Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Kizlar güzel bir yazi.....

"Keşke bununla imtihan edilmeseydim!

“Dert söyletir!” demiş büyüklerimiz. İnsan acı çektiği zaman her şeyi söylüyor. Her şeye, herkese isyan etmek istiyor. Acıyla inleyen bir insanın iniltileri gibi, ne dediği anlaşılmaz acılı insanın.

Bazen, “Niye ben?” diye sorar insan. “O kadar insan var, o kadar kötülük yapan var. Niçin onlar değil de ben?” Acıyı kendine yakıştıramaz insan.

Bazen, “Keşke!” diye başlayan pişmanlıklar yakar acılı insanın yüreğini.

Bazen, “Bir daha mı…?” diye başlayan, acıyla alınmış hayat dersi dillendirilir.

Bazen, “Keşke bununla imtihan edilmeseydim! Başka acılarım, sıkıntılarım olsaydı da, bu acıyı yaşamasaydım!” diye isyan eder insan.

“Keşke bununla imtihan edilmeseydim!” diyenler, imtihanı anlamamış demektir. Hangi öğretmen yazılıda soruları öğrencilere hazırlatır ki? Okullarda ki imtihanlarda bile soruları seçme özgürlüğümüz yok iken, hayat imtihanında soruları / sorunları seçme özgürlüğünü beklemeye hakkımız olur mu?

Keşke…!

Bir öğrencimin felçli çocuğu dünyaya gelmiş. Anne olarak evladını çok sevdiğini, ancak evladıyla imtihan olmanın ağır geldiğini anlatmıştı. “Her zorluğun acısı vardır. Ancak evlatla imtihan edilmek çok zor geliyor bana!” diye üzüntüsünü belirten öğrencime, teselli vermem imkansızdı. Ancak, öyle bir özeleştiri yaptı ki, ben onu teselli edememiş olsam da, o bana çok güzel bir bakış açısı kazandırmıştı.

Annesi sürekli kaynanasından çektiği sıkıntıları anlatmış yıllarca. Babaannesini hiçbir zaman sevememiş, annesinden dinledikleri yüzünden. Ablası evlendiğinde de, aynı sıkıntılar evde hep konuşulmuş. Ablası evde sürekli kaynanasını kötülüyormuş.

Öğrencim o kadar çok dolmuş ki kaynana merkezli aile sıkıntılarından, “Yarabbi, bana kaynana sıkıntısı yaşatma da, ne dert verirsen ver!” dermiş kendi kendine. Annesi ve arkadaş çevresine, asla kaynana ile yaşamayacağını, mümkünse annesi ölmüş birisiyle evlenmeyi tercih edeceğini söyleyip dururmuş.

Allah duasını kabul etmiş! Kendisini istemeye gelen kişinin, annesinin ölmüş olmasına, içten içe sevinmiş. Güzel bir düğünle evlenmiş. Beş yıl içerisinde iki tane sağlıklı çocuğu olmuş. Kaynana derdi (!), annesinden ve kız kardeşinden dinlediği bir nostalji olarak kalmış hayatında.

Üçüncü evladı sakat olarak dünyaya geldiğinde, hüzün bulutları çökmüş evlerine. Aylarca kabullenememiş sakat bir çocuğu. Sakat bir çocuğa ömür boyu bakmak zorunda kalmak çok ağır geliyormuş. Evladının çektiği acıya mı yansın, evladının çektiği acıyla yanan yüreğine mi? Zamanla alışmış ve kabullenmiş bu sıkıntısını.

Tüm bunları bana anlatan öğrencim, gözlerinden akan yaşlarla, “Keşke bende kaynana sıkıntısı çekseydim de, evladım sağlıklı olsaydı!” dedi.

Tüm içtenliğiyle bana bunları anlatan öğrencim, “Öğrencisinden hayat dersi almış bir öğretmenin mutluluğunu” yaşattı bana. “Keşke bu acıyla imtihan edilmeseydim!” diyen herkese anlatıyorum bu hayat dersini.

* * * * * * *

“Ben niye kuyuya atıldım?” diye üzülen Yusuf (as), Mısır’a Sultan olacak yolun, kuyudan geçtiğini bilmiyordu. Kuyu da Yaratıcısına teslim olan Yusuf, saraya girdi. Saray’da ilahi ahlaka teslim olan Yusuf (as), zindanla cezalandırıldı. Zindan, Mısıra sultan olma yolunda ki son basamaktı.

“Keşke bu acıyla imtihan edilmeseydim!” diye isyan etmeyen Hz. Yusuf (as), herkese ders veriyor.

Ateşe atılan Hz. İbrahim (as), ateşten oluşmuş közlerin, gül bahçesine dönüşeceğini bilmiyordu. Sadece teslim olmuştu.

“Keşke bu acıyla imtihan edilmeseydim!” demeyen Hz. İbrahim (as), en acı imtihanlarda teslim olmanın güzelliğini gösteriyor hepimize.

Babası İbrahim’in (as) bıçağı altına yatan İsmail (as), bıçağın kesmeyeceğini bilmiyordu. O (as), Allah’a (cc) ve babasına teslim olmuştu.

“Keşke bu acıyla imtihan edilmeseydim!” diye hüzünlenmeyen Hz. İsmail (as), yolumuzu aydınlatıyor.

Mekke’den kaçarcasına Hicret etmek zorunda bırakılan Peygamberimiz (as), Mekke’nin fethinin Hicretten geçtiğini bilmese de, Hicret etti. Memleketini terk etme emrine teslim olmuştu sadece.

* * * * *

Teslim olmak, Hicret’i, Hicret fetih kapısını açar.

Allah’a teslim olan, Mekke’yi teslim alır.

Teslim olmak, ateşi gül bahçesine çevirir.

Allah’a teslim olanı, ateş bile yakmaz.

Teslim olan, kurban olmaz.

Allah’a teslim olanı bıçak bile kesmez.

Teslim olan, kuyudan saraya, zindandan tahta çıkar.

Allah’a teslim olan, kuyudan saraya girer.

Allah’a teslim olan, zindandan tahta çıkar.

“Keşke bununla imtihan edilmeseydim!” diyenler, başınıza gelene teslim olun!

Acılara değil, acıları verene teslim olun!

Sait ÇAMLICA

özlem Canımsın yaa.. Allah razı olsun. Gözümüzü açacak bir bakış açısı daha kazandırdın bize.

Çünkü bizler, bu sayfadakiler hep olaylarımıza iyi yönden bakmaya çalışanlarız elhamdülillah. Önceden üretilmiş bu fikirler aklımıza akıl, gücümüze güç katıyor.

Tekrar Allah razı olsun, dert olarak görmediğimiz Allah vergisi bu yaşama güzel bakışımıza katkın için.

Ay ben kaç gündür gelemiyorum buraya,bütün yazılanları okudum aşşşkolsun yahu:)
Burada çenesi düşük bir kızcağız vardı,öldü mü kaldı mı dememişsiniz,kırıldım

Aman efendim kusura bakmak ne haddime,şakaydı o :)
Aklımdaydınız hep,merak ettim buraları ama bakacak halim yoktu maalesef.
Herkes iyidir inşallah

Canım merak etmez olur muyuz? Ben de kızcağız kendi yaşıtlarına karıştı bıktı ne yapsın haklı diye geçirmeye başlamıştım:)) Sağlık sorunlarına üzüldüm. En tez zamanda iyileşirsin inşallah...

**** 10 temmuz kpss si için eminapolata dua edelım ınşallah arkadaşlar hepimiz:)

NKOB dan 1 fetihhhh, 1 yasiiinnnnnnnnnn!!!!!

Ben de 3 yasin okurum...

Malesef kızlar değerim sıfır çıktı. Progestan da yapabilirmiş gecikme. O çizgiyi de anlayamadım. Ama ümitlenmiştim işte. Kısmet değilmiş... Darısı sonraki aylara...

Zor olmasına rağmen aklı başında olan arkadaşım ne demiştik; hayırlısı...

öpüyorum:)

Bu arada giremıyordum nete dün, baktım çıktım senin haberin için..

Son düzenleme:
bugünü ağlamadan kapattım derken.......
bak yine gözlerim doldu...

komşumuzun iki oğlu biden askere gitmişti vaktiyle. Kadıncağız dmişti ki bi keresinde; eşek anırsa asker türküsü sanıyor ağlıyorum. biraz amiyane bi tabir ama bnm için de geçerli bu.

o an hareketli bi şarkı, bi oyun havası bile çıksa bn öyle bi moda giriyorum ki... hüngür hüngür ağlamıyorum tabi ki ama bi hoşlaşıyorum, gözlerim doluyor, mutlaka şarkıda bişeyler buluyorum:S

ha özel bazı şarkılar var kiii.. onlarla da dertleşiyorum resssmen. onlar bnm dert yoldaşım gibi oldu.

Allah yardımcımız olsun.

Sağ ol canım. Ben de yeni bir gelişme yok. Aynı...

nasip değilmiş artık chnb ya öteki ay inş. güzel bir haber bekliyoruz senden

canım hayırlısı olsun vardrı geleceği bi zaman...rabbim doğru zamanda versin ve sağlıkla kucağına al inşallah...

Çok sağ olun arkadaşlar. Resmen bir haftadır yaşlandım. Belirsizlik zor şeymiş... Öpüyorum sizleri...

bugün bebeğini kaybetmiş bi arkadaşımı gördüm yemekte...

bebişmi var yoksa dedi?evet dedim...nasıl sevindim senin adına dedi ki gerçekten hissettim sevindiğini,sonra dua etti bana gözleri dolu dolu,kimse anlayamaz bizi bizden başka...

Çok sağ olun arkadaşlar. Resmen bir haftadır yaşlandım. Belirsizlik zor şeymiş... Öpüyorum sizleri...

Güzel arkadaşım, insan umutlarıyla yaşıyor ne yaşamış olursa olsun. bu 1 hafta böyle olmuş olman aslında ümidinden, Allaha güveninden kaynaklanıyor:)

özlem de söylemiş, hepimiz bebek düşünmeye başladıktan sonra daha az düşünelim, kafa yoralım inşallah.. üstümüze düşeni yapalım, düşünmemek için de elımızden geleni yapalım (zor olacak ) seni çok iyi anlıyoruz, aynılarını bizler de yapacağız günü gelince. :)

istanbula gidince kafan dağılacak inşallah. bir yer daha ayarlayın 3ünüzün bir gideceği . tatil amaçlı olsun, aile yanı falan değil. naçizane bnm fikrim yani.

Bizi anlayan herkesten Allah razı olsun.

Kolay da değil aslında bizi anlamak. Çnk daha önce de söylediğim gibi onların görmediği, yaşamadğı; onlara göre bizim de görüp yaşamadığımız bir varlığın kaybına üzülüyoruz biz. (empati yapmaya çalışıyorum )

hani bir söz var; ''Beni Tanıyan Bilir. Bilen Anlar. Anlayan Susar. ANLAMAYAN DA UZAR!!!''

Sağolasın canım benim. Hepimizi ayrı ayrı düşünüyorsun. Geçen İskenderun'a gittiğimiz arkadaşlarla ufak bir tatil yapalım diyoruz. Ben denizi sevmem. Çocukluktan beri köye giderdik. Sonra da alışamadım denize. Sıcakta sıkılıyorum. Oğlan için değişiklik olsun diye Mersin taraflarına gideceğiz sanırım...

Siz ne yapacaksınız? Var mı tatil planı? Ne zaman varsa?

Erken doğum topiğinden bir arkadaş yazmış. Ben de Allah'ım hakkımda hayırlısı neyse o olsun ama benim istediğim hayırlı olan olsun diye dua ederdim ara ara bencilce bir dua mı diye düşünerek. Rahatladım:

Rabbim sizede nasip eder inşallah ama ben şunu bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyosam Hz. Ali hep şöyle dua edermiş: ALLAH'IM SEN BİZİM GÖNLÜMÜZDEN GEÇENLERİ HAKKIMIZDA HAYIRLI EYLE HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANLARIDA GÖNLÜMÜZE RAZI EYLE

evet, o dua bnm tlfumda kayıtlı. bn de oyle dua ediyorum o sözü duyduğumdan beri. yaklaşık 4 yıldır falan heralde.. amin inşallah.

Allah sabır versin kardeşim. İnan öyle güzel ifade etmişsin ki acını paylaştım, senle aynı şeyleri hissedemesem de anladıklarım senin acının ucundan kıyısından geçmese de.

evet, o dua bnm tlfumda kayıtlı. bn de oyle dua ediyorum o sözü duyduğumdan beri. yaklaşık 4 yıldır falan heralde.. amin inşallah.

Canım benim, bizler için demekki hayırlı olan buydu... Cennette bekleyen evlatlarımızı mahşer günü kucğımıza almak...

Allah sabır versin kardeşim. İnan öyle güzel ifade etmişsin ki acını paylaştım, senle aynı şeyleri hissedemesem de anladıklarım senin acının ucundan kıyısından geçmese de.

Allah razı olsun hisli yazınız için. Sizlerden uzak olsun, bizlere de Allahım güç versin , tesellilerimizi versin inşallah. Selamlar.

bn sana o yazıyı yazdıktan sonra , azıcık kafam takıldı duama. duamı o şekil etmiş miyim? etmişim.
Allah bana zor bir süreç vermiş mi? vermiş.
Ve bn Allahın izniyle inşallah sonsuz bir tevekkülle karşılamış mıyım bu zorlukları? inşallah evet, azıcık da olsa.

demek ki bu duam etkili. hakkımda hayırlı olan bu şeyleri Allah bana daha hoş karşılattı. Ve çocuklarımın akıbeti bnm için hayırlı olan.

Canım benim, bizler için demekki hayırlı olan buydu... Cennette bekleyen evlatlarımızı mahşer günü kucğımıza almak...

Bn bunları düşünürken sen de bu şekilde cevaplamışsın:) hoşuma gitti:)

Allah yardımcımız olsun.

Son düzenleme:

ahh ahhh.. bnce köy en güzeli. ama elimizde o fırsat yok işte. bn de sevmem deniz, kısır döngü gibi gelir...

tatil planınız olması çok güzel. allah güzellikle gidip gelmeyi nasip etsin hepimize. biz ki eve bayılırız, ev bizi çok sıkıyor artık:S

bz cumaya ankara yolcusuyuz inşallah. gezip tozma amaçlı. ev de var orada. umarım iyi geçer.

20sinden sonra da kozaklı. iki aile gidiyoruz, rezervasyon yapıldı. umarım o da iyi geçer:)

Ve umarım hiç birimiz tatil kararlarımızdan pişman olmayız:)

canim, benim yaptigim bisey yok, sadece yaziyi buraya koydum... tesadüfen biyerde okudum bugün... Allah yazandan razi olsun... Öptümmm

Cümlemizin...

İnşallah canım. Biz de gideriz inşallah. İstanbulda da iyi bir doktora gideceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…