• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, aba ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak tela’dan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, ta; Hazret-i adem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, alemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teala akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü tela da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teala , imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü telanın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya.
..

canım ağlamaktan yazamıyorum boğazım düyümlendi

rabbim mucizemi gönderdi çok şükür bana,yine ol dedi ve oldu,ama korkularımı anlatamam ama beni tek rahatlatan her ezan sesinde,her aklıma geldiğinde elimi karnıma koyup dua ediyorum rabbim onu bana bağışlasın diye,her ultrasona girdiğimde ve her kalp atışını duyduğumda da şükür ediyorum ve tüm melek annelerine dua ediyorum

şimdi bi siteden alıntı yaptım nekadr doğru bilemiyorum( ben bir defa camide duymustum insallah dogru aklimda kalmistir anne karninda ölen cocuk icin Peygamberimiz (sav)buyurmusdurki göbek bagi kesilmeden ölen cocuk annesine göbek bagini uzatip kabir azabinda cekip kurtarir yani annesinin azap cekmesine dayanamaz )

Kaynak: Anne karnında ölen çocukla ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Kızlar dualarınıza çok ihtiyacımız var. 10 senedir evli 2 tane 5,5 aylık bebeğini erken kaybetmiş bir arkadaşımız 18 haftalık şu an hamile ve rahimağzı dikişli. Malesef dikişleri almak üzereler bebek baskı yapmış. Neolur son şansı demişti doktorlar. Bir şey olmasın ne olur...

Kızlar çok üzgünüm. Arkadaş bebeğini kaybetmiş malesef. Dua edin ne olur Allah'ım bir daha yaşatmasın...

eşim bugün oğlumuzu görmüş rüyasında.

11 saat kadar dersi vardı bugun. erkenden geldi ve yattı, adam iptal..

Ya rabbim güç ver bize.. Ve bir an önce de hepimize sağlıklı sıhhatl,i akıllı, imanlı, ahlaklı tesellimizi...

amin nkob amin.duana yürekten katılıyorum.

rabbim mucizemi gönderdi çok şükür bana,yine ol dedi ve oldu,ama korkularımı anlatamam ama beni tek rahatlatan her ezan sesinde,her aklıma geldiğinde elimi karnıma koyup dua ediyorum rabbim onu bana bağışlasın diye,her ultrasona girdiğimde ve her kalp atışını duyduğumda da şükür ediyorum ve tüm melek annelerine dua ediyorum

Allah tamamına erdirsin canım...

nasıl bişey var ya özlem, dişlerimmm , yanaklarımmm, kafammm, popommm her bi yerim ağrıyooo..

üstüne işte bi de esmerayınki gibi bulantı baş dönmesi halsizlik ve dengesizlik:S ..

pfff:S

Geçmiş olsun canım...

bizi bizden iyi anlatan güçlü bir kalem güçlü bir beyin işte.

biz topal kuşların inşaallah hem ayaklarımız iyileşecek, hem de kanatlarımız güçlenecek:)

yazzı için tşk..

İnşallah şu an arkadaşın haberiyle iptaloldum...

Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, baba ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak tela’dan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, ta; Hazret-i adem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, alemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teala akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü tela da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teala , imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü telanın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya.
..

nkob öyle duygulandım öyle duygulandımki içimdekileri anlatacak kelime bulamıyorum.çok teşekkür ederim paylaşımın için canım.4-5 kez okudum inşallah bizim yavrularımızda bize şefaatçi olurlar.

Bende kuzumu kaybettim ekim annelerindeydim :(( 18 haftalık idi kalbi durdu oğluşumn...tarifi yokmuş bu acının...allahım kimseye yaşatmasın...

nasıl bişey var ya özlem, dişlerimmm , yanaklarımmm, kafammm, popommm her bi yerim ağrıyooo..

üstüne işte bi de esmerayınki gibi bulantı baş dönmesi halsizlik ve dengesizlik:S ..

pfff:S

çok çok geçmiş olsun.dr'gittin mi?dengeni bu kadar bozduysa dinlenmekle geçmez.istersen sende acile git.serum takılır,ilaç başlanır.kendine dikkat et.

Bende kuzumu kaybettim ekim annelerindeydim :(( 18 haftalık idi kalbi durdu oğluşumn...tarifi yokmuş bu acının...allahım kimseye yaşatmasın...

ah be yeşimcim nasip...rabbim bir daha böyle acı yaşatmasın,gözünden akan yaşlarında karşılığını versin inşallah

Burayı okurken çok üzüldüm,
Allah hiçbir anne yüreğini üzmesin,en çok anne yüreği yanıyor her acıya...
Anne değilim,evli bile değilim ama sırf okuyunca bu kadar etkileniyorsa insan siz nasıl yaşamayı başarıyorsunuz diye düşündüm.Allah sabır versin.
Hiç görmedim ama abim derim hep,7 aylıkken kreşte sorumsuz bir hemşire düşürmüş ve annemlere bebeğiniz ishal oldu gelin alın demiş;düşürdüm başınızın çaresine bakın bile dememiş.
Zavallım hep ağlıyormuş,doktorlar bişe anlamamış anladıklarındada iş işten geçmiş. Kuzumun kaburga kemikleri kırılıp akciğerlerine batmış,zamanında müdehale edilemediği için yapacak birşey kalmamış. Havası temiz bir yere götürüp orada bekleyin demiş doktorları,yapacak bir şey yok sadece aldığı nefesi temiz alsın diye... Annemler yaylaya götürmüş 1 ay gece gündüz ağlaya ağlaya işkence çekmiş,hiçbir doktor bişe yapamamış,canı yana yana vermiş canını abicim.Onu izleyen annemi düşünemiyorum bile,30 sene geçti hala ondan bahsedemez konuşamaz adı geçince;adı Yasin...
Aklıma geldikçe hiç görmediğim abima ağlarım ben,ona üzülen anneme ağlarım.
Annem ondan sonra bir doğum daha yapmış,sapasağlam bir erkek çocuğu doğurmuş ama annen çok kötüymüş doktorlar onunla ilgilenip bebeği bir tarafta unutmuş. Nedensiz yere canını vermiş oda. Annemin şanssızlığına bakar mısınız;sağlıklı bebekleri sorumsuz insanlar yüzünden hayatını kaybediyor.Burayı okuyunca çok üzüldüm ağla ağla boğazım ağrıdı.Nasıl olsa bir gün buluşacağız,bebeğini kaybeden tüm anneler meleklerine kavuşacak. Büyümeye fırsat bulamadılar ama büyüyüp kirlenmedilerde aynı zamanda,melek kaldı onlar. Ömür dediğimiz sonsuzluğun yanında ne ki,Allah inancınızı kalbinizden eksik etmesinki teselli bulasınız,kavuşacağınız güne isyan etmeden ,sabırla duayla ulaşasınız.Allah meleklerinize rahmet eylesin,inancınız sizlere güç versin.

Sus Gönlüm. Bir Elif Miktarı Sus Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor,daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.

Sus gönlüm. Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın.Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın.

Sus gönlüm. Bir eli...f miktarı sus.

Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı,seni durdurmazdım...ınan bana...Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez,çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz...

Sus gönlüm. Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus...

Sus gönlüm. Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk'u buluncaya kadar.

Sus gönlüm. Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.

Sus gönlüm. Her susuşun bir cevap olsun.

Her susuşun, sabrın olsun.

Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun, susuşun. Bekleyişinin, umut edişinin, inancının, özlediğin şeylerin vurgusu olsun, susuşun...

Son düzenleme:
Back