Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Evet ama ben onlara layık olamamaktan korkuyorum. Yeterli mi acaba? Bir arkadaşın paylaştığı mektup vardı meleklerimizin ağzından.Birazını alıntılayayım:

sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin .sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.

Bu mektup beni bitirmişti. İşte ona layık olamazsam diye korkularım oluyor...

Allah onları size şefaatçi kılsın inşallah. Seni biraz biliyorum. En son Papatyanın da gittiği Engin Oral'a gidiyordun. O mu serklaj kararı verdi. Bak bana birkk nın doktoru sorduğum soruya ne yazmış. Böyle enfeksiyon duymamıştım ama doktora diyeceğim:

Çok geçmiş olsun. Bir oğlunuz ve değişik haftalarda 3 kaybınız var. Bana göre sonuçlarınız bu düşükleri açıklamıyor (gebelerin %50 sinde düşük nedenini bilmiyoruz). Ancak su kesesinin açılması ile kayıpların olması grup B streptokok enfeksiyon taşıyıcılarında görülen bir durumdur. hamile kaldığınızda gebeliğinizi kaybetme ihtimaliniz çok yüksek değil. Hastalarıma tekrar denemelerini öneriyorum. Bu kez doğum yapmanızı ve ikinci bebeğinize kavuşmanızı dileri.
Beğen

ikinci gebeliğimde gittiğm doktorda önlme amaçlı gerek demişti ben karar verememiştim zaten sonrasında da kaybetmiştim engin beyde serklaj ve sıkı takibi önerdi enfeksiyonu duymuştum hatta ikincide bende öle düşünmüştüm ama su kesesi açılarak düşük gerçekleşiyo benim kese patlamamıştı sonradan patlatı bide bebbeğin eşi aşağıda olası bütün hamileliklerde olurmuş diye duymuştum sanırım bende öle bi sorun var diye düşünüyorum ve sürekli yatmalıyım

Canım benim öyküm şöyleDoktora yazdığımı öyküm):

Ben toplamda 4 gebelik geçirdim:
1. si 2003'te 8 haftalık olması gerekirken 5 haftalık gibiydi. doktor kontrolünde hastanede düşük yaptım.
2. si düşük tehdidine rağmen (ilaçlarla) riskli haftaları atlattım. 29+4'te barsak enfeksiyonu geçirdim. 4 cm açılmam olmuş. Tokoliz tedavisi sayesinde sancılarım durdu ve yatarak 38 haftada oğlum dünyaya geldi.(2004)
3.de de düşük tehdidine rağmen (progestan, proluton depot, crinone jel) riskli haftaları atlattım. Sonrasında 24+3 te adet kanaması gibi kanamam, 24+5'te suyum geldi. 25. haftada 800 gram oğlum doğdu ve 4 gün yaşadı. Epikrizde erken mebran rüptürü yazıyor. Onda da tokoliz tedavisi oldum ama işe yaramadı bu sefer malesef...(22 Haziran 2010)

Bu arada rahim filmi, histeroskopi çektirdim. Buji ile rahimağzı ölçümü yapıldı. Olumsuz bir şey çıkmadı. Pıhtılaşma problemim çıktı. Sonuçlarım şöyle:
FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

Protein S 24 çıkmış. (60-130)
Protein c 115,1 çıkmış. (70-140)

4. de bu değerlere ve önceki öykülerime istinaden yumurtlama dönemimden itibaren progestan 200x2, coraspin kullandım. Folbiolü 5 ay öncesinden, innohep 0.45 lik iğne de hamileliğimi öğrendiğim günden itibaren kullandım. Buna rağmen ilk düşüğümdeki aynı nedenle bu sefer gebeliğim aynı haftada sonlandırıldı. (10 Mayıs 2011)Genetik inceleme ve patolojiye gönderildi.
PATOLOJİ: iltihabi desidua, arias stella reaksiyonu gösteren endometrial doku örnekleri;
Stonegetik analiz raporu: İncelenen metafaz sayısı: 20, Bant düzeyi: 450-500, karyotip: 46 XX

Sinannuray, sana bir tavsiyem vakit buldukça rahimağzı yetmezliği yüzünde erken doğum yapanların yazıştığı topiği baştan oku orada çok şey öğreneceksin. Hatta bilgisayardadosya aç kendine işine yarayacağını düşündüğün bilgileri kopyala. Ben çok şey öğrendim oradan. Hatta bazen kendi teşhisimi bile koydum. Doktorları bile yönlendirdiğim oldu. OradaTürkiye'nin en iyi doktorlarına gitmiş kişiler de vardı. Bana çok faydası oldu. Madem böyle bir süreç varmış önünde...

aslında önceden bakıyodum orayada ama bazen hiç bişey yapasım gelmiyo herşeyden herkezden kaçıyorum vazgeçiyorum o yüzden takip edemiyorum hiç biyeri ama hamile kalınca yardımlarına başvururum özellikle almina çınar bayağı bilinçli

Şööle ufaktan, ince ince canım oğlumu çekti.

bugün benimde canım oğlumu okadar çekti ki anlatamam kokusunu taaa içimde hissettim.... otabandayım bir saat yol var..... o bir saat sanki 10 dakika da geçti...
hemen mezarlığa gittim oğluşumla konuştum....konuştum..... konuştum.....
mezarlıktan çıkarken içim bir rahattı ki sanki oğlumla sarıldım hasret giderdim.....

canım ben de 25. haftamda doğum yaptım ama gelişimi 23 haftaydı yani 23 haftalıktı biz de keşke 25 haftası tam olsaydı yaşardı dedik ama bence rabbim ne derse öyle oluyor..... doktorlar bile keşke tam haftası olsa %70 yaşatırız dedi....
ben doğum yaptığımda ilk günü atlatamayabilir 3 gün çok kritik dediler sadece 450gr ve 23cm di....
46gün yaşam mücadelesi verdi oğlım bütün doktorlar hemşireler hayranız nekadar güçlü diyorlardı tam toparlandı ama olmadı....

bana da dünyanın en güzel ünvanını bıraktı melek annesiii....
anneler çocuklarıyla grur duyar doktor mühendis diye...
oysa bizimkiler melek var mı bundan daha iyi ünvan.....
ben oğlumla grur duyuyorum....

Canım mücadeleni okumuştum. Benim oğlum haftasıyla uyumluydu. 800 gram doğdu. Boyunu demediler. Ciğer geliştirici de olmuştum. Olmayınca olmuyor demek. Benim bir oğlum var sezaryen. Genel anestezi ile olmuştum. Onu elime verdiler çok duygulanmıştım. Ama bu çok başka oldu. Normal doğduğu için sesini duydum. O sesi ömrüm boyunca unutmayacağım.4 gün yaşadı benim Berat'ım da. 4 güne bir sürü anı sığdırdım, yaşadığı gün arttıkça anılarda çoğalıyordur eminim. An be an o günleri yaşıyorsun. Senin acın çok taze arkadaşım daha. Sen de yakınlarda kaybettin bildiğim kadarıyla. Benim geçen sene 22 hazirandı. Onun arkasından da malesef 1.5 ay önce 8 haftalık kız bebeğimi kaybettim. Hiç ara vermeden şimdi yeniden düşünüyorum. Bir yıla iki acı. Allah hepimize dayanma gücü versin... Her zaman dertleşebiliriz. Yaz ki rahatlayasın...

Bn de senin gibi düşünüyorum. Allah bize bi kere fırsat verdi, hem de çok büyük bir fırsat. Dediğin gibi değerlendirebilecek miyiz acaba...

Ve diğer çocuğumuzu da bu dünyayı yaşayarak kardeşlerinin yanlarını kazanmalarını sağlayabilecek miyiz..

Belki de sizlerle birbirimize sahip olursak, bu günlerimizi unutmazsak daha avantajlı oluruz, daha az yanlış yaparız. Ne dersin?

İnşallah bir an önce meleğinin kardeşinin kokusu avutur seni. oğlunla da cennette buluşursunuz.. inşallah..

Bn daha mezarlarına gidemedim. Babamız her cuma gider. Selamlarını getirir.. Allah yardımcımız olsun.

Diline sağlık swanson. evet melekanneliği yüce bi sıfat. Allahım layık olmayı nasip etsin.

canım ben her gün giderim bazen bir gün aksatıyorum geç gelirsem....
onu görmüş gibi oluyorum.... içim huzur doluyor....
konuşuyorum ......

evet canım acım çok yeni ama gün geçtikce ciğerimin yangını artıyor.. boğazımdaki yumruk daha da sıkılaşıyor...... özlem artıyor...
bugün düşündün haytımda hiç olmamış biri geldi çok bekledim çabuk kaybettim ama o kısa sürede kalbimdeki en büyük yeri kaptı....
şimdi canımı en çok yakan şey oldu..... ne büyük br sevgi ne vazgeçilmez bir aşk evlat....
insan bebeği olmadan önce çok istiyor olsun diye... ama doğunca onun o yüzünü görünce daha farklı istiyor....
bebeğimi ilk gördüm ve eşime ne olur 5 6 tane yapalım bu ne güzel bir şeymiş dedim...

Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi vesellem) küçük yaşta ölen çocuklarla ilgili buyurdu ki:

*“Mü’minlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (aleyhisselam) ve hanımı Sâre üzerine alır.”

arkadaşlar bunu okuduktan sonra sanki daha da rahatladım...
eminim sizde aynı şeyleri hissediyorsunuz....

canımm ya paylaşım için tşkler.....çok duygulandım....bende 5haftalık bebeğimi düşürdüm.....allahım sabır versin hepimize inş...

Hep dedim, ömür boyu da diyeceğim.

Yaşadıklarımızın zorluğu büyükk, ama tesellisi daha da büyük.

Bu peygamber derdinin ya hiç tesellisi olmasaydı? Ya bebeklerimizin toprak olduğuna inansaydık? Ya Allah sanki bir eşyamız kaybolmuş gibi bir muamele yapsaydı bize?

Acımızla kalırdık değil mi... Ne zor olurdu o zaman yaşamak....

İşte o zaman kıvrandırırdı şer gördüğümüz olay bizi, ve eminim pek çoğumuz bebeğimizin ardından yokolmak isterdi.

Rabbim hamdolsun. Mükafatlarını bizlerden esirgeme. Gücümüzü tüketme. Bir an önce gönlümüze göre bebeklerimizi nasip et. Amin.

canımm ya paylaşım için tşkler.....çok duygulandım....bende 5haftalık bebeğimi düşürdüm.....allahım sabır versin hepimize inş...

Selam april. Allah yardımcın olsun. inşallah gönlüne göre bebeğe bir an evvel sahip olursun.

Bu acı bitmiyor canım. Benim 1 yıl doldu ama hiç unutamıyorum. Kayınvalidem 78 yaşında onunda doğduktan sonra kaybettiği iki meleği var. O da bahsederken gözleri dolar. Maşallah sonrasında birçok da sağlıklı çocuğu halde. Her birinin yeri ayrı. Hiçbiri birinin yerini doldurmuyor. Belki teselli edebilir...

İnşallah canım. Arada yaşanan gelgitler neden aramalar, şöyle olmasaydı,şöyle yapsaydım olmazdı demeler beni korkutuyor. Acaba günah mıdır?

İnşallah canım. Arada yaşanan gelgitler neden aramalar, şöyle olmasaydı,şöyle yapsaydım olmazdı demeler beni korkutuyor. Acaba günah mıdır?

Öyle bi beynimiz var ki, sanki bazen kontrolsüz çalışıyor:S En azından bnmki.. Aklımdan geçenlere bn bile şaşıyorum.

O esnada şokta gibi bişey oluyor insan. düşündükçe düşünüyor, derinlere iniyor, bi bakmışsın o psikolojinin etkisindesin. Aslında hiç de asıl bildiklerimize uymayan fikirler bunlar.

Bak ne çok tesellisini biliyoruz olayın. Ama yeri geliyor hiç biri kar etmiyor o özleme ve kendinde bir şey aramaya.

Sanırım öyle olduğumuzda kendimizi hızlı toparlamamız gerekiyor ki, teslim olmayalım inancımız dışı olan şeylere..

Yoksa imkanı varmı chnbem; sen, bn ya da buradan başka birileri, bebeğinin kaybını istesin, kaybına sebep olan birşeyleri bilerek yapsın...

Gelgitler gizim de hakkımız:) yeter ki sonunu helal yola ulaştıralım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…