Vazgeçenler

Seni çok iyi anlıyorum 4.denememi yapıyorum ve olmazsa birakmayı düşünüyorum cünki bu sekilde hayatıma devam edemiyorum sürekli bebek düşünüyorum bazen kendime aciyip agliyorum ve tedaviye para yetiştirmekten ne birikim yapabiliyoruz ne tatile gidebiliyoruz harcamalarimiz hep kısıtlı. Artık düşünmeye başladım bu sekilde ömur gecer mi sürekli üzüntü stres bi yerden sonra birakmak gerekiyor galiba tabi ki bu benim düşüncem gücü olan devam eder ama benim gücüm tükeniyor mutlu olmak istiyorum gercekten mutluluk duygusunu unuttum inanir misin allahım hakkimizda hayirlisini versin mübarek günde duam allahım aratmadan kolaylikla isteyen herkese evlat nasip etsin

3 yila 3 tedavi 6 negatif transfer sığdırmış biri olarak bende çoğu zamab ayni bu şekilde düşünüyorum inanir mısın artık cinsellikten bile soğudum çocuk çocuk diye canımimi alacaksiniz diyorum çoğu zaman sonra kendime biraz zaman veriyorum ve dusuncelerim tamamen değişiyor kimsenin baskısı yok aslında buz çok istediğimiz için kendi kendimize baskı yapıyoruz ama şunada inaniyorum ki nasip etmeyeceği şeyin hayalini dahi kurdurmazmis Rabbim inan zamani gelince bütün hayallerimiz gerceklesek Rabbim kolaylıkla tez vakitte hepimize evlat mutluluğunu yaşatsın biraz dinlenip kafanızı toplayın eminim iyi gelecektir

Ben vazgeçtikten 1 ay sonra hamile kaldım, bazen akışa bırakmak gerekiyor, söyle düşündüm bu hayatta herşey anne olmak mı, sırf toplumu ve egomu tatmin edecek diye o kadar ilaç, tedavi ve çabaya değecek mi, psikolojimi yitirmeme değecek mi mesela , esime de Allah verirse verir ben tüp bebek istemiyorum dedim ve defteri kapattım, tam 1 ay sonra gribim diye gittigim doktordan hamile olduğumu öğrendim, şimdi 1 yaşında kızım var , herşey nasip ısrarla istemek doğru değil bence , yaradan şimdi vermiyorsa ve de hiç vermeyecekse bile bir bildiği vardır, Rabbim tez zamanda size de bir mucize nasip etsin inşallah...

Ne kadar benzer duygular, ben de önce yıkılıyorum bitti artık uğraşmayacağım diyorum. Her süreçte alınan kilolar, bozulan psikoloji, tutmayınca tekrar kendime dönüyorum zayıflayıp düzeni oturtuyorum. Tekrar aklımıza düşüyor sanki bu sefer olacak diye bir hevesle tekrar başlıyoruz. Ve yine aynı son. Yani bir güç uğraşma hiç olmayacak dese tamamen bırakacağım. Hayatım bu levele takıldı sanki ve bir türlü atlayamıyorum gibi bir his var içimde. Dönüp dolaşıp bebeğimiz olsa ailem torun sevgisini tatsa diye vuruyor beni. O umut, belki bu sefer tutar, belki bu yöntem tutar diye deneme isteği bir türlü tam olarak terketmiyor bünyemi. Gerçekten çok zor bir süreç bizi bizden başka anlayan var mıdır onu da bilmiyorum.

Çok zor, defalarca denedik. Hep negatif. Pozitfi görüp düşmesi de ayrı zordur. Kucağınıza alamadıktan sonra hep zor inanın. Vazgeçemiyorum.. çok istiyorum vazgeçeyim. Olmuyor. İşe girip biriktirirz gene yaparız diyorum. Tüm meselem bu sağlıklı hayırlı şirin mi şirin evlatlar... Çok zor ama vazgeçemiyorum. Ya menapoza girersem keşke yumurtam varken deneseydim dememek için bile çabalıyorum. Farklı doktorlara gittim. Şimdiye kadar tutmalıydı diyorlar daha çok üzülüyorum. Hacamat yaptırdım kına kürü yaptırdım histerokopiler lenfositler alternatif tıp ile modern tıbbı birleştirdim olmadı. Sülük korkutuyor, inanın hacı hocaya gitmeyi düşünüyorum. Ne kadar kocakarı ilaçları varsa denemek istiyorum... Ya çok zor ben vazgeçemiyorum

hayatıma devam edemiyorum sürekli bebek düşünüyorum bazen kendime aciyip agliyorum ve tedaviye para yetiştirmekten ne birikim yapabiliyoruz ne tatile gidebiliyoruz

Evet tam olarak bu cümle hayatımın merkezi olmuş biraz harcama yapsam aklıma tüp bebek denerim geliyor iğneye veririm bu parayı biyere gitsek doktora gider muayene olurdum bu parayla yani sonu gelmiyor ki dediğinz gibi bnde hayatıma devam edemiyorum. Tedavinin desen sonu yok onu yapsan önünde başka engel acaba bu mu vardı o zman diğerinde bunuda yaptıralım... uçsuz bucaksız bir döngü ve sanki ben menepoza girene kadar bu döngüde dolanıp durucam gibi geliyor. Kafamdan artık atmam gerekiyor milyonlarca insan 35 inde 45 inde bekar ne bu çocuk ısrarı diyorum kendime sürekli..

Herşeyi yaptırmışsınız sizde öyle çok isterim ki Allah içimizdeki anne olma isteğini azaltsa kendimize eziyet ettğimizi düşünüyorum artık çünkü

Hayatım bu levele takıldı sanki ve bir türlü atlayamıyorum gibi bir his var içimde. Dönüp dolaşıp bebeğimiz olsa ailem torun sevgisini tatsa diye vuruyor beni

Gerçekten öyle hayatımız bu levele takılmş senelerdr geçemiyoruz. İşin kötüsü artık hayatıma dair planlarım bile buna göre şekilleniyor çalışmayı çok seviyorum işe girmek istiyorum ya tedavi olursam izin sorun olur diyorum.. işe girmesem maddi zorlamam lazm bu ayrı üzüyor her defasında çifte katlıyor masraflar.. sonuç desen hiç kesin değil olacak diye bişey yok.. ileride bunca kullandklarımız başımıza ne açacak tedirginliğim oluyor bazen.. öyle bir döngü hayatımızı şekillendiriyor ve bu çok üzücü

Aynı fikirdeyim herkes anne olacak diye bişey yok denedim olmadı ne yapabilirim.. hayatıma sağlıklı devam edebilmem için artık bu düşünnceyi atmam gerek çünkü tedavinin sonu yok sürekli ya olursa ya bu sefer olursa.. insan hayatına odaklanamıyor bu süreçlerden.. geleceği dair planlarda hep sıkıştırılmış tüp bebek tedavileri var. Artık yeter bencede. Sizin adınıza çok sevndim Allah bebeğinizi bağışlasın sağlklı çok uzun ömür versin inşallah. Bizimde içimizdeki anne olma isteğini ufaktan azaltsın artık kendimize daha fazla eziyet etmeden

Şurada yazılanlar okudum da herkesin bir hikayesi var, herkesin bir fikri var. Siz, bize sorarak kafanızı bulandırmayın bence. Öncelikle eşinizle, sonra da doktorunuzla konuşun. Kendi ruhsal ve fiziksel sağlığınıza neyin iyi geleceğini düşünüyorsanız ona göre karar verin. Bizlere de kulak asmayın bence :)

Merhaba ben de sizinle benzer durumu yaşadım.Biz evlendik ilk sene ben cocuk istemedim, 2. Sene hiç korunmadık olmadı. Sonra 1 aşılama denedik olmadı, kimyasal gebelik oldu. Amh iyi eşimin sperm durumu iyi, rahim filmi çekildi tüpler iyi, dedik olasılığı arttıralım tüp bebek deneyelim 13 yumurta toplandı 5. Güne 6 tane geldi. İlk transferim çift embriyo taze transferdi, doktora sorduk embriyo kalitesini dedi 5aa çok iyi çok umutluyum,bunları duyunca bizimde beklenti yükseldi tabi sonuç hüsran negatif. Böyle olunca dedik şimdi napıcaz? Histereskopi yapalım ultrasonda gözükmeyen ters giden bi durum varsa onda belli olur müdahale edilir tamam dedik yapalım yaptırdık. Sonra dondurulmus transfer hazırlığı oldu. Çift embriyo transfer edildi gene olmadı. Gene negatif sonuc ve hüsran. Dedim bu işte bi gariplik var. Doktor da aşırı ilgili değildi. Ee dedim şimdi napıcaz embriyolara gen testi yapalım dedi. Ben orda kendimi yolunacak kaz gibi hissettim ve nedense güvenemedim doktora. Eşime Embriyolar burda diye ben bu doktora niye mahkum kalayım dedim ve merkez değiştirdim. Baştan opu için tedavi gördüm yumurta bu kez 13 yerine 23 toplandı 5. Güne 11 tane geldi. Dondurulmus çift embriyo transferi oldum ve ikizlere hamile kaldım. Kasım başı doğdular şuan 2 aylıklar. Yılmayın üstüne üstüne gidin. Bu süreçte yeme içme, stres durumunuzu iyi yönetin siz pozitif olun sonra gelip sizi buluyor. Pes etmeyin

Rabbim inşallah herşeyden önce sağlıklı hayırlı gebelikler sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin çok zor süreçler maddi ve manevi Rabbim yardımcınız olsun öncelikle biraz kendinizi dinlendirin vücut ve beyin olarak kendiniz toparladıktan sonra kendiniz için en doğru kararı verirsiniz umudunuzu kaybetmeyin dilerim herşey gönlünüzce olsun Amin bende üç tüp bebek yaptım 1. Tüp bebekte hiç embriyom bile oluşmadı 2. Tüp bebekte sadece iki embriyom oluştu ikisi transfer edildi ne yazık ki dış gebelik geçirdim ameliyat oldum üç ay dinlendikten sonra üçüncü tüp bebeğime başladım ve yine sadece 2 embriyom oluştu ikisi transfer edildi embriyo glue uygulamasına rağmen tutunmadılar ve negatif sonuçlandı insan içine girdi mi çıkamıyor bıraksan diyorsun sonra geç mi kalırım benim de yaşım 36 ve maalesef yumurta rezervi azalmış ve şu an daha önce yaptırmadığım için çok üzgünüm ve hala da pes etmek istemiyorum çünkü bir umut hep diyorum diğer tedavi olumlu geçer bilmiyorum pozitif düşünmek istiyorum Allahım emeklerimizi boşa çıkartmasın inşallah herşeyin hayırlısı sağlıklısı olsun inşallah

Kafamdan atmak istiyorum bebek dusuncesini ama etrafimda herkes hamile istemesemde kafama takiliyo cocuklu ailelerle gorustugumuzde kendimi eksik hissediyorum allahim insallah bizlere de nasip eder nasip etmeyeceksede dayanma gücü verir bazı insanlar için hayat çok kolay ve güzel ilerlerken biz ne kadar yoruluyoruz hele bazi insanlarla sohbet ederken cocugu icin endiselerinden bahsediyor sonra anne olanlar anlar diyor ne kadar yaralandigimin farkinda bile degiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…