• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

fulyacım aslında bu bile büyük şans biliyomusun?benim bebeğime otopsi yapıldı ama anne karnında bir gün kaldığı için örnek çoğaltılamadı ve bi sonuca ulaşılamadı,genetikçiler tahminle muhtemelen genetik bi problemi yoktu dediler,plesantamızda ise sadece viral bi enfeksiyon çıktı bununda bebeği öldürmesi aslında çok zormuş,kan pıhtılaşması testlerimiz ve proteinimiz biraz düşük çıktı normalde kullanmasakda olur bu iğneleri ama biz yinede önlem alalım dedi...Şuan hamileyim kalp atışını duyduğumuz andan itibaren aspirin ve iğneleri kullanmaya başladım,bize kromozom araştırması yapılmasını istediğimizde de kanamam oldu ve düşük tehdidi geçirdik ve tahlil vermeye gidemedik,bunda da var bi hayır dedik...ben hamileliğimde riskli gebelik konusunda uzman bi profosöre gidiyordum,adam 10 yıldır böyle bişeyle karşılaşmadım dedi...Sonuçta elimde net bi veri yok ihtimal dahilinde herşeyim,allahım bu yavrumu bana bağışlasın diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden

Canım inşallah bu bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın Artık hepimizin kaderi bu Hamileliğimizi keyifle değil endişeyle geçireceğiz

okurken boğazıma bişeyler düğümlendi...rabbim sabır versin çok çok zor bi durum...ama şunuda unutma o iki yavru ahirette en güzel cennet bahçelerinde seni bekliyor olucak...

tşk ederim ilgine.

bizler de zaten sadece ve sadece cennet bahçelerinde oynayan gerrçek meleklerle teselli buluyoruz.

Göremesek te.. Sevemesek te... Öpemesek te.. koklayamsak ta.. Daha neleerrr nelerrrr yapamasak ta..

Yarım kalmış yanımızın tamamlanması ümidiylee.

:59: Allah bolbol sabir versin cok uzuldum anlatamam :14: Allah kimseye yasatmasin ..

Canım bebeğimizi genetik araştırmaya götürdük 2 gün içinde sonuç çıktı Tam olarak nasıl bir incleme yaptılar bilmiyorum Otopsi değil ama

Bana niye bir ay sonra dedilerki:26: Hatay'da olduğum için mi?:26:

sağol arkadaşım...kafam çok karışık....umarım sorun çıkmaz gizeminde dediği gibi genetik, kromozon testini ve ayrıca şu pıhtılaşmamı neyse onunda testi yapılmalıymış benim dr da söyledi...aslında 2 düşükten sonraymışta....ya var ya bu sisteme illet oldum neden hamile kalınca yada hazırlık aşamasında yapılmıyor illa ölmesimi lazım bu bebeklerin :(((

Pıhtılaşmayı ihmal etme canım. Dediğine katılıyorun. Pıhtılaşmadan her gün günlerce bebek düşüyor. Bunu şimdi evlenmeden önce testler yapılıyor ya mutlaka devlet yapmalı. Sonra eğer ileri hafta kaybın yoksa doktorlar rahimağzı uzunluğunu ölçmüyor bundan da milyonlarca bebek ya erken doğup ölüyor, ya da sağlıksız şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Basit birkaç dakikalık bir kontrolü doktorların yapmaması nedeniyle. Daha bilmediğim bir sürü ihmaller....

Bir de arkadaşlar hamileyken enfeksiyon için crp yapılıyormuş. Bunu sık sık yaptırmak iyiymiş. Bir de idrar tahlili... Rahimağzı uzunluğu kontrolü...

:59: Allah bolbol sabir versin cok uzuldum anlatamam :14: Allah kimseye yasatmasin ..

Evet yaşatmasın, yaşattıklarına da booll bol peygamber sabrı, rastgiden işler (malum bu ara teslerinde zorlanan arkadaşlar var)ve bir an önce de tesellilerimizi versin innşaallah.

Tşk ederim.

Bir de arkadaşlar hamileyken enfeksiyon için crp yapılıyormuş. Bunu sık sık yaptırmak iyiymiş. Bir de idrar tahlili... Rahimağzı uzunluğu kontrolü...

Böyle bişey var da nasıl haberimiz olmuyor yaaaa..

bana niye bir ay sonra dedilerki:26: Hatay'da olduğum için mi?:26:

Pıhtılaşmayı ihmal etme canım. Dediğine katılıyorun. Pıhtılaşmadan her gün günlerce bebek düşüyor. Bunu şimdi evlenmeden önce testler yapılıyor ya mutlaka devlet yapmalı. Sonra eğer ileri hafta kaybın yoksa doktorlar rahimağzı uzunluğunu ölçmüyor bundan da milyonlarca bebek ya erken doğup ölüyor, ya da sağlıksız şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Basit birkaç dakikalık bir kontrolü doktorların yapmaması nedeniyle. Daha bilmediğim bir sürü ihmaller....

evet canım..aklıma takılan rahimağzı uzunluğu ama benim 12 ve 14. Haftalarda kanamam oldu dr çok sıkı takip ediyordu..rahim ağzın kapalı demişti mutlaka ölçmüştür diye düşünüyorum....öyle birşey olsa söylerdi çünkü normal kadın doğum uzman dr gitmiyordum özellikle infertilite uzmanını seçmiştim...

bir de arkadaşlar hamileyken enfeksiyon için crp yapılıyormuş. Bunu sık sık yaptırmak iyiymiş. Bir de idrar tahlili... Rahimağzı uzunluğu kontrolü...

ya kızlar ben bir faranjit geçirdim ve crp çok yükselmişti...aklıma o da geliyor az öncede bir arkadaş crp yi yazdı...ama enfeksiyondan olsa benim plasentada çıkardı diye düşünüyorum...

ya kızlar ben bir faranjit geçirdim ve crp çok yükselmişti...aklıma o da geliyor az öncede bir arkadaş crp yi yazdı...ama enfeksiyondan olsa benim plasentada çıkardı diye düşünüyorum...

ben o hafta öğlen arkadaşlarla yemeğe çıktım ve grip olmuş bi salakda geldi,ona dedimki benden uzak dur,yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim başıma iş açacaksın dedim,cumartesi bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim,şimdi o salağı her gördüğümde boğasım geliyo..gerçi nasip herşey...bi arkadaşımda doğumdan iki hafta önce deli gibi grip oldu şimdi oğlunun gözünde sadece kayma var başkada bi sorunu yok çocuğun...

Kızımıın sebebi de bir virüs.

grip gibi yaşanıyor, büyüklerde belli bile olmuyor hasta olunduğu. ama olmuşum işte.

bebeğe geçmesi binde 1 ihtimal, bebekte hastalık yapması yıne düşük ihtimal ve bebeğin kaybı yine düşük bir ihtimal.

oldu mu şimdi milyonda 1 ihtimal?

ama sebep ne? iki burun çekip, hapşurma.

Demek ki nasip.

Ya sabır.. Ya şifa..

O kadar.

ben o hafta öğlen arkadaşlarla yemeğe çıktım ve grip olmuş bi salakda geldi,ona dedimki benden uzak dur,yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim başıma iş açacaksın dedim,cumartesi bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim,şimdi o salağı her gördüğümde boğasım geliyo..gerçi nasip herşey...bi arkadaşımda doğumdan iki hafta önce deli gibi grip oldu şimdi oğlunun gözünde sadece kayma var başkada bi sorunu yok çocuğun...

arkadaşım allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah..kader kısmet galiba...yaşadıklarımız...benimde faranjitten sonra 2 dr da baktı bebeğim çok iyiyidi hatta önde gidiyordu..3. Kontrolde kalbi durdu...:((

Kızımıın sebebi de bir virüs.

grip gibi yaşanıyor, büyüklerde belli bile olmuyor hasta olunduğu. ama olmuşum işte.

bebeğe geçmesi binde 1 ihtimal, bebekte hastalık yapması yıne düşük ihtimal ve bebeğin kaybı yine düşük bir ihtimal.

oldu mu şimdi milyonda 1 ihtimal?

ama sebep ne? iki burun çekip, hapşurma.

Demek ki nasip.

Ya sabır.. Ya şifa..

O kadar.

ay inanmıyorum ya seninde mi?fanus alcam bize bacım:)toplu halde balık gibi gezeriz:)

kizlar yine darmadagin oldum.. yarin "tatile" gidiyoruz, kardesim evleniyor, sonra da türkiyeye gidecegiz, birkac eksik vardi, almaya gittim, tam dönerken oglumla ayni hastanede ameliyat olan bir bebegi ve annesini gördüm... bu bebegin rahatsizligi daha agirdi ve fazla ümit bile vermiyorlardi, ama simdi 2. ameliyatini olmus, sortlarini giyinmis, bebek arabasinin icinde annesiyle gezmeye cikmis... cok fena oldum, kadin bana aciyarak bakti..... sok gecirdim dedi, senin oglun cok iyi görünüyordu, dedi....Allahim ben nerde hata yaptim, oglumu koruyamadim mi? elimdeki posetleri cöpe atip, bagira cagira aglamak istedim o an...

arkadaşım allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah..kader kısmet galiba...yaşadıklarımız...benimde faranjitten sonra 2 dr da baktı bebeğim çok iyiyidi hatta önde gidiyordu..3. Kontrolde kalbi durdu...:((

aminn canım benim çok saol...benim bebişimde öndeydi hatta 2500 doğdu yavrumm:(tombik ekinim:(

kizlar yine darmadagin oldum.. yarin "tatile" gidiyoruz, kardesim evleniyor, sonra da türkiyeye gidecegiz, birkac eksik vardi, almaya gittim, tam dönerken oglumla ayni hastanede ameliyat olan bir bebegi ve annesini gördüm... bu bebegin rahatsizligi daha agirdi ve fazla ümit bile vermiyorlardi, ama simdi 2. ameliyatini olmus, sortlarini giyinmis, bebek arabasinin icinde annesiyle gezmeye cikmis... cok fena oldum, kadin bana aciyarak bakti..... sok gecirdim dedi, senin oglun cok iyi görünüyordu, dedi....Allahim ben nerde hata yaptim, oglumu koruyamadim mi? elimdeki posetleri cöpe atip, bagira cagira aglamak istedim o an...

ah özlemcim ne diyeyim ki...

rabbim en sevdiğini yanına erken alırmış,belki daha kötüsünü yaşamayın diye bu acıyı yaşatmıştır bilemeyizkii...sabırr arkadaşım sabır...

duruşma salonunda hakim bey bana bebeğimi sormuştu,anneannemi bakıyo diye,orda herşeyi bıraktım başladım ağlamaya kendimi durduramadım inan...

Kısmet canım. Canım ben 10 Mayısta kürtaj olduktan sonra alt komşulardan bir abla geçmişolsuna geldi. Bir mesel anlattı: Geçmiş zamanlarda bir delikanlı tekkeye eğitilmek için gitmiş. Şeyhionu her gün bahçedeki kuyudan testiyle su taşımakla görevlendirmiş. Delikanlı her gün kuyudan su çekmeye gittiğinde çocuklar testisine taş atıp testiyi kırıyorlarmış. Şeyhi de olsun vardır bunda bir hayır diyormuş her seferinde. Yine bir gün bizim delikanlı su çekmeye gitmiş kuyudan. Yine taş atmışlar çocuklar ama bu sefer delikanlının gözüne gelmiş ve gözünü kaybetmiş bizim delikanlı. Yine şeyhine gitmiş. Şeyhi yine vardır bunda bir hayır demesin mi! Bizim delikanlı sinirlenmiş bunda ne hayrı olacak benim gözüm çıktı deyip kızmış tekkeden ayrılmış. Yolda iki kabile kavga ediyormuş. Kavga sonunda yoldan geçen ilk kişiyi kurban etme kararı almışlar. Oradanbizim delikanlı geçiyormuş tutmuşlar onu kurban edecekleri sırada kabile reisi bunun gözü kör körden kurban olmaz deyip salmışlar delikanlıyı. Delikanlıda koşa koşa dergaha gidip şeyhinin elini öpmüş. Vardır bun(lar)da da bir hayır. Bazen bizim hayır gördüğümüz şer,şer gördüğümüz de hayır olabiliyor.Kuluz işte...

Back