Canım bebeğin kaç haftalıktı? Genelde haftası az ise bir adet geçince diyorlar. Ben de bu ara adet olmayı bekliyorum. Sonucum çıkınca iyi çıkarsa bu ay düşünüyorum...
İyi değilim bugün.
Her gün yeni bir iyi olmama şekli yaşıyorum sanki..
boommmmmboşşşşşşşşş hissediyorum kendimi. Balon gibi.. sadece havayla dolu.
kan yok , can yok, ruh yok sanki üzerimde.
noolacak bilmiyorum ama çaresiz hissetmek istemiyorum kendimi..
azıcık kendimi bıraksam kopuk bir ruha sahip oluyorum hemen. Başedemiyorum bu ruhla. gözüm açık ve ayaktayım ama uyanamıyorum, ayıkamıyorum; kendimden ve herşeyden uzaklaşıyorum.
can yok üzerimde yaaa , elimi kıpırdatacak, iş görecek, konuşacak, düşünecek , yiyip içecek hiiççç halim yokk....
7 ay oldu bugün.
Üstümüzden geçen 7 ay.
Eze eze, hırpala hırpalaya geçen, darmaduman eden 7 ay.
Zaman geçtikçe azalır acısı dense de, aksine zamanın geçmesiyle yaşanılanların hayal olmadığının, gidenin gelmediğinin daha net anlaşıldığı, ve bu azımsanan acının vücudun her hücresine çöreklenmesine sebep olan 7 ay.
Kalbim ağrıyor bugün, hem de çok.
Sıkıp susturasım geliyor bu ağrıyı.
gizemcim arkandayım cnmmm döf NKOB yi döfffcanım ne bu böyle... cumartesi bana güçlü olmamı söyleyen kimdi tanıyadım vallaa. lütfen senin varsa benm de merdanem var:)))
Canım bir süredir yazdıklarını okuyorum .Acını çok iyi biliyorum.Allah sabır versin ve bir daha sana böyle bir acı yaşatmasın inşallah.Ben de 2009 martta kaybettim bebeğimi.2 yılı geçti ama bebeğim bir gün bile aklımdan çıkmadı.Hep söylüyorum biz melek anneleri en özel anneleriz.Diğer dünyada sonsuza kadar kucaklayacağımız, öpeceğimiz, kokusunu içine çekeceğimiz evlatlarımız var çünkü.Hele senin 2 tane var.Hem de biri kız biri erkek.Sen gerçekten çok özelsin,çok değerlisin.Bu dünyada çok üzüldün ama sonrasında onlarla çok ama çok mutlu olacaksın
canım ne bu böyle... cumartesi bana güçlü olmamı söyleyen kimdi tanıyadım vallaa. lütfen senin varsa benm de merdanem var:)))
gizemcim arkandayım cnmmm döf NKOB yi döfff
NKOB cimm cnmm yapma böle ama cnm ya sen hepimize güç kuwet weriyosun ama sende kndini salma cnmm ii olacak işlhh herşey çok gzl olacak....
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Aslında iyiydim biliyorsunuz. Çnk 6 7 aydan sonra bebek düşüneceğimizi düşünüyordum.
7 ay geçti. düşünme vakti geldi. Ama korkularrrr kararsızlıklar bni yormaya başladı.doğru kararı verememekten korkuyorum.
Aslında biliyorum ki bebek düşünmesek de, Allah isterse verir onu bize. Bizim cüzi irademiz ve planlarımız hiç kalır bunun yanında.
çok tanınmış bir riskli gebelik uzmanı olan doktor (ilk bebeğimle o ilgilendi, karnımda kanı o verdi, sezeryan sonrası normal doğumu o yaptırdı) rahatlıkla düşünün 6 ay sonra dedi. gönlün ferah olsun dedi.
diğer doktorumuz ise 1 yıl dedi, başka da birşey demedi.
ama diğer doktor kayıplı annenin halini daha iyi biliyor diye düşünüyorum risklilerle uğraştığından. ve doğumdan 3 ay sonra gittiğimde, bn sormadım bile ne zaman düşünelim diye. o hemen soyledi 6 ay vs diye. ve yazıverdi folbiolü.
şimdi diyeceksiniz ki o kısa süre verınce onun dediği aklınıza yatıyor. hyr, uzun süreyi veren o olsaydı, o zaman da uzun süre mantıklı gelirdi bize, çnk adamın geçmişi ve kariyeri süper. güven veriyor.
yazmaya çalıştım durumumu.
nolur yardımcı olun. 5 dk kendınızı yerıme koyun. bi yandan 3. sezeryanın kaygılarıııı.. bi yandan kayıpların kaygılarıııı... vi diğer yandan ise, sizin çok iyi anlayacağınız istekler, yarım kalanlar, yaş durumu ve KIZIM.
her sözünüz çok değeerli bnm için. eşim dışında kimseyle konuşamıyorum.
hadi kızlar... kurtarın arkadaşınızın beynini bu düşüncelerden[/B][/B].
yaşadıkların kolay değil ama için rahatsa gerçekten istiyorsan psikolojik olarak tamam diyebiliyorsan çalışmalara başla derim.. yaş faktörü var diyorsun.. hem başımıza gelecekleri Allahtan başka kimse bilemez.. İyi ya da kötü her sonuca kendini hazır hissediyormusun. her iki durumla da karşılaşmaya hazır mısın. Öenmli olan senin duygu ve düşüncelerin... sen hazırsan ben seveseve teyze olurum :)))
canımsın yaaa..
bnce de bu kez teyzeleri çok olur. bn caanı yürekten o şekılde hissediyorum.
bn diyorum ki koyvereyim gitsin. Allah dilerse olur. zaten hemen olacağı ne malum... ne bileyim işte..
her iki durumla da karşılaşmaya hazır olmanın ımkanı var mı güzelim yaaa..
Ama Allah ne derse o olur diyerek çıkılır bu yola ancak ve ancak.
ilgin ve aklın için bi sürü tşkkkk..
bende kararımı verdim temmuz ağustos gibi çalışmalara başlıcam. zaten çabuk hamile kalıyorum bunu çok iyi tecrübe ettim :)) aslında folik asite de başlaşam hiç fena olmaz demi :)) hem belki beraber büyütürüz karnımızı :))
bu arada sen hangi ildesin... yanlış hatırlamıyorsam senin iki bebeğinde de kalp sorunu vardı... belki doktor tavsiye edebilirim diye sordumm
sen hazırsan ben seveseve teyze olurum :)))
Amin yarabbimmmmmmm.haziran adeti sonrası olabilir.
SEn de Başla tabi kiiii.. beslenmene de özellikle dikkat et.
Hacettepede izlenmeyi düşünüyoruz gizemcim biz. Doktorumuz ist.a gitti. sen de yaz dr ismi. bekliyorum.
harika yaaa
sen bni güldürdün Allah da seni güldürsün:) hattaaa hepimiziii)
ama ben ankarada tanımıyorum.. ayy ne bilim herkes istanbuldaymış gibi geliyo...
zaten kocam kızıo az yediğim zaman... ilk defa hamileyken kilo aldım herkes çok yakıştı dedi bebeğim gidince 2 kilo verdim ama hala iyi sayılırım. en azından 1 beden büyüdüm. yeme alışkanlığım aslında düzenli. fastfood falan ztaen.. aman zaten bu ay sonunda işten ayrılcam o zaman herşeyime daha çok dikkat ederim...
sen de çok dikkat et herşeye ama..
salatayı severim ama yaparken çok erinirim, o yüzden sadece iyice yıkar tabağa doğranmadan dizerim genelde.. roka tere nane maydanoz yeşil biber vs...
bulgur pilavı eksık etmemeye çalışırım . oğlenleri yoğurtla karıştırır yeşillikle yerimmm
gerçek yoğurt ve tereyağını tüketirim. hele de yoğurdu çok fazla.
cevize dikkat ederim...
ete bayılır ve eksık etmem heveslerimden, gerçek yumurta bulmaya çalışırm.
mercimek bi şekılde yollamaya çaılışrım bünyeme
vs vs vs
bunları nıye yazdım?
aynen bu performansı bekledğimdennnnn.
mucxxxxx
yok kuzucum bende böyle besleniyorum zaten. bana yoğurt, yumurta, bal, tarhana, bakliyat, sebze, salça, peynir, zeytin yağı ve aklına gelebilecek annem ve kayınvalidem tarafından özenle alınıp yollanır.. hepsi köyden dalından hayvan altından gelir..
eşim zaten alışamadı o buralardan aldıklarımızı yiyemiyor.
o yüzden bende bol bol doğal ürün tüketiyorum. hayatta hazır bişey yemem içmem, öyle fastfood yemem. az önce yanlış yazmışım bacım..
hergün 5 ceviz ve 10 tane fındık yerim. mutlaka 1 tane kivi yerim. sütü sevmem ama günde yarım kiloya yakın yoğurt yerim. etsiz hayatta yapamam:)) gibi gibi...
dikkat ediyorum yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?