- 15 Şubat 2013
- 25.006
- En iyi cevaplar
- 1
- 94.472
- 798
benim de kızım var, dilerim ki özsaygısı olsun, kendini kimseye ezdirmesin, çok iyi bi eğitim alsın, çok başarılı olsun, işinde gücünde kimselere muhtaç olmadana hayatını idame ettirsin ve kimsenin kendisini yargılamasına müsaade etmesin, toplum dayatmalarıyla değil özgür iradesiyle hareket etsin, dilerim çok mutlu olsun, sevsin ve kıymetini bilip sevecek insanlar çıksın karşısına. dilerim kızıma kızlık zarı sahibi et parçası gözüyle bakan abuk subuk tipler uzak olsun yolundan.Daha onceki konularinada bakmistim.. Gercekten senin icin uzuldum.. Aslinda boyle biseyi yasamak kolay degil ama sen sanirim olayin sokunu daha atlatamissin.. Benim dusunce yapima Gore ters evlilikten once bu denli ileriye gitmek boyle seyler yasamak ama seni kinayip yadirgayamam zamanin ne getircegi belli deil cunku benimde bi kizim var.. Onemli olan bundan sonrasi napabilirsin nasil yapabilirsin bunlari dusun ailenin duymamasini ozen goster cunku aile duyarsa hersey senin icin daha zor olabilir toplumumuzda genclere boyle seyler ne kadar artik normal gelsede aileler icin normal deil.. Ve gercektende kimseye ama kimseye anlatma bu devirde kimseye given olmuyo oyle seyler yaparlarki insanlar seni olmekten beter ederler.. Allaha dua et Allaha sigin tovbe et af dile o merhametlilerin en merhametlisidir o af edendir unutma asla dua etsemde Kabul olmaz diye dusunme allahu teala yuce rabbim yaradanim zorda olan herkese yardim edendir.. Olan olmus ben seni yadirgasamda hic bise Eski olmaz ki Kim ne derse desin bosver aldirma.. Bana gorede cok yanlis seyler ama yapacak bise Yok bundan sonra hakkinda hayirlisi neyse o olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
benim de kızım var, dilerim ki özsaygısı olsun, kendini kimseye ezdirmesin, çok iyi bi eğitim alsın, çok başarılı olsun, işinde gücünde kimselere muhtaç olmadana hayatını idame ettirsin ve kimsenin kendisini yargılamasına müsaade etmesin, toplum dayatmalarıyla değil özgür iradesiyle hareket etsin, dilerim çok mutlu olsun, sevsin ve kıymetini bilip sevecek insanlar çıksın karşısına. dilerim kızıma kızlık zarı sahibi et parçası gözüyle bakan abuk subuk tipler uzak olsun yolundan.
Ben de eski sevgilimle birlikte oldum ay nerde zar diktirsem acaba?? Komiksiniz ya. Bunu söyleyenler, çok komiksiniz ve dalga geçip kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Bunu unutmayın.
Ben de sevgilimle birlikte oldum, sonra bir buçuk sene geçti ve ayrıldık. Hala kapımda, istediğim an döner. Karşıma başka biri çıktı çok muhafazakardı, direk söyledim bence önemli diyecek oldu, hoşçakal canım dedim. Bak o da kapımda hala. Kendimi ezdirmem, siz de ezdirmeyin. Hele ülkemizde çoğunluğu oluşturan evlenmeden önüne gelenle yatıp sonra bu zihniyeti dayatmaya çalışanları konuşturmayın bile. O kadar okumuşum, kendimi farklı alanlarda geliştirmişim, geniş ve sağlam kültürlü bi çevre edinmişim, bu gereksiz adamların sapık fikirlerini dinliycem öyle mi? Hadi ordan.
kadın olduğuna bu kadar sevindiğine göre,ayıp olmasın bi çeyrek takalım bari..
Eki Görüntüle 1144302
Ben de eski sevgilimle birlikte oldum ay nerde zar diktirsem acaba?? Komiksiniz ya. Bunu söyleyenler, çok komiksiniz ve dalga geçip kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Bunu unutmayın.
Ben de sevgilimle birlikte oldum, sonra bir buçuk sene geçti ve ayrıldık. Hala kapımda, istediğim an döner. Karşıma başka biri çıktı çok muhafazakardı, direk söyledim bence önemli diyecek oldu, hoşçakal canım dedim. Bak o da kapımda hala. Kendimi ezdirmem, siz de ezdirmeyin. Hele ülkemizde çoğunluğu oluşturan evlenmeden önüne gelenle yatıp sonra bu zihniyeti dayatmaya çalışanları konuşturmayın bile. O kadar okumuşum, kendimi farklı alanlarda geliştirmişim, geniş ve sağlam kültürlü bi çevre edinmişim, bu gereksiz adamların sapık fikirlerini dinliycem öyle mi? Hadi ordan.
Dinen buyuk gunah ...bu dunyada ne onemi var diyenlere diyecek bisey yok...evet oylede yasarsin...diger dunyada bos ver gec bir damla kan mi hersey diyenlerin hicbiri yaninda olmaz...
ha bir de sana inanmaması falan önemli değilmiş senin için ama
Benim anladığım kadarıla bu konulara karşı bakış açılarınız farklı
Bu da tehlikeli bir durum
Erkekler böyle şeyleri genelde önemser, kendileri yaşamış olsa dahi
Bir de ben şu benim zarım değil mi diktiririm başkasına ne anlayışına da inanmıyorum.Hele ki bunu şehirde yaşayan,okumuş etmiş kadınlar yaptığında.Çünkü belki Doğuda bir aşiret ağasının oğluyla evlendirilecek ve o kanın akmaması durumunda öldürülecek bir kızcağızın diktirmekten başka çaresi yok.Ama şehirli okumuş,etmiş bir kadının adamın karşısına dikilip 'Yahu sen bakir misin de benim bakire olmamı bekliyorsun?' ya da 'Günahsa da Allah ile benim aramda sana ne oluyor?'demesi gerekiyor.Aksi halde bu sistem böyle gitmeye devam ediyor.Erkek istediği haltı yesin,sevgilisini onla beraber olması için zorlasın,beraber olmazsa Kezban damgası yapıştırsın evleneceği zaman bakire kadın arasın.Yani gücü olan kadınlar erkeğin karşısına dikilmediği sürece erkeklerin de işine geliyor tabi bu sistem,kendileriyle gurur duyuyorlar,egolarını şişiriyorlar.Dolayısıyla bir nevi güçlü kadının boynunun borcu erkeğe zarın hesabını vermemek,böylece kadını ezen bu sistemi durdurmak;çünkü Hakkari'nin,Diyarbakır'ın köyündeki kızın bu sistemi durdurmaya gücü yok ama senin benim var.Daha fazla kan dökülmemesi,namus cinayetlerinin son bulması için(elastik zara sahip olup bakire olduğu halde kan gelmediği için öldürülen genç kızlar var.) bu bizlerin yükümlülüğü.Dolayısıyla ben evlenebilmek için,eşi tarafından değer görmek için zarını diktiren kadınlara saygı duymakta zorluk çekiyorum,çünkü günümüz Türk toplumu bu zihniyetin ürünü.Bu insanların amaçları din de değil,öyle olsaydı zara takılmazlardı,zar yerine dikilince günah silinmiyor amaçlar belli.
Bu arada nikahdan önce seksi savunduğum falan düşünülmesin.Eğer kişiler dindarsa hem erkeğe hem kadına haramdır zina.Ama günümüz toplumunda mesele sadece her türlü naneyi yiyip o zarı tutmaya döndü ki bunun dini bir oluru yok.Mesela şu anal seks mevzusu dinen günahtır;ama birçok insan zar elden gitmesin diye yapıyor e hani sebep dindi?.Ha eğer böyle bir şey yaşadıysanız da onun günahı Allah ile sizin aranızda,bir erkeğin üstelik kendi bakir olmayan erkeğin buna laf etmeye hakkı yok.Müslümanlık ne yazık ki kimi eller tarafından yontularak erkeklerin işine gelecek şekilde kullanılmaya başlandı.
Kesinlikle çok üzücü ve ciddi bi sorunNe acı değil mi çoğunluğu Müslüman bir ülkede bu olanlar?Yani dinin erkeklere hizmet edilecek şekilde yontulması.Çoğu İslam ülkesinde durum bu şu an ne yazık ki.
Kesinlikle çok üzücü ve ciddi bi sorun
Bi akraba var mesela içki içti üniversitede bir çok kızla birlikte oldu şimdi tesettürlü kız arıyor evlilik için üstelik böyle biri denk geldi ama geçmişinde alkol kullandığı için terketti
Sanki kendisi dört dörtlük
İslamı kendi arzuları doğrultusunda kullanıyorl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?