Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

bugün canım çok sıkkın... hiç çalışmak istemiyorum, eve gidip zırıl zırıl ağlayasım var... sabah işyerindeki 3. hamilenin haberini aldım... alıştığımı sanıyodum ama içim acıyo... dayanamadığım için istifa ettim ama ihbar süresi var tabi. bu ay nasıl bitecek... ben bebeğimi çok özledim yaa
bugün hareket edemeyecek kadar yorgun hissediyorum kendimi, kimseyle konuşmak gelmiyo içimden. insanların gözlerinden kaçmak sessiz, yalnız bi yerde sadece hissettiklerimi yazasım var. yazdıkça ağlayasım var.
kimselere derdimi anlatamıyorum. anlatsam ne farkederki duyduklarım, teselliler hep aynı.. ne bir eksik ne bir fazla... üzüldüğümü eşimle bile paylaşamıyorum. neymiş efendim kendimi çok üzüyomuşum her seferinde kızıo.. nasıl üzmem içimden bir parça,canım gitti benim..

İlacım olsun hayatta dört elle sarılayım dedim, bebek istedim. eşimin bana söylediği bana sakın çocuk deme... eee ben ne oluyorum afedersiniz... söz hakkım yok mu. bana yardım edecek olan, destek verecek olan yok mu... ee o zaman zaten sessiz karanlıklara itmişler ki beni... zaten yalnızmışım da farkında mı değilmişim

gizem yapma arkadaşım...neden istifa ettin...hayat devam ediyor herkesin bebeği olacak...sen kalbini ferah tut...benim teyzemin torunu var aynı anda hamile kaldım.. En samimi arkadaşım 2 ay öncemde hamile kaldı...ve liseden arkadaşım var o da hamile ama ben kaybettim...napayım şimdi...biliyorum bende üzülüyorum ama elden gelen birşey yok...allah bilir veren de o alanda...yalnız değilsin bak bizlerde varız...yolda hamile gördüğüm anda canım yanıyor...allahım büyük takdiri ilahi...allah eşine ailene ve sana sağlık versin mutluluk versin yine olur yaramız çok taze ama metin olmalıyız...geçecek bunlar...

canım olmuyo yapamıyorum... benim canım bu kadar yanarken hamile görmeye dayanamıyorum.. her gece aynı rüyaları görmekten çok yoruldum... hep hastane odasının kare kare görüntüleri var. sonra yüzünü hiçbir zaman göremediğim bir bebek.. anne diye seslenişlerini duyuyorum karanlık ama yüzünü göremiyorum. geceleri ağlama sesiyle uyanışlarımda cabası. bunların hepsi çok ağır ama bebeğimin yokluğu hepsinden daha ağır. tam tamam alıştım kızıma dua ederek yaşayacğm, onun bizi izlediğini bilerek yaşayacağım diyorum. en fazla 2 gün sonra yine göğüslerimin sızladığını hissediyorum...

seni yürekten anlıyorum gizem aynı şeyleri yaşıyoruz ama bir psikologdan yardım almayı dene bilmiyorum ben öyle yaptım...çok zor biliyorum...diyecek söz yok bunu çeken bilir...

seni yürekten anlıyorum gizem aynı şeyleri yaşıyoruz ama bir psikologdan yardım almayı dene bilmiyorum ben öyle yaptım...çok zor biliyorum...diyecek söz yok bunu çeken bilir...

gittim psikologa hala da gidiyorum ama yok hiçbir fayda göremiyorum.. bana yardımcı olamıyolar... bilmem belki de ben zorlaştırıyorum

gittim psikologa hala da gidiyorum ama yok hiçbir fayda göremiyorum.. Bana yardımcı olamıyolar... Bilmem belki de ben zorlaştırıyorum

seninde ilk bebeğinde yanlış anımsamıyorsam benimde ilk bebeğimdi...ve inan hiç beklemediğim anda gelip hayatımıza anlam vermişti...ben 36 yaşındayım 6 yıllık evliyim 2 ameliyat geçirdim bu bebek için...ve tedavi sonrası olmuştu...ama kayıp gitti elimizden...biz elimizden geleni yaptık...olayı böyle düşün sen isteyerek kaybettmedin onu... Hasta bir bebeğimiz olsa ona bakarak daha çok acı çekeriz hem onada eziyet olur bu yıllarca yaşasa ne kadar zaman ona destek olacaksın...hem maddi hem manevi olarak ne olacağın belli değil....bunları düşün ve allaha sığın...herşeyin hayırlısını nasip etsin...

evet ilk bebeğimdi.. hemde doktorlar senin çok zor çocuğun olur dediler. yıllarca tedavi içindoğum kontrol hapı kullandım. hep korkardım ya anne olmazsam diye bıraktıktan 2 aysonra hamile kaldım. çok kolay oldu ama sevincimiz kursağımızda kaldı. benim canımı yakan ben bebeğimi hiç göremedim.. ve daha önemlisi gebeliğin sonlandırılması gerekiyor dediklerinde ben 7-8 doktora daha gittim. hepsi aynısı söyledi ve sonunda kabul ettik. canımı yakan bu. ben alın onu dedim yediremiyorum. canım yanıo... doktor ilk adetini olduktan sonra tekrar deneyebilirsin dedi ama şimdi eşim istemiyo. tabi onunda canı yandı ama... ben çok istiyorum... o mis cennet kokusunu içime çekmek istiyorum...

bulutların üzerinde girdim muayene odasına gülerek...kanamam yokya...herşey bitti sanıyordum...tam bir hafta önce sapasağlam çocuğun kalbi durmuş içimde 6 gün önce ben hayaller kurarken..baktım oğluma doğduktan sonra doya doya..(( hatta resmini bile çektim...eşinde üzgün onun için öyle davranıyor...bizim bir arkadaşımızda down sendromu yüzünden 5,5 aylıkken alındı aminosentez sonrası...o da senin dediğinin aynısını söyledi...üzme kendini bir sonraki hamilelik için güçlü olmalısın...çok ciddiyim allahım sağlıklısını hayırlısını nasip etsin...hergün aynı acıyı çekmek çok zordur gizemcim o yüzden güçlü ol...bak sen sağlıkcısın daha iyi bilirsin...

gızemcım durumunu anlayabılıyorum gercekten zor ama yaradandan umut kesılmez benım bebegım yasasydı yarın dogcaktı takdır boyleymıs bıraz sabretmelı hstanede yanımda bı kadın yatıyodu hamıle kalması ımkansızmıs tedavıyle 10 sene sonra oglu olmus tansıyon hastası aynı zamnda sonra yıllar sonra 4 sene sonra hamıle kalmıs bu 34.haftada ıkıgun ılacını yutmadıgı ıcın kaybetmıs bak yaradan oyle buyukkı olmaz dendıgınde verıyo ama zaman gerek bunun ıcın o enıyısını bılıyo bızım ıcın benım esımde ıstemıyo kendını toparla dıyo bak benım esım yanımda degıl yurt dısında hamıleykende yoktu 8.5ay hıcbıseyını goremedı bebgımızın ve 34.hafta kaybettıgımızde ancak olusune gelebıldı ben otrdum esım ıcın agladım bıryandan kaybettıgım koca bı bebk umudum hayallerım bıryandanda kzının cansız bedenıne sarılan esım buacılar zor ama yaradan kımseye tasıyamayacgı yuk vermezmıs kımsede yalnız degıldır bunu bıl yaradn var ona sıgın kendını kor karanlıklara ıtme hemen hemen hepımız aynı durumdayız senınle ama metanetlı olmalı sabretmelı ısyana dusmemlı yaradan ensıkıstıgımız anda mucızesını sunacaktır hepımıze hayırlı bı evlat nasıp edecektır esmeray hastayım falan dıyodu hamılesındır dedım yok kız ımkansız dedı ve bıkac gun sonra hamıle haberını aldım sen sakın kendını bırakma ınan hayat herseye deger ve bıgun o mutlulugu yasayacaksın bunu aklından cıkarma yaradan hercefadan sonra mutlaka bır sefa verır kullarına

allaha sığınmak başka elimden gelen bişey yok zaten. ne kadar iyiydim bugüne kadar herkes çabuk toparladığımı söylüyodu. evet iyi hissediydum yada öyle sanıyodum. bugün hala toparlanamadığımı anladım... Allahın takdiri isyanım yok olamaz da

hayırlısı atık cumartesi doktora gidicem özellikle eşimi de götürücem. o zaman belki ikna olur yeni bir bebeğe.. biliyorum bana iyi gelecek tek şey bebek...

duayla ilgili bir sıkıntımız yok innşaallah artık sanırım.

çnk birimiz etmiyorsa birimiz mutttlaka isimlerimizi kalplerinden geçiriyordur günde bir kere bile olsa (bn gün içinde elımden geldiğince epey sık ediyorum isimli dua)

hepimiz için (en çok kendıme pay çıkarıyorum) şunu soyleyebiliriz sanırım; AHMAK UĞRAŞIR İŞ OLACAĞINA VARIRMIŞ.

az üzülür az düşünürsek her an mutlu olabiliriz, ama sonuca kendımızı çok adapte ettığımız zaman sadece sadece o istediğimiz şey olunca mutlu oluyoruz.

(tüm sözlerim önce kendime, yanlış anlamayın nolur)

şu an sadece elini tutmayı çok isterdim.. sımmsıkı.

sıgınacak tek kişi allah.. acılarımızı o biliyor birde yaşayanlar..aynen arkadaşım iyiyim diyorum artık...giden gitti...hamilelik için kendimizi hazırlamamız lazım...ha belki ne kadar rahat diyorsun giden gitti diye gel birde içime bak...ama elden birşey gelmiyor ki...

bn de güçlü kalmak, kendımı bırakmamak için uğraşıyorum, didiniyorum, kendimi parçalıyorum , sonra öyle bir şey oluyor ki; bn bir arpa boyu yol alamamışım.

ne zaman oluıyo bu?

1.anlayışsız insanların derdimizi baltalamasında, yaralar kanıyor

2. kendinden emin gebelerde.

bakın açık ve net söylüyorum; '' içimden tekmelemek geliyor bazılarını. sanki kollarımdan tutuyor ve gerıye çekıyor yanımdakı kişi bni o sırada, o gebeye saldırmayayaım diye''

üzgünüm, bunun adı kıskançlık değil ama, ne bilmiyorum, mutlaka bir adı vardır.

sanırım şöyle düşünüyorum; '' böyle kasıla kasıla gezer, sonra da gider misler gibi doğurur.. aaa imdaattt!!!!''

***şu an hamıle olan arkadaşıma sordum, '' şanslımısındır?'' diye.

cvp şu:'' evet, bn isterim Allah da verir''

... ne diyeyım ki...

Son düzenleme:
chnb test sonuçlarını öğrenecekti.

Allah yardımcısı olsun. innşallah gönlüne göre bir sonuç çıkmıştır.

haklısın bazen biri üzülme der o bana batar...sanki dalga geçiyor benimle diyorum...ama bir şey diyeyimmi hiç öyle kendimden emin hamile olamadım...2 defa kanama geçirdim ve hep korktum...ve korktuğum başıma geldi...demekki neymişşşşş kasıla kasıla gezicez bir dahakine :)) ama ben bu kez işyerinde ve bazı tanıdıklara söylemeyi düşünmüyorum eşimde aynı fikirde bu konuda bilmem belki batıl gibi olacak ama insanların gözünden korkuyorum...

bn de korkuyorum artık.

hadis: '' nazar deveyi kazana, insanı mezara sokarmış'' peygamberimiz söylemil bunu.

bn doğumda hastanede yaşadıklarımı, kimlerin orada olduğunu bir söylesem '' aptal'' damgası yerdim burada.bebek kımmlerın kucağında gezdı, ama bızım aklımıza bıle gelmedi, biri de kötü niyetle bakar diye.

anneme kalırsa, bi daha olursa, 1 kişiye bıle haber etmeden, en bst devlet hastanesınde doğum:S:S:S o derece yaani bu konuda içimiz ynmış.

saol canım... benimde zaten birine sarılıp ağlamaya çok ihtiyacım var..

sana soyleyebıleceğim hiç bişey yok şu anda çnk gizem. hiç biri işe yaramaz ki...

ama şımdıye kadar yazdıklarımızı oku istersen biraz.. bn yapıyorum bazen öyle.

demıştim hani, öyle zaman gelıyor ki, ınandığım ve bni gülümseten hiç bir cümle aklıma gelmıyor. geçmişi okuyunca htrlıyorum o güzellikleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…