Bir de ben şu benim zarım değil mi diktiririm başkasına ne anlayışına da inanmıyorum.Hele ki bunu şehirde yaşayan,okumuş etmiş kadınlar yaptığında.Çünkü belki Doğuda bir aşiret ağasının oğluyla evlendirilecek ve o kanın akmaması durumunda öldürülecek bir kızcağızın diktirmekten başka çaresi yok.Ama şehirli okumuş,etmiş bir kadının adamın karşısına dikilip 'Yahu sen bakir misin de benim bakire olmamı bekliyorsun?' ya da 'Günahsa da Allah ile benim aramda sana ne oluyor?'demesi gerekiyor.Aksi halde bu sistem böyle gitmeye devam ediyor.Erkek istediği haltı yesin,sevgilisini onla beraber olması için zorlasın,beraber olmazsa Kezban damgası yapıştırsın evleneceği zaman bakire kadın arasın.Yani gücü olan kadınlar erkeğin karşısına dikilmediği sürece erkeklerin de işine geliyor tabi bu sistem,kendileriyle gurur duyuyorlar,egolarını şişiriyorlar.Dolayısıyla bir nevi güçlü kadının boynunun borcu erkeğe zarın hesabını vermemek,böylece kadını ezen bu sistemi durdurmak;çünkü Hakkari'nin,Diyarbakır'ın köyündeki kızın bu sistemi durdurmaya gücü yok ama senin benim var.Daha fazla kan dökülmemesi,namus cinayetlerinin son bulması için(elastik zara sahip olup bakire olduğu halde kan gelmediği için öldürülen genç kızlar var.) bu bizlerin yükümlülüğü.Dolayısıyla ben evlenebilmek için,eşi tarafından değer görmek için zarını diktiren kadınlara saygı duymakta zorluk çekiyorum,çünkü günümüz Türk toplumu bu zihniyetin ürünü.Bu insanların amaçları din de değil,öyle olsaydı zara takılmazlardı,zar yerine dikilince günah silinmiyor amaçlar belli.
Bu arada nikahdan önce seksi savunduğum falan düşünülmesin.Eğer kişiler dindarsa hem erkeğe hem kadına haramdır zina.Ama günümüz toplumunda mesele sadece her türlü naneyi yiyip o zarı tutmaya döndü ki bunun dini bir oluru yok.Mesela şu anal seks mevzusu dinen günahtır;ama birçok insan zar elden gitmesin diye yapıyor e hani sebep dindi?.Ha eğer böyle bir şey yaşadıysanız da onun günahı Allah ile sizin aranızda,bir erkeğin üstelik kendi bakir olmayan erkeğin buna laf etmeye hakkı yok.Müslümanlık ne yazık ki kimi eller tarafından yontularak erkeklerin işine gelecek şekilde kullanılmaya başlandı.