gizemcim peki plasenta incelemesindeki amaç ne...çok soru soruyorum ne olur kızmayın(
genelde plasentayı gebeliği sonlandırmadan önce plasentadan parça alıp genetik açıdan incelerler. Daha doğrusu bebeğe ait canlı doku olduğu için...
ben doğum yaptıktan sonra plasentayı incelettirdi dr..
canım bu arada sormayı unuttum... doktorun eşin ve sen için genetik danışmanlık önerdi mi... o çok önemli çünkü... Sizin bilmediğiniz çok şeyin cevabını alabiliyorsunuz. kan testleri yapıyorlar. eğer doktorun söylemediyse sen mutlaka sor...
farketmez plasenta bebeğe ait canlı dokudur.
Canım daha böyle ayrıntılı konuları konuşmadık Gereken neyse hepsini yapacağız artık Zaten doğal yolla olmuyo bebeğimiz Yine tüp bebek denememiz gerekli Bu süreçte kim ne derse yaparız herhalde
tamam canım... ama artık bu yolda biraz daha sakin olman lazım... Neden diye kendine sorma sakın... herşeyi oluruna bırak.. güzel güzel araştırma yapılsın tedavini ol... herşey hayırlısı ile güzel olacaktır.
valla giden bebeğime mi yanayım beni bekleyen zor sürece mi yanayım bilemiyorum tek dileğim allahım aynı acıları bir daha yaşatmasın
yanmaz mı hayatım hem de nasıl yanıyor... sabah sabah ağlattın beni...kandil günü diye hemen bitirmek istedim tefriciyeyi... Akşamda hepimizin yavrularının ruhuna dua ederek helva kavurdum dağıttım. ben regl olduğum için eşimde yanımda yasin ve fetih okudu... sonra tüm gece günahlarımızın affını ve dualarımız kabulunü istedim ve bol bol salavatı şerife okudum... keşke namazda kılabilseydim ama olmadı... kayınvalidemde tüm gün sadaka dağıtmış...
inanırmısın bilmem ama uzun zamandır ilk defa bu sabah ağladım... içinin yandığının farkındayım ve gerçektan kardeşim gibi hissettim... tanımıyorken bu kadar uzakken yakın olmak inanılmaz duygu... ama ne zaman Allaha en içten dileklerde yalvarmaya başladım, ne zaman dualara sığındım. Peygamberimize bol salat ettim işte o zaman içimdeki sıkıntıları o boşluğu dolduracak gücü buldum... Allaha yakınlığı daha önce bu kadar güzel görmemiştim... Yüce Allahım hepimizin duaları kabul eylesin...
Allah senden de razı olsun. şükür ki derdimi paylaşacağım beni benden daha iyi anlayan arkadaşlara sahip oldum.. Rabbim İsteyen herkese evlat nasip etsin...
fulyacım allah buyuk canım yaaa hıcbısey bellı olmaz dılerım allah saglıklı evlatlar nasıp eder sanada hepımızde ben daha test bıle yaptırmadım kırkım dolmadı esımde gelınce bırlıkte gıdelım dıyo eylulde bense cok merak edıyorum bıranonce yapılsın test sonucunu bıleyım allah hepımızın yardımcısı olsun...kuzucum yasasaydı haftaya persembe dogcaktı nasıpp ıste...
Canım benimde tek umudum pgt yöntemi Benim durumumda olnlar için kullanılıyor mu bilmiyorum Dün tüp bebek tedavisi olduğum doktorumu aradım Şimdi bunları düşünme Kendini toparlamaya çalış İlk adetinde bana gel ayrıntılı görüşelim dedi Olumlu yada olumsuz birşey söylemedi
Bugün kontrolüm vardı Gittiğim doktora da sordum Bebeğimin hastalığıyla ve pgt yöntemiyle ilgili fazla bilgisinin olmadığını söyledi Daha önce tavsiye ettiği profa gitmemi önerdi Aksi durumda sağlıklı bebeği buluncaya kadar denemem gerektiğini söyledi Yani hamile kal 14. haftayı bekle Sağlıksızsa sonlandır Sonra tekrar dene İnsanlara bunu söylemek ne kadar kolay geliyor İnternetten de araştırıyorum hamilelik öncesi yapılabilecek bir tedaviden bahsetmiyor Hamilelikte iyi takip edilmesi lazım diyor Yani sağlıksızsa yine sonlandır
Allahım aynı acıları bir daha yaşatmaz inşallah 10000 de 1 görülen bir hastalıkmış İkincisinde 100 de 25 benim için çok büyük bir risk Anlayamadığım bu hastalık akraba evliliklerinde görülüyor Benim eşimle uzaktan yakndan hiçbir akrabalığım yok Beni çok daha zor bir süreç bekliyor galiba
fulya41 arkadaşım büyük geçmiş olsun üzülme 10binde 1 kişiyi bulan olasılıgın seni bulması üzücü tabi ama elbette tedavisi vardır sabır zaman ve inanç en büyük ilacın olacaktır emin ol.benimde bi rahatsızlıgım cıktı benimkide 2binde bir sürekli gidip kan veriyorum 1 yıl kesinlikle hamile kalmam yasak v.ss vardır bunlardada bir hayır bol bol dua et yapabilcegimiz tek şey bu
eweeeet gelelim arkadaşlar sizlereumarım iyisinizdir ilk defa tefriciye okudugum için bitiremedim henüz nasip olursa 2-3 güne bitirmeyi düşünüyorum... bendende güzel haberler war kandaki beta değerim düşüyor iyiye gidiyoruz şimdilik inş bizi ters köşeye yatırmaz hala alısamadım ama mutluyum şimdilik eşim gelecek yemek yapmam lazım arada gelirim yine hepinizi öpüyorum hayırlı cumalarrr
Insallah senin minik Murat'inla benim minik Kenan'im simdi arkadas olmuslardir
yanmaz mı hayatım hem de nasıl yanıyor... sabah sabah ağlattın beni...kandil günü diye hemen bitirmek istedim tefriciyeyi... Akşamda hepimizin yavrularının ruhuna dua ederek helva kavurdum dağıttım. ben regl olduğum için eşimde yanımda yasin ve fetih okudu... sonra tüm gece günahlarımızın affını ve dualarımız kabulunü istedim ve bol bol salavatı şerife okudum... keşke namazda kılabilseydim ama olmadı... kayınvalidemde tüm gün sadaka dağıtmış...
inanırmısın bilmem ama uzun zamandır ilk defa bu sabah ağladım... içinin yandığının farkındayım ve gerçektan kardeşim gibi hissettim... tanımıyorken bu kadar uzakken yakın olmak inanılmaz duygu... ama ne zaman Allaha en içten dileklerde yalvarmaya başladım, ne zaman dualara sığındım. Peygamberimize bol salat ettim işte o zaman içimdeki sıkıntıları o boşluğu dolduracak gücü buldum... Allaha yakınlığı daha önce bu kadar güzel görmemiştim... Yüce Allahım hepimizin duaları kabul eylesin...
fulyacım allah buyuk canım yaaa hıcbısey bellı olmaz dılerım allah saglıklı evlatlar nasıp eder sanada hepımızde ben daha test bıle yaptırmadım kırkım dolmadı esımde gelınce bırlıkte gıdelım dıyo eylulde bense cok merak edıyorum bıranonce yapılsın test sonucunu bıleyım allah hepımızın yardımcısı olsun...kuzucum yasasaydı haftaya persembe dogcaktı nasıpp ıste...
Canım benimde tek umudum pgt yöntemi Benim durumumda olnlar için kullanılıyor mu bilmiyorum Dün tüp bebek tedavisi olduğum doktorumu aradım Şimdi bunları düşünme Kendini toparlamaya çalış İlk adetinde bana gel ayrıntılı görüşelim dedi Olumlu yada olumsuz birşey söylemedi
Bugün kontrolüm vardı Gittiğim doktora da sordum Bebeğimin hastalığıyla ve pgt yöntemiyle ilgili fazla bilgisinin olmadığını söyledi Daha önce tavsiye ettiği profa gitmemi önerdi Aksi durumda sağlıklı bebeği buluncaya kadar denemem gerektiğini söyledi Yani hamile kal 14. haftayı bekle Sağlıksızsa sonlandır Sonra tekrar dene İnsanlara bunu söylemek ne kadar kolay geliyor İnternetten de araştırıyorum hamilelik öncesi yapılabilecek bir tedaviden bahsetmiyor Hamilelikte iyi takip edilmesi lazım diyor Yani sağlıksızsa yine sonlandır
Allahım aynı acıları bir daha yaşatmaz inşallah 10000 de 1 görülen bir hastalıkmış İkincisinde 100 de 25 benim için çok büyük bir risk Anlayamadığım bu hastalık akraba evliliklerinde görülüyor Benim eşimle uzaktan yakndan hiçbir akrabalığım yok Beni çok daha zor bir süreç bekliyor galiba
Canım bir anne olarak gözyaşlarımı tutamadan okudum.Rabbim çok büyük bir sınavdan geçirmiş ama ne mutlu sana ki inancını sağlam tutup isyan etmeden iki meleğinide uğurlamışsın,ben meleklerinin seni orada beklediğine inanıyorum ;sana yüce Rabbimden sabır diliyorum Allah yar ve yardımcın olsun....
Valla giden bebeğime mi yanayım beni bekleyen zor sürece mi yanayım bilemiyorum Tek dileğim Allahım aynı acıları bir daha yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?