• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Duydum duydum... bak sana yatmadan ne güzel bi moral oldu..... Allah sana da nasip etsin söyle tatli tatli ikizler, hayirlisiyla....

Hepimize hyrlısını , istediğimize pişman olmayacağımız şekliyle versin inşallah Allahım.

İkiz istemeyi dillendirmeme kızmayın tmm mı. Tek ama tek amacım ümitli olduğumu kendime kabullendirmek. Çnk halim dibine kadar ümitsizliğe öyle uygun ki.

Ardarda yaşamanın çok fena bir ümit kaybı şeklinde sonucu oluyor arkadaşlar. kendimle savaşıyorum bn. bni rahat bırakmayan duygularım var, şeytan kime yaklaşacağını çok iyi biliyor. ümitle sınanıyorum diye düşünüyorum ve hep aklıma 2. de '' bu sefer iyi olacak '' dedin ve daha zorlayanı oldu şeklinde geliyor surekkkli.

Ve bn bu duygumu başka olumlu duygularla altetmek için çok çabaya ihtiyaç duyuyorum. ''ümitsizlik haramdır'' inanışıyla iyinin daha da iyisinin de olabileceğini kendime empoze etmeye uğraşıyorum.

Ennnn fazla bu ümitle ölürüm:) Ama Allah ''ol'' derse olur. O her şeyin en iyisini bilir.

Hepimize hyrlısını , istediğimize pişman olmayacağımız şekliyle versin inşallah Allahım.

İkiz istemeyi dillendirmeme kızmayın tmm mı. Tek ama tek amacım ümitli olduğumu kendime kabullendirmek. Çnk halim dibine kadar ümitsizliğe öyle uygun ki.

Ardarda yaşamanın çok fena bir ümit kaybı şeklinde sonucu oluyor arkadaşlar. kendimle savaşıyorum bn. bni rahat bırakmayan duygularım var, şeytan kime yaklaşacağını çok iyi biliyor. ümitle sınanıyorum diye düşünüyorum ve hep aklıma 2. de '' bu sefer iyi olacak '' dedin ve daha zorlayanı oldu şeklinde geliyor surekkkli.

Ve bn bu duygumu başka olumlu duygularla altetmek için çok çabaya ihtiyaç duyuyorum. ''ümitsizlik haramdır'' inanışıyla iyinin daha da iyisinin de olabileceğini kendime empoze etmeye uğraşıyorum.

Ennnn fazla bu ümitle ölürüm:) Ama Allah ''ol'' derse olur. O her şeyin en iyisini bilir.

bizi zaten ayakta tutan ümit değilmi kızımı kaybettiğimde ben bu acıya nasıl dayanacağım diyordum ama rabbim sabrınıda verdi hamdolsun
havf ve reca konusunu bilirmisin bilem korkacaksın Allahın azametinden dolayı ama biryandanda ümit edeceksinki Allah verecek sadece korkarsan olmuyor malaesef
korku ve ümidi dengede tutmamız gerekiyor
bnm hala korkularım var elimde değil ama ümit de etmeye calışıyorum senin gibi

ay canım ağzından bal damlıyor. Allah razı olsun. onlar bize Allah ın emanetidir. önemli olan bu emanetlere Rabbimin istediği şekilde sahip çıkabilmek. Allah nasip etsin inşallah hem emanetini hem cennetini. hayırlı geceler.

Amin arkadaşım. ne kadar güzel dile getirmişsin. Hem emanetini hem de cennetini diliyoruz sağlıkla hayırla inşallah.

Somaliden bebek istiyorum . Çok istiyorum hem de çookkkk. tüylerim diken diken ve gözlerim yaşlı istiyorum. çok istiyorum.

ama annesinin kucağından alınanı değil tabi. zorda kalmışı, açıkta kalmışı.

bn zaten ilk kızımdan önce de isterdim, doğurmak yerine zorda kalmış bebeklerden birinin hayatına katkıda bulunabilsem diye. tabi mümkünü yok biliyorum. Allahımdan hayırlısı..

bizi zaten ayakta tutan ümit değilmi kızımı kaybettiğimde ben bu acıya nasıl dayanacağım diyordum ama rabbim sabrınıda verdi hamdolsun
havf ve reca konusunu bilirmisin bilem korkacaksın Allahın azametinden dolayı ama biryandanda ümit edeceksinki Allah verecek sadece korkarsan olmuyor malaesef
korku ve ümidi dengede tutmamız gerekiyor
bnm hala korkularım var elimde değil ama ümit de etmeye calışıyorum senin gibi

Anladım güzelim. Allah isterse her türlüsünü verebileceğini ve buna gıkımız çıkmaması gerektiğini; ama yine de bizim onun şefkat ve rahmetinden nasiplenmeyi ümit etmeyi bırakmamamız gerektiğini demek istedin değil mi..

Bu arada kızın birinci kızının yerini doldurmasa da en azından kız çocuğuyla ilgili yarım kalmış tüm hayallerini gerçekleştirme şansını yakaladın . Elhamdulillah:)

ciciler ve hayaller hayat bulacak Allahımın izniyle.:nazar::nazar::nazar: maşallah barekallah subhanallah:16:

yüzde seksen ihtimal kız ama sonradan sürpriz olurmu bilemem:)
sen eşiniikna edebildinmi ramazandan sonra başlayın yaww

Beydaglı konumuzu okuyorsun şu an. Baktım da, sen 6 bebek kaybetmişsin. Çok üzüldüm çok.

ezan okunuyor şu an. Rabbim bir an önce sağlıkla hayırla kucağına versin. Amin.

Artık hepimiz Allah katında kıymetli olan şeyleri daha fazla ister daha fazla onlar için çaba ve vakit harcar olduk.

elhamdulıllah. hepimizin meleklerinin bizlere armağanı bu.

Belki de artık beraber oyunlar da oynuyorlardır bizimkiler.. :25: onları çoookkkkk seviyorummmmmm... özlüyorum ve hamdediyorum. hepimizin melekleri için..

Ben de o düşünceyle teselli olurum. Hatta benim bebeğimin yanında bebek ve çocuk mezarları var. İlk gördüğümde üzülmekle birlikte huzur duymuştuk. Abileri ve ablaları onu yalnız bırakmaz diye düşünmüştüm. Şimdi her gittiğimde hepsine su koyuyorum. Dua ediyorum...

Benim dua konusunda bir fikrim var :52:
Her defasında tek bir kişi için okusak,mesela hani sizin beklediğiniz,istediğiniz dönemler varya o a kim bekliyorsa onun için okusak sadece.
Mesela şuan chnb beklemede sanırım.
Ciddi ciddi okuyacak olursak 2-3 kişi bile bir kaç günde bitirir.
Hepimiz bir araya gelip tek bir kişinin isteği için dua etsek,yalvarsak daha etkili olur diye düşündüm.
Tefriciyede olabilir başka bir duada.1000 defa salavat getirip edilen dua geri çevrilmez diye duymuştum,denemekte fayda var:))

Olabilir güzel bir fikir aslında. Diğer arkadaşlar da fikir beyan etsinler. Hele ilk beni önermen hoşuma da gitti canım benim...:69:

canimmmmm benimmm.. bu aksam bir temizliktir bitiremedim... calisma odasi almis basini gidiyordu, evraklar, mektuplar, ivir zivir onlarla ugrastik saatlerce... tabii bu kagit daglarinin icinde bir sürü oglumla ilgili seyler... yani anlayacagin bilincalti bunlarla karsilasmamak icin düzenleme isini uzatip duruyomusuz:(
sonra hizimi alamadim diger odalara da daldim... derken belim kirildi:59:

ben de seni cok özledim sevgi kelebegim:70:

Canım o kadar yorma kendini. Tabi onlarla teselli buluyorsundur ama bedenini de fazla yorma...

NKOB bitanem, söyle bir silkelen kendine gel bakim.... cok iyi bilirim böyle anlari... ezberlerin alt üst oldugu.... ah ah... ne sartlarda süt sagip, azicik bile olsa icirmek icin cirpinirdim... o streslerin icinde dogru dürüst sütüm bile olmuyordu, ama günde bir iki ögün bile olsun icsin, icim rahat etsin derdim... en severek ictigi seydi benim sütüm... keske baska sartlarda olsaydi da bol bol verebilseydim... ama kismet degilmis... dün süt sagma makinasini ödünc aldigim eczaneden mektup gelmis, biraktiginiz kausyonu(böyle mi deniyor?) size göndermek istiyoruz, ama size ulasamiyoruz, diye.... onu kim düsünüyor ki.....

Offf Özlemciğim ne çok benziyor bazı yaşananlar, duygular. Ben de 4 gün kiraladığımız makinayla sağıp verdirmiştim. 4 gün sütüm olsun diye yeyip içmediğim şey kalmamıştı. Sonrasında da kesilsin diye az uğraşmadım. Allahtan bir ilaç sayesinde uzun sürmedi. Yoksa o da ayrıca insanı psikolojik olarak yıpratıyor...

Amin... Arkadaşım var burada bebeğini doğum haftası kordon dolanması sonucu kaybetti. imdi ikiz hamile. Allah'ım sana da nasip eder inşallah. Kendim için dileyemiyorum çok sitres yaparım diye. Biliyorsun rahimağzı yetmezliği teşhisim netleşti artık. Allah ol derse olur biliyorum ama 9 ay her gün stres içinde yaşarım o zaman...

bizim iş bellisiz.:18: Bakalım...:97: Değişik bir durumdayım.:26:

Bana arkadaş lazım hadi hadi....:46::46::46:

canim bunlarin ikisi de seni cok yorgun yapar.... Alerji ilacini zaten gece aliyorsundur... korkular icin de...... eger cok gerekmiyorsa almasan keske... aliskanlik yapabilir... aslinda bir konusma terapisi daha etkili olabilirdi diye düsünüyorum acizane....
Allaha emanet ol canim....

Hemde nasıl yorgunum anlatamam,uyumuyorum ama sürekli yatmak istiyorum.
Terapi aldım bir defa ama adam başlı başına bir bunalım sebebi:)sohbetinden hoşlanmayıncada devam edesim gelmedi.
Doktor değiştirdim şimdi,oda ilaç konusunda çıtayı yükseltti ama uymadım.
Eski ilaçlarıma devam edip yavaş yavaş bırakmayı düşünüyorum.
Ama bu doktora gitmeye devam edeceğim çünkü uzun uzun konuşuyor sağolsun.
Bende uzun uzun anlatıp senin başını ağrıttım:)
Kısacası kendi kendimi düzeltmeye karar verdim,birde çok istediğim birşeyin haberini bekliyorum bu ara.O olursa keyiften aklıma birşey gelmez,düzelirim:))

Olabilir güzel bir fikir aslında. Diğer arkadaşlar da fikir beyan etsinler. Hele ilk beni önermen hoşuma da gitti canım benim...:69:

Aslında duanın fazla sayıda düşmesi açısından bir sorun yok,iki kişi bile okuyabiliriz ama daha fazla insan adını ağzına duayla alsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum kendimce.
Herkes fikrini belirtsinde ona göre yaparız.
Sonucuna kaç gün var?
Daha senin sağlıklı hamileliğin ve doğumun için dua edeceğiz inşallah...ve hepinizin...
Made ve esmerayın doğum öncesi duaları var sırada :)) (başka hamile var mıydı?)

canım arkadaşım inşallah ikizin olacak biliyorsun bende hep ikiz istediğimi söylüyorum neden olmasın ki? bence olacak hayal ettiklerimiz geleceğimiz olabilir bu yüzden hep güzel hayallerde bulunalım ben aştım kendimi bu sıralar üçüz hayal ediyorum....
neolur bukadar sıkma canını benim ablamın 14 yıl sonra bir kızı oldu şimdi 13 yaşında rabbim uzun versin inşallah... yıllarca tedavi oldu sayısız denemeler ama olmadı en son 14 yıl önce şırnakta görev yaparken bir çocuk almaya karar vermişler o sırada karakola bir bebek bırakmışlar. tam onu alacakken yaşlı bir kadın gelmiş kızım sen hamilesin sanki alma istersen demiş...inanmamış... 3 aylıkken öğrendi hamile olduğunu onun için mucize .....
canlı şahit olduğum mucizemiz var... neden bizlerinde mucizesi olmasın ki..... rabbim ol derse herşey olur.... inşallah bizim ikiz mucizelerimizde çabucak gelirler.....
ne olur üzme artık canını.... inşallah rabbim bundan sonra hepimizin yüzünü güldürür.......

Hemde nasıl yorgunum anlatamam,uyumuyorum ama sürekli yatmak istiyorum.
Terapi aldım bir defa ama adam başlı başına bir bunalım sebebi:)sohbetinden hoşlanmayıncada devam edesim gelmedi.
Doktor değiştirdim şimdi,oda ilaç konusunda çıtayı yükseltti ama uymadım.
Eski ilaçlarıma devam edip yavaş yavaş bırakmayı düşünüyorum.
Ama bu doktora gitmeye devam edeceğim çünkü uzun uzun konuşuyor sağolsun.
Bende uzun uzun anlatıp senin başını ağrıttım:)
Kısacası kendi kendimi düzeltmeye karar verdim,birde çok istediğim birşeyin haberini bekliyorum bu ara.O olursa keyiften aklıma birşey gelmez,düzelirim:))

kendini iyi hissedebilecegin, rahat olacagin bir terapist bulmak kolay degil, birkac tane denemek gerekebiliyor... Ama simdiki doktorundan memnunsan süper...
insallah bekledigin güzel haberi de alirsin ve hersey diledigin gibi olur canim...

Kızlar geldim doktordan. Genetik eşiminki çıkmamış daha. Benim temiz gelmiş şükür. Troid ve lupus antikoagülan ve anti dna da iyi. Yalnız ANA(anti nükleer antikor) testi sorunlu. Vücut bebeği kabul etmek istemiyor dedi. Siz de 3 ana problem var:
1. Rahim ağzı yetmezliği
2. Pıhtılaşma sorunu
3. ANA bağışıklıkla ilgili sorun. Bunun için prednol diye ilaç verecekmiş hamilelikte.

Genetiğe çok sevindim.Bu beni korkutuyordu. Eşiminki de çıkınca Cemil Hoca'ya göndereceğim....

Ha bu arada kendi doktoruma da gittim. Çok yoğunmuş. Gece 12'ye kadar çalışıyormuş. O da görmüş oldu sonuçları. Yumurtama baktı çatlamış gibi görünüyor dedi. Ama eve geldim ovulasyon testi yaptım. Bir şey çıkmadı. Negatif. Bir sıvı varmış orada. Ne acaba? Biraz sarı akıntım var. Tatilde 3-4 kez havuza girmiştim. Enfeksiyondan korktum. Biraz var gibi dedi. Tek kullanımlık antibiyotik verdi. Kullanmak istemediğimi de söyledim. Bu ay adet olursam o zaman tekrar giderim...

NKOB cuğum bana lupus antikoagülan testi yapıldı sen yaptırdın mı bak araştırıken ne buldum. Yaptır istersen? Ben yaptırdım...

Neonatal Lupus: SLE olan kadınların yeni doğan bebeklerinde görülür. Neonatal lupusu olan bebeklerin ciddi kalp sorunları olabilir. Bunun dışında bebeklerde deri döküntüsü, karaciğer anormallikleri veya düşük kan değerleri olabilir. Riskli bebekler saptanarak, doğum sırasında veya hemen sonrasında takip ve tedavi edilir. Neonatal lupus çok nadirdir ve SLE’ li annelerin bebeklerinin çoğu tamamen sağlıklıdır.

Back