatlarımıza dogruyu en güel şekilde anlatmayı bilirsek şuanki durumlar ortaya çıkmaz. bizim insanımız güçsüz olanı ezmeyi çok sever başta çocuklar olmak üzere. madem bakamayacaksın madem o cocuk sana agır gelecek yapmadan önce önlemini alacaksın. gercekten ülkemizin durumu çok vahim dur demekde biz kadınlara düşüyo bence

Bakın bazı şeyleri üslubunca ve dinleyerek okuyarak öyle yazmak ne kadar güzel. Herkesin farklı düşünceleri olabilir, herkes istediğini savunabilir ama üslubuna dikkat ederek, karşındakinin kişilik haklarını ihlal etmeyerek. Birkaç arkadaşımız var bizim oy vermediğimiz partiden ama ben onlarla herşeyi rahatça konuşabiliyorum. Çünkü bazı durumlarda evet haklısınız bu konuda diyebiliyorlar onları da tebrik ediyorum.

Öncelikle seriat Allah in hudutlaridir.
Yani eger hakkiyla Allah in kanunlarinin uygulandigi bir seriat düzeni olsa orada sizin gibi ( sizin gibi derken inanmayan) insanlarin özgürce yasamasinin teminatida seriattir.
Allah insanlarin inanclarna saygiyi emreder.
Hatta ayeti tam hatirlamiyorum Allah affetsin söyle bir ayet vardir " Onlarin inanclarina küfretmeyin, olaki onlarda sizin inanclariniza küfreder" ayrica leküm diynuküm veliyedin aslolandir. Yani herkesin inanci kendine.

Simdi bunlari emreden Allah in kanunlarinin uygulandigi yerde inanmayanlarin özgür inanc ve yasamina kim müdahale edebilir.

Ayrica sunuda belirteyim.
Ülkemizde Cumhuriyetten baska bir yönetim istemem suan.
Evet keske gercekten uygulayabilen birileri olasada herkesin, tüm insanlarin özgürlügü ve adalet icin Allah in kanunlari uygulanabilse.
Yinede korkardim, neden korkardim? Olaki birgün Allah in kanunlarini kendi cikarlari icin kullanacak insanlar basa gelir diye.
Bugün biri güzelce uygulasa dahi yarin birinin kendi cikarina kulanmayacaginin teminati yok.
Bu nedenle Cumhuriyet yönetim biciminin ülkemiz icin en hayirlisi oldugunu düsünüyorum.
En azindan insanlar kendini yönetecek olandan memnun degilse gönderebilir.

Ama sunuda cok isterdim.
Kanunlarimiz diger ülkelerden kopya edilerek hazirlanmis Kanunlar.
Keske Kanunlar hazirlanirken Kuran i Kerim den faydalanilsa.
Zira o kadar güzel hukuk ve adalet varki.
Hepsi olmasa bile bazi konularda faydalanilmasi cok iyi olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…