fulyacım aslında bu bile büyük şans biliyomusun?benim bebeğime otopsi yapıldı ama anne karnında bir gün kaldığı için örnek çoğaltılamadı ve bi sonuca ulaşılamadı,genetikçiler tahminle muhtemelen genetik bi problemi yoktu dediler,plesantamızda ise sadece viral bi enfeksiyon çıktı bununda bebeği öldürmesi aslında çok zormuş,kan pıhtılaşması testlerimiz ve proteinimiz biraz düşük çıktı normalde kullanmasakda olur bu iğneleri ama biz yinede önlem alalım dedi...Şuan hamileyim kalp atışını duyduğumuz andan itibaren aspirin ve iğneleri kullanmaya başladım,bize kromozom araştırması yapılmasını istediğimizde de kanamam oldu ve düşük tehdidi geçirdik ve tahlil vermeye gidemedik,bunda da var bi hayır dedik...ben hamileliğimde riskli gebelik konusunda uzman bi profosöre gidiyordum,adam 10 yıldır böyle bişeyle karşılaşmadım dedi...Sonuçta elimde net bi veri yok ihtimal dahilinde herşeyim,allahım bu yavrumu bana bağışlasın diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden
okurken boğazıma bişeyler düğümlendi...rabbim sabır versin çok çok zor bi durum...ama şunuda unutma o iki yavru ahirette en güzel cennet bahçelerinde seni bekliyor olucak...
Canım bebeğimizi genetik araştırmaya götürdük 2 gün içinde sonuç çıktı Tam olarak nasıl bir incleme yaptılar bilmiyorum Otopsi değil ama
sağol arkadaşım...kafam çok karışık....umarım sorun çıkmaz gizeminde dediği gibi genetik, kromozon testini ve ayrıca şu pıhtılaşmamı neyse onunda testi yapılmalıymış benim dr da söyledi...aslında 2 düşükten sonraymışta....ya var ya bu sisteme illet oldum neden hamile kalınca yada hazırlık aşamasında yapılmıyor illa ölmesimi lazım bu bebeklerin((
Allah bolbol sabir versin cok uzuldum anlatamam Allah kimseye yasatmasin ..
Bir de arkadaşlar hamileyken enfeksiyon için crp yapılıyormuş. Bunu sık sık yaptırmak iyiymiş. Bir de idrar tahlili... Rahimağzı uzunluğu kontrolü...
bana niye bir ay sonra dedilerki:26: Hatay'da olduğum için mi?:26:
Pıhtılaşmayı ihmal etme canım. Dediğine katılıyorun. Pıhtılaşmadan her gün günlerce bebek düşüyor. Bunu şimdi evlenmeden önce testler yapılıyor ya mutlaka devlet yapmalı. Sonra eğer ileri hafta kaybın yoksa doktorlar rahimağzı uzunluğunu ölçmüyor bundan da milyonlarca bebek ya erken doğup ölüyor, ya da sağlıksız şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Basit birkaç dakikalık bir kontrolü doktorların yapmaması nedeniyle. Daha bilmediğim bir sürü ihmaller....
bir de arkadaşlar hamileyken enfeksiyon için crp yapılıyormuş. Bunu sık sık yaptırmak iyiymiş. Bir de idrar tahlili... Rahimağzı uzunluğu kontrolü...
ya kızlar ben bir faranjit geçirdim ve crp çok yükselmişti...aklıma o da geliyor az öncede bir arkadaş crp yi yazdı...ama enfeksiyondan olsa benim plasentada çıkardı diye düşünüyorum...
ben o hafta öğlen arkadaşlarla yemeğe çıktım ve grip olmuş bi salakda geldi,ona dedimki benden uzak dur,yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim başıma iş açacaksın dedim,cumartesi bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim,şimdi o salağı her gördüğümde boğasım geliyo..gerçi nasip herşey...bi arkadaşımda doğumdan iki hafta önce deli gibi grip oldu şimdi oğlunun gözünde sadece kayma var başkada bi sorunu yok çocuğun...
Kızımıın sebebi de bir virüs.
grip gibi yaşanıyor, büyüklerde belli bile olmuyor hasta olunduğu. ama olmuşum işte.
bebeğe geçmesi binde 1 ihtimal, bebekte hastalık yapması yıne düşük ihtimal ve bebeğin kaybı yine düşük bir ihtimal.
oldu mu şimdi milyonda 1 ihtimal?
ama sebep ne? iki burun çekip, hapşurma.
Demek ki nasip.
Ya sabır.. Ya şifa..
O kadar.
arkadaşım allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah..kader kısmet galiba...yaşadıklarımız...benimde faranjitten sonra 2 dr da baktı bebeğim çok iyiyidi hatta önde gidiyordu..3. Kontrolde kalbi durdu...(
kizlar yine darmadagin oldum.. yarin "tatile" gidiyoruz, kardesim evleniyor, sonra da türkiyeye gidecegiz, birkac eksik vardi, almaya gittim, tam dönerken oglumla ayni hastanede ameliyat olan bir bebegi ve annesini gördüm... bu bebegin rahatsizligi daha agirdi ve fazla ümit bile vermiyorlardi, ama simdi 2. ameliyatini olmus, sortlarini giyinmis, bebek arabasinin icinde annesiyle gezmeye cikmis... cok fena oldum, kadin bana aciyarak bakti..... sok gecirdim dedi, senin oglun cok iyi görünüyordu, dedi....Allahim ben nerde hata yaptim, oglumu koruyamadim mi? elimdeki posetleri cöpe atip, bagira cagira aglamak istedim o an...
Kizlar crp, viral enfeksiyonlarda hemen hemen hic yükselmez...
kizlar yine darmadagin oldum.. yarin "tatile" gidiyoruz, kardesim evleniyor, sonra da türkiyeye gidecegiz, birkac eksik vardi, almaya gittim, tam dönerken oglumla ayni hastanede ameliyat olan bir bebegi ve annesini gördüm... bu bebegin rahatsizligi daha agirdi ve fazla ümit bile vermiyorlardi, ama simdi 2. ameliyatini olmus, sortlarini giyinmis, bebek arabasinin icinde annesiyle gezmeye cikmis... cok fena oldum, kadin bana aciyarak bakti..... sok gecirdim dedi, senin oglun cok iyi görünüyordu, dedi....Allahim ben nerde hata yaptim, oglumu koruyamadim mi? elimdeki posetleri cöpe atip, bagira cagira aglamak istedim o an...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?