inşallah yersindir sıkıntıların ama bunu spermiyogram testi yapmadan yada denemeden bilemezsin ama sen bence içini ferah tut ve böyle şeylere kafanı takma ne zaman çocuk düşünüyosunuz .....
Arkadaşlar,
Biz çocuk düşünüyoruz ama denemeden önce herhangi bir sorun olup olmadığını bilmek istedik ve bu sebeple kontrole gittik. Benim değerlerim normal çıktı ama Eşim sperm testi verdi ve sonucunda tüm diğer değerleri çok iyiyken Morfoloji değer %0 çıktı. Bunun üzerine, Ürolojiye yönlendirdiler bizi ve doktor önce el muayenesi sonra da ultrasonla yaptığı muayenede özellikle sol tarafta gözle görülebilir büyüklükte varikosel tesbit etti; sağda da olduğunu ultrasonla tesbit etti. Olumlu sonuç verebilmesi için de her iki taraftan da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sonra başka bir doktora daha gittik bu doktordan da, okuduğumuz bazı yazılardan da ameliyat olsa dahi sonucun özellikle sayıyı etkileyeceğini ama morfoloji değerinde çok büyük bir değişiklik yapmayacağı bilgisini edindik. Bunun üzerine, eşim 2. kere daha sperm verdi ve Morfoloji değeri bu sefer de %2 çıktı. Hatta bu 2. doktor ikimizin de yaşı sebebiyle ameliyatla hiç vakit kaybetmeden bizi tüp bebeğe yönlendirebileceğini söyledi.Ama henüz normal yolla bile denememişken üstelik de varikoselin Morfoloji değeri üstünde etki etme ihtimali olduğundan biz buna yanaşmıyoruz. Aranızda ameliyat olup, Morfoloji değerinde büyük ölçüde değişim yaşayan oldu mu? Olduysa ve paylaşırsa çok sevinirim çünkü Eşim en kısa sürede ameliyat olacak. Sizlerin tecrübesinin fayda getireceğine inanıyorum. Şimdiden Teşekkürler...
Skrotal renkli doppler us incelemesi yaptırdım .
B- mod ile yapılan incelemede bilateral testis ve epididim normal boyut ve eko yapısında ,konturları düzenli olarak izlenmiş, yer kaplayan kistik yada solid kitle lezyonu saptanmamiştir.Bilateral skrotal sıvı fizyolojik sınırlardadır.Solda dominant ven çapı istirahat halinde 2,5mm , valsalva manevrası ile 3,2mm dir. Venöz reflü mevcuttur.Hasta supin pozisyonunda istirahat halinde iken ve valsalva manevrası ile sağda venöz yapıların kalbrasyonu normal sınırlarda olup renk modunda ve spektral analizde reflü kaydedilmemiştir.
sonuç: solda minimal varikosel açısından sınırda doppler bulguları
hocam bu sonuçlara göre ben de varikosel var mı yok mu acil ameliyata ihtiyacım var mı sperm lerimde ki hareket yavaşliği bundAN dolayı olabilir mi?
Hocam sperm testi sonuçları;(özel hastane)
%11ileri hızlı,
%24yavaş ileri
%25 yerinde
%40 hareketsiz
2 ay sonra başka bir yerde tekrar sperm testi yaptırdım sonuçları;(tüp bebek merkezi)
%ileri 0
%37 yavaş ileri
%12 yerinde
%51 hareketsiz bu mrkezdeki yetkiler bizde daha ayrıntılı olarak spermleri seçeriz dediler ayrıca hocam.
hocam 2 ay içeresinde sperm sayılarında bu kadar değişiklik olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?