• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ve Morfoloji

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım bizde istanbulevlerinde oturyoduk evlenince başakşehire geldim şimdi ablam medicanın yanındaki binada oturuyor yakınız:))) bu arada ben rapor işini araştırıyorum sperm saysısı 5 milyonun altında olanlara veriyolarmış sanırım en azından ilaçlara para vermeyiz :)) sen adetin ilk günü spreye başlıyosun dimi bide nekadara mal olucak bizim ilki 6 milyarı biraz geçmişti..

merhaba,
ne raporundan bahsettiğinizi tam anlayamadım. benim eşiminde sperogram sonuçları hiç iyi çıkmadıve doktor doğrudan tüp bebeğe yönlendirdi bizi.Şu anda beklemedeyix a ilaçla ve bitkisel kürlerle sonuç değişecek mi bilmiyorum.

ArkadaŞlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tÜp bebek fıyatlarında ındırım ıstıyoruz )

topıĞınde maıl gÜnÜ lÜtfen topıĞe uĞrayıp hazırlanan dılekÇeyı gereklı yerlere maıl olarak atarmısınız

lÜtfen herkese haber verelım

kızlar eşim bugün spermiyogram testi yaptırdı.sonuçlar şöyle
SAYI : 1 ml' de 50 milyon , toplam 160 milyon
HAREKETLıLıK : Progresif Hareketli %16
Yavaş Hareketli %30
Yerinde Hareketli %16
Hareketsiz %38
MORFOLOJı : normal sperm YOK

kızlar doktor sayı iyi ama morfoloji 0 dedi.bu yüzden varikosel ameliyatı olman gere dedi eşime.fakat ben varikosel ameliyatının morfolojiyi etkilemiyor diye biliyorum.sizce bu durumda ameliyat olmasına gerek varmı?

kızlar eşim bugün spermiyogram testi yaptırdı.sonuçlar şöyle
SAYI : 1 ml' de 50 milyon , toplam 160 milyon
HAREKETLİLİK : Progresif Hareketli %16
Yavaş Hareketli %30
Yerinde Hareketli %16
Hareketsiz %38
MORFOLOJİ : normal sperm YOK

kızlar doktor sayı iyi ama morfoloji 0 dedi.bu yüzden varikosel ameliyatı olman gere dedi eşime.fakat ben varikosel ameliyatının morfolojiyi etkilemiyor diye biliyorum.sizce bu durumda ameliyat olmasına gerek varmı?

arkadaşım benim eşimiin morfolojisi de %1 di ameliyat oldu 3 ay dolmadan kasımda hamile kaldım şuan 3 ayımız bitti hamdolsun.varikoseli de ileri derecedeydi hiç zaman kaybetmeyin zaten kaybedicek bişeyin yok belki kazanacağın bişey olur. çünkü biz ameliyat sonrası %1i kaybedersek diye korktuk hamdolsun olmadı öyle bişey.çoğunlukla kimseye de olmuyo.varikosel ameliyatı sonrası hamile kalanlar topiğine girip okumanı tavsiye ederim

selam arkadaşlar benimde eşimde varikosel var 1 aşamada doktor ameliyata gerek yok demiş.ama morfoloji ilk testte %3 ken 4 ay sonraki testte %2 düştü ve ben dahada düşmesinden korkuyorum.1 aşamada olması ameliyat olamaması demekmi acaba.birde istanbulda olan arkadaşlar beylikdüzü medacana hakkında fikriniz varmı ameliyat olursak orada olmamız nasıl olur sizce orada tedavi gören varmı aranızda.ocak ayında aşılama olmuştum ve bu sabah hastalandımmafoldumbenartık çok sıkıldım bu ameliyat çare olacaksa olsun ve bitsin artık.

selam arkadaşlar benimde eşimde varikosel var 1 aşamada doktor ameliyata gerek yok demiş.ama morfoloji ilk testte %3 ken 4 ay sonraki testte %2 düştü ve ben dahada düşmesinden korkuyorum.1 aşamada olması ameliyat olamaması demekmi acaba.birde istanbulda olan arkadaşlar beylikdüzü medacana hakkında fikriniz varmı ameliyat olursak orada olmamız nasıl olur sizce orada tedavi gören varmı aranızda.ocak ayında aşılama olmuştum ve bu sabah hastalandımmafoldumbenartık çok sıkıldım bu ameliyat çare olacaksa olsun ve bitsin artık.
başka bi doktora daha görünün bence benim eşime de ilk gittiğimiz doktor bu sayıyla çocuğu olan var istersen ameliyat olma dedi.başka yerde testi tekrarladık onun üzerine ameliyat oldu eşim.

başka bi doktora daha görünün bence benim eşime de ilk gittiğimiz doktor bu sayıyla çocuğu olan var istersen ameliyat olma dedi.başka yerde testi tekrarladık onun üzerine ameliyat oldu eşim.
canım öncelikle rabbim bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin:Saruboceq:senin istanbulda ameliyat için önerebileceğin bi yer varmı.sizinde morfoloji sorununuz vamış sanırım yaptığın araştırmalarda morfolojiye iyi gelen bişey bulmuşmuydun ben bulamadımdakafamçokkarıştı

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum benim nişanlım 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu ve sol taraftaki şişlik ve ağrı hala geçmedi bazı yerlerde bu şişliğin normal olduğunu falan okudum ama yine de emin olamadım nişanlım ameliyattan bir ay kadar sonra işe başladı ve hep ayakta çalışıyor bunun nedeni olabilirmi bu şişlik sizin eşinizde de oluştumu oluştuysa ne kadar süre içerisinde geçti şişlik cevaplarınızı bekliyorum kızlar

heavencım varıkosel amelıyatı ısın ehlı kmseler tarafından yapılmazsa ve ozellıkle mıkrocerrahıyle yapılmadıysa komplıkasyon olusma rıskı artıyor.esınde hıdrosel olusmus olabılır.su toplanması yani.sız amelıyattan sonra kontrole gıtmedınızmı.bence bır urologa mutlaka gorunun

arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum benim nişanlım 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu ve sol taraftaki şişlik ve ağrı hala geçmedi bazı yerlerde bu şişliğin normal olduğunu falan okudum ama yine de emin olamadım nişanlım ameliyattan bir ay kadar sonra işe başladı ve hep ayakta çalışıyor bunun nedeni olabilirmi bu şişlik sizin eşinizde de oluştumu oluştuysa ne kadar süre içerisinde geçti şişlik cevaplarınızı bekliyorum kızlar

Muhtemelen hidrosel olmus . Ameliyati yapan doktora gidin hemen .

hidrosel nedir ki arkadaşlar, benim eşimde geçen hafta ameliyat oldu bize microcerrahi mi normal ameliyat mı olmak istersiniz diye bir sey sormadılar

Merhabalar bana en uygun yer burası hem marfoloji hem varikosel olup eşi ameliyat olduktan sonra olumlu sonuç alan oldumu

Back