Vatandaşlık nasıl çalışıyorsunuz ?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
5
96
Diğer
Vatandaşlık çok uzun arkadaşlar ya
ben ihtiyacınkine çalışıyorum
oku oku bitmiyo ve unutmaktan korkuyorum
cep kitapları nasıl
sizin çözümleriniz neler

vatandaşlık hocamız cep kitapcığından (içinde küçük notlar var) notları sadece öğrenin geçersiniz dedi. soru çözerek öğrenebilirsin. çok zor değil vatandaşlık hatta diğer bütün derslerden kolay. ihtiyaç yayını çok iyidiir. günlük öğrendiğin şeyleeri aksam yatakta içinden tekrar et. yada evdeki birini al karşına anlat. akılda kalması için süper bi yol :)

okuyunca akılda kalmıyo tabi. kalsa bile yine unutcaksın..
en iyisi bi kaç kere konuları peş peşe çalışıp sınava kadar sürekli soru çözmek..
uygulama önemli yani, boş boş okuyup ezberlemek faydasız..ben de yeni başlıyorum, bi kitap aldım garanti akademi yayınlarının..arkadaş önerisi ile..bakalım bi haftada okuyup bitircem sonra ne bulursam çözcem..geçmiş yıllardan da birikim var tabi bende o yüzden bu kadar rahat konuşuyorumbenneyaptımki..
herkese kolay gelsin arkadaşlar..vataandaşlık zor değil , bilmedğimiz içi zor görünüyor..çalışınca her şey hallolcak inşallhhhh:Saruboceq:

Evet, sürekli tekrar gerekiyor
Ve çalıştığımız her konunun ardından test çözmek gerekiyor aslında haklısın
Peki Tarihe hangi yayınla çalışıyorsun?
Tarihin nasıl?

cok fazla konu var güncel bilgilerde isin icine girdigi icin icinden cikilmaz hal aliyo hepsi birbirine girmis durumda cok karistiriyorum

ben çalışayım dedim ertesi gün unuttum

bi dah açalıştım şuan yine unutmuş durumdayım çok nankör bir ders unutuluor hemen

ay benim de kabusum bu vatandaşlık yaaa.. cep kitabı da aldım ama nafileee yaaa başlıcam böle işe..keşke edebiyat olsaydı onun yerine:sinifsinif:

Okumaktan ziyade önemli noktaları not ederek çalışıyorum. Özellikle gece yatmadan önce tekrar

ediyorum. Zorlandığınız dersleri gece yatmadan önce çalışın derim.

datanın vatandaşlığı aşırı detay gereksiz bi sürü şey inan şaşıyor...zaten sıkıcı bi ders en güzeli sade ele alanlar fem ya da ihtiyaç..

vatandaşlığa çalışırken bi yandan da televizyondaki sürekli haber sunan kanallarıda seyredin.. ne işe mi yarıyor öğrendiğiniz konuları pekiştirebiliyorsunuz (başta güncel konular) milletvekililik, ab, çeşitli yardım kuruluşları vs biçok konu hakkında haberler oluyor. bu arada anayasanın değişmesi gündemde ona da çalışın derim hangi sistem benimseniyor? getirileri neler? en çok hangi konuda değişim yapılıyor?

güncel ekonomik anlaşmaları da takip edin mesela iranla uranyum takas anlaşması yapıldı belli mi olur bu size soru olarak çıkabilirCADIARZU:1closedeyes:

bir önerim daha sınava yakın, son günlerde vatandaşlığı hatmedin. ezber olduğu için bunun size çok faydası olacak. ben sınavdan önceki akşam çalışmıştım :roflol: çıkmış soruları çözmüştüm en azından onların üstünden geçin:1closedeyes:

ben vatandaslıkta olup bitenleri güncel olaylara göre yorumluyorum.

bir baska calışma tekniğim ise; calıştığım sayfada hangi konu nerdeyse hafızama kaydediyorum.test

cözerken falan 'bu konu sayfanın sol alt köşesindeydi'diye hemen aklıma geliyo. bide

severek çalışmak
ennn önemlisi tabikii..

ablamda aynı seyi yapmıştı fakat o hiç öyle verim alamadı ve bana her zaman sakın

vatandaslığı sona bırakma der. ben onu dinleyip şimdiden yavaş yavaş

calısıyorum.sonlara bırakınca hepsi çok karışıyomuş :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…