Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

amin.. allahım gönlümüzde olanı yolumuza koyar inşallah...

canımcımmm hacettepeye baktım da bu tür riskli gebeliklerle ilgilenen iki doktor varmış...ikiside prof. dr.
Biri Prof. Sinan beksaç ayrıca anabilimdalı başkanı diğeri de prof. lütfi sabri önderoğlu. iki doktorsa operinatoloji konusunda uzmanlar... senin doktorun bunlardan biri mi... ayrıca bi arkadaşım hacettepede hemşirelik okudu. ona da sorcam önerevileceği doktor var mı diye...

16 haftalıktı... ama benim ki kendiliğinden düşük değildi. kızımın birden fazla anomalisi vardı. aldırmak zorunda kaldık... sonucunda da turner sendromu çıktı.

Çok üzüldüm canım geçmişolsun Allah bir daha yaşatmasın... Kimselere...

Canım doktorların görüşleri farklı farklı. Benim ilk düşüğüm 7 haftalıktı Edirne Tıptaki doktorlar 6 ay demişti. Geçen seneki 25 haftalık erken doğumdan sonra doktorunm 3 ay dedi. (Normal doğumdu. 7 yaşında olan oğlum sezaryen benimde.)
10 Mayıstaki yani geçen ayki düşüğümde bir adet geçsin düşün hemen dedi buraya Memorialden gelen Cem Demirel ama genetikte sorun çıkmazsa. Senin son doğumun sanırım normal doğum. Son sezaryenin üzerinden en az 1.5 yıl geçmiş sanırım. Eğer öncesinde yapılacak bir tedavi yoksa bence bu ay dene. Eşim doktor 3 ay demesine rağmen hemen istemedi. 7 ay bekledik. Bu sefer adetimi bile beklemek istemedi hemen olsun istedi ama ben bir adet geçsin hem sonuç ne gelecek görelim hem de enfeksiyon olmasın diye kürtajdan sonra antibiyotik kullandım.Bu arada dün adet oldum. Bugün hastaneyi aradım sonuçlar daha çıkmamış.

Son bir kez kontrolünü yaptır (rutin kan vs.) dene bekleme.

Sinan Beksaç'a giden arkadaşlar vardı. İyiymiş ama yoğunmuş sanırım...

Çok üzüldüm canım geçmişolsun Allah bir daha yaşatmasın... Kimselere......

amin canım inşallah... gerçekten yeni bir bebeği çok istiyorum. şimdi bakalım cuma günü başka bir doktora gidicem. bizim hastanenin doktoru dobra bir adamdır açık açık konuşmam lazım... ondan sonra Allahımın yardımıyla inşallah yeni bir gebeliğe hazırım demektir..

[/QUOTE]Sinan Beksaç'a giden arkadaşlar vardı. İyiymiş ama yoğunmuş sanırım...[/QUOTE]

ben o doktoru tanımıyorum.. iyi ya da kötü diyemem ama arkadaşıma sorucam..

NKOB bebeğini kaybettikten sonra altı ay korunmuş ve rabbiminde izniyle yedinci ay hamile kalmış biriyim..Neler düşündüğünü aslında bebeğini nasıl istediğini biliyorum,lütfen dene gerisini allaha bırak...O ol derse olacak biliyosun,hayırlısını,ömürlüsünü ve sağlıklısını iste ve rabbim mükafatımı verecek de yeter...Bi arkadaşım demiştiki trafik kazası yaptın diye hiç arabaya binmeyecekmisin?

ve şunuda düşün yaşımız çok genç değil artık ve hamile kalsammı diye düşünme şansımız yok...rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah,sen ona güven yeter arkadaşım...

ılk benden duyunnnnnnnnnnn
esmerayyy hamıleeeeeeeeeee.......

Tebriklerrrrrrrrrrr...

Sinan Beksaç'a giden arkadaşlar vardı. İyiymiş ama yoğunmuş sanırım...[/QUOTE]

ben o doktoru tanımıyorum.. iyi ya da kötü diyemem ama arkadaşıma sorucam..[/QUOTE]

Evet hazır hissetmek çok önemli. Ben de kendimi çabucak hazır hissediyorum aslında. Ama korkularımızla başa çıkmak zor oluyor. Testte çift çizgiyi görmek istiyoruz, o beklerken geçen iki dakikalık süre de kalbimiz yerinden çıkacak gibi oluyor. İki sonuca da sevinemiyoruz. Çift çizgi çıksa bir dert,çıkmasa bir dert... Ama bunun sonu yok. Bu bebekleri istiyorsak eninde sonunda deneyeceğiz. Yeterli süre geçmişse denemek lazım. Bir yıl da beklesek on yıl da beklesek yaşanacak ne varsa zaten yaşanıyor... Rabbim ne isterse o oluyor sonunda...

Ne güzel yazmışsın arkadaşım. Eline, yüreğine sağlık...

Bu arada NKOB üzülmek yok... Biz güçlü kadınlarız. Bu kadar yaşadıklarımıza rağmen hala ayaktayız çok şükür...

kızlar bu testlerin,endişelerin,acabaların sonu yok...sen ne kadar tırmalarsan tırmala olmayacaksa olmaz zaten,hiçbişeyin garantisi yok ki şu hayatta,bir dakika sonra yaşayacağınızı biliyormusunuz?

KARARVERİN BEBEK İSTİYOMUSUNUZ?İSTEMİYOMUSUNUZ?acabası,arası yok bunun...olacaklarada şimdiden hayıflanmanın anlamı yok zamanın gelince düşünürsünüz...

İkinci hamileliğim,8.haftada kanamam oldu,bebeğimin eşi aşşağıda ve arkada buna bile seviniyorum,şimdiden böyle aksilikler çıksın ki bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım diyorum,korkularınızı atamayacaksınız buna emin olun hep acabalarınız olacak,ultrasona girdiğinize tansiyonunuz yükselecek,dizleriniz titreyecek ama nasipse o güzel gün gelecek...Değmezmi sizce?

cevabınız evetse salın gitsin

selammm tefriciye duamı okuyup bitirdim Allahım kabul etsin ... bilginiz olsun.
NKOB hep bu topiğe girer moral bulurdum kim üzülse üzülmek yok derdin kızardın nerde merdanem derdin bende hep sizlerden güç alırdım ama bugün .... lütfen üzülme olurmu

Çok doğru. Ama biz tedbirlerimizi alalım da gerisi Allahın bileceği iş. Bu düşüğümde ben kendimi pek suçlamadım. Çünkü tüm tedbirlerimizi doktorumla almıştık. 5 ay önceden folikasit, hamile kalmayı düşündüğüm ay progestan, coraspin, hamile olunca artı innohep kan sulandıcı günlük iğne... Yaşam tarzımı düzenlemem(yeme, az yorulma ve az hareket gibi, manevi olarak da dualar vs...) Yine olmadı ama Allah'ın takdiri... Ama dediğin gibi tıbbi süre dolmuşsa gerisi boş, denemek zamanı gelmiştir...

Allah kabul etsin canım. Bir daha ne zaman kan vereceksin? Değerin hep düşecek inşallah...

yaa NKOB ye nolmuşki geçmişi okumadım niye üzülme diyo herkes buarada esmeray hamilemiş çok sewindim yaa ama nie gelmiyo kii....

Allah kabul etsin canım. Bir daha ne zaman kan vereceksin? Değerin hep düşecek inşallah...

amin hepimizinkini kabul etsin inşallahh... bilmiyorum buraya yazdımmı ama değerim 19 düştü şükürler olsun... negatife düşmedi ama doktor ayda bir ver artık dedi normalde negatife düşüp aylık kan veriliyormus aama benim doktor hemen aylıga geçti niye öyle dedi bilemiyorum inş negatife düşerde hiç yükselmez yine bunada şükür Rabbimin takdiri bol bol dua ediyorum işte bi iyiyim bi kötüyüm 1 yıl nasıl gececek die öyle .....
esmeray içinde çok sevindim Allahım saglıksız bir şekilde kucagına almayı nasip etsin

Burcu demek ki düşüşü uygun görmüş doktorun. İnşallah bir dahakine negatife düşer. Bir yıl geçer inşallah. Yaz tatili, ramazan kurban derken geçer inşallah... Benim 22 haziranda oğlumu doğum yapalı bir yıl olacak bak o arada bir de düşük yaptım aynı topikteydik biliyorsun. Zaman geçsin... Zaman güzel şekilde geçsin... Amin...

aminnn hayırlısı artık hakkımızda... o tanıstıgımız topiğe girmiyorum uuzun zamandır bizden sonra birkaç arkadaş daha bebeklerini kaybetmiş beterin beteri var yine zaman elbette geçiyor önemli olan saglıklı psıkolojıyle bitirmek bu halimize yinede şükürler olsun.. inş tekrardan yaşamayız artık geleceğe emin adımlarla yaklasmak gerek kısa zamandada sizlerden güzel haberler alırız inş.. iyiki varsınız
bu arada bebişinden ayrı geçen buruk ilk yıl için üzgünüm nasip kısmet böyleymiş ama eminimki cennetten kardeşini yollıcaktır sana annesi bekle...

Son düzenleme:
neye karar verirseniz RABBİM hakkınızda hayırlısını eylesin NKOB...RABBİM bu acılar sonrası yüzünüzü güldürür kucağınızı doldurur inşallah...

Ya kim kaybetti Canendeyi biliyorum mesajlaştık aynı dönem Loneliness kaybetti onunla da mesajlaşıyoruz. Yağmursesi şükür iyi ben hala onunla mesajlaşıyorum o topiğin en yaşlıları olarak... Ama şunu farkettim aylara göre paylaşım topikleri çok kalabalık. Biri o gün bebeğini kaybetse 5-10 kişi mesaj yazıyor aynı gün tekrar insanlar aynı neşesine dönüyor. Belki bu normal bir durum ama bebeğini kaybedene ağır geliyor, en azından aynı gün insan, daha duyarlı olmalarını bekliyor. Belki biz orada birbirimizi tanıyamadık ama Paşamın yazdığı topikte Yeşim bilir kim bilmiyorum ama Paşam 18 haftalık bebeğini kaybetmiş, üç beş sayfa sonra birileri bebeğine aldığı bebek arabasının modelini koymuş o rengi mi bu rengi mi sipariş etsem diye soruyor. Benim bile gücüme gitti. O yüzden o tarz topikleri pek sevemedim. Tabi belki de bizim acımız olduğu içindir. Bizim topikte de biri yazmıştı böyle olumsuz haberlerden etkileniyorum yazılmasa gibi şeyler. Ardından kızlardan bazıları kendileri için bizlere ne olacağı belli değil gibilerinden cevaplar yazmışlardı....

İşte böyle canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…