Vealeykümselam..
Korkulacak bişey değil.. eşimin sperm sayısı normalin bi tık altındaydı hafif kasık ağrısı vardı doktoruda yaptırması gerektiğini söyledi.. yani ameliyat olmasa da olurmuş ama çocuk süreci uzayabilirmiş..
kasıkta bulunan damarlarda genişleme oluyormus daha çok kan birikiyormuş ve o ortamın sıcaklığını artırıyormuş.. ameliyat ile damarları daraltıyorlar.. haliyle spermler belirli bi sıcaklıkta yaşayabiliyor, damarlardaki kanın ısıttığı ortamda spermlere yaramıyor işin özü bu.. o yüzden hamama gitmesin eşiniz, yüksek sıcaklıkta duşta almasın..
Ameliyata gelecek olursak olsun olmasın diyemem doktor değilim tıbbi durumunu bilemem.. ama olacaksa kesinlikle mikrocerrahi yöntemi ile olsun.. genellikle özelde yapıyorlar çok pahalı bi işlem değil bin-2 bin arası değişir hastanenin durumuna göre belki daha uyguna bile yapan hastaneler vardır bilemiyorum..
mikrocerrahide özel cihazlarla yapılıyor.. eşimin sol kasığında vardı.. 5 cm lik bi kesiden girip mikro kameralarla yaptılar ameliyatı.. mikrocerrahi olmazsa elle yapılıyor damarlar dışarı çıkarılıyor ve bazı damarlar ince olduğu için mikrocerrahi yöntemini öneriyorlar eşimde araştırıp öyle karar vermişti..
ameliyat sonrasında uyuşma geçince normal hayata dönüyor.. eşim akşam üstü ameliyat olup sabah arabayla eve gitmiştik normal hayatına devam etmişti..
hastaneden çıkınca 1 kere adet gördüm.. sonrasındaki adet zamanımda hamile olduğumu öğrendim.. bol bol ceviz/meyve/keçiboynuzu/bal yemişti eşim..
ameliyattan sonra ilişki yasağı oluyor ama kaç gündü unuttum malum dikiş oluyor sanırım eşimin yapıştırma usuluydü.. izi neredeyse belli olmuyor şimdi..
Dipnot: bu arada gözünüz korkmasın vicdanlarını kesmiyorlar

bildiğiniz kasığın üst kısmından olan bi operasyon..
Düzenleme notu :)
2. Gebeliğim şu an..
hatta 1 kereliğe mahsus kaçamakla hamile kaldım diyebilirim.. eşim duyunca çok sevindi.. makinayı güzel yapmış doktor bi teşekkür mesajı atayım deyip duruyordu