Ne mutlu size bize henuz nasip olmadi artik sonuc ne olacak kestiremiyorumEşime nişanlıyken varikosel dendi. Belki çocuğumuz olmayabilir diyordu. İlk günden hamile kaldı şu sn 28 haftalık hamileyim. Düşük vs de yaşamadım ve bebeğim çok sağlıklı çok şükür.
Amin cümlemize inşAllah hayırlısı ne ise o olsun tabiYaklaşık 7 yıl önce eşim varikosel ameliyatı olmuştu. Zor bir ameliyat değil korkmayın.Lokal anestezi altında yapılmıştı eşime. 4-5 saat sonra da taburcu etmişlerdi.
Bende ayrıca polikistikover de olduğu için midir, nedendir bilmiyorum ameliyat sonrası da doğal yollardan olmamıştı hamilelik. Tüp bebek tedavisiyle hamile kalmıştım. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
Henuz belli degil insAllah agir değildirOlupta çocuğu olan tanıdıklarım var ama ağır değilse sıkıntı değil
Kizlar selamın aleyküm hesabımı kapatmak zorunda kaldım bu yeni hesabim ve soru sormak bi türlü nasip olmamisti neyse konuya geceyim.
Esime 1 hafta önce varikosel teşhisi konuldu doktor bi doktor ameliyat dedi bizde baska bi doktora baktirmak istedik ve baktirdik dedi varikosel ama çocuk olmasina engel degil dedi 8 aydir deniyoruz ama cocugumuz olmuyor .boyle durum yasayan varmi varikosel olupta hamile kalan yada napmaliyiz ameliyat sartmidir sizce .
Cok sagol cok aciklayici bi anlatim olmus icim rahatladi Rabbim bi yol gösterir insAllah hayirlsi olur elbet.Vealeykümselam..
Korkulacak bişey değil.. eşimin sperm sayısı normalin bi tık altındaydı hafif kasık ağrısı vardı doktoruda yaptırması gerektiğini söyledi.. yani ameliyat olmasa da olurmuş ama çocuk süreci uzayabilirmiş..
kasıkta bulunan damarlarda genişleme oluyormus daha çok kan birikiyormuş ve o ortamın sıcaklığını artırıyormuş.. ameliyat ile damarları daraltıyorlar.. haliyle spermler belirli bi sıcaklıkta yaşayabiliyor, damarlardaki kanın ısıttığı ortamda spermlere yaramıyor işin özü bu.. o yüzden hamama gitmesin eşiniz, yüksek sıcaklıkta duşta almasın..
Ameliyata gelecek olursak olsun olmasın diyemem doktor değilim tıbbi durumunu bilemem.. ama olacaksa kesinlikle mikrocerrahi yöntemi ile olsun.. genellikle özelde yapıyorlar çok pahalı bi işlem değil bin-2 bin arası değişir hastanenin durumuna göre belki daha uyguna bile yapan hastaneler vardır bilemiyorum..
mikrocerrahide özel cihazlarla yapılıyor.. eşimin sol kasığında vardı.. 5 cm lik bi kesiden girip mikro kameralarla yaptılar ameliyatı.. mikrocerrahi olmazsa elle yapılıyor damarlar dışarı çıkarılıyor ve bazı damarlar ince olduğu için mikrocerrahi yöntemini öneriyorlar eşimde araştırıp öyle karar vermişti..
ameliyat sonrasında uyuşma geçince normal hayata dönüyor.. eşim akşam üstü ameliyat olup sabah arabayla eve gitmiştik normal hayatına devam etmişti..
hastaneden çıkınca 1 kere adet gördüm.. sonrasındaki adet zamanımda hamile olduğumu öğrendim.. bol bol ceviz/meyve/keçiboynuzu/bal yemişti eşim..
ameliyattan sonra ilişki yasağı oluyor ama kaç gündü unuttum malum dikiş oluyor sanırım eşimin yapıştırma usuluydü.. izi neredeyse belli olmuyor şimdi..
Dipnot: bu arada gözünüz korkmasın vicdanlarını kesmiyorlarbildiğiniz kasığın üst kısmından olan bi operasyon..
Düzenleme notu :)
2. Gebeliğim şu an..
hatta 1 kereliğe mahsus kaçamakla hamile kaldım diyebilirim.. eşim duyunca çok sevindi.. makinayı güzel yapmış doktor bi teşekkür mesajı atayım deyip duruyordu
Cok sagol cok aciklayici bi anlatim olmus icim rahatladi Rabbim bi yol gösterir insAllah hayirlsi olur elbet.
Rabbim çocuğunuzu anneli babali büyütsün insAllah
Umarım ayin 20 sinden sonra belli olur hersey ve esim ameliyat olur rahata ereriz .
Korkum var ama sizin anlattıklarınızdan sonra kayboldu şükür
Teşekkür ederim
Cok sagolasjn tavsiyelerinize uymaya caliscm hayırlısı olsun insAllahAmin insallahh.. Rabbim size de nasip etsin.. sizde doktor kontrolünüzü aksatmayın yumurta takibi yaptırın.. adet başlangıc tarihinizi 1. Gün sayarsanız 12.-16. Günler genelde yumurtlama günü oluyor.. hemen duş almayın.. bol bol sağlıklı beslenin :) mümkünse şeker tüketmeyin/bir de hazır tavuk yemeyin yüksek hormon katkısı olduğu için hormonları çok etkiliyormuş özellikle doktorum uyarmıştı.. sağlıklı yumurta üretimi/sağlıklı sperm üretimi için sağlıklı beslenmek şart malesef.. tekrardan geçmiş olsun..
Eşiniz açık mi yoksa mikrocerrahi olarak mi ameliyat olmuş acaba ?Eşime de bekarken bu teşhis konulmuş. Başlangıç yani ilerlememiş. Ama ameliyat olma zorunluluğun yok demiş. Eşim olmuş yine de ameliyattan 1 yıl sonra evlendik. 4-5 ay sonra da hamileydim. Kızım 1 yaşında şu an ikinciye hamileyim. Varikoselde ilerlemeden ameliyat olmak baya kurtarıcı sanırım. Çünkü ilerleyince tüp bebekten başka çare yok. Kime sorsam aynı. Biz böyle bir sorun yaşamadık, onu da eşimin erken tedavisine bağlıyorum
Eşiniz açık mi mikrocerrahimi oldu acabaAmeliyat olmadan kalinan gebeliklerde dusuk riski oluyor. Bize doktor boyle bilgu vermisti. Spermler sağlıklı olmuyor demisti. Bizde ameliyatı kabul etmiştik . Ameliyattan sonra esim duzeldi sukur. Suan oglum 17 aylik :)
Açık ameliyat olmuş. Kasık bölgesinde kesi izi varEşiniz açık mi yoksa mikrocerrahi olarak mi ameliyat olmuş acaba ?
Dokronuzu ogrenebilir miyimVealeykümselam..
Korkulacak bişey değil.. eşimin sperm sayısı normalin bi tık altındaydı hafif kasık ağrısı vardı doktoruda yaptırması gerektiğini söyledi.. yani ameliyat olmasa da olurmuş ama çocuk süreci uzayabilirmiş..
kasıkta bulunan damarlarda genişleme oluyormus daha çok kan birikiyormuş ve o ortamın sıcaklığını artırıyormuş.. ameliyat ile damarları daraltıyorlar.. haliyle spermler belirli bi sıcaklıkta yaşayabiliyor, damarlardaki kanın ısıttığı ortamda spermlere yaramıyor işin özü bu.. o yüzden hamama gitmesin eşiniz, yüksek sıcaklıkta duşta almasın..
Ameliyata gelecek olursak olsun olmasın diyemem doktor değilim tıbbi durumunu bilemem.. ama olacaksa kesinlikle mikrocerrahi yöntemi ile olsun.. genellikle özelde yapıyorlar çok pahalı bi işlem değil bin-2 bin arası değişir hastanenin durumuna göre belki daha uyguna bile yapan hastaneler vardır bilemiyorum..
mikrocerrahide özel cihazlarla yapılıyor.. eşimin sol kasığında vardı.. 5 cm lik bi kesiden girip mikro kameralarla yaptılar ameliyatı.. mikrocerrahi olmazsa elle yapılıyor damarlar dışarı çıkarılıyor ve bazı damarlar ince olduğu için mikrocerrahi yöntemini öneriyorlar eşimde araştırıp öyle karar vermişti..
ameliyat sonrasında uyuşma geçince normal hayata dönüyor.. eşim akşam üstü ameliyat olup sabah arabayla eve gitmiştik normal hayatına devam etmişti..
hastaneden çıkınca 1 kere adet gördüm.. sonrasındaki adet zamanımda hamile olduğumu öğrendim.. bol bol ceviz/meyve/keçiboynuzu/bal yemişti eşim..
ameliyattan sonra ilişki yasağı oluyor ama kaç gündü unuttum malum dikiş oluyor sanırım eşimin yapıştırma usuluydü.. izi neredeyse belli olmuyor şimdi..
Dipnot: bu arada gözünüz korkmasın vicdanlarını kesmiyorlarbildiğiniz kasığın üst kısmından olan bi operasyon..
Düzenleme notu :)
2. Gebeliğim şu an..
hatta 1 kereliğe mahsus kaçamakla hamile kaldım diyebilirim.. eşim duyunca çok sevindi.. makinayı güzel yapmış doktor bi teşekkür mesajı atayım deyip duruyordu
Hiç bilmiyorum eşime sorup size dönüş yaparımDokronuzu ogrenebilir miyim
Hatirlamiyorum ki. daha doğrusu bilmiyorum. 2 saat surmustu ameliyat. Geldiğinde kendinde değildi. Ustelik Ameliyattan sonra keci ozu pekmezi yedirdim bol bol baya faydasi olmustu spermlere.Eşiniz açık mi mikrocerrahimi oldu acaba
Size katılıyorum bende iki kez kimyasal geçirdim. Eşimin degerleri baya düşüktü yine de ameliyat olmamak icin cok direndik bi cok takviye tedavi denedik tam bi sonuç alamadık şuan eşim açık ameliyat oldu iyileşmesini bekliyoruz.. Açık diyorum çünkü tam arastirmadan ameliyat oldu mikrocerrahi uygulamasını sonradan öğrendik.. İnşallah sonucu iyi olur.. Bu arada oglusunuzu Allah sizlere bağışlasın inşallah hayırlı ömürlerAmeliyat olmadan kalinan gebeliklerde dusuk riski oluyor. Bize doktor boyle bilgu vermisti. Spermler sağlıklı olmuyor demisti. Bizde ameliyatı kabul etmiştik . Ameliyattan sonra esim duzeldi sukur. Suan oglum 17 aylik :)
Ne kadar oldu eşiniz ameliyat olalı bide pkonuz varmı?Amin cümlemize inşAllah hayırlısı ne ise o olsun tabi
Iste ameliyat sonrası korkum var insAllah Rabbim bi yol gösterir
Ameliyat olmadiki olacak iste korkuyoruz hayir yokNe kadar oldu eşiniz ameliyat olalı bide pkonuz varmı?
Canım sorunu görünce yazma ihtiyacı hissetim, hiç canınızı sıkmayın. Eşime de bundan yaklaşık 5 ay önce varikosel tehşisi konuldu hareketli sperm sayısı %15 di. İlk doktorumuz ameliyat gerekli dedi. Biz de üniversite hastanesine ikinci bir doktora gittik. Doktorumuz şuan gerek yok normalde 12 ay denemeniz lazım olmazsa önce aşılama sonra da tüp bebek denenir o esnada eşinin durumu eğer kötüye giderse ameliyat düşünülür dedi. Sperm hareketliliğini artırmak için de internetten keçiboynuzu kürünün (ibrahim saraçoğlunun önerdiği) yapılışını öğrenip 2 ay onu denedik bir de Larginin içeren tabletlerden 3 günde bir kullandı eşim. 2 Ay sonunda tekrardan teste girdi hareketli sayısı %50 ye çıktı ve suan bende 1 aylık hamileyim. Genel olarak varikosel ameliyatı düşünenlere ameliyatı düşünmeden önce şu keciboynuzu kürünü bir deneyip gelişme var mı gözlemlemesini tavsiye ederim.Kizlar selamın aleyküm hesabımı kapatmak zorunda kaldım bu yeni hesabim ve soru sormak bi türlü nasip olmamisti neyse konuya geceyim.
Esime 1 hafta önce varikosel teşhisi konuldu doktor bi doktor ameliyat dedi bizde baska bi doktora baktirmak istedik ve baktirdik dedi varikosel ama çocuk olmasina engel degil dedi 8 aydir deniyoruz ama cocugumuz olmuyor .boyle durum yasayan varmi varikosel olupta hamile kalan yada napmaliyiz ameliyat sartmidir sizce .
Çok dagol cnm ya 8 aylik evliyiz ama varikosel den dolayi olmuyor sanirim. Doktor engel yok dedi olur ama bilemiyorum korkum var onun icin napariz belli degil iki gun sonra testi.tekraraliycz nasip olursa ondan sonra belli olacak hersey o dediginiz kuru deniycm insAllah faydasi olur. Çok teşekkür ederim cevap için. ☺Rabbim çocuğunuzu anneli babali büyütsun kac aylik evlisiniz bu arada.Canım sorunu görünce yazma ihtiyacı hissetim, hiç canınızı sıkmayın. Eşime de bundan yaklaşık 5 ay önce varikosel tehşisi konuldu hareketli sperm sayısı %15 di. İlk doktorumuz ameliyat gerekli dedi. Biz de üniversite hastanesine ikinci bir doktora gittik. Doktorumuz şuan gerek yok normalde 12 ay denemeniz lazım olmazsa önce aşılama sonra da tüp bebek denenir o esnada eşinin durumu eğer kötüye giderse ameliyat düşünülür dedi. Sperm hareketliliğini artırmak için de internetten keçiboynuzu kürünün (ibrahim saraçoğlunun önerdiği) yapılışını öğrenip 2 ay onu denedik bir de Larginin içeren tabletlerden 3 günde bir kullandı eşim. 2 Ay sonunda tekrardan teste girdi hareketli sayısı %50 ye çıktı ve suan bende 1 aylık hamileyim. Genel olarak varikosel ameliyatı düşünenlere ameliyatı düşünmeden önce şu keciboynuzu kürünü bir deneyip gelişme var mı gözlemlemesini tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?