• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vatandaşlar, AKP'ye EVET basılı hazır oy pusulalarıyla karşılaştı

haaa son bir şey daha seçim efsanelerinde nedense oy çalmak , oyları geçersiz yapmak vs. gibi girişimleri hep AKP yapıyor . bizde inandık

İktidar kim olursa muhalefet parti ona böyle çamurlar atar. Hilesiz kazanacaklarına inanmak istemezler halkın da inanmasını istemezler. Mesele akp, chp meselesi değil. İktidar muhalaefet meselesi. Dünyanın her yerinde böyle oluyor bu işler. Atılan iftiralardan kimi doğrudur kimi yalandır. Chp istanbulu kazanırsa aynı iftiralar chp'ye atılacaktır. Doğru da olabilir bilemeyeceğiz hiçbir zaman.

Birebir ilk ağızdan duyduklarım oldu inanırım. Seçimden bir gece önce beyoğlu belediyesine kolilerle kimlik gelmiş. Onların adına oy kullanılmış. Belediyede çalışan arkadaşım anlattı. Kendisi de detayını anlamamıştı ama o kadar koli kimliğin amacını da anlayamamış bir hile döndüğünü düşünmüştü. Bu tip şeyler bizim midemizi bulandırıyor. Acabalar oluşuyor kafalarda..

Son düzenleme:
vallahi sıktı artık bu haberler ,başka bişi bulsunlar artık yahu,başka bişiye sarılsınlar... çamur at izi kalsın taktiğinden bi sonuç alamayacaklarını anlamadılarmı hala :ssz:

Bundan önceki yerel seçimlerde Ankara Chp Büyüksehir Belediye başkan adayı Murat Karayalçın'dı hatırlarsanız. Secim sürecinde sonuclar acıklanırken Karayalcın'ın oyları önde gidiyordu... Sandıkların bitmesine cok az bir zaman kala Cankaya'nın büyük bir kesiminde ve Yenimahalle'de birden elektrikler kesildi. Bu elektrik kesilmesi sırasında veritabanının tıkanıklıgı ve de yeterince islenememesi gibi gerekcelerle Yenimahalle ve Cankaya'nın oyları tv sonuclarına ulastırılmamıstı. Bunlarda yasanan gercekler ne yazık ki.

Son düzenleme:
haaa son bir şey daha seçim efsanelerinde nedense oy çalmak , oyları geçersiz yapmak vs. gibi girişimleri hep AKP yapıyor . bizde inandık

oun altındada mantıklı bi sebep arıyosunuzdur ondan inanmıyosunuz:27: bukadar şey ortaya döküldü yolsuzluk hırsızlık siz hala hurafedir o diyip kendinizi kandırıyosunuz:27:

ahahahh yok ben oy almayan partilere üzülüyodum ondan böyle oluyodu. Küçük partiler de meclise girsin istyorum. :1: İlk defa chpye verdim zaten. Daha doğrusu ilk defa güçlü bir partiye verdim. Bakalım nolucak :1:

allah bildiği gibi yapsın seni chp ye mi el attın :19: demekki tarihe karışcak sayende:ssz: bi dahaki seçimde tayyibe bekliyorum seni tüm uğursuzluğunla:52::27:

Ben de haberi şimdi okudum okuduğum yerde sadece pusulanın arkasanın mühürlendigi yazıyor yani herhangi bir partiye evet gibi bir mühür basılmamış,[h=1]Oy pusulalarını evde mühürleyip getirdi[/h]

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde 1009 numaralı sandıkta zarf va oy pusulalarının sandık kurulu üyelerinin önünde mühürlenmediği gerekçesiyle tutanak düzenlendi.
Sandık Kurulu Başkanı, zarf ve pusulaları evinde mühürleyip getirince sandık kurulunda diğer görevliler itiraz etti.Tatvan İlçesi Aydınlar Mahallesi'nde bulunan Tuğ Ortaokulu'nda 1009 numaralı sandığın sandık kurulu başkanı, oy pusulalarının içerisine bırakıldığı zarfları ve 303 oy pusulasının arka kısmı evinde mühürleyip getirdi. Bu sandıktaki parti görevlileri zarf ve pusulaların herkesin huzurunda mühürlenmesi gerektiğini belirterek itiraz etti. İlçe seçim kurulunun buradaki sorumlusu da konuyla ilgili bir tutanak düzenledi.
Sandık kurulu başkanı 'Kolaylık olsun' diye daha önceden zarfları ve pusulaların arkasını mühürlediğini söylediBİTLİS (Bitlis), (DHA)

Bundan önceki yerel seçimlerde Ankara Chp Büyüksehir Belediye başkan adayı Murat Karayalçın'dı hatırlarsanız. Secim sürecinde sonuclar acıklanırken Karayalcın'ın oyları önde gidiyordu... Sandıkların bitmesine cok az bir zaman kala Cankaya'nın büyük bir kesiminde ve Yenimahalle'de birden elektrikler kesildi. Bu elektrik kesilmesi sırasında veritabanının tıkanıklıgı ve de yeterince islenememesi gibi gerekcelerle Yenimahalle ve Cankaya'nın oyları tv sonuclarına ulastırılmamıstı. Bunlarda yasanan gercekler ne yazık ki.

Evet o dönemi çok net hatırlıyorum o elektirikler nasıl gitti oylara ne oldu ?
Karayalçın önde giderken melih gökçek nasıl öne geçti?
Melih gökçek %38 Karayalçın %31 civarı oy aldı diye hatırlıyorum.
Şaibeli olarak o seçim benim hafızamda kalmıştır.

Hatırladım bunu şimdi. Nasıl unutuyoruz ne çabuk unutuyoruz olayları..

babam ve annem her seçim döneminde sandık görevlisi oldular .
basım hataları vs oluyordu elbette ama yok oylar çöpe atılmış yok bilmem ne olmuş hiç karşılaşmadılar.
nerden uyduruluyorsa bu haberler anlamış değilim

Evet o dönemi çok net hatırlıyorum o elektirikler nasıl gitti oylara ne oldu ?
Karayalçın önde giderken melih gökçek nasıl öne geçti?
Melih gökçek %38 Karayalçın %31 civarı oy aldı diye hatırlıyorum.
Şaibeli olarak o seçim benim hafızamda kalmıştır.

Hatırladım bunu şimdi. Nasıl unutuyoruz ne çabuk unutuyoruz olayları..

Birebir yasadıgım bir gercekti ve elektriklerimiz kesilmisti. Bunu ben birebir yasamısken kim diyebilir ki Akp sahtekarlık yapmadı diye. Asla inanmam. Tv karsısında Karayalçın'ın oylarının önde gittigine sevinirken elektriklerimizin kesilmesi ve tekrar geri geldiginde Gokcek'in öne gecmis olması saskınlıgımı nasıl unutabilirim... Simdi Mansur Yavas için aynı endişeyi taşıyorum...

her zaman derim atacaksanız da destekli atın da bir dayanağı olsun. açık oy kullanmalar, şeffa zarflar darbecilerin döneminde kaldı. ha nostalji yapıyorsanız bilemeyeceğim..

Sevgilim Erzurum'un köyünde.2 gündür elektrikler yok.Arkadaşları seçimde görevli,akşam konuşulmuş daha bu mevzu ve oyların açık atılması için baskı yapılıyor sandık görevlilerine.Nostalji falan değil yani.:34:

basım hataları vs oluyordu elbette ama yok oylar çöpe atılmış yok bilmem ne olmuş hiç karşılaşmadılar.

Bende geçen dönem görevliydim, ben de hiç rastlamadım :) çamur at izi kalsın mantığı işte.:34:

Sevgilim Erzurum'un köyünde.2 gündür elektrikler yok.Arkadaşları seçimde görevli,akşam konuşulmuş daha bu mevzu ve oyların açık atılması için baskı yapılıyor sandık görevlilerine.Nostalji falan değil yani.:34:

elektrik ne alaka ?
gündüz kullanıyoruz zaten oyları, bende az önce kullandım geldim
elektiriğe felan ihtiyaç yoktu

Bende geçen dönem görevliydim, ben de hiç rastlamadım :) çamur at izi kalsın mantığı işte.:34:

Sizin rastgelmemeniz hiçbir şaibe olmadığı anlamına mı geliyor. bence yanlış bir tümevarım mantığı icindesiniz.

oylar açıklanırken her partinin temsilcileri mevcut bulunmuyor mu? görevli arkadaşlarım var, uygulamanın nasıl yapıldığını anlatıyorlar.

inandırıcı gelmiyor...

Fuat Avni gibi hesaplar seçimde ne tür hileler yapılabilir diye paylaşıyorlardı ya, eski seçimlerde Allah bilir neler yaptılar:ssz:
[video=youtube;SHPF6x7lpxE]https://www.youtube.com/watch?v=SHPF6x7lpxE[/video]

şimdiiiii partizanlığı bir kenara bırakıp akıl mantık çerçevesinde konuşalım. o bdp ki referandumda insanların önünü kesip oy vermelerini engelleyen, o bdp ki kepenk kapatmayan esnafın anasını ağlatan, o bdp ki çözümü her zaman silahta gören.. evet basılı oy pusulası bastırılacak, bdp oy kullanılan binadan atılacak, şikayet edecek, şikayeti reddedilecek de o bdp masum masum bekleyecek, silahlara sarılmayacak, bitlisi kan götürmeyecek..
diyorum ya destek önemli, kendi lehimize bile olsa bir tarafla gülünecek kalitedeki haberleri kaale alıp kendi kalitemizi düşürmeyelim..

aynen katılıyorum,hele de orda yaşamış ve orayı görmüş biri olarak söyleyebilirim ki,böyle bir şey olsa o insanlar kesin saldırırdı ve etrafı yakar yıkardı.

Peki bir değil birçok yerde yazan ve tutanak tutulan olaya inanmıyorsunuz ki aynını chp yapsa böyle konuşmazsınız o ayrı da arkadaşım anlattı bir akrabasına 100 tl verelim akp ye evet basılı pusulayı verelim onu at boş pusulayı da getir al parayı diye 200 ver yapayım demiş yok en son 150olur demiş sonra demiş satılacak oyum yok benim buna ne diyeceksiniz kaybolan mühürler pusulalara neysee nasılsa inanmazsınız.

Back