Varis tedavisi olan var mı?

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.194
78
32
Yeri burası değil belki ama bana dert oldu resmen. Hamileyim 31. Haftadayim. Zaten varisim vardı şimdi bilekleğimde bile var. Ve sol bacağım da şişlik oluyordu. Doktora gittim. Kalp damar cerrahisine. Adam sadece baktı varis var dedi geçti. Kısaca takmadı bile. Bi çorap yazdı.. neyse eve geldim 1 2 gun sonra bacağımda ağırlık hissi, yanmali ağrılar başladı gun içinde hareket edince veya oturup bacağımı sarkıtınca ağrı oluyor. Zonklama mi desem öyle bi his. Sanki basınç var. Bulunduğum ilde sadece bu doktor var ve ben bu konuyu kendime dert edindim resmen. Damar tıkanıklığı falan mı oldu diye düşünmeden edemiyorum. Baska bi ile de gidemiyorum arabamız yok vs. Varis ağrısı nasıl oluyor yaşayan bi anlatsın Allah aşkına.... bu ağrı zonklama neyin ağrısı?

Yaşamadım ama hamilelikte oluyor diye biliyorum. Eltim senin gibi olmuştu.
Doğum yapınca geçiyormuş. Yani kalıcı değilmiş. Ağrı için ne yapılır bilemedim ama ibrahim Saracoglunun kürlerine bakmamı öneririm.

Yaşamadım ama hamilelikte oluyor diye biliyorum. Eltim senin gibi olmuştu.
Doğum yapınca geçiyormuş. Yani kalıcı değilmiş. Ağrı için ne yapılır bilemedim ama ibrahim Saracoglunun kürlerine bakmamı öneririm.
Hamilelikte oluyormuş evet.... ama cidden sinir bozucu. Doktor da ilgilenmeyince çok gıcık oldum. Ibrahim saracoglunun kürüne de baktım da hamilelikte kullanilmiyormuş....

Hamilelikte oluyormuş evet.... ama cidden sinir bozucu. Doktor da ilgilenmeyince çok gıcık oldum. Ibrahim saracoglunun kürüne de baktım da hamilelikte kullanilmiyormuş....
Allah yardımcınız olsun o zaman. Keşke yardımcı olabilseydim.

Benim agrilarim dogumdan sonra bitmisti. Umarim sizin de oyle olur. Yataktan kalkip ise gidemiyordum. Ayagimin ustune bastigimda sanki canimi cekiyorlar gibi oluyordu basamiyordum dusuyordum. Bu gecer mi diye diye tamamladim o hamileligi. Cok sukur gecti.

Bende 29 haftalık hamileyim ve bende de varis çıktı bacağımın arkasında üstünde var maşallah doktor merhem yazdı onu kullanıyorum ağrı sızı yok ama hamilelikte oluyor varis bebek için daha çok kan pompalandığı için doğum sonrası geçer diye duydum inşallah geçer

Ablamda varda ileri derecede.
Damar yapısının zayıflığından kaynaklanıyor.
İki ameliyat geçirdi, ince damarlara iğne tedavisi uygulandı ama tekrarlıyor.
Uzun süreli ayakta durmayacaksanız.
Çorabınızı sabah kalkar kalkmaz giyeceksiniz.
Bunlara dikkat ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız.
Tedavi için doğumdan sonrasını bekleyin.

Canım şu an 7.5aylik hamileyim ve 3.ayimdan beri varis ağrısı çekiyorum ...sağ bacagim mos mor oldu ve vajina girişine kadar çıktı en çok acıtan da o zaten parmak kadar...kalp damar cerrahina gittim...varis külotlu çorap i verdi aldım ama giyemiyirun coook sıcak ve çok zor giymek,çıkarmak abdest alıyorum çok zor oldu...Dr dediği hamilelerin &50 dinde oluyormuş ve yarışı da doğumdan sonra geçiyormuş bazense kalıcı oluyormuş...bana dediği doğumdan sonra USG çekeriz eğer pıhtı yoksa lazerle temizleriz dedi...ayakta durma ,ayaklarını uzat,soğuk su ile masaj yap dedi ilaç vs vermedi ...ama şu an ne canım coooook yanıyor hele alt kısımdaki beni delirtiyor ..ben doğumdan sonra i saallah hacamat ve sülük tedavisi yaptirmicam gecmezde tıpa bakacağım...ama bacağındaki görüntü beni psikolojik olarak kötü etkiliyor ...ayak bilehimden vajina girişine kadar yani...diğer bacagimda yok birsey birde bu varis ırsi imiş annemde de olmuş doğumda ve kalmış geçmemiş....ama yengemdeki geçmiş ...inşaallah agrisida görüntüsünde geçer...
İlk hamileligimde taş gibiydim hicbirsey olamadı ikinci beni baya yordu...rabbim sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin inşallah

Canım şu an 7.5aylik hamileyim ve 3.ayimdan beri varis ağrısı çekiyorum ...sağ bacagim mos mor oldu ve vajina girişine kadar çıktı en çok acıtan da o zaten parmak kadar...kalp damar cerrahina gittim...varis külotlu çorap i verdi aldım ama giyemiyirun coook sıcak ve çok zor giymek,çıkarmak abdest alıyorum çok zor oldu...Dr dediği hamilelerin &50 dinde oluyormuş ve yarışı da doğumdan sonra geçiyormuş bazense kalıcı oluyormuş...bana dediği doğumdan sonra USG çekeriz eğer pıhtı yoksa lazerle temizleriz dedi...ayakta durma ,ayaklarını uzat,soğuk su ile masaj yap dedi ilaç vs vermedi ...ama şu an ne canım coooook yanıyor hele alt kısımdaki beni delirtiyor ..ben doğumdan sonra i saallah hacamat ve sülük tedavisi yaptirmicam gecmezde tıpa bakacağım...ama bacağındaki görüntü beni psikolojik olarak kötü etkiliyor ...ayak bilehimden vajina girişine kadar yani...diğer bacagimda yok birsey birde bu varis ırsi imiş annemde de olmuş doğumda ve kalmış geçmemiş....ama yengemdeki geçmiş ...inşaallah agrisida görüntüsünde geçer...
İlk hamileligimde taş gibiydim hicbirsey olamadı ikinci beni baya yordu...rabbim sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin inşallah
Bana da o coraplardan verdi giyiyorum ama diz kapagimda toplanıyor sanki kan dolaşımı daha yavasliyor. Valla o kadar kafaya taktim ki. Doktor üst bacağa tırmanırsa yani kasığa kadar normal doğum yapamazsın dedi. Ikinma fala tehlikeli olur dedi. Ust bacakta beni. Dizimin 3 5 cm yaninda var biraz. Daha da yok. Ağrı katlanilmaz değil henüz masajdı soğuk kompresti falan idare ediyorum ama pıhtı olayı beni korkutuyor tehlikeli çünkü.

Benim agrilarim dogumdan sonra bitmisti. Umarim sizin de oyle olur. Yataktan kalkip ise gidemiyordum. Ayagimin ustune bastigimda sanki canimi cekiyorlar gibi oluyordu basamiyordum dusuyordum. Bu gecer mi diye diye tamamladim o hamileligi. Cok sukur gecti.
Geçmiş olsun. Normal doğum mu oldu sezeryan mı?

Back
X