waooww canına waow müthişş.
tbr ediyor, bsaşarılarımızın devamını diliyorum ıkımıze de bu yolda:13:
yolumuzz açık , hedefimiz yakınımızda olsun
'' hayvan altından gelir'' cümlesi çook iyi yaaaa
ılk benden duyunnnnnnnnnnn
esmerayyy hamıleeeeeeeeeee.......
16 haftalıktı... ama benim ki kendiliğinden düşük değildi. kızımın birden fazla anomalisi vardı. aldırmak zorunda kaldık... sonucunda da turner sendromu çıktı.
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Aslında iyiydim biliyorsunuz. Çnk 6 7 aydan sonra bebek düşüneceğimizi düşünüyordum.
7 ay geçti. düşünme vakti geldi. Ama korkularrrr kararsızlıklar bni yormaya başladı.doğru kararı verememekten korkuyorum.
Aslında biliyorum ki bebek düşünmesek de, Allah isterse verir onu bize. Bizim cüzi irademiz ve planlarımız hiç kalır bunun yanında.
çok tanınmış bir riskli gebelik uzmanı olan doktor (ilk bebeğimle o ilgilendi, karnımda kanı o verdi, sezeryan sonrası normal doğumu o yaptırdı) rahatlıkla düşünün 6 ay sonra dedi. gönlün ferah olsun dedi.
diğer doktorumuz ise 1 yıl dedi, başka da birşey demedi.
ama diğer doktor kayıplı annenin halini daha iyi biliyor diye düşünüyorum risklilerle uğraştığından. ve doğumdan 3 ay sonra gittiğimde, bn sormadım bile ne zaman düşünelim diye. o hemen soyledi 6 ay vs diye. ve yazıverdi folbiolü.
şimdi diyeceksiniz ki o kısa süre verınce onun dediği aklınıza yatıyor. hyr, uzun süreyi veren o olsaydı, o zaman da uzun süre mantıklı gelirdi bize, çnk adamın geçmişi ve kariyeri süper. güven veriyor.
yazmaya çalıştım durumumu.
nolur yardımcı olun. 5 dk kendınızı yerıme koyun. bi yandan 3. sezeryanın kaygılarıııı.. bi yandan kayıpların kaygılarıııı... vi diğer yandan ise, sizin çok iyi anlayacağınız istekler, yarım kalanlar, yaş durumu ve KIZIM.
her sözünüz çok değeerli bnm için. eşim dışında kimseyle konuşamıyorum.
hadi kızlar... kurtarın arkadaşınızın beynini bu düşüncelerden[/B][/B].
canımcımmm hacettepeye baktım da bu tür riskli gebeliklerle ilgilenen iki doktor varmış...ikiside prof. dr.
Biri Prof. Sinan beksaç ayrıca anabilimdalı başkanı diğeri de prof. lütfi sabri önderoğlu. iki doktorsa operinatoloji konusunda uzmanlar... senin doktorun bunlardan biri mi... ayrıca bi arkadaşım hacettepede hemşirelik okudu. ona da sorcam önerevileceği doktor var mı diye...
Çok üzüldüm canım geçmişolsun Allah bir daha yaşatmasın... Kimselere......
ılk benden duyunnnnnnnnnnn
esmerayyy hamıleeeeeeeeeee.......
Sinan Beksaç'a giden arkadaşlar vardı. İyiymiş ama yoğunmuş sanırım...[/QUOTE]amin canım inşallah... gerçekten yeni bir bebeği çok istiyorum. şimdi bakalım cuma günü başka bir doktora gidicem. bizim hastanenin doktoru dobra bir adamdır açık açık konuşmam lazım... ondan sonra Allahımın yardımıyla inşallah yeni bir gebeliğe hazırım demektir..
NKOB bebeğini kaybettikten sonra altı ay korunmuş ve rabbiminde izniyle yedinci ay hamile kalmış biriyim..Neler düşündüğünü aslında bebeğini nasıl istediğini biliyorum,lütfen dene gerisini allaha bırak...O ol derse olacak biliyosun,hayırlısını,ömürlüsünü ve sağlıklısını iste ve rabbim mükafatımı verecek de yeter...Bi arkadaşım demiştiki trafik kazası yaptın diye hiç arabaya binmeyecekmisin?
ve şunuda düşün yaşımız çok genç değil artık ve hamile kalsammı diye düşünme şansımız yok...rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah,sen ona güven yeter arkadaşım...
kızlar bu testlerin,endişelerin,acabaların sonu yok...sen ne kadar tırmalarsan tırmala olmayacaksa olmaz zaten,hiçbişeyin garantisi yok ki şu hayatta,bir dakika sonra yaşayacağınızı biliyormusunuz?
KARARVERİN BEBEK İSTİYOMUSUNUZ?İSTEMİYOMUSUNUZ?acabası,arası yok bunun...olacaklarada şimdiden hayıflanmanın anlamı yok zamanın gelince düşünürsünüz...
İkinci hamileliğim,8.haftada kanamam oldu,bebeğimin eşi aşşağıda ve arkada buna bile seviniyorum,şimdiden böyle aksilikler çıksın ki bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım diyorum,korkularınızı atamayacaksınız buna emin olun hep acabalarınız olacak,ultrasona girdiğinize tansiyonunuz yükselecek,dizleriniz titreyecek ama nasipse o güzel gün gelecek...Değmezmi sizce?
cevabınız evetse salın gitsin
selammmtefriciye duamı okuyup bitirdim Allahım kabul etsin ... bilginiz olsun.
NKOB hep bu topiğe girer moral bulurdum kim üzülse üzülmek yok derdin kızardın nerde merdanem derdin bende hep sizlerden güç alırdım ama bugün ....lütfen üzülme olurmu
Allah kabul etsin canım. Bir daha ne zaman kan vereceksin? Değerin hep düşecek inşallah...
yaa NKOB ye nolmuşki geçmişi okumadım niye üzülme diyo herkes buarada esmeray hamilemiş çok sewindim yaa ama nie gelmiyo kii....
Burcu demek ki düşüşü uygun görmüş doktorun. İnşallah bir dahakine negatife düşer. Bir yıl geçer inşallah. Yaz tatili, ramazan kurban derken geçer inşallah... Benim 22 haziranda oğlumu doğum yapalı bir yıl olacak bak o arada bir de düşük yaptım aynı topikteydik biliyorsun. Zaman geçsin... Zaman güzel şekilde geçsin... Amin...
aminnn hayırlısı artık hakkımızda... o tanıstıgımız topiğe girmiyorum uuzun zamandır bizden sonra birkaç arkadaş daha bebeklerini kaybetmiş beterin beteri var yine zaman elbette geçiyor önemli olan saglıklı psıkolojıyle bitirmek bu halimize yinede şükürler olsun.. inş tekrardan yaşamayız artık geleceğe emin adımlarla yaklasmak gerek kısa zamandada sizlerden güzel haberler alırız inş.. iyiki varsınız
bu arada bebişinden ayrı geçen buruk ilk yıl için üzgünüm nasip kısmet böyleymiş ama eminimki cennetten kardeşini yollıcaktır sana annesi bekle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?