Burayı okurken çok üzüldüm,
Allah hiçbir anne yüreğini üzmesin,en çok anne yüreği yanıyor her acıya...
Anne değilim,evli bile değilim ama sırf okuyunca bu kadar etkileniyorsa insan siz nasıl yaşamayı başarıyorsunuz diye düşündüm.Allah sabır versin.
Hiç görmedim ama abim derim hep,7 aylıkken kreşte sorumsuz bir hemşire düşürmüş ve annemlere bebeğiniz ishal oldu gelin alın demiş;düşürdüm başınızın çaresine bakın bile dememiş.
Zavallım hep ağlıyormuş,doktorlar bişe anlamamış anladıklarındada iş işten geçmiş. Kuzumun kaburga kemikleri kırılıp akciğerlerine batmış,zamanında müdehale edilemediği için yapacak birşey kalmamış. Havası temiz bir yere götürüp orada bekleyin demiş doktorları,yapacak bir şey yok sadece aldığı nefesi temiz alsın diye... Annemler yaylaya götürmüş 1 ay gece gündüz ağlaya ağlaya işkence çekmiş,hiçbir doktor bişe yapamamış,canı yana yana vermiş canını abicim.Onu izleyen annemi düşünemiyorum bile,30 sene geçti hala ondan bahsedemez konuşamaz adı geçince;adı Yasin...
Aklıma geldikçe hiç görmediğim abima ağlarım ben,ona üzülen anneme ağlarım.
Annem ondan sonra bir doğum daha yapmış,sapasağlam bir erkek çocuğu doğurmuş ama annen çok kötüymüş doktorlar onunla ilgilenip bebeği bir tarafta unutmuş. Nedensiz yere canını vermiş oda. Annemin şanssızlığına bakar mısınız;sağlıklı bebekleri sorumsuz insanlar yüzünden hayatını kaybediyor.Burayı okuyunca çok üzüldüm ağla ağla boğazım ağrıdı.Nasıl olsa bir gün buluşacağız,bebeğini kaybeden tüm anneler meleklerine kavuşacak. Büyümeye fırsat bulamadılar ama büyüyüp kirlenmedilerde aynı zamanda,melek kaldı onlar. Ömür dediğimiz sonsuzluğun yanında ne ki,Allah inancınızı kalbinizden eksik etmesinki teselli bulasınız,kavuşacağınız güne isyan etmeden ,sabırla duayla ulaşasınız.Allah meleklerinize rahmet eylesin,inancınız sizlere güç versin.
:)cok sekersin NKOB, ben de seni öperim, bu arada; kelin ilaci olsa kendi basina sürermis..
ilk sanal dogumu burda gerceklestirebiliriz belki, neden olmasin
allah diğer kızına uzun sağlıklı ömür wersin
kızlar dün okdr zor bi gün geçirdimki bi okdrda gzldi sze şöylemiştim ya 1 ay önce yakın arkım doğurdmuştu dün onlarla pikniğe gittik
daha 28 günlük okdr küçükkü ama nerdeyse btn gün ben baktım kucağımda uyuttum ağladı susturdum her baktığımdan allahım bzlerede nasip et dedim annesinin umrunda değil bide bn bakıyom diye daha rahatt eşim hele deli oluyor onu sewmekten okdr güzelki emziği ağzından düşmüyo eğer düşersede baıyo yaygarayı
allah bzlerede nasip etsin ya....
kızlar facebookta bi grubumuz var melek anneleri diye isterseniz orayada gelebilirsiniz
canım sabretmemiz gerek.inşallah seninde bebeğin olacak.pikniklere hep beraber gideceksiniz.bende hayret ediyorum,insanlar yemesine,kontrolüne dikkat etmiyor,hiçbirşeyi umursamıyor.hiçbirşey olmuyor.biz herşeye dikkat ederken başımıza neler geliyor.imtihan dünyası işte.
kızım geçende birşey söyledi ço etkilendim.anne ben kardeşimi ölmemiş,sadece hastaymışda senin karnında biraz daha kalması gerekiyormuş gibi hayal ediyorum dedi.yavrum kendini nasıl teselli edeceğini oda bilemiyor.
imtihanımız çok büyük.inşallah hepimiz layıkıyla verebiliriz.
Bebeğimi kaybettikten sonra ilk yaptığım şey burda bi topik açmak olmuştu,UMUTSUZLUK YOK diye,çünkü okuduğum tüm melek anneleri yazıları umudunu yitirmiş ve ağıdını sürdürmek isteyen yazılardı.Ben rabbimden istediğim herşeyin olacağına inan bir insanım,eğer bana kötü bişey gösteriyosa kesin bişeyleri kavramam,değerini bilmem gerekir diye gösterdi diye düşünüyorum.Bu yüzden hemen toparlanmaya çalıştım ve benimle aynı şeyleri yaşayanlara ulaşmaya...Gördümkü onlar anlattıkça,ben anlattıkça rahatlıyorum...Bi arkadaşım bana şey demişti damdan düşenin halinden damdan düşer anlar diye çok doğruymuş...Sonra bir ara psikiyatrise gittim kadın bana travmayı atlattığımı ve hatta çok güçlü olduğunu söyledi bununda benim gibilerle konuşmam sayesinde olduğunu belirtti.İçimdeki acı hiç bitmiycek biliyorum ama dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden...Sadece hamile hatunlara sinir oluyorum kendimde hamile olsamda...Bu nasıl bi eminliktir diyorum,nasıl bi güven, biraz korkun sabah ne olacağını biliyormusunuz?Allah hepimizin yardımcısı olsun
''Büyüyüp kirlenmediler, melek kaldılar''
bende bu kelimeye takıldım gerçekten güzel bir anlatım ağzına sağlık yazan arkadaşın...
sizinde cennette her daim bir bebeğiniz var bunu unutmayın. cennette hiç büyümeyecek her daim bebek kalacak sizi mutlu edecek yavrularınız var.Allah kızınıza ömür versin.iyilerle karşılaştırsın.
Rabb'im evladını kaybeden ailelelere sabır ve yeni evlatlar versin.bizler gibi evladı olmayanlarada hayırlı evlatlar versin.amin.
amiiiin tatlım amin hepimiz teker tekeer nası sewincez gör bak allahın izniyleoy nazım oyy..
başkasında izlediklerin senin hayatın olsun innşallah, sağlıklı sıhhatli, huzurla.
yaaa kim hamile kiiimGüzel haberler gelmeye başladı bile ama arkadaşımız belki kendi söylemek ister diye yazmıyorum,amaaaa bir melek annesi demiştiki ''HAMİLELİK BULAŞICIDIR''o zaman güzel haberler devam etsin kızlarrrrrrrrrrhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/2rh4cc0_th.jpg.gif
Güzel haberler gelmeye başladı bile ama arkadaşımız belki kendi söylemek ister diye yazmıyorum,amaaaa bir melek annesi demiştiki ''HAMİLELİK BULAŞICIDIR''o zaman güzel haberler devam etsin kızlarrrrrrrrrrhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/2rh4cc0_th.jpg.gif
Allahım aminnn.. Defalarca aminnnnn..
Yarattığın cihan, sevgilim dediğin peygamberimiz ve indirdiğin Kuran hürmetine, Aminnnnn..
Hamilelik bulaşsın, topiğimizde olan ve olmayan tüm melek anneleri gönüllerinin beklediğine en en en güzel şekilde, olumsuz hiç bir şey olmadan kavuşsunnn.
Aminnnnnnnnnnnn.
bende merak ettım sımdı kım acaba yaa kızlar bebegımı haybedelı bugun 32.gun ve ben hastalndım adet gormeye basladım testlerı yaptırmaya gıtcektım ama kaldı sonucları cok meral edıyorum bıranonce test yaptırıp ogrenemlıyım hayırlısı ıns bısey cıkmaz...dua edınde eylule tekrar bebk dusunuyoruz allah omur verırrse ıns.
:)
doğurmasak da, gebeliğe mutlu hazırlığa, mutlu gebeliğe, umutlu bekleyişlere sebep olabiliriz
(dr çevresi çok yaşarmış sağlık sorunu derler, sence doğru mudur özlem? biz bol drlu aile, dr arkadaşlar içinde bu şekılde olduk ta..)
ceydacım merhaba...nurcandı bebeğini kaybeden..allahım sabır versin onada...sanada arkadaşım kaç aylıktı senin bebişin...bizde eylülde tekrar başlayacağız benim 18 haftalıktı bebeğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?