Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay inanmiyorum, sen geldin mi? ben daha uzun kalirsin diye düsünmüstüm...
bugün aksam seni bi arayim dedim, sonra, tatildesiniz rahatsiz etmeyim diye düsündüm...
yazdiklarini bi okuyum, bakayim neler yaptin...
ikiz gebelikler, ikiz istekleri ve ikiz korkuları konuşulmuş.
bn de heppp ikizlere rastladım geçen hafta.
hatta var ya, bir oyuncakçıda 4 5 aylık ikizlere rastladım. biri annesinde kangurudaydı, diğeri babasında. anneyle baba yan tarafa doğru bişey bakıyordu. bunlardan biri kolunu nasıl uzatıyor diğerinin kafasını ellemek için. bn de unuttum yanımdakileri, ve orada ne yaptığımı ve onları izledin uzunnnn uzunnnn.
bi de fotolarını çektim:26:
sanırım o sırada gülümsüyordum da bn bir başıma:44: kim demiş NKOB merhametsiz bebeklere diye
amin....Tüm evraklarımızı almış eşim . Önce çocuk kardiyoloğu hocamıza gösterdik. Herkeste binde 5 olan kalp haslatılığı riski artık sizde arttı dedi. Ama gebelik için sorun görmüyoruz, bir de çocuk genetik uzmanı görsün dedi.
Ona gittik tabi. O da inceledi. Öncesinde bn kısa bir özgeçmiş verdim çocuklarımızla ilgili. çok zordu, sonuna doğru bn zırıldamaya başladım...
Bİirinci bebek tamamen bağımsız şekilde enfeksiyondan olmuş dedi. İkinci de genetik ise bile çooookk büyük bir tesadüf (bana göre tevafuk ve kader), ve biz böyle hastalara gebelik öneriyoruz dedi.
ama kesinlikle hamileliğimizden haberlerinin olması gerektiğini, ve orada takip edileceğimizi söyledi.
Allah razı olsun, üçünü de çok bekledik ama, bizi geçmişimizden ötürü gayet iyi tanıdıkları ve hastaya saygılarından olsa gerek değer verdiler, ilgilendiler, tüm randevusuzluğumuza, sevksizliğimize vs rağmen. ellerini ayaklarını öperek çıkacaktım desem mübalağa olmaz.
....
işte böyle arkadaşlar... bn ne bekliyordum biliyormusnuz.. '' aman haaa.. genetik testler yapmalıyız. incelenmelisiniz. bu ne cesaret!!!! sakın doğurma! dur ha! yok ha! aman ha!'' vs vs vs bekliyordum ne yalan söyleyeyim.
elhamdülillah. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bir an önce tümmm olumsuzluklardan uzak gönlümüzdekilere kavuştursun innnşallahhhhh...
ikizmiiiiii
bnde ikizlerimi kaybettim erken doğumla 22. hftamda
çook korkuyorum artk ikizlerden en başından beri drlar hep risklerden bahsetmişlerdi.......
arkadaşlar benimde şuandaki en büyük hayalim ikiz bebişler sırf buyüzden tüp bebeğimi kıbrısta yaptırmayı düşünüyorum....
sonra birde tekrar erken doğum olusa diye endişeleniyorum... ama sonra tekrar bişey olmaz inşallah diyorum....
Arkadaşlar ben yarın sabah 8.00'de İstanbul'a gidiyorum. 15 gün yokum. Geldiğimde inşallah burada güzel haberler almaya devam ederim.
Bu gece belki girebilirim tekrar belki giremem şimdiden herkesin kandilini kutluyorum...
ah canim benim, benim oglum da böyle tatli aylardaydi... o kara kisin ortasinda sadece 2 ya da 3 kere magazalara gitmistik, orda da benim ogluma bu ne tatli sey diye bakip, seviyorlardi..
kim demis sana merhametsiz diye, bizim sorunumuz galiba yüzlesme durumu... ben de burda arkadaslarim davet ediyorlar, sagolsunlar her seferinde... ama gidemiyorum.... cünkü hepsinde bebek... nasil dayanirim... ama daha büyük yani 1 yasindan itibaren bir sorunum yok, hatta onlarla oynuyorum, seviyorum...
canim hayirlisiysa, ikizlerin olur Insallah.... yarin duadayiz nasilsa
amin....
senin icin görüsmelerinizin pozitif gelismesine sevindim.... o zaman gazaniz mubarek olsun, hemen calismalara :92:
arkadaşlar benimde şuandaki en büyük hayalim ikiz bebişler sırf buyüzden tüp bebeğimi kıbrısta yaptırmayı düşünüyorum....
sonra birde tekrar erken doğum olusa diye endişeleniyorum... ama sonra tekrar bişey olmaz inşallah diyorum....
canim, durumuna ne uygunsa öyle yaptir..... yani ikiz senin icin riskli olacaksa, tek olsun...
Insallah hersey yolunda gider, hayirli haberlerini aliriz.....
canim, yaslilik ne demek, hayatinin baharindasin
Bana herkes abla diyebilir sanırım. 34.5 oldum. Var mı benden yaşlısı?
Duaların için çok teşekkür ederim çokSınavım beklediğimden çok daha iyi geçti,şoktayım :) Bu kış bi rahatsızlık başladı bende ve gereğiden fazla tepki verdiğimi gördüm,meğerse korkudan deliye dönmüşüm. Yememekten 15 günde 8 kilo verdim,o zaman başladım tedaviye,3 aydır destek alıyorum aynı zamanda terapi alıyorum ama doktorum bunu aşmamız en az 1 yıl sürer çok yerleşmiş diyor. Zamanla düzelecek inşallah,ilgin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Çok teşekkür ederim canım benim,desteğinizle en hayırlı şekilde geçti sınavım,sonuç ne olursa olsun ben mutluyum:) Nkob'a iletirsen sevinirim:)
kızlar merabalar... özledim sizleri. nasılsınız. arada girmeye çalışırım öpüyorum sizi.
nkob canımmmm ben iyiyim merak etme olur mu
kızlarrr nasılsınız gorusmeyelı ben cok cok cok sukur cok cok cok ıyıyım uzun zaman oldu gırmeyelı unutulmusumdur belkı namza basladım 15gunu gectı oazartesı ve persembe dayanma gucmu zorlayarak oruc tutuyorum aksam 5ten 11 e kadarda esımle konusyorum arada bır faceye takılıyorum anlayacagınız pek zmanım yok dua edıyorum tum arkadsalrımıza rabbım gonlumuzden gecenı hayırlı eylesın cumlemıze saglıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın ıns.kısmetse eylule esım gelıyo ve artık benımde bır yuvam olcak tam anlamıyla evımıızı alıp yerlescez ve tatıle gıtcez vee enonemlısı testlerı yaptırıp bebıs beklıycez allah nasıp ederse bakalım hepınıze opuyorum allaha emanet olun....:nazar
Çok teşekkür ederim,inşallahhh
Burayı okuya okuya bilinçaltıma yerleşmiş galiba;dün rüyamda ikiz bebeklerim vardı:))
Bir elimle ikisini tutup diğer elimle ev işi yapıyordum,ne hamaratım
Çocukluğumdan beri ikizlere imrene imrene bakarım ama burda zaman geçirdikten sonra değiştim.Sağlıklı olsunda tek tek olsun...
çok üzüldüm çooook üzüntümü tarif edecek lafım sözüm yok. Allah sabır versin. Takdir i İlahi. O verdi O aldı seni teselli edecek hiçbir şey bulamıyorum.. okurken öyle kötü oldum ki kalbim sıkıştı. Allah kızına hayırlı güzel ömür versin. Acısını göstermesin. Cümlemizin evladını korusun Rabbim..