Ve Büyük Savaş Başlıyor... :(

anneniz kendi düğününde yapamadıklarını yapıyor anlaşılan evlenecek olan kendisi miydi?
Sanırım düşüncesi benim yaşayamadıklarımı kızım yaşasın istiyor
İş bu adet gelenek olayları nişanda başladı yapılması lazımmış. Zaten anne tarafım 4 kişi fazla kalabalık bir aile değiller ve bende emekleri çoktur yani onların olmasını bende istiyorum. Hem onlar geldiğinde daha az tartışma yaşanacağını düşünüyorum annemi sakinleşmesini bir tek onlar yaparlar.

Benim bildiğim insan evlenen kişiye ayak uydurur, evlenen kişi herkese nasıl ayak uydursun..
İstemezseniz gitmediniz nişan alışverişine. Neler aldınız merak ettim..

hoş bir düşünce değil , iyi niyetli ama değil,karşı tarafta anlayışlı bir aile ise her şey hoşgörü ile halledilmeli ,tahrikle savaş ortamı yaratarak değil.

Benim anladigim sizin aileniz üstüne ne düşüyorsa alacagı için Karşı tarafın ailesinin de aynı şeyi yapmasını istiyor. Yani anneniz gencler borclanmasın büyükler ödesin diyor. Karşı taraftanda bir ses çıkmayınca sinirleniyor.
Bu kadar uzun süre nişanlılık hakkaten ilişkileri yıpratır. 1 sene daha nişanli kalirsaniz 3 sene çok uzun.
Anneni rahatlatmak için nişanlına sorabilirsin ailen ne yapacak diye.

Ortada iş güç para pul evi geçindirme kapasitesi olan bireyler yokken evlilik konuşulması çok saçma sonra böyle gereksiz gerilim oluyor

Benim bildiğim insan evlenen kişiye ayak uydurur, evlenen kişi herkese nasıl ayak uydursun..
İstemezseniz gitmediniz nişan alışverişine. Neler aldınız merak ettim..
Nişanlığım Kv bohça yapacağım dedi onun için bir kat kıyafet iç çamaşırı nişan ayakkabısı ve yüzük aynısını bende nişanlıma yaptım.

hoş bir düşünce değil , iyi niyetli ama değil,karşı tarafta anlayışlı bir aile ise her şey hoşgörü ile halledilmeli ,tahrikle savaş ortamı yaratarak değil.
Evet bende gerginlik çıkmadan hallolmasını istiyorum yoksa gerginlikle hiç iyi şeyler olmayacak

Sacma adetlerden derlemeler volüm biiiiir.
Evet aynen öyle maalesef

Bu evlilik arefesinde yapacağınız en doğru karar kimseyi karıştırmamak
Ne kadar çok karışan olursa kafanız o kadar çok ağrır
Ben de onu istiyorum ama dinlemiyor ki annem

evet aynen öyle diyor karşı tarafta bir işe başlasın ondan sonra herşey hallolur kafasında şuan. Şu an iş bulmadan bunları konuşmakta olmuyor annem de bunu yanlış anlıyor bütün her şeyi nişanlım alacak yardım etmeyecekler gibi düşünüyor. Gerçi bende sadece tahmini olarak biliyorum ama . Evet bir sene daha uzarsa bu iş çıkmaza girecek gibi hissediyorum

Ortada iş güç para pul evi geçindirme kapasitesi olan bireyler yokken evlilik konuşulması çok saçma sonra böyle gereksiz gerilim oluyor
İşte önce bir iş olsun işler o vakit ciddileşir diyorum ama işte beni pek dinlemiyor. Şuan zaten iş bulmaya odaklandı kendisi bu konular için biraz zaman lazım

İnanmıyorum, aynı benim annemin lafları, tıpatıp hemde. Bende ek olarak dayı, anneanne, teyze, kuzenlerde şöyle olur böyle diye yorum yapıyorlar. Haliyle hepsi birbirini dolduruşa getiriyor, hepsi olumsuz bakıyorlar evliliğime. Annen benim annem gibi anladığım kadarıyla, o yüzden ağzınla kuş tutsan annen neden bunun rengi böyle diyecek. Her sözünde onları savunuyorsun deyip üzecek seni. Nişanlına herşeyi anlatma tek tavsiyem bu. Sadece biran önce iş bulması icin biraz baskı yap. Anneninde suyuna gitmekten başka çaren yok, bende aşırı derecede yıprandım

Tek temennim bir an önce iş bulup bu olaylardan kurtulmak bir an önce

Valla nişanlının doğru dürüst bi işi yok sen de sanırım çalışmıyosun bence asıl sorun bunlar sen bunu düşün

Allah sabır versin kardeş. Kız anneleri erkek tarafında güya ağırlık sağlamak içen maddi beklentilerde bulunuyorlar çok yanlış. Valla bende adetlerden nefret ediyorum hatta adetin her türlüsündean nefret ediyorum

Tek temennim bir an önce iş bulup bu olaylardan kurtulmak bir an önce
Hakkında hayırlısı olsun canım, ama sana tavsiyem annenle olan tartışmalarını asla söyleme nişanlına, bu seni daha çok yıpratacak tek basına göğüs germek zorunda kalacaksın ama ilerisi icin daha iyi olacak

Valla nişanlının doğru dürüst bi işi yok sen de sanırım çalışmıyosun bence asıl sorun bunlar sen bunu düşün
Ben belediye de çalışıyorum nişanlım şuan için geçici olarak özel şirkette güvenlik. Güvenlik sertifikasının süresi yakında dolacağı için kalıcı olmadı. Şuanki tekrardan yeniliyor o da iki ay sürermiş. Başka yerlere de başvuru yaptı sonuç bekliyoruz.

Sanırım biraz da o var. Bugün nişanlımın ailesi gelecek bakalım ne konuşacaklar.

Yok zaten bundan hiç bahsetmedim inşallah herşey iyi olur buna o kadar ihtiyacım var ki

Hakkınızda hayırlısı olur inşaallah,

Anneniz biraz maddiyatçı bir insan sanırım. Bu kadar ilişkinize karışması doğru değil. Çocuk gibi sizi gezdirip kıyafet almadılar diye çıplak gezmiyorsunuz sonuçta. Kaldı ki nişanlınız da çalışmıyormuş. Neyle alacak? Sizin adınıza tarih filan belirlemeleri de abes geldi. Siz oturup plan yaparsınız en fazla fikir verebilirler. Siz böyle baskı altında kalırsanız anneler evlenseniz de her şeyinize karışır.

Yetişkin olduğumuzu bir türlü kabul edemiyorlar. Bütün anneler aynı galiba.

Maddiyat değilde adet görenek olayları ve bir kaç kişininin dolduruşuna geliyor sanırım. İşte bende onu anlayamıyorum annemin dediği ben iki çabutta değilim ama değer vermiyorlar diyor.

başta böyle şeyler olur. ama siz sabırlı olmazsanız iki tarafta üzülür.
sadece siz değil eşinizde sabırlı olmalı ve çok iç içe olmayın.
kararları kendiniz veriniz. kibarca aileleri işin içinden çıkarın ama kırmayın. yoksa ilerde sorunlar büyür

Annenizin deger vermiyor demesine ne aldırıyorsunuz onemli olan sizin düşünceniz kayinvalide ve nisanlinizin size karsi tutumu. Eger aileler parayı vercekse yani mobilya beyaz esya parasını tabiki karismayi kendilerinde hak görürler. Senin yerinde olsam birikim yapar oyle evlenirdim..yoksa bir ömür bir ömür olmasada 5 10 sene istemediğin koltukta oturursun icinde kalan. Perdeyi alamadan çıkarsın . Yani cok üzülürsün. Borcsuz evlenme demis anneniz. Biz borcsuz evlendik. Eşimin durumu ve işleri cok şükür iyi. Ama sizin esiniz henuz yeni ise girmis bu biraz zor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…