olaya iyi yanından bakıp sıralayalım mı:
1. kulluğumuzu gözden geçirecek, biraz daha mahsun olacağız, daha az kırıcı, daha fazla anlayışlı ve ibadetli olacağızzzz..
2. çevremizde olgun ınsan olacağız, bilgilerimizi paylaşacağız, bst dertlilere şükrümüzle sabrımızla örnek oalcağız.
3. bu dünyada yanımızda olan ve inşallah olacak çocuklarımızı dha bilinçli, kendini bilen çocuklar olarak yetiştireceğizzz..
ve
4. sonsuz güzellik olan cennette de sevebileceğimiz bebeğimiz olacak ve o bebeğin şefaati belki de kurtuluşumuz olacaakkkkk!!!
:)
YOK MU ARTTIRANNNNN??????
canım yaa öyle güzel sıralamışsın ki
benimde 10 yaşındaki kızım sezeryan yüksekte durduğu için olmuştu.2.de planlanan tarihe 6 gün varken mart başında oldu.benim dr'um mutlaka bir yıl bekleyelim diyor.bakalım tetkikler çıkınca ayrıntılı olarak konuşmak istiyorum.bugüne kadar adamı görünce ağlamaktan soru bile soramıyordum.o da kötü oluyordu.
hem o kadar çok korkuyorum ki hem de çok istiyorum.en çokta kızım için.eminim sende öyle düşünüyorsundur.
inşallah nkob'cum inşallah.ALLAH hepimize hayırlı sağlıklı şekild evletlarımızı kucağımıza almamızı nasip eder.senin dr'un ne kadar ara vermeni söyledi.hiç konuşabildiniz mi?
İçim param parça oldu...Gözlerim ağlamaktan kan kırmızı oldu...ALLAHIM sabır versin. O zeki ablaya da uzun ve sağlıklı hayat nasip etsin yüce Rabbim...
ilki zaten sezeryandı.2.de öyle olacaktı.kararlaştırdığımız tarihe 6 gün vardı.benim olayım plasenta ayrılmış.kanama hep arkasında birikmiş.o yüzden son ana kadar belirti vermedi.ben doğum başlıyor herhalde deyip apar topar hastaneye gittik.düşünsene 6 gün sonrası için herşeyi ayarlamıştık.kameraya çekecek olanı,fotoğraf çekecek olanı.ben paniklemiştim.kızımın doğumda fotoğrafı olmayacak diye ama şimdi kendisi bile yok.plasentanın arkasına kanadığı için rahim hasarlanmış.belki başka bir dr.ameliyat etseydi rahim bile alınabilirmiş.hastanede yatarken yaşadıklarımı zaten bir ben birde rabbim bilir.
ilk başlarda hiçbir olumlu yön göremiyor,sürekli ağlıyor,ALLAH'ın bani cezalandırdığını düşünüyordum.yeni yeni ameliyatıma giren arkadaşlarla konuştukça olayın ciddiyetini anlayabiliyorum.yarım saat daha geç kalsam benim hayatımda tehlikeye girecekmiş.dr'um kendini riske atarak rahmimi almamış.iyiki gündüz olmuş.gece uyurken belki de son ana kadar farketmeyebilirdim.kendi dr'um ameliyatımı yapamayabilirdi.hastanede olmayabilirdi.yüce rabbim şükürler olsun yavrumu yanına aldı ama benim hayatımı ve rahmimi bağışladı.yoksa bu yaşta menapoza girebilirdim.şimdi şimdi ya şöylede olsadı,böylede olsaydı deyip şükrediyorum.inşallah olayın sıcaklığıyla isyan etmemişimdir.o arada yaşadıklarımı neler yaptığımı hayal meyal hatırlıyorum.bu tür büyük acılara ilk başta gösterilen sabır önemliymiş.ben gösterebildim mi bilmiyorum.
inşallah hepimiz için bu süreç çabucak geçer tez zamanda hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alırız.
Evet riskli imiş. Benim de kız kardeşim bir ay kadar önce doğum yaptı. Eltisi ile altlı üstlü oturuyor. Eltisi de 4 yıl tedaviden sonra hamile kaldı. Kardeşimle aralarında 20 gün vardı. Önce eltisi doğum yapacaktı. Kızın doğum yapması gereken günün önceki gecesi kanamsı olmuş yoğun şekilde ve sabahı bekleyeyim demiş.Senin gibi plesenta erken ayrılmış ve bebek karnında vefat etmiş. Epidural normal doğum yaptırmışlar. Bir sürü kan verilmiş kıza. Hayati tehlike oluşmuş. 20 gün sonra kardeşim doğum yaptı. Psikolojik olarak zor bir süreç yaşadılar hala yaşıyorlar. İnşallah senin de güzel sonuçların olurcanım...
O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.
2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.
Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.
Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.
Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.
……
Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….
Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.
Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,
Ayakta eşimin kollarında doğurdum.
Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.
Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.
…………………
Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.
6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…
Doğum oldu..
Sevindik…
Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…
O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..
İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..
Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..
Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..
Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.
Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.
Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…
Anne duada.. umut dolu..
4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..
……..
Yine her yere telefon…
''Cenaze namazı şu camide..''
ANNE?....
BABA?.....
Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.
ALLAH!
Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.
İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.
kırkım çıktığında kontrole gitmiştim, birden kötü oldum, ağlama krizine girdim, coşa coşa ağladım..
az bi muayene edildim, 1 yıl süre verilip döndüm.
Diğer dr uma gittim 3 ay sonra. riskli gebelik uzmanı, çok güvendiğimiz prof. o rahatlıkla 6 8 ay sonra düşün dedi.o günden beri yani 3 aydır folbiol kullanıyorum. bana göre nisanda düşünecektim bebek. cesaret edemedık. çok korkuyoruz çookkk.
hazirand adetinden sonra düşünsem mi ki.. iki dr un ortası olmuş olmaz mı? 8 ay gibi olmş olacak.
ne yapayım bilmiyorum güzelim yaaa.
napıcazzzz?????
Allah sabır versingerçekten söyleyecek başka bir şey bulamıyorum hem okudum hem agladım çok kötü çok ........................................
olaya iyi yanından bakıp sıralayalım mı:
1. kulluğumuzu gözden geçirecek, biraz daha mahsun olacağız, daha az kırıcı, daha fazla anlayışlı ve ibadetli olacağızzzz..
2. çevremizde olgun ınsan olacağız, bilgilerimizi paylaşacağız, bst dertlilere şükrümüzle sabrımızla örnek oalcağız.
3. bu dünyada yanımızda olan ve inşallah olacak çocuklarımızı dha bilinçli, kendini bilen çocuklar olarak yetiştireceğizzz..
ve
4. sonsuz güzellik olan cennette de sevebileceğimiz bebeğimiz olacak ve o bebeğin şefaati belki de kurtuluşumuz olacaakkkkk!!!
:)
YOK MU ARTTIRANNNNN??????
nkob öyle güzel yazmışsın ki üstüne söyleyebilecek tek cümle bulamıyorum.
nkob sana hem prof. hemde riskli gebelik uzmanı dene diyorsa korkmadan dene.çok korksakta kızlarımız için cesaretlenip denemeliyiz.kırkım çıktığında kontrole gitmiştim, birden kötü oldum, ağlama krizine girdim, coşa coşa ağladım..
az bi muayene edildim, 1 yıl süre verilip döndüm.
Diğer dr uma gittim 3 ay sonra. riskli gebelik uzmanı, çok güvendiğimiz prof. o rahatlıkla 6 8 ay sonra düşün dedi.o günden beri yani 3 aydır folbiol kullanıyorum. bana göre nisanda düşünecektim bebek. cesaret edemedık. çok korkuyoruz çookkk.
hazirand adetinden sonra düşünsem mi ki.. iki dr un ortası olmuş olmaz mı? 8 ay gibi olmş olacak.
ne yapayım bilmiyorum güzelim yaaa.
napıcazzzz?????
Evet riskli imiş. Benim de kız kardeşim bir ay kadar önce doğum yaptı. Eltisi ile altlı üstlü oturuyor. Eltisi de 4 yıl tedaviden sonra hamile kaldı. Kardeşimle aralarında 20 gün vardı. Önce eltisi doğum yapacaktı. Kızın doğum yapması gereken günün önceki gecesi kanamsı olmuş yoğun şekilde ve sabahı bekleyeyim demiş.Senin gibi plesenta erken ayrılmış ve bebek karnında vefat etmiş. Epidural normal doğum yaptırmışlar. Bir sürü kan verilmiş kıza. Hayati tehlike oluşmuş. 20 gün sonra kardeşim doğum yaptı. Psikolojik olarak zor bir süreç yaşadılar hala yaşıyorlar. İnşallah senin de güzel sonuçların olurcanım...[/QUOT
teşekkür edrim canım.ALLAH kimseye yaşatmasın.kardeşinin eltisi şimdi nasıl.eminim çok kötü olmuştur çok.o benden daha ağır geçirmiş.4 yıldan sonraki bebeğinde olunca çok zorlanmıştır.eğer isterse görüşebiliriz.bu zor sürçleri inşallah hepimiz atlatırız.
üzücü bi olay çok geçmiş olsun
allah kurtarmış birdaha göstermesin
Evet riskli imiş. Benim de kız kardeşim bir ay kadar önce doğum yaptı. Eltisi ile altlı üstlü oturuyor. Eltisi de 4 yıl tedaviden sonra hamile kaldı. Kardeşimle aralarında 20 gün vardı. Önce eltisi doğum yapacaktı. Kızın doğum yapması gereken günün önceki gecesi kanamsı olmuş yoğun şekilde ve sabahı bekleyeyim demiş.Senin gibi plesenta erken ayrılmış ve bebek karnında vefat etmiş. Epidural normal doğum yaptırmışlar. Bir sürü kan verilmiş kıza. Hayati tehlike oluşmuş. 20 gün sonra kardeşim doğum yaptı. Psikolojik olarak zor bir süreç yaşadılar hala yaşıyorlar. İnşallah senin de güzel sonuçların olurcanım...
chnb kardeşinin eltisinin herhangi bir riski varmıydı.tetkik yaptırdı mı?
NKOB arkadaşım başın sağolsun öncelikle. Yaşadığın acılar anlatılmaz. Ben kızının da tüm bu yaşananların bilincinde olduğuna ve onun da çok çok üzüldüğüne eminim. Neden oldu? Özellikle ikinci bebeğin kalp sorunu anne karnında neden anlaşılamadı diye de geçirdim aklımdan ama bunların artık hiçbir önemi yok. Bence bundan sonra en önemlisi minik kızının sağlığı ruhen ve bedenen.
Ben de 3 melek annesiyim acını paylaşıyorum arkadaşım.
nkob sana hem prof. hemde riskli gebelik uzmanı dene diyorsa korkmadan dene.çok korksakta kızlarımız için cesaretlenip denemeliyiz.
korkma cesaretli ol canım.inşallah bu sefer herşey yolunda olacak.
hazirandan sonra hayırlı haberlerini bekliyoruz.
of yaaa, ne zordur kardeşinin eltisinin durumu.Allah yardımcısı olsun inşaallah. duvar kapı ne varsa yumruklamak ıstıyordur heralde o kızcağız:S
malum, bn imdat diye bağırasım geliyor ya hani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?