Vazgeçenler

soralbeysu

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2023
819
443
23
Arkadaslar benm 2. Denemem kimyasal oldu bilenler vardır muhtemelen..
Bugün içimdeki duygu bebek benden önemli mi?
Bunca hormon ilaç ilerde başıma ne açar? Vazgeçip akışına mı bırakmalıyım..
Maddi manevi gücüm kalmadı
Psikolojik olarak çok yıprandım.
1. Deneme oldu dediğim an soluğu hastanede aldım düşük oldu. Bu ise kimyasal
Çok mu zorluyorum?
Aranızda benm gibi düşünenler var mı
İçimde çok büyük annelik içgüdüsü var evet ama artık histereskopisinden rahm filmne ne varsa yapıldı ve yine olmadı..
Herşey normal sperm var yumurta var kaliteler iyi 5. Güne gidiyorlar ama olmuyor...
Sanıyorum vazgeçeceğim artık varmı benm gibi düşünenler konuşalım

Genetik baktırmış mıydınız sebebi söylendı mi
Embriyodan parça alınmasıysa yapılmadı medicalpark ta tedavi gördüm bizm az Embriyo ama 5. Gün 5aa ydı Embriyologta doktorumda gerek yok pgt dedi yaşımız 31 di geçen yıl opu da genelde ileri yaşa yapıldığını söylediler o transfer tuttu herşey normalken düştü bu ise kimyasal yani artık şunu düşünüyorum bunun sonu yokki pgt bakıyorum o da tutmayan var o sorunsuz gelse bu sefer başka bşey o yapıldımı bu yapıldmı bu işin sonu yokki

Nereye kadar yani tüp bebek işi derya deniz bir işmiş sürece girince bunu anlıyor insan. Maddi çok ciddi güç psikolojik olarakta çelikten gömlek giymek gerekmiş..
Sabr ve maddiyat gerektiriyor . Sabr ıcın hani dua olur zikir olur dayanırsınız Allah güç verir ama maddi yönünü durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz Allah yardımcınız olsun

Sabr ve maddiyat gerektiriyor . Sabr ıcın hani dua olur zikir olur dayanırsınız Allah güç verir ama maddi yönünü durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz Allah yardımcınız olsun
Aynen öyle hayatımda bin şükür bebekliğimden beri özelde tedavi gördüm ailem tek çocuk olmamın avantajını hep yaşattı bana. Fakat artık özele verecek maddi gücüm kalmadı çünkü birini yapıyorsun olmuyor başka bşey daha çıkıyor dön başa bitmeyen bir tedavi süreci. Zorlasam yapar mıyım yaparım ama neden diyorum neden hala para yağdırıyorsun olmuyosa olmuyor dünyada herkes doğuracsk diye birşey mi var bende anne olmym

Artık süreç içinde dayanacak psikolojiminde kalmadığını düşünüyorum ki bu paradan çok daha kıymetli bence

Artık süreç içinde dayanacak psikolojiminde kalmadığını düşünüyorum ki bu paradan çok daha kıymetli bence
Tabikide dünyada herkes doğuracak die bisey yok . siz kendınızı nasıl rahat hissedeceksenız öyle yapın şuan yıprandınız belki daha sonra kendınızı toplayınca piskolojıkmen ayağa kalkmış olursanız adım atarsınız yenıden

Bence birkaç ay ara vermeniz en sağlıklısı gibi. Uzaklaşmak iyi gelecektir. Birkaç ay sonra tekrar başlamak isteyebilirsiniz veya bırakmak isteyebilirsiniz tamamiyle. Ama dinlenmek önemli gibi geliyor bana

Bence birkaç ay ara vermeniz en sağlıklısı gibi. Uzaklaşmak iyi gelecektir. Birkaç ay sonra tekrar başlamak isteyebilirsiniz veya bırakmak isteyebilirsiniz tamamiyle. Ama dinlenmek önemli gibi geliyor bana
Şuan tamamıyle artık bırakmak istiyorum fikrim değişir mi bilmiyorum çünkü olmuyor laboratuvarda döllenen bile olmuyor işi bilen insanların harika embriyo dediği bile olmuyor... daha fazla süreçleri kaldırabilecek pskolojim kalmadı sanırım

Benim ilk iki transferim negatifti. Ama asla ve asla ara vereyim pes edeyim diye düşünmedim. 5aa embriyom transfer olurken doktorum çok ümitliydi embriyolog çok umutluydu kendimi öyle çok olacak diye inandırmıştım ki ve sonuç kocaman TEK ÇİZGİydi. İlk 1 ay sürekli ağladım anne olamam tüp bebek bile tutmadıysa artık umut yok dedim ama asla bırakmayı düşünmedim. 3 ay bekleme süresi vardı hemen ardından tekrar… Tekrar negatifi görünce daha soğukkanlıydım ve ne yapılmalı, histeroskopi ve kromozom testi dedi doktorum. Hemen o ay histeroskopi olmak istedim ama en az 1 ay sonra dedi yine bekledim önce kromozom testini yaptık ve 1 ay sonunda hemen histeroskopi oldum. Onda da sorun yoktu doktorum yine 3 ay sonra başlayabilirşz dedi süresi dolduğu gibi yeniden transfere başladık. Benim inandığım tek şey doğru embriyoyu bulamadığımdan olmadığıydı. Yaşım 28di ve hiçbir sorunumuz yoktu olmuyorsa demekki o ayki yumurta ve sperm kalitesizdi ve elbet her ay aynı olmuyordu. Bu umutla hiç ara vermeden devam ettim. Pes etseydim uzun ara verseydim daha çok üzülecektim keşke dememek için zamanı gecikmeden sürekli denedim. 3.de oldu. Çok zor hamilelik geçiriyorum hep düşük riskiyle uğraştım ama başardım işte.Çünkü gerçekten “kader gayrete aşıktır…”

Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç. Bazen kendimizi tükenmiş hissediyoruz. Maddi olarak da artık çok zorlaştı bence. Sürekli zam geliyor tedavi ve ilaçlara.
Şu an bir karar vermeyin bence. Biraz zaman verin kendinize. Toparlanın. Başka şeylerle kafanızı dağıtmaya çalışın. Bu süre sonunda tekrar denemek isterseniz de yine denersiniz

Bugün sunu düşündm tüm hayatım buna odaklı gibi sürekli kafamda bebek hastane doktor embriyo iğne düşükler hayatımın odağı olmuş sanki başka hayat amacım yaşam amacım kalmamışçasına kendime acıdım biz insanız ya ilkönce insanız

Haklısınız. Birçoğumuzun öyle. Ne tatile gidebiliyoruz, ne keyif yapabiliyoruz. Öyle bir girdap ki bu sanki içinde debeleniyoruz. İnsanların soruları ayrı dert tedavi masrafları ayrı dert.
Bence bir süre uzaklaşın. İyi gelecektir.

D denizperisii negatifi görmek mi daha üzücü yoksa o mutluluğu iki kez yaşayıp kaybetmek mi bilemiyorum tüm hevesim kursağımda.... herşey hep yarım kalıyor oldu derken kaybediyorum sanki bir boşluk içindeyim sonuda hiç gelmiyor gibi

D denizperisii şuan onca transfer iğne ilaç pozitif sonuç beta yükselmesi derken şuan tam tersi rahmimde duruyor ve ben beta bir an önce düşsün diye bekliyorum öyle üzgünüm tarif edemiyorum

D denizperisii şuan onca transfer iğne ilaç pozitif sonuç beta yükselmesi derken şuan tam tersi rahmimde duruyor ve ben beta bir an önce düşsün diye bekliyorum öyle üzgünüm tarif edemiyorum
Tutmaması ayrı üzüyor hiç tutmama ihtimali de oluyor çünkü ama tutunca düşmesi eminim apayrı bir acı... Hep bir belirsizlik bu süreç…Ben de çok üzülüyorum keşke böyle bir şeyle sınanmasaydık. ama ne olursa olsun pes etmemek gerekiyor hazır yumurtalarımız varken onları iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum elden geleni yapalım da sonrası Allaha kalsın. Umarım her şey çok güzel olur. Bu süreci yaşayan tüm kadınlara Allahım sağlıklı evlatlar versin. En büyük duâm bu

Bu arada sürekli ağladığım için ilk negatiften sonra ailemin ısrarıyla psikiyatriste gitmeye karar vermiştim. Bana soru sorunca orda da birden ağladım derdimi anlatamadım tüp bebek dedim ağladım tutmadı dedim vs vs. Doktor normalde ilaç taraftarı değiliz ama size şu ilacı yazacağım toleransınız artacak dedi. Olaylara karşı gösterdiğim tepkiler azalacak ve zamanla düzelecek diye. Hatta gebe kalsanız bile kullanmanızda sakınca yok ama transfer öncesi bırakabilirsiniz içiniz nasıl rahat ederse dedi. O ilaç benim hayatımı kurtardı bilmiyorum artık bebekli insanları görünce çok üzülmediğimi fark ettim. Normalde kendime çok acırdım ama bu duygularım eridi bitti. Tavsiyem kesinlikle bu süreçte psikolojik destek almanız. Eminim ki iyi gelecek

soralbeysu ya tekrar başlamak için hazır olduğunda yumurta rezervin tükenmiş olursa . tam yeniden adım atmak isteyip bi umuda tutunmak için ayağa kalktığında yumurta kalitesi olmaz döllenme gerçekleşmezse . O zaman pişman olmaz mısın .. sene seneyi aratıyor hatta ay ayı tutmuyor konu çok derin yol çok dikenli . lütfen iyi düşün son kararını iyi ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…