Ya kim kaybetti Canendeyi biliyorum mesajlaştık aynı dönem Loneliness kaybetti onunla da mesajlaşıyoruz. Yağmursesi şükür iyi ben hala onunla mesajlaşıyorum o topiğin en yaşlıları olarak... Ama şunu farkettim aylara göre paylaşım topikleri çok kalabalık. Biri o gün bebeğini kaybetse 5-10 kişi mesaj yazıyor aynı gün tekrar insanlar aynı neşesine dönüyor. Belki bu normal bir durum ama bebeğini kaybedene ağır geliyor, en azından aynı gün insan, daha duyarlı olmalarını bekliyor. Belki biz orada birbirimizi tanıyamadık ama Paşamın yazdığı topikte Yeşim bilir kim bilmiyorum ama Paşam 18 haftalık bebeğini kaybetmiş, üç beş sayfa sonra birileri bebeğine aldığı bebek arabasının modelini koymuş o rengi mi bu rengi mi sipariş etsem diye soruyor. Benim bile gücüme gitti. O yüzden o tarz topikleri pek sevemedim. Tabi belki de bizim acımız olduğu içindir. Bizim topikte de biri yazmıştı böyle olumsuz haberlerden etkileniyorum yazılmasa gibi şeyler. Ardından kızlardan bazıları kendileri için bizlere ne olacağı belli değil gibilerinden cevaplar yazmışlardı....
İşte böyle canım...
ya kim kaybetti canendeyi biliyorum mesajlaştık aynı dönem loneliness kaybetti onunla da mesajlaşıyoruz. Yağmursesi şükür iyi ben hala onunla mesajlaşıyorum o topiğin en yaşlıları olarak... Ama şunu farkettim aylara göre paylaşım topikleri çok kalabalık. Biri o gün bebeğini kaybetse 5-10 kişi mesaj yazıyor aynı gün tekrar insanlar aynı neşesine dönüyor. Belki bu normal bir durum ama bebeğini kaybedene ağır geliyor, en azından aynı gün insan, daha duyarlı olmalarını bekliyor. Belki biz orada birbirimizi tanıyamadık ama paşamın yazdığı topikte yeşim bilir kim bilmiyorum ama paşam 18 haftalık bebeğini kaybetmiş, üç beş sayfa sonra birileri bebeğine aldığı bebek arabasının modelini koymuş o rengi mi bu rengi mi sipariş etsem diye soruyor. Benim bile gücüme gitti. O yüzden o tarz topikleri pek sevemedim. Tabi belki de bizim acımız olduğu içindir. Bizim topikte de biri yazmıştı böyle olumsuz haberlerden etkileniyorum yazılmasa gibi şeyler. Ardından kızlardan bazıları kendileri için bizlere ne olacağı belli değil gibilerinden cevaplar yazmışlardı....
Işte böyle canım...
pek kimseleri tanımıyorum bende orda...ewet olumsuz şeyler yazmayın ayrı bi topic açan kişiyide hatırlıyorum belkide haklılardır bişey diyemem... ne bileyim açıkcası benimde hiç giresim yok güzel haberi alan gelip mutlulugunu paylasıyor bende üzülüyorum hiç girmemek en mantıklısı bu günlerde geçer chnp yeterki rabbim sabır versin.teknolojı cok ilerledi allah nasip ederse hepimiz alıcaz kucagımıza bebişlerimizi benim yaşım 22 oldugu halde tekrar bişey yaşarsam kaldıramam gibime geliyor sizler benden büyüksünüz önce sizlere sonra banada nasip olsun böyle güzel duygular bizlerde açarız bir topic ne war cokmu zor ben daimi üyeniz olurum 2012 nin mayıs ayına kadaryeterki umutla sabırla bekliyelim
hatırlıyorum benimde dikkatimi çekmişti...(( ve aynen öyle kimin ne olacağı belli olmaz...yola beraber çıkyoruz ama kimin tamamlayacağını allah biliyor...allah herkesin gönlüne göre versin....
Ben de onlar gibi düşünmeye çalışıyorum belki onlar kendi açılarından haklılar ama empati kurmaları gerekirdi diye kendimi düşünmekten alamıyorum. Bu arada gençken anne olmanın da tadı başka. İnşallh sen de beklemezsin fazla da 1 yılın sonunda güzel haberlerini alırız. Bu arada ben teknolojiözürlüyüm. Topik açmayı da bilmem. Siz açarsınız ben yazarım....
Ben de onlar gibi düşünmeye çalışıyorum belki onlar kendi açılarından haklılar ama empati kurmaları gerekirdi diye kendimi düşünmekten alamıyorum. Bu arada gençken anne olmanın da tadı başka. İnşallh sen de beklemezsin fazla da 1 yılın sonunda güzel haberlerini alırız. Bu arada ben teknolojiözürlüyüm. Topik açmayı da bilmem. Siz açarsınız ben yazarım...
Allah herkese sağlıkla tamamlamayı nasip etsin ama yine de empati kurmaları gerekir düşüncesindeyim. Tabiki yas tutmalrını bekleyemeyiz ama en azından o kadar ay yazıştıktan sonra o gün o tarz haberler yazmamak lazım diye düşünüyorum...[/QUOT
AYLARCA YAZIŞIP SONRA BEBEĞİMİ KAYBEDİNCE BİR ANDA KENDİMİ ELİNDEN OYUNCAĞI ALINMIŞ ÇOCUĞA BENZETTİM EL ALIŞKANLIĞI İLK ZAMANLAR ARA ARA GİRDİM VE HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADIM...AMA ŞÜKÜR AYAĞA ÇABUK KALKTIM..ÇOK SEVDİĞİM 2 ARKADAŞIM VAR HALA MESAJLAŞIYORUM...HAYAT DEVAM EDİYOR...HERKES AYNI KAPASİTEDE DEĞİL MAALESEF...
Ben de onlar gibi düşünmeye çalışıyorum belki onlar kendi açılarından haklılar ama empati kurmaları gerekirdi diye kendimi düşünmekten alamıyorum. Bu arada gençken anne olmanın da tadı başka. İnşallh sen de beklemezsin fazla da 1 yılın sonunda güzel haberlerini alırız. Bu arada ben teknolojiözürlüyüm. Topik açmayı da bilmem. Siz açarsınız ben yazarım...
Allah herkese sağlıkla tamamlamayı nasip etsin ama yine de empati kurmaları gerekir düşüncesindeyim. Tabiki yas tutmalrını bekleyemeyiz ama en azından o kadar ay yazıştıktan sonra o gün o tarz haberler yazmamak lazım diye düşünüyorum...[/QUOT
AYLARCA YAZIŞIP SONRA BEBEĞİMİ KAYBEDİNCE BİR ANDA KENDİMİ ELİNDEN OYUNCAĞI ALINMIŞ ÇOCUĞA BENZETTİM EL ALIŞKANLIĞI İLK ZAMANLAR ARA ARA GİRDİM VE HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADIM...AMA ŞÜKÜR AYAĞA ÇABUK KALKTIM..ÇOK SEVDİĞİM 2 ARKADAŞIM VAR HALA MESAJLAŞIYORUM...HAYAT DEVAM EDİYOR...HERKES AYNI KAPASİTEDE DEĞİL MAALESEF...
ben nedense acının üstüne gitme taraftarıydım kızlar,feysbukda hala 2010 eylül annelerine üyeyim,yeni doğum yapan tüm arkadaşlarıma gittim,çok ağladım,susamadım ama bunu atlatmam lazımdı ve ne kadar ertelersem benim için o kadar kötü olacaktı,iyikide öyle yapmışım...ayakta kalmama katkısı oldu biraz daha
chnb ve yeşimmm33 kusura bakmayın sıkı takip edemiyorum ama bebeklerinizi neden kaybetmiştiniz?
burcucum benim 18 haftalıkken hiç bir sorun yokken kalbi durdu....plasenta temiz çıktı...genetik kromozon ve pıhtılşamaya bakacak drum...ilk hamileliğimdi...36 yaşındayım 6 yıl sonra aşılama ile hamile kalmıştım...(
Ben de birkaç gün baktım ama bizim yeniydi zaten birkaç arkadaşla samimi olmuştuk, ortak noktalarımız vardı yakın memleket, meslektaş olma, geçmişte aynı şehirde yaşamışolma gibi... Hala yazışıyoruz onlarla...
chnb ve yeşimmm33 kusura bakmayın sıkı takip edemiyorum ama bebeklerinizi neden kaybetmiştiniz?
Canım benim 2 sekiz haftalık düşüğüm var. İlki 2003'te . Araştırılmadı ilk hamileliklerde olur diye. Sen şanslıydın doktorun tahlil istemiş. 4. hamileliğim geçen ay 10 mayısta kanamam başlayınca sonlandırıldı. Bu ikisi de 7- 8 haftalıkken (SAT'a göre 5 hafta gibi yalnızca kese oluşmuştu.) 4.'yü genetiğe gönderdiler bugün yarın belli olur sonuçlar inşallah...
2. hamilelikte düşük tehdidi, erken doğum tehdidi(29+4 te 4 cm açılmam oldu hep yattım sonrasında) derken 38 haftalık doğdu. Oğlum yaklaşık 7 yaşında. 3. hamileliğimde de düşük tehdidi derken 24+3 te kanamam oldu, 24+5 te suyum geldi, 25. haftada doğdu 4 gün yoğun bakımda yaşadı oğlum. Rahim filmi, histeroskopi ve buji ile rahimağzı ölçümü yapıldı. Filmlerde sorun çıkmadı. Ölçümde rahimağzı geniş demişti o zaman. Pıhtılaşma sorunu da çıktı. Hamilelikte troidim de düşüktü, dahiliyeye de gittim. Tam olarak net değil aslında. Ama birkaç doktor(Son olarak Memorialden Cem Demirel) serklaj(rahimağzına dikiş önerdi 12. haftada, önlem amaçlı) Benim hikayem bu canım...
7-8 hafta sendromumu 7 yaşındakioğlumla atlatmıştım. Şimdi yeniden 7-8 hafta, 25 hafta ve 29 hafta sendromlarım var. Hayırlısı Allahtan...
ben nedense acının üstüne gitme taraftarıydım kızlar,feysbukda hala 2010 eylül annelerine üyeyim,yeni doğum yapan tüm arkadaşlarıma gittim,çok ağladım,susamadım ama bunu atlatmam lazımdı ve ne kadar ertelersem benim için o kadar kötü olacaktı,iyikide öyle yapmışım...ayakta kalmama katkısı oldu biraz daha
Zor bir süreç. Biz bebeğimi defnederken burada yeni tanıştığım bir bayan da 4 aylık hamileydi, tüm merasim boyunca yanımdaydı ve ben ne olur git etkilenirsin dedim gitmedi beraber ağladık, onun bebeği doğdu. Ben 2 aylıkken gidebildim ağlarsam etkilenir diye ama şükür gittiğimde kucağıma da aldım sevdim de. O bayanın o gün yanımda olmasını ömrüm boyunca unutamam... Ben de atlattığımı düşünüyorum ama arasıra içim cız ediyor. Dün gezmeye gittik. Dönüşte sıkıştığımız için arkadaş ihtyaç molası verdi ve ben çok sıkışıktım önce çocukları soktuk lavaboya. O an çok zor bekledim sıramı. O an aklıma bebeğim geldi yoğun bakımda en son gördüğümde karnı çok şişmişti, idrarını boşaltamıyor dediler. Aklıma bebeğim geldi ne acı çekmiştir diye düşündüm birkaç damla gözyaşı süzüldü şu an olduğu gibi gözümden. Bu durum beni çok etkiledi...
burcucum benim 18 haftalıkken hiç bir sorun yokken kalbi durdu....plasenta temiz çıktı...genetik kromozon ve pıhtılşamaya bakacak drum...ilk hamileliğimdi...36 yaşındayım 6 yıl sonra aşılama ile hamile kalmıştım...(
Canım ben senin pıhtılaşma sorunun olduğunu düşünüyorum...
Canım benim 2 sekiz haftalık düşüğüm var. İlki 2003'te . Araştırılmadı ilk hamileliklerde olur diye. Sen şanslıydın doktorun tahlil istemiş. 4. hamileliğim geçen ay 10 mayısta kanamam başlayınca sonlandırıldı. Bu ikisi de 7- 8 haftalıkken (SAT'a göre 5 hafta gibi yalnızca kese oluşmuştu.) 4.'yü genetiğe gönderdiler bugün yarın belli olur sonuçlar inşallah...
2. hamilelikte düşük tehdidi, erken doğum tehdidi(29+4 te 4 cm açılmam oldu hep yattım sonrasında) derken 38 haftalık doğdu. Oğlum yaklaşık 7 yaşında. 3. hamileliğimde de düşük tehdidi derken 24+3 te kanamam oldu, 24+5 te suyum geldi, 25. haftada doğdu 4 gün yoğun bakımda yaşadı oğlum. Rahim filmi, histeroskopi ve buji ile rahimağzı ölçümü yapıldı. Filmlerde sorun çıkmadı. Ölçümde rahimağzı geniş demişti o zaman. Pıhtılaşma sorunu da çıktı. Hamilelikte troidim de düşüktü, dahiliyeye de gittim. Tam olarak net değil aslında. Ama birkaç doktor(Son olarak Memorialden Cem Demirel) serklaj(rahimağzına dikiş önerdi 12. haftada, önlem amaçlı) Benim hikayem bu canım...
7-8 hafta sendromumu 7 yaşındakioğlumla atlatmıştım. Şimdi yeniden 7-8 hafta, 25 hafta ve 29 hafta sendromlarım var. Hayırlısı Allahtan...
ne desem bilemedimki... ne mutluki teselli bulabilecegin bi oğluşun war en azından annelik duygusuunu tatmıssın evlat kokusunu almıssın inş tekrardan nasip olur anne olunca herşey farklı olurmus kaybettigin bebeklerin acısını en iyi sen bilirsin bişey diyemiyorum inş sonuçlarından kötü birşey cıkmaz en azından neden kaynaklandıgı ögrenirde tedavini olursun sizler içinde dua edeceğim :2: :2: :2:
bu arada Loneliness ne yaptı doktoru ne demiş korunma süresi warmı onunda ???
noldu cnm anlatmak istermisin?canım çok sıkkın of yaaa
Sonucum çıkmış arkadaşlar. Yarın gidip alabilirim artık, çok merak ediyorum inşallah kötü bir şey yoktur. Dua edin bana ne olur...
sen içini ferah tut canım... dularımız seninle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?