ve ben artık kadınım !

benden küçük bir hemcinsimin bunları yazması beni gururlandırdı. yüreğinden gelerek yazmışsın belli çok teşekkür ederim canım benim. iyiki sen ve senin gibi düşünenler var.

Teşekkür ederim sağolun siz de iyi ki varsınız..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

pişmanlık duymayı istiyorum ama yapamıyorum işte şuan nasıl bi girdaptayım ne düşünüyorum farkında değilim elbette hayatım bir şekilde devam edecek. ben de bundan sonrası için hayır diliyorum.

Seni alnından öpüyorum Eline yüreğiine sağlık.

pişmanlık duymayı istiyorum ama yapamıyorum işte şuan nasıl bi girdaptayım ne düşünüyorum farkında değilim elbette hayatım bir şekilde devam edecek. ben de bundan sonrası için hayır diliyorum.

pişmanlıkta duyma zaten ben 1 senelik evliyim evliliğimin garantisi yok ne yani bekaretimi kaybettim diye yarın birgün anlaşamıyacağım adamla hayatımı devam mı ettireceğim bizim durumumuz daha vahim dul kadınları kolay lokma olarak gören adamlar dolu etraf 5 sene dul bir bayanla çalıştım ve arkasından konuşulanları ona yapılan davranışları gördükçe erkelerden tiksindim resmen etraf namussuz kadın değil adam dolu. severek evlenirsin ya da sevdiğine inanırsın onunla birlikte olursun karşındaki adam sevgili olsun eş olsun sahip çıkmadıktan sonra bekaretini kaybetmiş kadından daha namussuzdur.( böyle yazdım ama bekaretini kaybedenleri namussuz gördüğüm için değil toplumun çoğu öyle gördüğü için bu tabiri kullandım yanlış anlama).
sen bakire değilim demediğin müddetçe ne iş arkadaşların ne başka erkekler bunu bilmeyecek.ama evlenip ayrılanlar öyle mi. 5 senelik iş arkadaşım ayın 15inde evleniyor hem de nişanlısı ona deli gibi aşık o dul kadının arkasından konuşanlar hasetlerinden çatlıyorlar şimdi yani hayat olumsuzlukları getirdiği gibi çok güzel mutluluklarda getiriyor. bence çok fazla kafana takma yaşadığın şeyi...

inşallah bu hayat zorlukların ardından mutluluk getirsin herkese. şimdiye kadar evet cok sevgilim oldu ama kimseyi sevemedim hayatımda ciddi anlamda 2 kişiyi cok sevdim diğeri imkansızdı. ama bu benim için o kadar farklıydıki ona o kadar güvendimki. bu olay karşısında benimle üzülmesini isterdim ama şuan bu durumun umrunda olduğunu düşünmüyorum.

Kafana takma diyenlere inat,bunun pişmanlığını yaşa ve tövbe et,et ki ileride doğacak çocuklarının yüzüne alnın ak gururla bakabilesin..
Hayatta nasıl yaşarsan karşılığını mutlaka birşekilde görürsün,Herkes dengi ile birlikte olur,sen nasıl bir hayat tarzını benimsersen ileride evleneceğin adamda senin aynan olacaktır.
Burda yazan herkesin yaşamı birbirinden farklı ahlak anlayışı da farklı..sen kendi çizdiğin sınırlarını birkereliğine aşmışsın bunu tekrarlamamanı bi ablan olarak ria ediyorum kendi mutluluğun için kendi vicdanın için

Öncelikle yazdıklarınızı çok beğendim bunu söyleyeyim.. Ve her kelimesinde haklısınız. Sözüm meclisten dışarı lütfen kimse üzerine alınıpta kırılmasın. Genel olarak söylüyorum. Bende erkek arkadaşımla bir takım şeyler yaşamış biri olarak bazı kızlarımız var ki bunu sırf kendi zevkleri için yapıyorlar. Erkek arkadaşımın eskiden takıldığı bir kız mesela; sevilmediğini bildiği halde istediği zaman arayıp yanına çağıran tiplerdenmiş. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım sanırım. Erkekler evet şüpheci oluyorlar veya bencillik yapıyorlar ama bununda nedeni sanırım hayatlarına soktukları insanlardan kaynaklanıyor. Kızlar nasıl erkek milleti diye genelleme yapıp herkese güven duymuyorsa sanırım onlarda öyle düşünüyorlar.
Bu lafım onları tabiki de savunmak için değil. Erkek arkadaşımın bu konuda düşüncelerini beğenir ve taktir ederim. Bir kadına "zar"dan ibaret bakmaz ve namusu "zar" ile sınıflandırmaz. Belli bir düzeyde bizde birşeyler yaşadık ama ben onun ilki değilim ama o benim ilkim.. Benim eski sevgilim, bir sevgilimin evine kahvaltıya gittim diye(birşey yapmadığım halde) bana demediğini bırakmamıştı ve bana "seni temiz biri olarak düşünürdüm" demişti. Erkeğin içinde olan birşey bu düşüncelerini değiştiremeyiz. Şu an ama hayatımda olan adama çok aşığım ve çok seviliyorum. Çokta şanslıyım. Son olarakta şunu söyleyeyim. Seven erkek sevdiği kızla birşeyler yaşayınca ondan sırf bu yüzden soğumaz.. Sevgilim geçmişinde yaşadıklarında "ciddi olduğum kıza dokunamam ben" derdi bilmiş bilmiş, şimdi ise evlilik planları yapıyoruz ve sırf bu nedenle benden soğuduğunu hiç hissetmedim. Konu sahibemize sadece şunu diyebilirim; Erkek arkadaşın bir kere şüpheyle bakıyorsa sana arkana bakmadan ondan uzaklaşmak gerek..

Yaşınıza göre düşüncenizi ve olgunluğunuzu çok taktir ettim. Uzun yorumları okuyamıyorum ama şu yorumu tek tek her kelimesini okudum. :128:

Son düzenleme:

İlk sefer her zaman acı vericidir. Karşındaki adamın da sana verdiği değer ve ilgisi oldukça önemli elbette. Seni bir delik değil bir kadın olarak gören, arzu ve isteklerine saygı duyan hatta seni tatmin etmek için hevesli olan biri umarım karşına çıkar ve dünyanın pek çok zevklerinden sadece biri olan, ancak bir çok kişinin aksine beni fikrime göre en masumu olanından mahrum kalmaz, bu kötü deneyimi de aklından ve kalbinden silersin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kendi yazdıklarıma istinaden söylüyorum kafana takma pişman olma derken erkek arkadaşının tavrını kafasına takmasın şimdi karamsarlığa düşmesin kendini salmasın ileride mutlu olacağı günleri düşünsün diye yazdım. yazdıklarımdan her adamın koynuna gir mantığı çıkmasın yani... burda destek olanların hiç biri ahlaksızlığı bu boyuta taşımaz taşıyamaz

umarım kzamanla kalbimden silinecek inşallah aklımdan da silebilirim

her kim ki seni bu kadar mantıklı, objektif yetiştirdiyse helal olsun sana bak burda senden yaşlarca büyük ama aynı düşünceye sahip onlarca kadınız, hiç birimiz böyle güzel ifade edemedik kendimizi, sana helal olsun

ayakta alkışlıyorum..
Son zamanlarda KK'daki kullanıcı profillerinde gelişme görüyorum, gerçekten kadının kadına düşman olmadığı, seviştiği için bir kadının ahlaksız olarak yaftalanmadığı, birey olarak değer gördüğü günleri görebileceğimize dair umutlarım artıyor..

Teşekkür ederim çok sağolun :) sanırım biz böyle düşündükçe karşımıza da böyle insanlar çıkıyor. Erkek arkadaşım şöyle söylemişti; "Bazı kızlar sırf sevgilisi elinden kaçmasın diye bunu yapıyor. Çünkü cinselliğin erkeğin ihtiyacı olduğuna kendilerini öyle inandırmışlar ki. Fakat cinsellik ne erkek için ne kadın için bir ihtiyac değildir. "

Ben de öyle düşünüyorum. Cinsellik kesinlikle ihtiyac değildir. Gelişimin bize getirdiği bir şeydir. Ne gibi? Mesela bebekler doğar önce annesinden süt içer. Bi süre sonra büyür dişleri çıkar minik minik :) Bi şeyleri kemirerek yemeye başlar. Çünkü artık o gelişimi tamamlamıştır onu yapabilecek düzeye gelmiştir. Cinsellik de böyle bir şey. Ve ne yazık çoğu erkek "bu benim ihtiyacım" diyerek bunu meşrulaştırmış. Çoğu kız da "aman gitmesin" diyerek bu özel şeyi harcamış. Bazıları da var ki sevdiği kişinin başkalarıyla olmasına göz yumuyor "ne yani benden karşılayacağına başkasıyla yapsın. Bu bana değer verdiğini gösterir" diyerek.
Erkek arkadaşım 20 yasında. Bir kaç senedir beraberliğimiz var. Kendimizi hazır hissetmedik daha böyle bir şey için. Ikimiz de daha önce cinsel anlamda bir şey yaşamamışız hiç kimseyle. Büyüyoruz yani.
Ve ilerde de inşallah bi çocuğum olursa belli bir yaşa geldiğinde onun yüzüne bakıp " kendini ve karşındakini değersiz duruma düşürmeyecek her şeyi dilediğince yaşa " diyebileceğim.

Şu son dediğinizi ben çocuğuma söyleyemem sanırım :26: Bu konuya din olarak baktığımda evet bende inançlı biriyim ve bu yapılanların çok çok çok günah olduğunu biliyorum. Bu yüzden çocuğuma iyisiyle kötüsüyle örnek olmak isterim. Bu konular çok kapsamlı (her açıdan) bu nedenle konuş konuş bitiremeyiz. Ama mantık olarak söylediklerinize katılıyorum ve "ihtiyaç" kelimesini çok yanlış buluyorum bende. Zaman zaman sevgilimde "ihtiyaç" adı altında savunmalar yapsada :)

Teşekkürler.Senelerce onlar kadınlara 'Vurun kahpeye.'yaptı,şimdi biz kadın düşmanlarına yapıyoruz el birliğiyle,ve çok memnunum ben bu durumdan.Çünkü Türk toplumunda kadın haklarının gelişmesinin önündeki en büyük engel yine kadınlar.Türk erkeklerine kimi kadınlarımız 'Beni al,beni al,benle evlen dayak yerim sesimi çıkarmam,hakaret edersin susarım.' dediği müddetçe erkekler de bu tip kadınları güçlü ve bağımsız kadınlara tercih edecekler.Kim istemez ki bir köle?Ama biz ne zaman ki birbirimize destek oluruz,şu erkek için kendini alçaltma huyumuzu bırakırız o zaman erkekler de kadının düşüncelerine de değer verir,paşa paşa temizliğe de yardım eder,bebeğin altını da değiştirir,çünkü toplumdaki tüm kadınlar böyledir,alternatif yoktur.O nedenle ilk iş şu erkek delisi,kadın düşmanı kadınlardan arınmamız gerek toplumca.

Annem de bakire evlenmiş bir kadın. Ve bana bunu söyledi :) hepimiz inançlıyız insan bir şeylere inanıp bağlı kalmalı zaten tabiki yoksa boşluğa düşeriz. Dine inanır sevgiye inanır ya da birine inanır ama inanır. Ona göre yaşar. Böyle burda sizler gibi bayanlar olduğunu görünce çok mutlu oldum etrafımızda pek yok çünkü :)
Her neyse konuyu dağıtmayayım ben. Yazdığım her şeyi direkt olarak konu sahibine yazdım bu arada. Fikirlere saygımız sonsuz..

Vay be günlük hayatta kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyleri burada duydum... Ey internet sen nelere kadirsin...

Ne kadar bilincli guzel bir yorum yapmissin, alkisliyorum! Ne yas ne de tecrube, asil belirleyici olan farkindaligin yuksek olmasidir ki bu sende fazlasiyla var

Konu sahibi,

Bu konularda israrla yazdigim sey su ki hayatta herzaman ilkelerin olsun. Her ne yasayacaksan da buna gore karar ver.

Nitekim sen bir karar almissinve milyonlarca insanin yasadigi gibi sevdigin kisiyle ortak bir paylasimda bulunmussun.
Sirf bunu yasadin diye ne aidiyet ne de mecburiyet duygusuna kapilmana gerek yok.
Boyle olsaydi hicbir kadinin bosanamamasi gerekirdi.

Sorun evlenmek ise; sana yeterince ozen gostermeyen ve senin hassas oldugun bir konuda kalbini kirmaktan cekinmeyen biriyle omrunu nasil paylasabilirsin ki?
Emin ol kadina bir et parcasina gore deger verecek zihniyette olmayan pek cok erkek var.

Sen severek isteyerek yasadin fakat karsindaki kisi artik ayni kisi degil ki... seni hos edecek el ustunde tutacak biriyle hayatini gecirmek varken daha ilk zamanlarda hemen degisen kisiyle neden birlikte olasin?

Sen degerlisin ve sana deger veren biri ile olup olmama karari da yasadigin/yasayacagin seylerin oznesi olarak su an sana bagli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…