Belkisi varmı güzel arkadaşım, yazdık ya bi kaç gün önce; peygamberimiz demiş kadına, cehennemle arana kalın bir duvar çektin diye.
Bizler hem bebek kaybederek kazançlı olduk, hem de yaşam şeklimiz değişti, kazançlı olduk. inşallah.
benim iki melelğim var iki cennet kuşum ikiside kız annelerinin gülleri ilki herşey normal gelişimi güzel hiç sorunsuz ilerliyodu 34.haftada doğum yaptım sebep sölemediler özel hastaneye gidiyodum uzman doktorum vardı ama tüp bebek uzmanı tüp bebek uzmanı doktorlar gebelik takibini güzel yapamıyolarmış sonradan öğrendim bigün öncesi çok sancım vardı erken doğum dedim bişey yok normal dedi düşün artık ilk olduğu halde ondan daha biliçliyim 3 gün yaşadı kızım ciğerleri gelişmemişti belki başka sorunlarda vardı hafta sonuydu ve nöbetci doktorlardı talihsizliğim her yerde peşimde ikincide 3 aylıkken sanırım şiddetli kanama oldu plesenta aşağıda dediler hastanede yattım çıktım tehlikem geçti onuda 18 haftalık düşürdüm ve benimde önlem amaçlı serklajım olacak bütün araştırmalar yapıldı hiç bi sorun çıkmadı allahın takdiri inş bu sefer sorunsuz bitiririm hamileliğimi tabi kaırsam uzun oldu biraz:))
ikinci gebeliğimde gittiğm doktorda önlme amaçlı gerek demişti ben karar verememiştim zaten sonrasında da kaybetmiştim engin beyde serklaj ve sıkı takibi önerdi enfeksiyonu duymuştum hatta ikincide bende öle düşünmüştüm ama su kesesi açılarak düşük gerçekleşiyo benim kese patlamamıştı sonradan patlatı bide bebbeğin eşi aşağıda olası bütün hamileliklerde olurmuş diye duymuştum sanırım bende öle bi sorun var diye düşünüyorum ve sürekli yatmalıyım
Sinannuray, sana bir tavsiyem vakit buldukça rahimağzı yetmezliği yüzünde erken doğum yapanların yazıştığı topiği baştan oku orada çok şey öğreneceksin. Hatta bilgisayardadosya aç kendine işine yarayacağını düşündüğün bilgileri kopyala. Ben çok şey öğrendim oradan. Hatta bazen kendi teşhisimi bile koydum. Doktorları bile yönlendirdiğim oldu. OradaTürkiye'nin en iyi doktorlarına gitmiş kişiler de vardı. Bana çok faydası oldu. Madem böyle bir süreç varmış önünde...
Şööle ufaktan, ince ince canım oğlumu çekti.
Canım ya acını deşmek istemem ama senin bebeğin de mi erken doğdu? Kaç haftalıktı? Niye erken doğdu? Benim 25 haftalıktı. Tam teşhisi yok ama bundan sonra hamile olup ilerlerse serklaj üzerinde duruyoruz çoğunlukla. Seni de ara ara benim yazdığım diğer topikte görüyorum...
canım ben de 25. haftamda doğum yaptım ama gelişimi 23 haftaydı yani 23 haftalıktı biz de keşke 25 haftası tam olsaydı yaşardı dedik ama bence rabbim ne derse öyle oluyor..... doktorlar bile keşke tam haftası olsa %70 yaşatırız dedi....
ben doğum yaptığımda ilk günü atlatamayabilir 3 gün çok kritik dediler sadece 450gr ve 23cm di....
46gün yaşam mücadelesi verdi oğlım bütün doktorlar hemşireler hayranız nekadar güçlü diyorlardı tam toparlandı ama olmadı....
bana da dünyanın en güzel ünvanını bıraktı melek annesiii....
anneler çocuklarıyla grur duyar doktor mühendis diye...
oysa bizimkiler melek var mı bundan daha iyi ünvan.....
ben oğlumla grur duyuyorum....
Evet ama ben onlara layık olamamaktan korkuyorum. Yeterli mi acaba? Bir arkadaşın paylaştığı mektup vardı meleklerimizin ağzından.Birazını alıntılayayım:
sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin .sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.
Bu mektup beni bitirmişti. İşte ona layık olamazsam diye korkularım oluyor...
bugün benimde canım oğlumu okadar çekti ki anlatamam kokusunu taaa içimde hissettim.... otabandayım bir saat yol var..... o bir saat sanki 10 dakika da geçti...
hemen mezarlığa gittim oğluşumla konuştum....konuştum..... konuştum.....
mezarlıktan çıkarken içim bir rahattı ki sanki oğlumla sarıldım hasret giderdim.....
canım ben de 25. haftamda doğum yaptım ama gelişimi 23 haftaydı yani 23 haftalıktı biz de keşke 25 haftası tam olsaydı yaşardı dedik ama bence rabbim ne derse öyle oluyor..... doktorlar bile keşke tam haftası olsa %70 yaşatırız dedi....
ben doğum yaptığımda ilk günü atlatamayabilir 3 gün çok kritik dediler sadece 450gr ve 23cm di....
46gün yaşam mücadelesi verdi oğlım bütün doktorlar hemşireler hayranız nekadar güçlü diyorlardı tam toparlandı ama olmadı....
bana da dünyanın en güzel ünvanını bıraktı melek annesiii....
anneler çocuklarıyla grur duyar doktor mühendis diye...
oysa bizimkiler melek var mı bundan daha iyi ünvan.....
ben oğlumla grur duyuyorum....
İnşallah bir an önce meleğinin kardeşinin kokusu avutur seni. oğlunla da cennette buluşursunuz.. inşallah..
Bn daha mezarlarına gidemedim. Babamız her cuma gider. Selamlarını getirir.. Allah yardımcımız olsun.
Canım mücadeleni okumuştum. Benim oğlum haftasıyla uyumluydu. 800 gram doğdu. Boyunu demediler. Ciğer geliştirici de olmuştum. Olmayınca olmuyor demek. Benim bir oğlum var sezaryen. Genel anestezi ile olmuştum. Onu elime verdiler çok duygulanmıştım. Ama bu çok başka oldu. Normal doğduğu için sesini duydum. O sesi ömrüm boyunca unutmayacağım.4 gün yaşadı benim Berat'ım da. 4 güne bir sürü anı sığdırdım, yaşadığı gün arttıkça anılarda çoğalıyordur eminim. An be an o günleri yaşıyorsun. Senin acın çok taze arkadaşım daha. Sen de yakınlarda kaybettin bildiğim kadarıyla. Benim geçen sene 22 hazirandı. Onun arkasından da malesef 1.5 ay önce 8 haftalık kız bebeğimi kaybettim. Hiç ara vermeden şimdi yeniden düşünüyorum. Bir yıla iki acı. Allah hepimize dayanma gücü versin... Her zaman dertleşebiliriz. Yaz ki rahatlayasın...
Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi vesellem) küçük yaşta ölen çocuklarla ilgili buyurdu ki:
*“Mü’minlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (aleyhisselam) ve hanımı Sâre üzerine alır.”
arkadaşlar bunu okuduktan sonra sanki daha da rahatladım...
eminim sizde aynı şeyleri hissediyorsunuz....
Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi vesellem) küçük yaşta ölen çocuklarla ilgili buyurdu ki:
*“Mü’minlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (aleyhisselam) ve hanımı Sâre üzerine alır.”
arkadaşlar bunu okuduktan sonra sanki daha da rahatladım...
eminim sizde aynı şeyleri hissediyorsunuz....
canımm ya paylaşım için tşkler.....çok duygulandım....bende 5haftalık bebeğimi düşürdüm.....allahım sabır versin hepimize inş...
evet canım acım çok yeni ama gün geçtikce ciğerimin yangını artıyor.. boğazımdaki yumruk daha da sıkılaşıyor...... özlem artıyor...
bugün düşündün haytımda hiç olmamış biri geldi çok bekledim çabuk kaybettim ama o kısa sürede kalbimdeki en büyük yeri kaptı....
şimdi canımı en çok yakan şey oldu..... ne büyük br sevgi ne vazgeçilmez bir aşk evlat....
insan bebeği olmadan önce çok istiyor olsun diye... ama doğunca onun o yüzünü görünce daha farklı istiyor....
bebeğimi ilk gördüm ve eşime ne olur 5 6 tane yapalım bu ne güzel bir şeymiş dedim...
Bn de senin gibi düşünüyorum. Allah bize bi kere fırsat verdi, hem de çok büyük bir fırsat. Dediğin gibi değerlendirebilecek miyiz acaba...
Ve diğer çocuğumuzu da bu dünyayı yaşayarak kardeşlerinin yanlarını kazanmalarını sağlayabilecek miyiz..
Belki de sizlerle birbirimize sahip olursak, bu günlerimizi unutmazsak daha avantajlı oluruz, daha az yanlış yaparız. Ne dersin?
İnşallah canım. Arada yaşanan gelgitler neden aramalar, şöyle olmasaydı,şöyle yapsaydım olmazdı demeler beni korkutuyor. Acaba günah mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?