teşekkür ederim Rabbim beni affetsin bunu istiyorum.Allah büyük şimdi beni görüyor gönlümden, aklımdan geçenleri benden daha iyi biliyor yardımcım olsun inşallah. asla bu durumu kimseye söyleyemem muhafazakar bi yerdeyim bende böyle bişey olsa sanırım taşa tutarlar benibana dua edin nolur.
ben ne yaptım bu kadar mı aciz bu kadar mı basittim. insan neden nefsine hakim olamıyor neden duygularını bastıramıyor. herşey sevgiliden mi ibaret ya da ben artık buna mecbur muyum? hayır hayır hayır bunu asla kabul edemem ben erkek arkadasıma mecbur değilim. ben kimseye mecbur değilim. yaptım bi hata isteyerek hem de ne garip önceden olsa bu durumda kendimi gidip bi yerden atacağımı düşünürdüm. ama şimdi bırakın ölmeyi pişmanlık bile duyamıyorum. ama düşünüyorum çok düşünüyorum bundan sonra ne yapacağımı. işin en kötü tarafı da ilk kez böyle bişey başıma gelmişken bende hiç bi şekilde kan gelmedi. sevgilimin aklında şüphe kaldı umrumda mı? hayır diil ne olursa olsun bana inanmalı bana inanmıyorsa zaten hayatımda yeri yok demek dimi? şimdi ara ara kanamam var bu ne hikmet onu anlamıyorum. evet canım çok sıkkın kendimi tuhaf hisediyorum, garip bi duygu karmakarışığım. ve ben artık kadınım.
ha bir de sana inanmaması falan önemli değilmiş senin için ama
Benim anladığım kadarıla bu konulara karşı bakış açılarınız farklı
Bu da tehlikeli bir durum
Erkekler böyle şeyleri genelde önemser, kendileri yaşamış olsa dahi
Keske nefsine hakim olabilseydin baskalarini bilmemde ben cok uzuldum cnki ileride bunun bir anlik seyin neler getirecegini bilemeyiz. Belki guvenipte yasamissindir evleniriz nasilsa degip ama allah korusun ya olurse diye dusunmekten kendimi alamiyorm bazi arkadslar kucuk bir et parcasi olarak yaklasiyor olaya saygim var yetisme tarzlarimiz farklidir hatta keske bende oyle bir ortamda buyuseydimde surekli tedbir altinda olmasaydim ister istemez baski oluyor surekli tedbrli olmaya calisiyirsun ama su konuda ayri dusunuyirum onlardan Allah bunu yasak kilmis harama el uzatmak bu. Canim sanada gecmis olsun umarim iliski yasadign insanla evlenirsin ileride
Bir de ben şu benim zarım değil mi diktiririm başkasına ne anlayışına da inanmıyorum.Hele ki bunu şehirde yaşayan,okumuş etmiş kadınlar yaptığında.Çünkü belki Doğuda bir aşiret ağasının oğluyla evlendirilecek ve o kanın akmaması durumunda öldürülecek bir kızcağızın diktirmekten başka çaresi yok.Ama şehirli okumuş,etmiş bir kadının adamın karşısına dikilip 'Yahu sen bakir misin de benim bakire olmamı bekliyorsun?' ya da 'Günahsa da Allah ile benim aramda sana ne oluyor?'demesi gerekiyor.Aksi halde bu sistem böyle gitmeye devam ediyor.Erkek istediği haltı yesin,sevgilisini onla beraber olması için zorlasın,beraber olmazsa Kezban damgası yapıştırsın evleneceği zaman bakire kadın arasın.Yani gücü olan kadınlar erkeğin karşısına dikilmediği sürece erkeklerin de işine geliyor tabi bu sistem,kendileriyle gurur duyuyorlar,egolarını şişiriyorlar.Dolayısıyla bir nevi güçlü kadının boynunun borcu erkeğe zarın hesabını vermemek,böylece kadını ezen bu sistemi durdurmak;çünkü Hakkari'nin,Diyarbakır'ın köyündeki kızın bu sistemi durdurmaya gücü yok ama senin benim var.Daha fazla kan dökülmemesi,namus cinayetlerinin son bulması için(elastik zara sahip olup bakire olduğu halde kan gelmediği için öldürülen genç kızlar var.) bu bizlerin yükümlülüğü.Dolayısıyla ben evlenebilmek için,eşi tarafından değer görmek için zarını diktiren kadınlara saygı duymakta zorluk çekiyorum,çünkü günümüz Türk toplumu bu zihniyetin ürünü.Bu insanların amaçları din de değil,öyle olsaydı zara takılmazlardı,zar yerine dikilince günah silinmiyor amaçlar belli.
Bu arada nikahdan önce seksi savunduğum falan düşünülmesin.Eğer kişiler dindarsa hem erkeğe hem kadına haramdır zina.Ama günümüz toplumunda mesele sadece her türlü naneyi yiyip o zarı tutmaya döndü ki bunun dini bir oluru yok.Mesela şu anal seks mevzusu dinen günahtır;ama birçok insan zar elden gitmesin diye yapıyor e hani sebep dindi?.Ha eğer böyle bir şey yaşadıysanız da onun günahı Allah ile sizin aranızda,bir erkeğin üstelik kendi bakir olmayan erkeğin buna laf etmeye hakkı yok.Müslümanlık ne yazık ki kimi eller tarafından yontularak erkeklerin işine gelecek şekilde kullanılmaya başlandı.
Kesinlikle çok üzücü ve ciddi bi sorun
Bi akraba var mesela içki içti üniversitede bir çok kızla birlikte oldu şimdi tesettürlü kız arıyor evlilik için üstelik böyle biri denk geldi ama geçmişinde alkol kullandığı için terketti
Sanki kendisi dört dörtlük
İslamı kendi arzuları doğrultusunda kullanıyorl
Yok artık çocuğunun yüzüne nasıl bakıcakmış falan daha neler arkadaşım ya sevmişsin güvenmişsin istemişsin 24 yaş küçük bir yaş değil. Ben pişman olcağını sanmıyorum bu kadaar abartılması gereken birşey olduğunu da sanmıyorum bilmiyorum yani günahı var evet ama birçok şeyi de günah olduğunu bile bile yapmıyor muyuz sanki herkes sütten çıkmış sk kaşık
şimdi burada yanlışsın. müslümanlıkta cinsiyet ayrımı yok bu konuda. erkek yapar kadın yapamaz diye bir şey yok. her 2 cinsede yasaklamış.evet dinimiz hep erkeklere daha özgür kılınacak şekilde yontulmuş bu çok acı. erkektir yapar afferin oğluma, aaa oğlum hala birileriyle yatmadın mı gibi cümleler kuranlar var. insanlık bi zarla kurtarılmaz erkeklere yaptıklarının yanlış bişey olduğu aşılanmadıkça. hep kızlarımız baskıda, kızların sürekli açığını yakalamak için uğraşan bir toplumda yaşıyoruz. bu baskı bu düşünce de kızlarımızı sürekli yanlışa itmekten başka bi işe yaramıyor.
şimdi burada yanlışsın. müslümanlıkta cinsiyet ayrımı yok bu konuda. erkek yapar kadın yapamaz diye bir şey yok. her 2 cinsede yasaklamış.
yanlış bilgi vermeyelim.
bu dediğin ataerkil toplumda sadece kadına yapılan baskı sadece.
kesinlikle katılıyorum oky.şimdi burada yanlışsın. müslümanlıkta cinsiyet ayrımı yok bu konuda. erkek yapar kadın yapamaz diye bir şey yok. her 2 cinsede yasaklamış.
yanlış bilgi vermeyelim.
bu dediğin ataerkil toplumda sadece kadına yapılan baskı sadece.
Din iman gelenek halini almış
E bir de işine gelen yönlerini seçmece gibi seçiyorlar
Sonra böyle saçmalıklar çıkıyor ortaya
kusura bakmayın ama islamın bu olayla ne ilgisi var. allahaşkına dinimiz erkeğe helalmı kılmış islamı kendine göre yontmak ne demek töbe haşa. dinimiz erkeği mi koruyor kadınımı ilmihal okuyun bence bilmiyorsanız saçamalamayın. konu sahibinin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor allah yargılar hesap sorar kullar değil.her insan ne ekerse onu biçer. bir kuldan deyilden allah tan korkmak utanmak gerek. o et paröası önemli deyilse bu telaş bu hayalkırıklığı niye anlamıyorum. yazmadan duramadım islamı dinimizi böyle tuhaf konulara alet etmeyin burdan feminist ağzıyla da zırvalamayın amerika deyil burası unutmayın. kan gelmemiş evlensen bu adam ! seni ilk gece götürüp bırakırdı emin ol baba evine. aynı şey yaşanacaktı çünkü bir kadın için ne aşağılayıcı ve onur kırıcı. eski kafa islam lamı bağdaşıyomuş SEN YENİ KAFANDA DEVAM ET YOLUN AÇIK OLSUNNNNNN
Ne demek ya artık kadınım , önceden erkek miydiniz .
Türkçe de en sevmediğim kelime kadın .
Tüm dillerin özelliklerini bilemem ama temel eğitimini aldığım iki dilde de bu ayırım yoktu , neye takıldım ben de.
Tövbe tövbe gazeteye ilan verseydiniz bari.
Pişman mıyım değilim olabilirim de bilmem ne ...
Evlilik öncesi birlikteliğe karşı değilim. Çünkü kadını kız\kadın diye ayırmıyorum...
Benim için kadın, ana rahmine düştüğü günden itibaren kadındır, bu yüzden de zar'a gram değer vermem...
Türkiye gibi bir yerde yaşıyorsak eğer az önce kurduğum cümleyi bir ortamda söyleyemezsin, hele hele aile büyüklerinin yanında...
Ben geçen annemin yanında konuşayım dedim; ''insan namusu için yaşar'' dedi bana....
''İyi de bir erkekle birlikte olunca namussuz mu olursun anne?'' demeye kalmadı....
''Kapat bu konuyu beni daha fazla sinirlendirme'' dedi bana...
Burası TÜRKİYE....
Burda insanlar namus bekçiliği yapmaya bayılırlar.
Neymiş.... Namusmuş...
Bana bir et parçası yüzünden nice kadınların öldürüldüğü bir ülkede namustan bahsetmeyin lütfen!!!!
Bence yanlış düşünüyosun benim kendi fikrim bu ama insan nikahlanacağı erkeğe bence temiz gitmeli bu ilerde sorun olabilir farzet biriyle birlikte oldun ayrıldın sonra başkasıyla ciddisin onunla nikahlanıcaksın çok seviyosun o erkek derseki ben istemiyorum sana ben dokunacaktım ama başkası dokunmuş kabul edemem sen üzülürsün senin için sorun olur yazık olur yani annen doğru demiş gerçekten insan namusu için yaşar belki sende daha sonra anlarsın bunu namussuz olunmuyo tabiki tam anlamıyla ama genede yanlış yani en azından nikahlanacağın erkek dokunsun sana tek daha iyi
bu nasıl aşağılık bir yorum böyle karşındaki hakkında bu yorumu yapma cürretini sana kim tanıyor ? okurken ben utandım
milan kabul etsende etmesende yorumun kırıcı ve alaycıydı.kımseyı aşağılamadım..
kımsenın 'kadınlıga' adım attığı gün umrum degıl..
konu sahıbı onu asagıladıgımı düşünmezken!
aradan geçmiş 30 sayfa,kalkıp bana bu yorumu gönderirken acaba hangi aşağılık düşünceye kapıldın?
bu nasıl aşağılık bir yorum böyle karşındaki hakkında bu yorumu yapma cürretini sana kim tanıyor ? okurken ben utandım
milan kabul etsende etmesende yorumun kırıcı ve alaycıydı.
Sizin kapının önü de amma kalabalık, giriş çıkışlar zor oluyordur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?