selammmtefriciye duamı okuyup bitirdim Allahım kabul etsin ... bilginiz olsun.
NKOB hep bu topiğe girer moral bulurdum kim üzülse üzülmek yok derdin kızardın nerde merdanem derdin bende hep sizlerden güç alırdım ama bugün ....lütfen üzülme olurmu
Çok doğru. Ama biz tedbirlerimizi alalım da gerisi Allahın bileceği iş. Bu düşüğümde ben kendimi pek suçlamadım. Çünkü tüm tedbirlerimizi doktorumla almıştık. 5 ay önceden folikasit, hamile kalmayı düşündüğüm ay progestan, coraspin, hamile olunca artı innohep kan sulandıcı günlük iğne... Yaşam tarzımı düzenlemem(yeme, az yorulma ve az hareket gibi, manevi olarak da dualar vs...) Yine olmadı ama Allah'ın takdiri... Ama dediğin gibi tıbbi süre dolmuşsa gerisi boş, denemek zamanı gelmiştir...
Allah kabul etsin canım. Bir daha ne zaman kan vereceksin? Değerin hep düşecek inşallah...
yaa NKOB ye nolmuşki geçmişi okumadım niye üzülme diyo herkes buarada esmeray hamilemiş çok sewindim yaa ama nie gelmiyo kii....
amin hepimizinkini kabul etsin inşallahh... bilmiyorum buraya yazdımmı ama değerim 19 düştü şükürler olsun... negatife düşmedi ama doktor ayda bir ver artık dedi normalde negatife düşüp aylık kan veriliyormus aama benim doktor hemen aylıga geçti niye öyle dedi bilemiyorum inş negatife düşerde hiç yükselmezyine bunada şükür Rabbimin takdiri bol bol dua ediyorum işte bi iyiyim bi kötüyüm 1 yıl nasıl gececek die öyle .....
esmeray içinde çok sevindim Allahım saglıksız bir şekilde kucagına almayı nasip etsin
neye karar verirseniz RABBİM hakkınızda hayırlısını eylesin NKOB...RABBİM bu acılar sonrası yüzünüzü güldürür kucağınızı doldurur inşallah...
Ya kim kaybetti Canendeyi biliyorum mesajlaştık aynı dönem Loneliness kaybetti onunla da mesajlaşıyoruz. Yağmursesi şükür iyi ben hala onunla mesajlaşıyorum o topiğin en yaşlıları olarak... Ama şunu farkettim aylara göre paylaşım topikleri çok kalabalık. Biri o gün bebeğini kaybetse 5-10 kişi mesaj yazıyor aynı gün tekrar insanlar aynı neşesine dönüyor. Belki bu normal bir durum ama bebeğini kaybedene ağır geliyor, en azından aynı gün insan, daha duyarlı olmalarını bekliyor. Belki biz orada birbirimizi tanıyamadık ama Paşamın yazdığı topikte Yeşim bilir kim bilmiyorum ama Paşam 18 haftalık bebeğini kaybetmiş, üç beş sayfa sonra birileri bebeğine aldığı bebek arabasının modelini koymuş o rengi mi bu rengi mi sipariş etsem diye soruyor. Benim bile gücüme gitti. O yüzden o tarz topikleri pek sevemedim. Tabi belki de bizim acımız olduğu içindir. Bizim topikte de biri yazmıştı böyle olumsuz haberlerden etkileniyorum yazılmasa gibi şeyler. Ardından kızlardan bazıları kendileri için bizlere ne olacağı belli değil gibilerinden cevaplar yazmışlardı....
İşte böyle canım...
pek kimseleri tanımıyorum bende orda...ewet olumsuz şeyler yazmayın ayrı bi topic açan kişiyide hatırlıyorum belkide haklılardır bişey diyemem... ne bileyim açıkcası benimde hiç giresim yok güzel haberi alan gelip mutlulugunu paylasıyor bende üzülüyorum hiç girmemek en mantıklısı bu günlerde geçer chnp yeterki rabbim sabır versin.teknolojı cok ilerledi allah nasip ederse hepimiz alıcaz kucagımıza bebişlerimizi benim yaşım 22 oldugu halde tekrar bişey yaşarsam kaldıramam gibime geliyor sizler benden büyüksünüz önce sizlere sonra banada nasip olsun böyle güzel duygular bizlerde açarız bir topic ne war cokmu zor ben daimi üyeniz olurum 2012 nin mayıs ayına kadaryeterki umutla sabırla bekliyelim
yazacak sey bulamıyorummm Allah sana sabır versinn
haklısın chnp boşver üzülme.ben pek girmiyordum samimi olsaydım bende senin gibi kırılabilirdim ayıp onların ayıbıdır sen seninle üzüleni dost bilhiç birinin bebeklerini sag salim dogurcanın garantisi yok Allahım bu acıları kimselere yasatmasın ama kimsede ne olacagını bilemez belki senden benden daha büyüğünü yaşayacak olanlar olucak
bana gelincede tekrar cesaret edermiyim bilemiyorum eşime ben ısrar etmiştim yapalım bitane hemen olmaz diye oda hemen ilk istedigimiz ayda oldu ama nasibimizde yokmuş kafamda bir sürü sorular war korku war bugün bu forumda bir yazı okudumbir bayanın basından talihsiz bir hamilelik geçmiş oda tekrar yaşarmıyım diye korkuyormus biride ona demişki '' trafik kazası geçirdin diye birdaha arabaya binmicekmisin'' hoşuma gitti bu söz mantıklıda bilemiyorum hayırlısı artık... önce sizlerde sıra korunma süresi bitince görmek istiyoruz sizleri sahalardaallahın izniyle sizin bebişler doguncada ben başlarım
Yaşadıklarının mukafatını alır, bir an önce de ennn sağlıklı ve hayırlısından bebeğine kavuşrusun innşallah.burcucum benim 18 haftalıkken hiç bir sorun yokken kalbi durdu....plasenta temiz çıktı...genetik kromozon ve pıhtılşamaya bakacak drum...ilk hamileliğimdi...36 yaşındayım 6 yıl sonra aşılama ile hamile kalmıştım...(
Canım benim 2 sekiz haftalık düşüğüm var. İlki 2003'te . Araştırılmadı ilk hamileliklerde olur diye. Sen şanslıydın doktorun tahlil istemiş. 4. hamileliğim geçen ay 10 mayısta kanamam başlayınca sonlandırıldı. Bu ikisi de 7- 8 haftalıkken (SAT'a göre 5 hafta gibi yalnızca kese oluşmuştu.) 4.'yü genetiğe gönderdiler bugün yarın belli olur sonuçlar inşallah...
2. hamilelikte düşük tehdidi, erken doğum tehdidi(29+4 te 4 cm açılmam oldu hep yattım sonrasında) derken 38 haftalık doğdu. Oğlum yaklaşık 7 yaşında. 3. hamileliğimde de düşük tehdidi derken 24+3 te kanamam oldu, 24+5 te suyum geldi, 25. haftada doğdu 4 gün yoğun bakımda yaşadı oğlum. Rahim filmi, histeroskopi ve buji ile rahimağzı ölçümü yapıldı. Filmlerde sorun çıkmadı. Ölçümde rahimağzı geniş demişti o zaman. Pıhtılaşma sorunu da çıktı. Hamilelikte troidim de düşüktü, dahiliyeye de gittim. Tam olarak net değil aslında. Ama birkaç doktor(Son olarak Memorialden Cem Demirel) serklaj(rahimağzına dikiş önerdi 12. haftada, önlem amaçlı) Benim hikayem bu canım...
Zor bir süreç. Biz bebeğimi defnederken burada yeni tanıştığım bir bayan da 4 aylık hamileydi, tüm merasim boyunca yanımdaydı ve ben ne olur git etkilenirsin dedim gitmedi beraber ağladık, onun bebeği doğdu. Ben 2 aylıkken gidebildim ağlarsam etkilenir diye ama şükür gittiğimde kucağıma da aldım sevdim de. O bayanın o gün yanımda olmasını ömrüm boyunca unutamam... Ben de atlattığımı düşünüyorum ama arasıra içim cız ediyor. Dün gezmeye gittik. Dönüşte sıkıştığımız için arkadaş ihtyaç molası verdi ve ben çok sıkışıktım önce çocukları soktuk lavaboya. O an çok zor bekledim sıramı. O an aklıma bebeğim geldi yoğun bakımda en son gördüğümde karnı çok şişmişti, idrarını boşaltamıyor dediler. Aklıma bebeğim geldi ne acı çekmiştir diye düşündüm birkaç damla gözyaşı süzüldü şu an olduğu gibi gözümden. Bu durum beni çok etkiledi...
allah sabırlar versin canım yürekler dayanmaz böyle bir acılara okurken ağladım yüreğim yandı .
Dualarımız seninle.Allah yar ve yardımcın olsun , işin rastgelsin inşaallah.Sonucum çıkmış arkadaşlar. Yarın gidip alabilirim artık, çok merak ediyorum inşallah kötü bir şey yoktur. Dua edin bana ne olur...
Bu arada NKOB niye yazmıyor? Merak ettim. Olumsuz bir şey yoktur da okul işlerinin yoğunluğundan giremiyordur inşallah...
selammmmmmmmmm nasılsınız kıslarrrbekleme sürecinde olanlar zamanınıza nasıl değerlendiriyorsunuz ??? gittiginiz kurs, spor,aktivite vs neler war ... bende düşünüyorumda karar veremedim henüz :44:
slm cnmm iyim şükür sen nasılsın
walla bn haftanın 4 günü fitnes a 2 günü platese gidiyom zmn çabucak geçiyo 3. ayıma girdim halaa inanmıyorum ne çabuk geçmişş
benimde 2 gün sonra bir ay olacak zaman hiç mi hiç geçmiyor az önce uyuyayım zaman geçsin dedim 30 dk olmadan aglayarak uyandım :2: :2: :2: :2: niye böyle oldum bilmiyorum duygu patlaması yaşadım sanırım içime ata ata patladım artık off ne yapacagımı hiç bilmiyorum
Temmuzda eşimin görevi olacak bende tek kalacagım için izmire annemlerin yanına gidicem 25 gün falan orda kalıcam o yuzden şimdilik sadece bakınıyorum geldikten sonra agustos eylül gibi kurs spor ne warsa gidicem inş....
aramızda 1 gün war işteinşallah güzel haberlerle dönersinde kısa zamanda yeni bebişin içini beklersin senin acın benimkinden cooook büyük Allahım sabır versin benim durumumu biliyorsun ben bile bu yükü 22 yaşında kaldıramıyorum yapamıyorum beceremiyorum her günüm kan değerim düştümü yükseldimi yükselirse naparım ne ederim diye düşünmekten resmen hayatı zehir edicem kendime önüme konulan kocaman 1 YIL düşünüyorum kimbilir ne zaman gelecek bebegim bilinmiyor maalesef Rabbimin takdiri ewde tüm gün tekim ne yapsam bilemedimki tek acı yasadım ama hemde ne acı... Rabbim kimselere yaşatmasın...
allahım sabır wersin cnmmm başın sağolsun
yaşadıklarım kare kare gözümün önüne geldi
bnde su fazlalaığından kaybettim ikizlerimi hastanede yatakta yatıyodum kolumda serum wardı şöle bi arkamı dönim uyumaya çalışayım dedim ayağımı bi kaldırdımki bütüm suyum aniden boşaldı öle bişeydiki saçlarım sırtım heryerim ıslandı çok zordu ufffffff allahım o koca karnım aniden indi bebeklerim canlarımda sağda toplandılar kaldılar öleeee
Çok üzgünüm. Ne yapabilir, ne düşünebiliriz ki acaba senin için...
daha erken tanıdın hayatı, bi de boyle düşün. bi bebeğin olduğunda nasıl da bileceksin kıymetini. veya eşinin değeri nasıl da yukselmıştır gözünde, olgunlaşmışsındır hayatım. ve bu da bu hayat için önemli bir kazanç..
( ama keşke yaşamasaydın böyle bişey)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?