• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Büyük Savaş Başlıyor... :(

Hiç sevmiyorum bu adetleri. Hadi eskiden kadın çalışmıyor diye ve çok gezmeye gitmediği için fazla kıyafeti ya da makyaj malzemesi yok. Nişanlanınca da erkek ailesi "bu kız artık bizim sorumluluğumuz" deyip alıyorlarmış böyle şeyleri. Ki çoğu da aldıkları her şeyi evlenince gelinin burnundan getiriyordu eminim.

Şimdi ne gerek var bu adetlere? Verilen değer de böyle şeylerle ölçülmez. Size iyilerse maddi şeyleri dert etmesin anneniz. Bence biraz kontrolü elinize alıp aileleri uzak tutmanız lazım. Yoksa başınız çok ağrır.

Eşiniz bir iş bulup biraz para biriktirsin seneyede düğün yaparsınız. Düğün zamanı gelincede iki aile oturur alınacak şeyleri bir arada konuşurlar. Büyütülcek ne var bunda anlamadım.

İçi ısınmadı sanırım bu insanlara. Siz ne düşünüyorsunuz peki?
Aslında sorun baştan beri bu içi bir türlü ısınmadı. Ne kadar iyi olsa da olmadı sevemedi bir türlü. Ayrılırız diye türlü şeyler yaptı aksine daha da birleştik biz.
başta böyle şeyler olur. ama siz sabırlı olmazsanız iki tarafta üzülür.
sadece siz değil eşinizde sabırlı olmalı ve çok iç içe olmayın.
kararları kendiniz veriniz. kibarca aileleri işin içinden çıkarın ama kırmayın. yoksa ilerde sorunlar büyür
Bende sabır diyorum ama bu iş uzadıkça bende artık sabır da kalmadı gibi. Artık ne olacaksa bir an önce olsun istiyorum.

Annenizin deger vermiyor demesine ne aldırıyorsunuz onemli olan sizin düşünceniz kayinvalide ve nisanlinizin size karsi tutumu. Eger aileler parayı vercekse yani mobilya beyaz esya parasını tabiki karismayi kendilerinde hak görürler. Senin yerinde olsam birikim yapar oyle evlenirdim..yoksa bir ömür bir ömür olmasada 5 10 sene istemediğin koltukta oturursun icinde kalan. Perdeyi alamadan çıkarsın . Yani cok üzülürsün. Borcsuz evlenme demis anneniz. Biz borcsuz evlendik. Eşimin durumu ve işleri cok şükür iyi. Ama sizin esiniz henuz yeni ise girmis bu biraz zor gibi.
Snırım biraz daha zaman lazım ama bu zaman nişanlımla arama mesafe koyacak gibi hissediyorum. İnanın şimdiden o kadar yıprandım ki bu konulardan. Annem artık benim yanımda bahsetmiyor. Ama kimle konuşursa ona anlatıyor. Keşke herşeyi yoluna koymadan bu yola girmeseydim. Bu kadar uzamazdı ve bu kadar sorun çıkmazdı.
Nisan alisverisine kayinvalide ile çıkmanız da yanlış olmuş bence...
Karşı tarafın talebiyle oldu ve o ara nişanlım güvenlikti benimle onun çalışma saatlerimiz bir türlü ayarlayamamıştık. Nişana iki hafta kala bir güde halletmiştik bütün her şeyi.

Hiç sevmiyorum bu adetleri. Hadi eskiden kadın çalışmıyor diye ve çok gezmeye gitmediği için fazla kıyafeti ya da makyaj malzemesi yok. Nişanlanınca da erkek ailesi "bu kız artık bizim sorumluluğumuz" deyip alıyorlarmış böyle şeyleri. Ki çoğu da aldıkları her şeyi evlenince gelinin burnundan getiriyordu eminim.

Şimdi ne gerek var bu adetlere? Verilen değer de böyle şeylerle ölçülmez. Size iyilerse maddi şeyleri dert etmesin anneniz. Bence biraz kontrolü elinize alıp aileleri uzak tutmanız lazım. Yoksa başınız çok ağrır.
Evet çok haklısınız iki tarafı da yıpratmaktan başka bir şey değil bu.

Eşiniz bir iş bulup biraz para biriktirsin seneyede düğün yaparsınız. Düğün zamanı gelincede iki aile oturur alınacak şeyleri bir arada konuşurlar. Büyütülcek ne var bunda anlamadım.
Aslında en iyisi biraz daha beklemek gibi 7 yıl bekledim biraz daha beklerim sanırım.

Back