• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

burcu chnb tekrar tekrar gecmıs olsun allah hepımızın yardımcısı olsun...

Sağ olasın canım. Amin. Hepimizin...

burcu bende 33.gunumde adet gordum 4 gun surdu ama cok yogundu sanıırm vucut temızlenıyo asırı yogundu cunku ama normalmıs normal gunumden bıgun fazla surdu sadece gunumu degıstırmedı yanı dogumdan sonra degısır derler...bazılarınınkı

Adet görme haberlerine seviniyorum en azından vücut toparlanıyor demekki. Yalnız ben önceki gün bir yardımcı doçentle görüştüm burada telefonla. Riskli gebeliklere bakıyormuş beni salı gününe çağırdı. Başta demiştiki 40ın çıksın ilk adetini gör gel dedi ben de şu an 5. günüm deyince bu kadar kısa sürede olmaması lazımdı salı bakalım dedi. Ben de kendi gittiğim doktoru söyledim baktı ve kist oluşmuş dedi dedim. Adet oldum biliyorum süresi, rengi vs anlamaz mıyım? Eşin gelince uzun süre istemiyor musunuz?

İyi akşamlaaar:71:
Bugüm amcakızım doğum yaptı.
İlk bebeği 10 yıl önce olmuştu,hemen ikinci olsun istedi olmadı,doktor doktor gezdi tekrar hamile kalamamıştı.Pes etti tedaviyi bıraktı olmuyor artık demiştiki Allah birdaha nasip etti.
!0 yıl aradan sonra pek yakışıklı bir yeğenimiz oldu :))
Demekki pes etmemek lazımmış :)

Maşallah ne güzel...

bnm hislerimin adı umut aslında kızlar.

Yani, ''Allahım bn bunlara rağmen senin bizleri sevdiğini biliyor ve yine senden gelenlerle mutlu olacağımıza inanıyorum'' diyorum inatla.

Allahtan umut kesmez büyük günahmış.

güyaa yaşadıklarım senden bni uzaklaştıramaz diyorum kendımce.

off ne bileyim, anlatamıyorum sanırım. (yani çok kötü şeyler yaşadım ama, senden yine de ümidimi kesmeyeceğim ve sen istersen bi defada en sağlıklısından 2 tane bile verirsin vs vs vs)

bizler sağlıklı olalımda yine olur Allahın izniyle inanalım sabredelim sonu güzel olacak eminim :16: :16: :16: :16:

Evet canım umut. Umut güzel şey. Biz de bir umutlanıyoruz, arasıra bir umutsuzluğa düşüyoruz. Rabbim isterse her şey olur. Hz. Meryem eşi yokken Hz. İsa'yı doğurmadı mı? Dualarla her şey. Hangi peygamber dönemindeydi(Hz. İbrahim miydi acaba?) hatırlayamadım. Bir çiftin çocukları olmuyormuş. Çok üzülüyorlarmış. Peygamber Allah'a sormuş bu çiftin çocukları olacak mı diye. Allah da olmayacak demiş. Aradan süre geçmiş, peygamber bakmış ki çiftin çocuğu olmuş. Peygamber Allah'a sormuş Allah'ım bu çiftinçocuğu olmayacak demiştin diye? Allah da o kadar çok dua ettiler ki onlara bu duaların hürmetine çocuk verdim demiş. (Yanlışım varsa düzeltin kızlar...) Bunlar umut meselleri gerçekten...

Sağ olasın canım. Amin. Hepimizin...

Maşallah ne güzel...

Evet canım umut. Umut güzel şey. Biz de bir umutlanıyoruz, arasıra bir umutsuzluğa düşüyoruz. Rabbim isterse her şey olur. Hz. Meryem eşi yokken Hz. İsa'yı doğurmadı mı? Dualarla her şey. Hangi peygamber dönemindeydi(Hz. İbrahim miydi acaba?) hatırlayamadım. Bir çiftin çocukları olmuyormuş. Çok üzülüyorlarmış. Peygamber Allah'a sormuş bu çiftin çocukları olacak mı diye. Allah da olmayacak demiş. Aradan süre geçmiş, peygamber bakmış ki çiftin çocuğu olmuş. Peygamber Allah'a sormuş Allah'ım bu çiftinçocuğu olmayacak demiştin diye? Allah da o kadar çok dua ettiler ki onlara bu duaların hürmetine çocuk verdim demiş. (Yanlışım varsa düzeltin kızlar...) Bunlar umut meselleri gerçekten...

hz musa canım o. bn çoookk etkilenmiştim ondan. belki tüm umudum o meselden inanki:)

bn de bi ara onu bulayım da paylaşayım diyordum. Sen hatırlatmış oldun:)

şimdi sonuç ne sizin doçentle konuşmanızdan?

Nkob canım ben arkadaşa sordum hacettepedeki doktorları. ordaki arkadaşlarından öğrenip bana haber verecek canım...:34::34:

:(
Hamilelik ve doğum bana çok meşakkatli gelirdi.

Dedim ki ikinci kızıma hamileyken, '' Tüh yaa keşke ikiz olaydı, bir gebelikte 2 tane..'' gibi espriler kendimce.

Sonraa nooldu? bebeğim uçtu.

bn dedim ki'' yaa bak değil 1 gebelikte 2 bebek, Allah isterse 1 gebelikte sıfır bebek verir''

sonra oğlum geldi ve o da uçtu.

ve yine bnm beynim iş başında;'' hah işte sen 1 gebelikte 2 bebek isterken, Allah verdi 2 gebelkte sıfır bebek. Hem de tam gebelik, sonuna kadar.''

....

buyur burdan yak... Yani burnum sürtüldükçe sürtüldü.Ayağa kalkmaya dermanım kalmadı..

hiç istemesem mi diyorum bazen, o zaman da Allahtan umut kesmiş olur, kendime yenilir, yaşadıklarım bni Allaha karşı gelen biri etmiş olur diye düşünüyor ve kendimce planlar yapıyor; heveslere kapılıyorum...

oh oh maşallah..
türkiyenin 4 bi yanından hatta başka ülkelerden dualar yükseliyor.
Sırtımız yere gelmeyecek inşallah:)
:70:

Plan yapmak istemiyorum, plansız da olmuyor bir arada bir derede kalıyor insan. Buraya Medipolden gelen Cem BEY hemen dene dei bu kez de kist çıktı. Ben planlasam da çıkıyor bir şeyler işte. Nedir bu planlardan çektiğimiz...

haklısın cnmm ama birden öle anlatıncaa dayanamadım aklıma geldi kızlarım offff cnm offff
ikiz ayrı bşy herkese düşmez heyecanıda başka her dr kontrolümüzde karnında 2 bebek gözüküyo okdr gzl bi duyguki bnm meleklerimin biriuykucuydu üstteki uyuyodu genelde dr aletle wuruyodu uyanıyodu ama alttaki kıpırkıprdı hiç durmuyodu elleri ayaklarıı
çook başka bi duygu allahım hepimizin gönlüne göre wersin işlhhh

cnm bu arda senin adın ne?

Allah yine sağlıklı ikiz hamileleik nasip etsin inşallah....

İyi yapmışsın. bn kendime nik ve avatar seçerken özellikle meleklerimi ve yaşadıklarımı ifade eden olmasın diye uğraştım.

Zaten her an aklımda, yüreğimde, duamda bnm onlar:(

Gözyaşımdaki her bi damlada onlar:(

Ben de bu kuşu görünce tamam bu dedim ve ilk kez avatar seçmeye karar verdim ilk baktığım sayfadaydı hiç aramadım. Benim için çok anlam ifade etti. Ben de sen niye öyle seçtin diye düşünmüştüm...

chnb ve gizem günaydın, hayırlı sabahlar güzel arkadaşlarım:)

evet cnm dün sen gitmeden önce atmıştım , isim listemiz.. (daha bitiremedim de iletimi:( )

Günaydın hepimize hayırlı sabahlar olsun. Bana ilk liste dışında yeni kişiler ekledim demiştin ya o liste gelmedi canım...

hz musa canım o. bn çoookk etkilenmiştim ondan. belki tüm umudum o meselden inanki:)

bn de bi ara onu bulayım da paylaşayım diyordum. Sen hatırlatmış oldun:)

şimdi sonuç ne sizin doçentle konuşmanızdan?

Doğrusunu yaz canım, demek Musa peygambermiş. Doktorla salı görüşeceğiz. Benim genetikte 20 hücrede bakılmış. 100 hücrede bakılanlar varmış ama fakülteler 100 hücrede bakıyor. Kendi doktorum özelde. Kendi genetik bölümüne soracaktı aradığımda ya ameliyatta ya muayenede oluyor çok kalabalık bir doktor. Sekreteri size telefon edecek dedi ama hala etmedi. Ben de bu aradığım doktoru Antalya'da Ali Fuat Şengör diye bir doktor varmış. Geçen senenin yılın tıp doktoru seçilmiş. Ona durumumu anlatan bir mail göndermiştim o da şimdi telefon ettiğim doktoru önermiş bana. Salıya bakacağız inşallah. Fakülte doktorlarını sevmem aslında. Hep soğuk bulmuşumdur, soru sormaya bile çekiniyorum onlara... Hele şimdi muayene ücretleri de kalktı ya daha da bir tuhaf olnalar çok...

amiin chnb cim allah gönlümüze göre wersin ama inan bn çok korkuyorum artk ikizden çnkü ilk günden beri hep drlar risklerden bahsetmişlerdi dedikleride oldu:(

amiin chnb cim allah gönlümüze göre wersin ama inan bn çok korkuyorum artk ikizden çnkü ilk günden beri hep drlar risklerden bahsetmişlerdi dedikleride oldu:(

Çoğul gebelikler başlı başına bir risk zaten. Bizim çok yakın akrabalarımızda ikiz yok gerçi babannemim ikizleri düşmüş ama. Yeni nesilde yok. Sağlıklı olsun da tek ikiz farketmez. Sen ne zaman bırakacaksın korunmayı canım?

Çoğul gebelikler başlı başına bir risk zaten. Bizim çok yakın akrabalarımızda ikiz yok gerçi babannemim ikizleri düşmüş ama. Yeni nesilde yok. Sağlıklı olsun da tek ikiz farketmez. Sen ne zaman bırakacaksın korunmayı canım?
haklısın cnmm allah sağlıklısını wersin hepimize...
bn 18 martta kaybettim kızlarımı bi dr 3 ay diğeri 6 ay korunma werdi ama bnde 6 ay düşünüyorum daha hazır değilim çnkü yaz bi geçsin eylül gibi düşünüyoruz cnm..
kusura bakmayın lütfen demek için geç kaldım ama hepinize günaydın...:34:
:))güünaydın cnmm

Son düzenleme:
haklısın cnmm allah sağlıklısını wersin hepimize...
bn 18 martta kaybettim kızlarımı bi dr 3 ay diğeri 6 ay korunma werdi ama bnde 6 ay düşünüyorum daha hazır değilim çnkü yaz bi geçsin eylül gibi düşünüyoruz cnm..

:))güünaydın cnmm

Peki hemen oluyor mu istersen hemen olmuyorsa 4 aydan sonra dene. Normal doğumdu değil mi? Benim 25 hafta olan oğlumda doktor 3 ay demişti ama biz de senin gibi hemen istemedik daha doğrusu eşim istemedi. Benim normal doğumdu.

Peki hemen oluyor mu istersen hemen olmuyorsa 4 aydan sonra dene. Normal doğumdu değil mi? Benim 25 hafta olan oğlumda doktor 3 ay demişti ama biz de senin gibi hemen istemedik daha doğrusu eşim istemedi. Benim normal doğumdu.
bnmde normal doğum oldu cnm
walla geçen sene de eylülde korunmayı bırakmıştım ekimde son adetimi olup kasımda da hamile kalmıştım işlhh bu seferde öle olur
aslında bnde hem istiyorum hemde hemen istemiyorum çook zor korku war içimde hepimizde olduğu gibi temmuz sonu ağustos başı gibi dra gitmeyi düşünüyorum allahın izniyle bşy olmazsa o ayda bırakabiliriz korunmayı.....

bnmde normal doğum oldu cnm
walla geçen sene de eylülde korunmayı bırakmıştım ekimde son adetimi olup kasımda da hamile kalmıştım işlhh bu seferde öle olur
aslında bnde hem istiyorum hemde hemen istemiyorum çook zor korku war içimde hepimizde olduğu gibi temmuz sonu ağustos başı gibi dra gitmeyi düşünüyorum allahın izniyle bşy olmazsa o ayda bırakabiliriz korunmayı.....

İnşallah canım gönlüne göre olur her şey...

kızlar ben astıkca asıyorum gecen nekadar kotuydum sımdı neler yapıyorum yarın sagdıcımızın bebgını gormeye gıtcem oyyy neler aldım ona nelr o benım damadımdı aramızda bır ay vardı once o sonra benımkı dogacaktı once altınını aldım bı pantolon zıbın corap bı takım yatım ve bı tulumla onlugude bı takım yaptım bıde kendı bebıısme alsam dedım ama annem kızdı yıne:)baslama daha olmadan dedı kendımı tutamıyorum ıcımdehala bı bebek alısverısı cılgınlıgı var dunde arkadasımınkıne gıtmıstım onun bebıısını sevmıstım yavas yavas durumumu kabullenıyorum cok sukur bu ruh halınden sıyrılmaya calısıyorum dılerım hepımız bugunlerı sıfır zararla atlatırız...

kızlar ben astıkca asıyorum gecen nekadar kotuydum sımdı neler yapıyorum yarın sagdıcımızın bebgını gormeye gıtcem oyyy neler aldım ona nelr o benım damadımdı aramızda bır ay vardı once o sonra benımkı dogacaktı once altınını aldım bı pantolon zıbın corap bı takım yatım ve bı tulumla onlugude bı takım yaptım bıde kendı bebıısme alsam dedım ama annem kızdı yıne:)baslama daha olmadan dedı kendımı tutamıyorum ıcımdehala bı bebek alısverısı cılgınlıgı var dunde arkadasımınkıne gıtmıstım onun bebıısını sevmıstım yavas yavas durumumu kabullenıyorum cok sukur bu ruh halınden sıyrılmaya calısıyorum dılerım hepımız bugunlerı sıfır zararla atlatırız...

Ne güzel canım. İnşallah kendi bebişine aldığın günler gelecek. Acın çok taze daha. Eğer kendiniiyi hissetmezsen de bence insanlar anlayabilir sakın kendini zorlama. Kardeşimin eltisinden bahsetmiştim önceden. Eşi bebeği amcası olduğu halde görmeye gelmemişti 2-3 hafta geçtiğinde. Şimdi geldi mi bilmiyorum. Ama eltisi bütün gün yanında. Kardeşim hep o ilgileniyor diyor. Kardeşim ona olsun bu sene bunu seneye seninkini büyütürüz demişti. Araları iyi kardeşim de onun psikolojisini bildiği için onu anlayışla karşılıyor. İyi hissedersen de git...

:65:

''sıfır zarar'' çok iyi... :)

sıfır zararımız olsun ama, booll boolll da yararı olsun, Allahın rızasını kazanalım inşallah, bizim dert diye değerlendirdiğimiz bu olaylarımızla..:65:

Ne güzel canım. İnşallah kendi bebişine aldığın günler gelecek. Acın çok taze daha. Eğer kendiniiyi hissetmezsen de bence insanlar anlayabilir sakın kendini zorlama. Kardeşimin eltisinden bahsetmiştim önceden. Eşi bebeği amcası olduğu halde görmeye gelmemişti 2-3 hafta geçtiğinde. Şimdi geldi mi bilmiyorum. Ama eltisi bütün gün yanında. Kardeşim hep o ilgileniyor diyor. Kardeşim ona olsun bu sene bunu seneye seninkini büyütürüz demişti. Araları iyi kardeşim de onun psikolojisini bildiği için onu anlayışla karşılıyor. İyi hissedersen de git...

chnb ıns canım yaaa allah var onlarda bana cok destek oldu cunku oda ıkı tane bebgını kaybettı oyuzden benı cok ıyı anlıyolar dertlesıyorum yanı bana ıyı gelıyolar...zaman cabuk gecsın ve bızde bebıslerımıze kavusalım ıns.tek temennım bu

emınacım allahtan umut kesılmezmıs ben hıcbızaman umdumu kesmem kesmıycemde allah buyuk bakalım bız henuz bebek ıcın calısmalara baslamadık malum kocam yok eylule gelcek ozmana kadarda 6ay gecmıs olcak doktorunda ıznıyle dusuncez bakalım ıns.olacak varsa olur olmazsada kader derız yıne...allah hepımıze nasıp etsın ıns.

Oğlumu gördüm rüyamda. Ayağımda sallıyordum. Ellerini tutuyordum.

....

sonra eşimin malesef ki açık unuttuğu alarmı çaldı.

kapadım kulaklarımı , kitledim gözlerimi...

uyanmamalıydım.

Allahım nolur uyanmayayım.

uyanrsam giderdi, uçardı.

kalbimi beynimi ruhumu da kitledim.

dakikalarca her bi noktam donuk kaldı;

gözüm , kulaklarım, beynim, ruhum hiç biri uyanmasın diye kendimi sıktım sıktım sıktım...

başka hiç bişeyi yaşamaya başlama istemiyordum.

orada kalaydım.

...

kalamadım...

bitti...

gitti.

Back