• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

1. hastalığın için üzgünüm.. neyin vardı?

2. off çok zor o iş ve eş gündemleri yaa.. yaşadım bn. çok cahilmişim ama... bnm tayinim çıkmıştı da, eşim kesinlikle ilerlememeli bu ilişki derdi. vermezler derdi. bn de inatla olsun derdim. bi yüzük yeter derdim. ne malmışım. şu an düşünüyorum da, işsizlikti resmen eşiminki, ve acaba evliliğe girişilince o işlerin parasız nasıl yürütüleceği hakkında da bir fikrim var mıydı:S

velhasılı biz ayrıldık:) kendi yerini açınca geri döndü arkadaş bana:P annemlere de söylendi durum; inceleme, araştırma tetkik ve takiplerin ardından verildim bn...

Ama işte , ya iş sorunu çözülmeseydi ve evlenseydik..??????? neler yaşanırdı etrafımızda bolca görüyoruz.

hep diyorum, erkekler daha mantıklı.

Aslında vakitlice evlensen de çol çocuğuna kavuşsan iyi de, napalım, şartlar onemli. inşallah yerine oturur taşlar da muradınıza erersiniz.

Numaraları görünce istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz öğretmenim diyen arkadaşlarım geldi aklıma :)
1- Solunum yollarında gariplik var,nefes almada problem yaşıyorum diyeyim,ocak ayından itibaren yoğun tedavi görüyorum ama gelişme olsada geçti diyemiyoruz:(
Birde işin psikolojik boyutu var,onunda tedavisini görüyorum artık. Geçen yıl çok ciddi bir boğulma geçirdim ve atlatamadım.
Annemle uyuyorum,yalnızken bir şey yemiyorum,su içerken bile birinin yanına gidip bana bakmasını istiyorum :S
Bu yüzden daha kolay atlatılabilen rahatsızlıklar bende zorlaşıyor.

2- Bizimkinin meselesi maddi sayılmaz,sadece gurur yapıyor. Annesi babası sağolsun iyi insanlar,herkes biliyor kız mahçup olmasın nişan yapalım diyor ama oda kendim yapmak istiyorum diyor.Bu durum benimde hoşuma gitmiyor değil:) İkimizinde ailesi sorun çıkartacak gibi değil,bir şeyler yapmaya almaya meraklı ama biz alıngan bir çiftiz :) Bende aynı şekilde kendi çeyizimi kendim alayım diyorum.
Zaten ne acelesi var,Allah sağlık verdikten sonra kısmetse eninde sonunda olur. Annemle babamla yaptığım kahvaltının tadını nerde bulacam bir daha,doyamadım ben evime :) Evde kalmak gibisi yok:P

Şaka bir yanada genç anne olmak vardı,onuda kaçırdım artık :)

**** 10 temmuz kpss si için eminapolata dua edelım ınşallah arkadaşlar hepimiz:)

NKOB dan 1 fetihhhh, 1 yasiiinnnnnnnnnn!!!!!

:46: :46: :46: :46: :46:

made ablasındaaaaaaaaaan geline bir yasinnnnnnnn ve o an hangisini okumak isterseeeeee:)

Ay ben ağlarım ha böyle yaparsanız:)
Çoook teşekkür ederim çok çok çok,düşünmeniz bile yeter Allah razı olsun.:16:

Numaraları görünce istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz öğretmenim diyen arkadaşlarım geldi aklıma :)
1- Solunum yollarında gariplik var,nefes almada problem yaşıyorum diyeyim,ocak ayından itibaren yoğun tedavi görüyorum ama gelişme olsada geçti diyemiyoruz:(
Birde işin psikolojik boyutu var,onunda tedavisini görüyorum artık. Geçen yıl çok ciddi bir boğulma geçirdim ve atlatamadım.
Annemle uyuyorum,yalnızken bir şey yemiyorum,su içerken bile birinin yanına gidip bana bakmasını istiyorum :S
Bu yüzden daha kolay atlatılabilen rahatsızlıklar bende zorlaşıyor.

2- Bizimkinin meselesi maddi sayılmaz,sadece gurur yapıyor. Annesi babası sağolsun iyi insanlar,herkes biliyor kız mahçup olmasın nişan yapalım diyor ama oda kendim yapmak istiyorum diyor.Bu durum benimde hoşuma gitmiyor değil:) İkimizinde ailesi sorun çıkartacak gibi değil,bir şeyler yapmaya almaya meraklı ama biz alıngan bir çiftiz :) Bende aynı şekilde kendi çeyizimi kendim alayım diyorum.
Zaten ne acelesi var,Allah sağlık verdikten sonra kısmetse eninde sonunda olur. Annemle babamla yaptığım kahvaltının tadını nerde bulacam bir daha,doyamadım ben evime :) Evde kalmak gibisi yok:P

Şaka bir yanada genç anne olmak vardı,onuda kaçırdım artık :)

2. Bahsettiğim tamamen oydu zaten. Tam bir erkek gururu.. aynen soyledğin şekilde.. kız çalışıyor, oğlan hala uğraşıyor.. erkekler etiketi seviyor. Ki haklılar bnce.
Sonu iyi geldi neyse ki elhamdulillah :)

Günü saati gelince zaten sizin de nikahınız beklemez. Mühim olan doğru insan olması

1. Cnmbnm yaa, ne zor durumun varmış seninnnn.. ilk kez duydum bahsettiğin gibi bi durumu.
Umarım çözümü vardır ve bi an evvel sağlığına kavuşursun. Keşke yapabileceğimiz bir şeyler olsaymış...

(istediğin sorudan başlamak aynen böyle olur işte:P )

2. Bahsettiğim tamamen oydu zaten. Tam bir erkek gururu.. aynen soyledğin şekilde.. kız çalışıyor, oğlan hala uğraşıyor.. erkekler etiketi seviyor. Ki haklılar bnce.
Sonu iyi geldi neyse ki elhamdulillah :)

Günü saati gelince zaten sizin de nikahınız beklemez. Mühim olan doğru insan olması

1. Cnmbnm yaa, ne zor durumun varmış seninnnn.. ilk kez duydum bahsettiğin gibi bi durumu.
Umarım çözümü vardır ve bi an evvel sağlığına kavuşursun. Keşke yapabileceğimiz bir şeyler olsaymış...

(istediğin sorudan başlamak aynen böyle olur işte:P )

2. Aynen katılıyorum,gururlu olsun o ben beklerim.Hayırlısı ne zamansa o zaman olur inşallah.

3. Sen Kayserili misiiiiiiiiiin:52:

1. Sanırım psikolojik boyutu ağır basıyor bende.Geçen seneki olayı unutsam daha sağlam olucam ama silemiyorum.
Felaket bir korku var içimde,heran yine nefesim kesilecek diye bekliyorum. Sonra oturup dua ediyorum,rahatlamaya çalışıyorum,Allah'ın işine karışılmaz zaten olacaksa olacak diyorum. Ne bileyim işte,garibim :S

5.Kayserili olduğumu biliyor muydun?

4.Sırf istediğim sorudan başlamak için ortalığı karıştırarak ayıp ediyorum değil mi ? :))

Kızlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum ama çoğunuz uyuyorsunuz. Ben adetimin 23. günü kanda test yaptırdım. Negatif çıktı. Ama doktora ama ben var gibi hissediyorum dedim. Adet olmazsan bir hafta sonra gel dedi bana. 27. günü evde idrar testi yaptım yine çıkmadı. Ben ümidi kestim. Psikolojik olarak kendimi hamile olarak hissetmeye devam ettim. Sık sık lavoboya gittim. Ne gelen var ne giden. Bugün 29. günüm. Normalde 28 günde bir olurdum ama kürtaj sonrası dengesizlikler olabiliyormuş. Bugün İskenderun'a gidecektik. Sabah 4.30'da lavobaya kalktım bir test daha vardı elimde. Onu da yaptım. Kocaman bir negatif. Sabah kalktım yine tek çizgi. 12.30'da evden çıktık. Giderken yine tek çizgi. Neyse güzel bir gün geçirdik. Birkaç kez yine lavaboya gittim. Yine bir şey yok. Çok dolaştık. Biraz önce eve geldik. Bir baktım çok açık belli belirsiz ikinci çizgi vardı. Yarın sabah kan tahlili vereceğim. Kafam karıştı hayırlısı...

O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.

2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.

Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.

Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.

Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.

……

Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….

Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.

Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,

Ayakta eşimin kollarında doğurdum.

Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.

Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.

…………………

Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.

6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…

Doğum oldu..

Sevindik…

Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…

O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..

İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..

Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..

Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..

Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.

Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.

Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…

Anne duada.. umut dolu..

4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..

……..

Yine her yere telefon…

''Cenaze namazı şu camide..''

ANNE?....

BABA?.....

Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.

ALLAH!

Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.

İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.:nazar:

Allah sabır versin :( bu durumu yaşayan herkese ! :43:
Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :26:

Kızlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum ama çoğunuz uyuyorsunuz. Ben adetimin 23. günü kanda test yaptırdım. Negatif çıktı. Ama doktora ama ben var gibi hissediyorum dedim. Adet olmazsan bir hafta sonra gel dedi bana. 27. günü evde idrar testi yaptım yine çıkmadı. Ben ümidi kestim. Psikolojik olarak kendimi hamile olarak hissetmeye devam ettim. Sık sık lavoboya gittim. Ne gelen var ne giden. Bugün 29. günüm. Normalde 28 günde bir olurdum ama kürtaj sonrası dengesizlikler olabiliyormuş. Bugün İskenderun'a gidecektik. Sabah 4.30'da lavobaya kalktım bir test daha vardı elimde. Onu da yaptım. Kocaman bir negatif. Sabah kalktım yine tek çizgi. 12.30'da evden çıktık. Giderken yine tek çizgi. Neyse güzel bir gün geçirdik. Birkaç kez yine lavaboya gittim. Yine bir şey yok. Çok dolaştık. Biraz önce eve geldik. Bir baktım çok açık belli belirsiz ikinci çizgi vardı. Yarın sabah kan tahlili vereceğim. Kafam karıştı hayırlısı...

:S

Ne denir ki.. bilmiyorum ki... hayırlısı...

(günün ilk idrarıyla yapın diyor üzerinde ama, nedendir bilmem..)

Allah sabır versin :( bu durumu yaşayan herkese ! :43:
Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :26:

Tşk ederim.

Allah yaşamayanlara hiç vermesin, yaşayan bizlere güç versin, ardından da en hayırlı ve sağlıklı evlatları versin inşallah. Amin..

bir düzen hastası olarak sorulara karışık yanıt vermeyi kınıyorum kınıyıorum:27::37:

Nkob öğretti,benim suçum yok :P

Evet o benim. Masum bi genç kızın düzenlilik hayalleriyle oynadım. düzensiz olma yolunda liderlik yaptım. Gelecek nesillere aktarılacak bu düzensizlikten tek sorumlu bnm.

Topik birliğinden gelecek her tür cezaya razıyım.

Saygılarımla:P

kk da şimdiye kadar okuduğum paylaşımlara göreyse, aynen şunu söyleyebilirim; HAMİLESİN.

hayırlısı...

chnb bir test daha mı yapsan:17:

test mi yapıyorsun yoksa kızzzz.. ses verseneeeeee

kizlar, bugün ucakta bol bol dua ettim, en cok da hamilelerimiz icin, vvuslat, made, esmeray, zerdal, map.. hayirlisiyla bi alsalardi miniklerini kucaklarina.. sonra da hepimize saglikli bebekler.......

.....

şimdi uzaklardasın

gönül hicranla doldu.

hiç ayrılamam derken...

kavuşmak hayal oldu.

.....

kizlar, bugün ucakta bol bol dua ettim, en cok da hamilelerimiz icin, vvuslat, made, esmeray, zerdal, map.. hayirlisiyla bi alsalardi miniklerini kucaklarina.. sonra da hepimize saglikli bebekler.......

diline yüreğine sağlık. Allah kabul etsin.

Evindesin yani o zaman şimdi..

dün bi arkadasim bisey anlatti, yani ne diyeyim... 23 yaslarinda bir bayan durumu pek yerinde olan bir erkek arkadasi var....., yüzüne, memelerine estetik ameliyat yaptirmis falan.... sonra hamile kaliyor, o aralar da memelerini kücültme ameliyati olmak istiyor... napiyo tahmin edin... ameliyat oluyor, sonra da 3 gün sonra kürtaj.... ve bunu hic bisey olmamis gibi anlatiyomus, ultrason resimlerini gösteriyomus.... Bu ne simdi???

gecmis olsun....

sonradan olusan belirsiz cizgi sanirim pek anlam tasimiyor, ama sen yine de kana baktir canim, hayirlisi insallah...

Back