allah razı olsun canım benim sagol kardeşim
canım bir arkadaşım benim adıma doktora soru sormuş oda cevaplamış ben 2 gebeligimde dikiş attırmadım kızımda dikiş attırmıştım doktora hayat hikayemi anlatmış oda şansı çok zor demişbenim dikişi mekdanıls olarak diktirdik oda başka bir dikiş demiş şanşı çok demiş görmem lazım demiş ama ücreti 250 tlmiş parası çok her gittigimde nasıl veriyim o parayı rabbim yardım etsin ne yapıyıp kredi çekerim artık çocugum için yeterki dursunda ana yüregimi daglamasın daha bişey istemiyorum chnbnin selamı var telefonda sana selam söylüyo
Allah işi bilenlerle karşılaştırsın inş. Rastgetirsin işlerimizi. Çnk isabetli kararlar veren dr lar lazım bize. Rabbim önce kendi dilesin, sonra da bizleri onlarla buluştursun innnnnnşallaaaaaaahhhhhhhhhhh. (amin)
selamı getirennnnnnn gönderen sağolsunnn, mutlu olsunnn:)
işşallah canım ya tek temennim o yaişşallah bu benim dedigim doktor benim hastalıgımda uzmanmış herkez övüyoı çok kişiyi ipten kurtarmış dediler ondan bir sefer gidiyim görünüyüğm dedim işşallah memlekete gidiyim geliyim gidicem artık herkeze deli gibi giderim
Umarım İlk gittiğin kişi seni yormadan ve üzmeden işlerini görür de bir an önce kucağına sağlam alacağın bebeğine kavuşursun.
Bu süreyi de güzel geçir emi arkadaşım.
Kardeşinin düğününde de iyi vakit geçir, sen istersen becerirsin. Donan da git. tüm teselli fikirlerini kafanda mıh gibi tut. Kendini boşa alma hiç.
Zorlandığında da annenin , teyzenin vs kim olursa, elini sımmmsıkı tut ve ağla ağlayabildiğin kadar..
O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.
2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.
Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.
Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.
Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.
……
Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….
Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.
Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,
Ayakta eşimin kollarında doğurdum.
Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.
Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.
…………………
Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.
6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…
Doğum oldu..
Sevindik…
Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…
O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..
İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..
Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..
Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..
Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.
Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.
Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…
Anne duada.. umut dolu..
4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..
……..
Yine her yere telefon…
''Cenaze namazı şu camide..''
ANNE?....
BABA?.....
Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.
ALLAH!
Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.
İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.
sagol canım benimbende öyle yapıyorum doktor bir meselede ablama dedim oda dediki yaradan isterse dedi doktora bile gerek kalmaz dedi rabbim sayesinde bebegine kavuşucaksın dedi tek temmenim şu 40 çıksın allahımın izniyle namazıma başlıyım tespihlerimi bol bol çekiyim daha bişey istemiyorum ben inan insan secde ederken bile rabbine ne kadar yakın oluyo ben mesela huzur içinde oluyorum babacım dediki rahmetli ilk ogluma çok yandım agladım dediki bana bak yavrum yaradan kimini parayla kimini yoksullukla kiminide evladıyla sınramış dedi verriken seviniyosunda alınca neden aglıyosun dedi rabbim dermişki bakalım kulum benimi çok seviyo yoksa yarattıgım varlıgımı seviyo der diye sınarmış dedi ogünden sonra hep aklıma gelir rahmetlinin dedigi rabbimle kavga edememki ne yapıcaz rabbim sabrımızı versin tek temennim eli ayagı saglıklı saatli hayırlı evlatlar yaradan versin ogün aglıyorum kaynanam dediki sen demezmiydin her namazda rabbim bana eli ayagı saglıklı saatli hayırlı evlatlar ver hayırsız evlat verme diye çok derdin dedi ya hayırsız olsaydı ogün bana geldi kaynanam aglıyorum gene dediki haline şükret kaynanamın kız kardeşinin kızının 3 yaşında oglu var oglunda kas erimesi çıkmış doktor tedavisi yok demiş gittigi yere kadar demiş tamam onada çok üzüldüm ama dedimki ya benimde başıma gelseydi rabbim korusun ben ne yapardım maffoluırdum kesin rabbim şifa versin ogluna allahım acısını göstermesin işşallah ne veririse yaradan hayırlısını versin
Sözün bittiği yer bu olsa gerek.....gözlerim dolu dolu okudum allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı ve sizlerde bol sabırlar versin..
Ayakta kalmaya ve hayatta işe yaramaya çalışıyoruz rabbimizin verdiği güçle ve izinle.
Allah razı olsun. Nişanın da şimdiden hayırlı olsun inşaallah.
semran benimde melegim beni bırakıp gitti artkadaşım malesef
Çok doğru şeyler yazmışsın. Büyüklerin maaşşallah güzel ilgilenmşler seninle. Allah rahmet etsin babana. O da belki torunlarıyla karşılaşmıştır bile belki kimbilir.. :)
Çocuğu öleni teselli edene cennet hırkası verilirmiş çnk:)
Ne yaşıyorsak, asıl aleme hazırlık amacıyla yaşıyoruz.
Bn birazdan çıkcammm. Hyrlı geceler..
canım benim yaaaaa ne diyeceğimi bilemedim acımı hala yenemedim canım rabbim sabrını versin inşallah çok üzüldüm hep aklımdaydın iki gündür seni bulmaya çalışıyorum sebebineydi ne zaman oldu ay kıymam sana yaaa sevtuncum şok oldum iyi haber almak isterdim canım rabbim herşeyin hyırlısını versin inşallah
CANIM DİKİŞ ATIRDIM MAYISIN 2 DE 29 MAYISTA ÖGLEN BİR DOGUM SANCISI BEBEGİMİ DOGURDUMOKADAR GÜZEL BİR KIZDIKİ AŞIK OLDUM KEDİ CİGERE BAKTIGI GİBİ BAKTIM KIIZIMA DİKİŞE RAGMEN SANCIM OLDU CANLI CANLI DİKİŞİMİ ALDILAR KIIZMI DÜNYAYA GETİRDİM İÇİM ACIYO 3 OLDU OCAKTA VERSİLE OLUN DEDİLER AMA NASIL OLUYUM ÇOK KORKUYORUM YA GENE KAYIP YAŞARSAN SANCI ÇEKTİM CANLI KÜRTAJDA CABASI SÜTLERİM BOŞA GİTTİ ANNEM DERDİKİ BİR ANNENİN GÖGÜSLERİ SIZLARSA DEDİ BEBEGİ AGLARMIŞ DEDİ ÇOK SIZLADI KIZIM ÖMÜRÜMDE AGLAMIŞMIDIR ACABA AH ÖMÜRÜM DEDİM ANNECİGİNİN GÖGÜSLERİ SIZLIUYO AGLIYOMUSUN YOKSA DEDİM İÇİM YANIYO NASIL DİNER BU ACI YARABBİM NE OLUCAK BU HALİM BİLEMİYORUM OKADAR ALDIKLARIM YAPTIKLARIM BOŞA GFİTTİ HERSEFERİNDE EŞİMDE BENDE ÇOK KÖTÜYÜZ SEN AKLIMDAYDIM AMA BEN BİR MÜDDET GİRMEDİM BURALARA YERDEMİYİM GÖKTEMİYİM BİLMİYORUM İÇİM ACIYO YÜREGİME SANKİ BİR TAŞ OTURDU KALKMIYO O TAŞ GENE DEMESEM Anne olabilirmiyim acaba
canım benim tabiki anne olucaksın eşini baba yapıcaksın canım allahımıza sığınacaz o herşeyin doah ömürüm gözümün yaşı pınar oldu be kızım ne yiyorum ne içiyorum içimi kavurdun gitti be kızm herşeyi yaptım ama yetmedi gene ellerim boş çıktım hastaneden 2 kere çıktım sigortadam dedim oglumu dogum edince ey koca sigorta 3 sefer yavrumla çıkıcam dedim 3 seferde eşim arabaya bindiricek çok agladım ey koca sigorta gene aldım bebegimi benden gene ellerim boş çıkıyorum burdan yazık degilmi bana dedim çok agladım ah eşim yokmu bebegim öldü ben kendimden vazgeçtim rabbim eşime ne dicem dedim herseferinde aslında eşime çok aglıyorum ben kendimden vazgeçtim inanaın baba olmayı okadar hakkediyoki o
canım seni çok iyi anlıyorum canımsın yaaaaa ne yazayım ne diyeyim seni nasıl teseli edeyim daha kendimi bile avutamayan bir kulum inşallah terardan tadacağız canım o duyguları ben de sende rabbimize sığındıktan sonra herşey gerçekleşecek canım inşallah ben inanıyorum buna bnde oğluşmla uğraşıyorum kendimden vazgeçtim oğlumu piskolağataşıyorum yarın yine randevumuzvar kardeşinin kaybını hala atlatamadı kuzum benim ben kendime mi yanayım yavrularımamı rabbim peygamber sabrı versin inşallah canım hepimize:43inanki ağlmaktan hiç birşey yazmıyorum :
canım benim tabiki anne olucaksın eşini baba yapıcaksın canım allahımıza sığınacaz o herşeyin doğrusunu bilir
rabbim bol bol sabır versin canım ne diyim elimden bişey gelse keşke ama gelmiyorabbim tez zamanda sana bebek nasip etsin işşallahta oglun mutlu olsun rabbim peygamber sabrı versin hepimize çok zor hemde çok
canım seninle tekrar görüştüğüme çok sevindim canım yapıcak birşey yok sabretmekten başka dua etmkten başka rabbim hayırlı zamandadoldursun inşalah kucaklarımızı canım ben çıkıyorum oğlumun randevusu yarın erkn saate seni kocaman kocaman öpyorm allhıma emanet ediyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?