• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

oy oy oyyy.. öperim bn böyle doktoruuuu

yahu biz doktorumuz ebemiz hemşiremiz varken, gebelikte dra ihtiyaç duymaz burada doğururmuyuz ne:P

cok sekersin NKOB, ben de seni öperim, bu arada; kelin ilaci olsa kendi basina sürermis..

ilk sanal dogumu burda gerceklestirebiliriz belki, neden olmasin

Burayı okurken çok üzüldüm,
Allah hiçbir anne yüreğini üzmesin,en çok anne yüreği yanıyor her acıya...
Anne değilim,evli bile değilim ama sırf okuyunca bu kadar etkileniyorsa insan siz nasıl yaşamayı başarıyorsunuz diye düşündüm.Allah sabır versin.
Hiç görmedim ama abim derim hep,7 aylıkken kreşte sorumsuz bir hemşire düşürmüş ve annemlere bebeğiniz ishal oldu gelin alın demiş;düşürdüm başınızın çaresine bakın bile dememiş.
Zavallım hep ağlıyormuş,doktorlar bişe anlamamış anladıklarındada iş işten geçmiş. Kuzumun kaburga kemikleri kırılıp akciğerlerine batmış,zamanında müdehale edilemediği için yapacak birşey kalmamış. Havası temiz bir yere götürüp orada bekleyin demiş doktorları,yapacak bir şey yok sadece aldığı nefesi temiz alsın diye... Annemler yaylaya götürmüş 1 ay gece gündüz ağlaya ağlaya işkence çekmiş,hiçbir doktor bişe yapamamış,canı yana yana vermiş canını abicim.Onu izleyen annemi düşünemiyorum bile,30 sene geçti hala ondan bahsedemez konuşamaz adı geçince;adı Yasin...
Aklıma geldikçe hiç görmediğim abima ağlarım ben,ona üzülen anneme ağlarım.
Annem ondan sonra bir doğum daha yapmış,sapasağlam bir erkek çocuğu doğurmuş ama annen çok kötüymüş doktorlar onunla ilgilenip bebeği bir tarafta unutmuş. Nedensiz yere canını vermiş oda. Annemin şanssızlığına bakar mısınız;sağlıklı bebekleri sorumsuz insanlar yüzünden hayatını kaybediyor.Burayı okuyunca çok üzüldüm ağla ağla boğazım ağrıdı.Nasıl olsa bir gün buluşacağız,bebeğini kaybeden tüm anneler meleklerine kavuşacak. Büyümeye fırsat bulamadılar ama büyüyüp kirlenmedilerde aynı zamanda,melek kaldı onlar. Ömür dediğimiz sonsuzluğun yanında ne ki,Allah inancınızı kalbinizden eksik etmesinki teselli bulasınız,kavuşacağınız güne isyan etmeden ,sabırla duayla ulaşasınız.Allah meleklerinize rahmet eylesin,inancınız sizlere güç versin.

canim, tüylerim diken diken oldu.... annen 2 oglunu cok basit sebepten kaybetmis, ikisi de ihmalden. Allah annene ve babana sabir yagdirsin... Annene sevgi ve saygilarimi ilet lütfen..
Bizim icin yazdiklarin icin cok tesekkürler, büyük teselli.....
Dualarinizi eksik etmeyin, Allah razi olsun

nasıl bişey var ya özlem, dişlerimmm , yanaklarımmm, kafammm, popommm her bi yerim ağrıyooo..

üstüne işte bi de esmerayınki gibi bulantı baş dönmesi halsizlik ve dengesizlik:S ..

pfff:S

ay ben bu mesaji yeni gördüm.... noldu sana böyle??? iyi bir soguk alginligi gibi mi? Canim sen bir doktora görün yarin düzelmezse.. Cok gecmis olsun...

Burayı okurken çok üzüldüm,
Allah hiçbir anne yüreğini üzmesin,en çok anne yüreği yanıyor her acıya...
Anne değilim,evli bile değilim ama sırf okuyunca bu kadar etkileniyorsa insan siz nasıl yaşamayı başarıyorsunuz diye düşündüm.Allah sabır versin.
Hiç görmedim ama abim derim hep,7 aylıkken kreşte sorumsuz bir hemşire düşürmüş ve annemlere bebeğiniz ishal oldu gelin alın demiş;düşürdüm başınızın çaresine bakın bile dememiş.
Zavallım hep ağlıyormuş,doktorlar bişe anlamamış anladıklarındada iş işten geçmiş. Kuzumun kaburga kemikleri kırılıp akciğerlerine batmış,zamanında müdehale edilemediği için yapacak birşey kalmamış. Havası temiz bir yere götürüp orada bekleyin demiş doktorları,yapacak bir şey yok sadece aldığı nefesi temiz alsın diye... Annemler yaylaya götürmüş 1 ay gece gündüz ağlaya ağlaya işkence çekmiş,hiçbir doktor bişe yapamamış,canı yana yana vermiş canını abicim.Onu izleyen annemi düşünemiyorum bile,30 sene geçti hala ondan bahsedemez konuşamaz adı geçince;adı Yasin...
Aklıma geldikçe hiç görmediğim abima ağlarım ben,ona üzülen anneme ağlarım.
Annem ondan sonra bir doğum daha yapmış,sapasağlam bir erkek çocuğu doğurmuş ama annen çok kötüymüş doktorlar onunla ilgilenip bebeği bir tarafta unutmuş. Nedensiz yere canını vermiş oda. Annemin şanssızlığına bakar mısınız;sağlıklı bebekleri sorumsuz insanlar yüzünden hayatını kaybediyor.Burayı okuyunca çok üzüldüm ağla ağla boğazım ağrıdı.Nasıl olsa bir gün buluşacağız,bebeğini kaybeden tüm anneler meleklerine kavuşacak. Büyümeye fırsat bulamadılar ama büyüyüp kirlenmedilerde aynı zamanda,melek kaldı onlar. Ömür dediğimiz sonsuzluğun yanında ne ki,Allah inancınızı kalbinizden eksik etmesinki teselli bulasınız,kavuşacağınız güne isyan etmeden ,sabırla duayla ulaşasınız.Allah meleklerinize rahmet eylesin,inancınız sizlere güç versin.

annene hürmetlerimizi ilet eminapolat.gerçekten yaşamayanın anlayamayacağı bir durum.ek sığınağımız rabbimiz.inanıyorsak kadere, hayır ve şerrin ondan geldiğinede inanıp sabretmemiz gerek.öylede yapmaya çalışıyoruz.güzel dileklerin için çok teşekkürler.bende annen gibi sol yanımın acısının ömür boyu süreceğini düşünüyorum.rabbim hepimize sabır ve dayanma gücü versin.

Sus Gönlüm. Bir Elif Miktarı Sus Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor,daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.

Sus gönlüm. Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın.Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın.

Sus gönlüm. Bir eli...f miktarı sus.

Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı,seni durdurmazdım...ınan bana...Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez,çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz...

Sus gönlüm. Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus...

Sus gönlüm. Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk'u buluncaya kadar.

Sus gönlüm. Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.

Sus gönlüm. Her susuşun bir cevap olsun.

Her susuşun, sabrın olsun.

Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun, susuşun. Bekleyişinin, umut edişinin, inancının, özlediğin şeylerin vurgusu olsun, susuşun...

sağol NKOB.çok güzel bir paylaşım.gene üzerine söyleyecek bir cümle bulamıyorum.

Bende kuzumu kaybettim ekim annelerindeydim :(( 18 haftalık idi kalbi durdu oğluşumn...tarifi yokmuş bu acının...allahım kimseye yaşatmasın...

Allah sabır versin. Dün akşam da bir arkadaş 18 haftalık bebeğini kaybetti. 3. bebek kaybı bu haftalarda. Allah herkese sabır versin. Çok üzgünüm.... Canım mutlaka tüm tetkikleri yaptır, kanda pıhtılaşma testleri başta olmak üzere...

esmeray nkop cok gecmısss olsun kızlarr..bugun dayım aradı bebegın olumunden bır ay sonra cunku tam 12 yıl once ıkız kız bebekerı acık olan camlara cıkmıslar bırı bı tarafa dıgerı bı tarafa o sırada dayım namazda ananem mutfakta dalgınlık ıste beyza ve ahsen ısımlerı ahsen 7.kattan dusmus ve dayım namazda slm verdıktenn sonra ananeme herlade bırının cocugu dustu cok kotu ses geldı demıs pencereden bakmıslarkı akhsen kucuck bedenıyle yerde beyza hala camda kardesıne bakıyo dayım sokta kosa kosa bebgı almaya ınıyo ananem sokta beyzayı tututo yengemse okulda ogretmen hıcbıseyden haberı yok hastaneye gıdıyo mınık ahsen hala yasıyo gece 3 e kadar dayanıyo mınık yuregı ve duruyo tek tesellı ıkısınınde dusmmemesı oluyo ama gıdenın acısı yurek deglıyo dayımın sozu o bıze emanettı allah verdı allah aldı bugun ılkkez konustuk nasılsın ıyımısın dedı cok sukur dedım senı arayamadım elım varmadı telefona dedı ne dıyecegımı ne konusacagımı bılemedım sanmakı dayım unuttu aramadı aklımdan hıc cıkmadın cok uzuldum cok dedı sabret allahta geldı dayan dedı haklısın dedım artık uzulmuyorum benım cocuklarım cennette bızı beklıyo ıns.yanlarına gıtmeyı hakederız dedım daha fazla konusamadı sesı tıtredı kapadık emınım oda benım gıbı kapatınca aglamıstır damdan dusenın halınden yalnızca damdan dusen anlar...
:43::43::43::43::43:allah diğer kızına uzun sağlıklı ömür wersin:59::59::59:

kızlar dün okdr zor bi gün geçirdimki bi okdrda gzldi sze şöylemiştim ya 1 ay önce yakın arkım doğurdmuştu dün onlarla pikniğe gittik
daha 28 günlük okdr küçükkü ama nerdeyse btn gün ben baktım kucağımda uyuttum ağladı susturdum her baktığımdan allahım bzlerede nasip et dedim annesinin umrunda değil bide bn bakıyom diye daha rahatt eşim hele deli oluyor onu sewmekten okdr güzelki emziği ağzından düşmüyo eğer düşersede baıyo yaygarayı
allah bzlerede nasip etsin ya....:59:

yesım canımmmm gecmıs olsun cok uzucu bı durum allah hayrlısını versn ıns bundan sonra saglıklı evlatlar nasıp etsın keske aramıza katılmasaydın hıc ve ekım annesı olarak kalsaydın kader ıste...
emıanpolat annen ne acılar yasamıs ıhmal cocuklarını ondan koparmıs allah bol bol sabır versın dunyaya getırıp gormek ve kaybetmek ne acı allah hepıımızın yardımcısı olsun....

kızlar dün okdr zor bi gün geçirdimki bi okdrda gzldi sze şöylemiştim ya 1 ay önce yakın arkım doğurdmuştu dün onlarla pikniğe gittik
daha 28 günlük okdr küçükkü ama nerdeyse btn gün ben baktım kucağımda uyuttum ağladı susturdum her baktığımdan allahım bzlerede nasip et dedim annesinin umrunda değil bide bn bakıyom diye daha rahatt eşim hele deli oluyor onu sewmekten okdr güzelki emziği ağzından düşmüyo eğer düşersede baıyo yaygarayı
aminnn nazcım enkısa zamanda ıns.yaradan cok buuyk o duyguları tekrardan yasıycaz hepımız ıns.teker teker haberlerımızı verıcez allahın ıznıyle....

canım sabretmemiz gerek.inşallah seninde bebeğin olacak.pikniklere hep beraber gideceksiniz.bende hayret ediyorum,insanlar yemesine,kontrolüne dikkat etmiyor,hiçbirşeyi umursamıyor.hiçbirşey olmuyor.biz herşeye dikkat ederken başımıza neler geliyor.imtihan dünyası işte.

kızım geçende birşey söyledi ço etkilendim.anne ben kardeşimi ölmemiş,sadece hastaymışda senin karnında biraz daha kalması gerekiyormuş gibi hayal ediyorum dedi.yavrum kendini nasıl teselli edeceğini oda bilemiyor.

imtihanımız çok büyük.inşallah hepimiz layıkıyla verebiliriz.

rabbim mucizemi gönderdi çok şükür bana,yine ol dedi ve oldu,ama korkularımı anlatamam ama beni tek rahatlatan her ezan sesinde,her aklıma geldiğinde elimi karnıma koyup dua ediyorum rabbim onu bana bağışlasın diye,her ultrasona girdiğimde ve her kalp atışını duyduğumda da şükür ediyorum ve tüm melek annelerine dua ediyorum

Allah sana kazasız belasız, günüde sağlıklı doğum nasip etisn.

Bizlere duan için de tşk. Hatta istersen tefriciyemize de katıl madeofhonor, okuyan , dua edilen ol, ne dersin:)

şimdi bi siteden alıntı yaptım nekadr doğru bilemiyorum( ben bir defa camide duymustum insallah dogru aklimda kalmistir anne karninda ölen cocuk icin Peygamberimiz (sav)buyurmusdurki göbek bagi kesilmeden ölen cocuk annesine göbek bagini uzatip kabir azabinda cekip kurtarir yani annesinin azap cekmesine dayanamaz )

Kaynak: Anne karnında ölen çocukla ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

işte biz de birbirimize bunları anlatıııppp anlatıpppp korkularımızı ve acılarımızı azaltmaya çalışıyoruz niluferarda.

tşk ilgin için:)

Kızlar çok üzgünüm. Arkadaş bebeğini kaybetmiş malesef. Dua edin ne olur Allah'ım bir daha yaşatmasın...

Şu an sana büyük görev düşüyor chnb.

Onu yalnız bırakmamaya, insanların düşüncesiz gözlerine, dillerine ve ellerine bırakma.

3. kayıp. Çok zor, umutların tükenme kıyısına gelişi..

Fikirlerini paylaş, arkadaşını gülümset inşaallah, ilk sabrın çok önemli olduğunu ilk anda idrak edemez, sen müsade etme isyan etmesine, bizden de çoookk selam söyle.

(sen bilirsin neler söyleyeceğini, Allah yardımcınız olsun arkadaşım)

Allah sana kazasız belasız, günüde sağlıklı doğum nasip etisn.

Bizlere duan için de tşk. Hatta istersen tefriciyemize de katıl madeofhonor, okuyan , dua edilen ol, ne dersin:)[/QUO

aminnn canım benim,bana uyar valla özelden mesaj atarsan nerden okuyacağımı bide bana ismini söylersen isimle dua etmeyi daha çok seviyorum çünkü

Bende kuzumu kaybettim ekim annelerindeydim :(( 18 haftalık idi kalbi durdu oğluşumn...tarifi yokmuş bu acının...allahım kimseye yaşatmasın...

arkadaşımın da dediği gibi, keşke ekim annelerinde kalsaydın.

Ama emin ol burada olmak da bir ayrıcalık. Bunu yavaş yavaş daha iyi anlayacaksın.

Bizleri iyi oku yeşimcim, acın çok taze.

Birden isyanlı cümleler çıkabilir ağzından, yüreğinden. Aman ha.. olayla ilk yüzyüze gelindiğindeki sabır ve boyun eğiş çoookkk önemli.

kendni bırakma arkadaşım. Bak biz burada hep kayıplı anneleriz, ama ümitsiz cümlelerimiz yok. seni üzecek bir topik olmayacak burası veya diğer kayıp topikleri.

yazacak ççok bir şey de bulamıyorum. Sayfalarımız zaten sana soyleyebileceklerimizle dolu.

Back