Kontrolumuz vardı pzt. Aman Allahım kızlar, o kontrolu bir bekleyişimiz oluyor eşimle.. oofffff... ''nefessiz'' ve ''mimiksiz''. Ancak bu iki kelime anlatır heralde yüz ifademizi.
doktorumuz Senin korkularını şu an hiç bir şey geçiremez dedi. Doğurmak da yetmeyecek rahatlamana dedi. Stresim ve uykusuzluklarım için passiflora yazdı. Ama bn napar? Tabi ki kendime kendimle yetmeye çalışır ve ilaca milaca dokunmam ( Allahın izniyle)
Ama dediğim gibi daha iyiyim. Çok şükür Rabbime. Çnk stresli gebelik normal stresli olmaya benzemiyor malesef. Sorumluluğu o kadar çok ki biliyorsunuz. O sorumluluk gücü toparlıyor insanı. Bir de eminanın sözleri
Ama işte, sağlam görünen bir gebelik ve sağlam görünen bir doğumu yaşayan insanı ne, ne kadar teselli edebilir bu dönemde sizce?
İyiyimmmmmmmm... Maşallah elhamdulillah. :)
Arkadaşlar NKOB'dan haberi olan var mı. Doğum yaptı mı?
Allah dayanma gayreti kuvveti versin arkadaşım ne zor şeyler yaşamışsın.. Rabbim şimdiki meleğini sağlıkla kucağına almayı, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahhh
melek anneleri asla diğer anneler kadar rahat olamayacak maalesef,bazen paranoyaklığın dibine vuracağız,hep kötü senaryolar yazacağız ama büyük yazıcının yazdığından ötesini yaşamak mümkün mü..bu evlat ne ağır bir sınavdır ki yokluğu bir yara,varlığı bin.sevgisiyse herşeye bedel.
bundan sonra sınanmamanız için dualarım,hep güzel günler görün inşallah,gönlünüz kadar...
melek anneleri asla diğer anneler kadar rahat olamayacak maalesef,bazen paranoyaklığın dibine vuracağız,hep kötü senaryolar yazacağız ama büyük yazıcının yazdığından ötesini yaşamak mümkün mü..bu evlat ne ağır bir sınavdır ki yokluğu bir yara,varlığı bin.sevgisiyse herşeye bedel.
bundan sonra sınanmamanız için dualarım,hep güzel günler görün inşallah,gönlünüz kadar...
olamadım evet. rahat olamadım. olamadım olamadım olamadım. gözümü yumup her şeye, bekleyemedim. bildiklerim gördüklerim engel oldu rahatlamama.
hep aklımdaydı çnk daha önce de duymuştum bir çok kişiden bu kez olacak diye. ama olmamıştı. hatta daha zoru karşıma çıkmıştı.
gözüm renkleri görmüyor, aklım hiç bir şeyi farkedemiyor.
yazarım bn yine kendimi..
ah be gülüm bunun sonu yok,biliyorum elinde değil,sağlıklı doğsa da, büyüse de hep tetikte,hep endişeli bir hayat..bir kere bozuldu mu o cahillikten doğan rahatlık,asla düzelmiyor..
oğlum gidince cennete neden ben derken öğrendim peygamberimizin evlat acısını,o bile sınandıysa ben kimim ki bunu sorgulayacağım,kabullenmekte direneceğim dedim..artık ne yazdıysa rabbim,yeter ki vuslatı da hayırlı yazsın inşallah değil mi..
özlemciğim bitanem nasılsın? Aşermelerin keyfini çıkarıyormusun bebeemm:) Güzel beslen, ruhuna ve vucuduna iyi davran olur mu..
Ne zaman stresli dönem geçirsem bebeğimde sorun çıktı biliyormusun.. en son geçen hafta kilo alımı yavaşladı ( geçen yıl da yaşadım aynısını). biliyorum ki sebep o düşman başına stres belası. ama bebekle ilgili değil başka stresler bnmki. malesef..
Aman ha aman.. Bak bu bnden sana beynine mıh gibi çakılan tavsiye olsun.
Oğlumda drlar demişti, ''her şey sebep olmuş olabilir; annenin ciddi bir stresi bile'' diye..
Güzeelllce besleniyorsuunnnn, boooll bolll dinleniyorsuunnn, kafanı da serin tutuyorsun.sonra da tosun gibi yeğenimizi doğuruyorsun inşaallah:)
Hadi güzel haberler dileğiyle öptüm..
NKOBcum, nasilsin canim benim? birkac gün sonra yavrucuguna kavusuyorsun INSAALLAHcok sükür bu günlere geldik kazasiz belasiz, darisi basimiza...
biliyorum cok karisik duygular icindesin, ama herseye ragmen artik mutlu bir bekleyise girmelisin, minigimiz de annesini tanimak icin sabirsizlaniyor ve cok mutlu senin oglun oldugu icin....
kendini böyle hissetmen o kadar normal ki.... 3 yildir bir kabusun icindesin, yoruldun, bezdin, ne vücudunun ne de ruhunun hali kalmadi, coookkkk iyi biliyorum, ben de her saniye ölüp ölüp dirilmenin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum... burda, yasadiklarimin hic bir detayina girmedim.. bazen düsünüyorum da bunlari film olarak insanlara göstersem, dayanamayip izleyemezler... ama biz saniye saniye yasadik... onun icin sana söyleyeceklerimi ayni zamanda kendime de söylüyorum aslinda....
keske bu dogumundan önceki haftalarda daha cok yazisabilseydik... ama sen fazla buralara girmeyince "ya yalniz kalmak istiyor, ya da ailesiyle hazirliklar yapiyordur" diye rahatsiz etmek istemedim...
yaklasik 1 yildir tanisiyoruz, cok sey paylastik ve cok sükür Rabbim hepimize yeniden nasip etti hamileligi... hayirlisiyla tamamina ersin insallah...
NKOBum, bak hamilelikte yüzlerce komplikasyon ihtimali var... bu yönüyle düsününce bile cok sükretmemiz gerekir... sen yine diyeceksin ki, ama oglumda da hersey yolundaydi.... bu yüzden sunlari tekrar hatirlamakta yarar var belki de...
kizinda bir enfeksiyon kaptin, anladigim kadariyla Parvovirus B19 du.. büyük bir ihtimal okulda cocuklardan kaptin... yani tamamen dis etki, seninle ve bebeginle ilgisi yok...
oglunda da lotoda büyük ikramiye ihtimali gibi, her kadinda olabilecek kalp anomalisi cikti, benim gibi..... bir insana 2 kere büyük ikramiye cikar mi, cikmaz.....
yani canim , bebeklerini farkli nedenlerle kaybettin, benzer nedenler olsaydi, o zaman tedirgin olabilirdik.... onun icin bu bebeginde korkulacak bir neden yok... zaten senin özel durumundan dolayi, ince ince bakilmistir herseyine... tabi ki yüzde yüz bir garanti yok, ama o da zaten hic kimse de yok....
yani ben bu günleri gördügümüz icin coookkkk sevincliyim, senin o güzel haberini okuyacagim günü bekliyorum... "kizlar oglumuza kavustuk, hersey yolunda" canim arkadasim insallah bu dünyadaki mükafatin da cok yakin, Allahin izniyle...
ben senin yerinde olsam bebise hastane icin giyecek biseyler hazirlardim, bir iki parca bise almaya cik, cantana koy... hem de kafan dagilmis olur, biraz havasina girersin...
sen de daha cok yaz icindekileri, paylasalim burda... cookkk öpüyorum...
ah canim ya, sanki hissettmis gibi yazmissin bunlari... dün gercekten cok stresliydim... bazen böyle geliyorlar... yememe de daha cok dikkat etmem lazim artik, daha hic kilo almadim, en son kontrolde yarim kilo vermistim bile... malum sebeplerden...
dokt ne diyo biliyor musun... "seni cok sogukkanli, cok güclü, metanetli görüyorum... bu da beni korkutuyor, ihtiyacin olunca aglamalisin, tutma kendini böyle...." be hey adam, sor bakalim, benim aglamadan gecirdigim günüm var mi ki? senin yaninda mi agliyacagim... hem de gercekten de sogukkanliyim, güclüyüm, metanetliyim... bosuna mi, bana verildi bu dert...
cok sagol canim tavsiyelerin icin, hepsini beynime mihladim bile... sen de aynen bol protein, meyve falan ye... her gram bebisimize yarasin... kuzuma.. oy yerim ben onu
ayyyynen bnn. yahu demek ki hepimiz aynıyız. güç gösterisi etrafa. bn de doktorumun yanında bi neşeliyimmm bi espriliyimmm.. görsen. bir de yanında 2 çalışan oluyor , durumu biliyorlar az çok (aynı haztane ve dr da doğum yaptığımdan) o hastaneye dedikodu konusu mu olmak istemiyorıum nedir.. başka birimlerde de tanıdığımız çok. en özelimi o anda dışa vurmak istemiyorum sanırım.
dr abim gibi. arada abi şöyleyim böyleyim diye msj atıyorum, kendimden az çok haberdar ediyorum onu, ama oraya gidince oğlanın kafası büyük çıktıya gülerek (ama içimden eyvahlar çekerek) '' koca kafalı buuuu!!!'' diyorum. bacak boyu geri çıktıysa '' oynamıyorum yaa bn bacaksızın teki bu '' diyorum.
Ama karnı geri çıktı 2 kontrol üstüste ( stres yaptığım haftalar oluyor). işte onda o esnada tepki vermedim. evden taciz ettim doktoruabi bişey mi var noluyor diye...
Habire yazıyorum ama anlamlı cümleler kurabiliyormuyum bilmiyorum:)
aman ha dikkat et özlem. nette her yerde yazan, senin de çok iyi bildiğin şeyleri hiiiççç ihmal etme. 1 köy yumurtası, 2 bardak günlük süt, bol meyve, pekmez, 2-3 lt su,sebze yemekleri, kaşar, kesinlikle tam tahıllı ekmek (hatta bn poaça ve kekleri de öyle yapıyorum) vs... veee tabi kiiii bol Kuran dua cevşen... (ney piano ..)
ha bunları niye yapıyorum? diğerlerinde de yaptım da nooldu? denebilir çevre kadınları tarafından. ama geriye dönüp baktığımda meleklerimle ilgili vicdan azabım yok hiç. hem vücutları hem de ruhları için elimdennn geleni yaptım bn, ebru şallı haltetmiş yanımda
bu vicdan azabını kimse hafife almasın. ahan da 2 kontrolde ufak sorunlar çıknca kendimi paraladım bnm yüzümden oldu diye.
YAAA BİŞEY DİYCEMM; BNM BELİMDEN ÖNÜME DOĞRU ÇOK CİDDİ AĞRILAR GELİYOR. SANCI BU:s:s:s:s: AMA DOĞURTAN SANCI MI YALANÇISI MI BİLMİYORUM
konunu biliyordun nkob RABBIM SANA YENIDEN BIR EVLAT NASİP ETMIS ve ınsallah saglıklı bır sekılde dogumunda gerceklesır ve yavrunu kucagına aldıgında butun stresın sıkıntıların gerıde kalır ınsallah. endıseler celıskıler cok zor olsa gerek RABBIM YAR VE YARDIMCIN OLSUN INSALLAH GÖNLÜMDEN GELEREK YAZIYORUM ınsallah kabul ve makbul olur sevgı saygı ve huzurla kal ınsallah.
hülyacığım konuyu okuyor görünüyorsun. dua listemizdeydin. sen nasılsın, ne durumdasın? iyisindir inşallah..
Ay hiç farketmemişim, hamilesin hem de kocaman maşallah. Allahım hayırla ve sağlıkla kucağına alıp büyütmeni nasip etsin inşallah.
İyi dileklerin için çok tşk ederim. Darısı başına. iyi ki varsınız diyeyim bn. heralde içimdekileri en iyi bu cümle anlatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?