• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Kısaca cevap vereyim..

Ülkeye getirilen laikligin aslından astarından uzaklaştırılıp bir kesim tamamiyle dayatma kültürüne dönüştürüp bana ''pis yobaz'' diyerek yaptıgı ve savundugu ilkelerin Atatürk'ün eseriymiş gibi gösterenlerin laiklik anlayışı nasıl nazarımda basit bir amaç sapması ise..

Sizin de az önce sıraladıgınız ve aslında size gösterilen yönüyle algıladıgınız ama benim nazarımda islamın kaidelerinin o yazdıklarınızı emretmeye dahi yeltenmediği ve bazı içtihadlerin sadece o dönemi kapsayarak ilerleyip günümüzde uygulanması yersiz yerlerinin ve dahi asla islamin özüyle uyuşmayan (tecavüz edilenlerin öldürülmesi gibi ) şeyleri monarşi derken kıstas almadıgım aşikâr..

Ayrıca monarşi diye sana yazarken oradaki cümle içinde sana özellikle belirttim ''DİYENLER'' ama okun ucu bana döndü :))

Muhim değil..

Şahsen ben inancım gereği yaşamayı isterdim..

inancın gereği yaşamıyormusun şu an..?
sana yobaz diyen çatlak sesler olabilir. banada cehennemde kütük olacaksın diyenlerin olduğu gibi:)

din devleti diyorsun ama bunda kendin gibi olmayanların haklarını korumayı asla ve asla bu rejim kabul etmez.
kısacası,
ve bu dediğin şeylerin olması mümkün değil. ütopya. sadece hayallerde kalır.

Son düzenleme:
Hangi inancını yaşayamîyorsun....komik olma.......eğer birkaç saat içersinde binlerce insan adam yakmak için biraraya geldiyse evet yobaz.......burada yobaza yobaz denir..........ne meraklısınız başkalarının hayatına burnunu sokmaya........şu an bile birçokşeye yasak getirildi

görüyorsun degil mi okypete :))

İşte dedimya size bizler birbirimizi anlamayız..

Arkadaş adam yakanlardan bahsediyor ben başka şeylerden...

O sebeble herkesin tuttuğu parti de kendine..Fikri de anacım..

Bu da benim fikrim..

Severler sevmezler..

Konu aslında şeriat değil farkındayım, şeriat ile alakalı söylemler olmuş:

Şeriat (Arapça: الشريعة), İslam hukuku anlamında İslam dinindeki hukuka ait tüm konu ve kavramları kapsayan disiplinin adıdır.
1.Kur'an
2.Sünnet (Hadisler yoluyla)
3.İcmâ (İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları konular)
4.Kıyas (Birbirine benzeyen meselelerin, hükümlerinde de benzerlik bulunması gerektiği düşüncesinden hareketle oluşturulan yeni hükümler; örneğin içki yasağından hareketle uyuşturucu kullanımının da dinen yasak ve haram olduğuna hükmedilmesi vb.)

İslam hukukçularının ortak kabul ettiği iki ana kaynak Kur’an ve Sünnettir. İcma da farklı yorumlanmakla beraber üçüncü ortak kaynak kabul edilir. Hanefi ve Şafiiler kıyası, Şii Caferi mezhebi ise aklı, dördüncü kaynak olarak kabul ederler. Hanbelîler üç esastan sonrasını kabul etmezler.

Buna göre, bir insan Şii Caferi ya da Hanbeli müslümansa ve o devlet Şafi inançlara göre yönetiliyorsa ise 4. kaynakta itiraz etme şansı da olmaz...
O zaman bu yasalar neye göre geçerli olacak ki?:31:

görüyorsun degil mi okypete :))

İşte dedimya size bizler birbirimizi anlamayız..

Arkadaş adam yakanlardan bahsediyor ben başka şeylerden...

O sebeble herkesin tuttuğu parti de kendine..Fikri de anacım..

Bu da benim fikrim..

Severler sevmezler..
Huuu ordamısın....bu ülkede yobazların varlığı gerçeğinden bahsetmeye çalışıyorum......ve yine soruyorum......hangi inancını yaşayamıyorsun

Emin misin yolcu. Bak Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olursa ve seçilirse ola ki ya da partiden elini ayağını çektiğinde oğlunu geçirirse partinin başına. Oğlu sonuçta Erdoğan'ı temsil ediyor. Zaten beraber de çıkarlar meydanlara neden bu halk ona da oy vermesin. Tamam Erdoğan hayranlığı başka ama sırf bu devlet yürüsün diye verilemez mi verilir burada görüyoruz bir parti yüzünden insanlar boğacak birbirini yani.

başbakan güçlü bir lider. sözünü sakınmayan, cesur.( beğenin yada beğenmeyin, ayrı konu) halkı bu kadar cezbetmesinin sebeplerinden biri de bu.
ama bilal için aynı şeyi düşünmüyorum. sırf başbakanın hatrına beğenmediğim birine oy verecek de değilim. çoğunluk da vermez zaten. kaldı ki başbakanın böyle bir şeye kalkışacağını hiç mi hiç sanmam. neticede göz var izan var. yöneticilik vasfı olmayan birini sırf kan bağı var diye koltuğuna geçirmez..

Emin misin yolcu. Bak Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olursa ve seçilirse ola ki ya da partiden elini ayağını çektiğinde oğlunu geçirirse partinin başına. Oğlu sonuçta Erdoğan'ı temsil ediyor. Zaten beraber de çıkarlar meydanlara neden bu halk ona da oy vermesin. Tamam Erdoğan hayranlığı başka ama sırf bu devlet yürüsün diye verilemez mi verilir burada görüyoruz bir parti yüzünden insanlar boğacak birbirini yani.

Bilal Erdoğanın parti genel başkanlığı ile önüne açılan başbakanlık makamı ???

Alacağı oy oranı baraja takılır :34: Tabii o vakte kadar baraj düşmüş diye varsayıp iyi ihtimali konuşuyorum .

off offf dün nete girememiştim şimdi gördüm:47:

Eki Görüntüle 1047588

Akp ile yapılan anlaşma sonucu hemde , Akp yerel seçim zaferinin genel seçim hezimetine dönüşeceği kendi ipini kendi çeker mi sizce ?

inancın gereği yaşamıyormusun şu an..?
sana yobaz diyen çatlak sesler olabilir. banada cehennemde kütük olacaksın diyenlerin olduğu gibi:)

din devleti diyorsun ama bunda kendin gibi olmayanların haklarını korumayı asla ve asla bu rejim kabul etmez.
kısacası,
ve bu dediğin şeylerin olması mümkün değil. ütopya. sadece hayallerde kalır.

Okypete utopya da olsa kişi diledigini söyleyebilme özgürlügüne sahiptir degil mi ?

Komunizmin savunucuları için nasıl bu durum türkiye'de utopya olarak aklediliyorsa varsın benim fikrimde öyle kalsın..No problem :)

ömründe oy vermeyenler chp ye oy verdi sırf iktidar değişsin diye bunlar neyin kafasını yaşıyor ben anlamıyorum. taze kan lazım hem chp ye hem mhp ye. liderlik vasfı yok her ikisininde akp sağlam irade diyerek oyları götürüyor. insan koltuk sevdalısı olmayagörsün. ankara savaşıyor, sarıgül konuşuyor. 2 belde yeniden chp ye geçti sayımlarla sarıgül kusura bakma ama senden daha iyi sahip çıktık oyumuza.
ayrıca devletten oy korumanında nesi gurur vericiyse...

[video]http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/181783/bir-basbakan-iki-erdogan-4[/video]
başbakan güçlü bir lider. sözünü sakınmayan, cesur.( beğenin yada beğenmeyin, ayrı konu) halkı bu kadar cezbetmesinin sebeplerinden biri de bu.
ama bilal için aynı şeyi düşünmüyorum. sırf başbakanın hatrına beğenmediğim birine oy verecek de değilim. çoğunluk da vermez zaten. kaldı ki başbakanın böyle bir şeye kalkışacağını hiç mi hiç sanmam. neticede göz var izan var. yöneticilik vasfı olmayan birini sırf kan bağı var diye koltuğuna geçirmez..

evet sakınmıyor,sadece yeri geldiğince kıvırıyor,van minute'de olduğu gib(moderatöre söylemiştim,diyerek)i:34:

Son düzenleme:
ayrıca da ölmüşüzde ağlayanımız yok. yazık.

tamam zaanında haksızlıklaar oldu evet. bende görüyorum . ama bunları elbirliğiyle düzelteceğiz.ama bana o yönetim şeklinden bahsetme lütfen. bir kadın olarak o rejimdse ne gibi kısıtlamalarla karşılaşacağını az .çok biliyorsundur.
. o rejimle yönetilen ülkelere bak. kadının adı varmı yok. peki o kadın çocukken evlendiriliyormu evet. 4 eş varmı var. mirastan pay alabiliyormusun eşit olarak hayır..
hatta araba bile kullanamıyor. başını zorla kapattırıyorlar. açık çıkamıyorsun.
tek başına dışarı çıkman söz konusu değil vs vs. bumu istediğin şey. birde osmanlı torunlarının bizi yönetmesi

butün sayfayı baştan sona okumadım ama sizin yazınızı görünce cevap vermek istedim.
evet şuan şeriatla yönetilen ülkeler tamda sizin dediginiz gibi yönetiliyor ama bu yönetim şekli şeriata uygun bi yönetim degil. kuran bunları emretmiyo.peygamber efendimiz zamanında kız çocukları bizim zamanımızdaki çocuklar gibi degildi. daha erken olgunlaşıp erken ergenlige giriliyodu. ama şu dönemde böyle degil kızlar daha küçük ve evlilige uygun degil. işte bunu anlamayan zihniyet çocuk yaştaki kızları bilmem kaç yaş büyük insanlarla evlendiriliyo. peygamber efendimiz şu dönemde bunları görmüş olsa kesinlikle engellerdi. 4 eş durumu ise : peygamber efendimiz hatice annemizden sonra evlenmiştir bi çok kadınla. ama hepsinide normal bi evlilik olarak yapmamıştır kimi yaşlı kimi duldu kimini iste kadınlara hocalık yapsın diye almıştır şöyleki peygamber efendimizin kadınlara acık acık anlatamadıgı şeyleri eşleri vasıtasıyla aktarmıştır. ama günümüzde bu böyle algılanmamakta ve dogru olarak uygulanmamaktadır. dinde kadın mirastan hak sahibidir. ama erkekle aynı seviyede degildir çünkü ; kadın evledigi için kocasının bakımı altındadır. zaten erkekden gelen mirastan kadında faydalandıgı için mirastan erkekden daha az pay alır. erkegede çok verilmesinin nedeni aile gecimi sagladıgı içindir din hiç bir zaman kadınk kötü durumda bırakmaz. araba ve başı kapatma konusunda haklısınız peygamber efendimiz zamanında zorlama söz konusu degildi. dinde zorlama kesinlikle yoktu.tek başına çıkma konusunda ise ; kadının erkege göre daha güçsüz olmasıdır. yanında bi koruyucu gibi düşünün din bu yüzden kadının yalnız dışarı çıkmasını pek uygun görmez. ama şöylede bişey var eger erkekler dine göre erkek olmayı başarabilmiş olsalar kadın rahatca dışarı çıkabilir ve gezebilir.
inşallah dilim döndügünce anlatabilmişimdir. burayı yazmak istememin nedeni. şeriatla yönetilen ülkelerin bunları kendi kolaylarına nasıl gliyosa öyle uygulamaları. ve insanarın gözünü korkutup dinden sogtmaları. keşke herkes dinin amaclarını en güzel şekilde bilse ve uygulasa (buna bende dahilim)

Su ozerklik haberi bugün için dogru değildir. Ama bence en fazla bir yıl sonra olacağı budur.

Okypete utopya da olsa kişi diledigini söyleyebilme özgürlügüne sahiptir degil mi ?

Komunizmin savunucuları için nasıl bu durum türkiye'de utopya olarak aklediliyorsa varsın benim fikrimde öyle kalsın..No problem :)
tabiiki. söyleyebilirsin. buda demokrasinin sana verdiği özgürlüktür.
o savunduğun rejimde bunu yapamazdın ama bak..:34:
neyseki o rejimde değiliz. öyle olsaydı oky arriverderci roma.. yada zimbabwe:27:

butün sayfayı baştan sona okumadım ama sizin yazınızı görünce cevap vermek istedim.
evet şuan şeriatla yönetilen ülkeler tamda sizin dediginiz gibi yönetiliyor ama bu yönetim şekli şeriata uygun bi yönetim degil. kuran bunları emretmiyo.peygamber efendimiz zamanında kız çocukları bizim zamanımızdaki çocuklar gibi degildi. daha erken olgunlaşıp erken ergenlige giriliyodu. ama şu dönemde böyle degil kızlar daha küçük ve evlilige uygun degil. işte bunu anlamayan zihniyet çocuk yaştaki kızları bilmem kaç yaş büyük insanlarla evlendiriliyo. peygamber efendimiz şu dönemde bunları görmüş olsa kesinlikle engellerdi. 4 eş durumu ise : peygamber efendimiz hatice annemizden sonra evlenmiştir bi çok kadınla. ama hepsinide normal bi evlilik olarak yapmamıştır kimi yaşlı kimi duldu kimini iste kadınlara hocalık yapsın diye almıştır şöyleki peygamber efendimizin kadınlara acık acık anlatamadıgı şeyleri eşleri vasıtasıyla aktarmıştır. ama günümüzde bu böyle algılanmamakta ve dogru olarak uygulanmamaktadır. dinde kadın mirastan hak sahibidir. ama erkekle aynı seviyede degildir çünkü ; kadın evledigi için kocasının bakımı altındadır. zaten erkekden gelen mirastan kadında faydalandıgı için mirastan erkekden daha az pay alır. erkegede çok verilmesinin nedeni aile gecimi sagladıgı içindir din hiç bir zaman kadınk kötü durumda bırakmaz. araba ve başı kapatma konusunda haklısınız peygamber efendimiz zamanında zorlama söz konusu degildi. dinde zorlama kesinlikle yoktu.tek başına çıkma konusunda ise ; kadının erkege göre daha güçsüz olmasıdır. yanında bi koruyucu gibi düşünün din bu yüzden kadının yalnız dışarı çıkmasını pek uygun görmez. ama şöylede bişey var eger erkekler dine göre erkek olmayı başarabilmiş olsalar kadın rahatca dışarı çıkabilir ve gezebilir.
inşallah dilim döndügünce anlatabilmişimdir. burayı yazmak istememin nedeni. şeriatla yönetilen ülkelerin bunları kendi kolaylarına nasıl gliyosa öyle uygulamaları. ve insanarın gözünü korkutup dinden sogtmaları. keşke herkes dinin amaclarını en güzel şekilde bilse ve uygulasa (buna bende dahilim)

Harika yazmışsın, tebrikler.:46:

keşke gerçek anlamda uygulanabilse ama şu anda herkes kendine yontarak uyguluyor:50:

Nikiy arkadaşımız size gerçek şeriati yazdı :))

İşte bazılarının insan yakıyorlar diye yırtındıgı yobazlarla alakası olmayan güzel insan profili ve uygunalış biçimi...

Öz olan aslında arzulanan..

Güzel olan..

Ama bu oldugunda sana zorla bunu yapacaksın diye dayatılan degil okypete..O sebeble kalabilirsin :9::9::9:

Back